Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Tako je, mali paketi, koverte, itd. više idu putničkim nego kargo saobraćajem.

Tako je, mali paketi, koverte, itd. više idu putničkim nego kargo saobraćajem.

Ne znam zasto smo mi na crnoj listi....zaista, tj bar da znam koje su sve drzave na crnoj listi pa da mi bude jasno.Al to ajde manje vise, nego do kad cemo biti ?
Znaci ili je shipping za stvar od 20e, 150e ili je recimo 70e ali "This product can't be shipped to this region"
Kao da neko pravi prank nad nama.Pa kako da dobiju koronu od nas ako iskljucivo isporucuju proizvode prvo pitanje, drugo kako da mi dobijemo preko necega sto putuje MINIMUM 2 nedelje, prosto neverovatno...kao ljude da narucujemo a ne proizvode.

Nije ni cudo sto ne salju ovamo, evo meni pre par dana stigle neke stvari koje sam narucio u avgustu prosle godine, ima par sitnica koje nisu stigle a narucio sam pre nove godine i za crni petak. Ima neke stvari koje sam narucio pre korone i stoji skoro 3 meseca "Accepted by Last Mile Carrier" ko je tu kriv? Nisu kinezi sigurno. Tako da nasa posta katastrofa radi svoj posao. Naravno ima uticaja i ovaj virus na trenutnu situaciju.

Ne znam zasto smo mi na crnoj listi....zaista, tj bar da znam koje su sve drzave na crnoj listi pa da mi bude jasno.Al to ajde manje vise, nego do kad cemo biti ?
Znaci ili je shipping za stvar od 20e, 150e ili je recimo 70e ali "This product can't be shipped to this region"
Kao da neko pravi prank nad nama.Pa kako da dobiju koronu od nas ako iskljucivo isporucuju proizvode prvo pitanje, drugo kako da mi dobijemo preko necega sto putuje MINIMUM 2 nedelje, prosto neverovatno...kao ljude da narucujemo a ne proizvode.

Redovna putanja kojom su stizale porudžbine je sasečena još prvom pojavom virusa na ovim prostorima. Dok se to ne vrati u normalu, opcije za dostavu su nam limitirane.
Nismo mi na nikakvoj crnoj listi.

Sa ebay malo bolja situacija, generalno skuplje ali prihvatljivo.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Izgleda da je limit od 120 dana za buyer protection Opera Snapshot_2020-06-15_143531_msg.aliexpress.com.png

Trenutno sam na 109 ,ima jos 11 dana zastitu

Poslednja izmena:
Redovna putanja kojom su stizale porudžbine je sasečena još prvom pojavom virusa na ovim prostorima. Dok se to ne vrati u normalu, opcije za dostavu su nam limitirane.
Nismo mi na nikakvoj crnoj listi.
Srbija je odavno na crnoj listi Svetskih ekonomija.

Braći kinezima ovo ne mogu da oprostim.
Od sada aktivan bojkot Ali expressa.

Samo što je ebay uglavnom skuplji i čini mi se nema toliko dobru ponudu.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Zavisi šta se traži, za nešto ima i bolju ponudu. Onda je moguće nači i neke kvalitetne stvari polovne pošto se ebay prvenstveno bavi aukcijama.

mislio sam da smo makar za "krpice" iz kine postedjeni...
ali NE !
maska za preko lica dok se spava kosta 0.21 usd, kada ocu da je narucim shipping 120 eura.
Pa zavisi gde se prodavac nalazi. Ja sam pre neki dan naručio proizvode od 5 prodavaca, sve sa free shippingom. Sitnice doduše.

Sent from my SM-A605FN using Tapatalk

Potrebna nam je jedna radikalna promena sistema za praćenje pošto ovi naši kradu kao ludi, očigledno pošiljke koje nemaju praćenje.... Potrebno je da se uvede da svaka roba ima novi tracking broj pri ulazu u našu zemlju ali sa
kodom za praćenje. To je jedini spas...

Inače, je l probao neko preko Wisha i drugih sajtova da kupuje i da li je išta stizalo skoro?

Poslednja izmena:
Potrebna nam je jedna radikalna promena sistema za praćenje pošto ovi naši kradu kao ludi, očigledno pošiljke koje nemaju praćenje.... Potrebno je da se uvede da svaka roba ima novi tracking broj pri ulazu u našu zemlju ali sa

Inače, je l probao neko preko Wisha i drugih sajtova da kupuje i da li je išta stizalo skoro?

odlicna konstatacija, neobjasnjivo da 3 meseca ne stize poruceno sa alija....
za wish i mene zanima

Dokle god ima mnogo otvorenih dispute-a, biće nam i ovo stanje sa slanjem i poštarinom. Sami smo sebe zakopali.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

odlicna konstatacija, neobjasnjivo da 3 meseca ne stize poruceno sa alija....
za wish i mene zanima
Moja supruga je kupovala preko Wish-a. Tu je problem i kada je pošiljka sa praćenjem Wish ne daje broj za praćenje, samo može da se prati iz njihove aplikacije i tu su informacije šture. Desilo joj se dva puta da poštar nije ni ostavio izveštaj, nije ni znala da je nešto stiglo. Oba puta su je zvali iz pošte zadnji dan pred zatvaranje da dođe po pošiljku jer je tokom noći vraćaju nazad za Kinu. Jednom je stigla da preuzme a drugi put su je zvali 15 minuta pre zatvaranja pošte pa nije ni mogla da stigne da ode i ta pošiljka se vratila nazad.

Moja supruga je kupovala preko Wish-a. Tu je problem i kada je pošiljka sa praćenjem Wish ne daje broj za praćenje, samo može da se prati iz njihove aplikacije i tu su informacije šture. Desilo joj se dva puta da poštar nije ni ostavio izveštaj, nije ni znala da je nešto stiglo. Oba puta su je zvali iz pošte zadnji dan pred zatvaranje da dođe po pošiljku jer je tokom noći vraćaju nazad za Kinu. Jednom je stigla da preuzme a drugi put su je zvali 15 minuta pre zatvaranja pošte pa nije ni mogla da stigne da ode i ta pošiljka se vratila nazad.

no comment.

Ja čekam sa wish-a paket. Naručio 22 maja.
Zadnji status mi je: Destination Country, Item arrived to destination country.
Tako da čekam kada će i da li će stići.

Ja sam sa Wisha poručivao 4-5 puta još pre par godina - stigla mi je samo jedna pošiljka i to tipa 3 meseca kasnije. Uredno su mi sav novac vratili na account.

a sa alidede samo salju na aliexpress, nesto ko mi srbi, sa jednog na drugog prebacujemo probleme...

Zavisi šta se traži, za nešto ima i bolju ponudu. Onda je moguće nači i neke kvalitetne stvari polovne pošto se ebay prvenstveno bavi aukcijama.

Pa Ali nema polovne stvari kao ebay. Ali sto se svih ostalih stvari tice, Ali je mnogostruko jeftiniji od ebay-a. Na stranu i mnogo mnoooogo veci izbor.

Ali mi od skoro traži neki CPF broj koji ja ne znam šta je niti mogu da nađem na internetu. Bez njega ništa ne mogu da kupim. Zna li neko rešenje?

Posle 77 dana u tranzitu, danas stiglo kod nasih lopova. Sada jos minimum dve nedelje natezanja sa nasom postom. A vreme za isporuku produzeno istice za 9 sati.
266966633a0155f4713a822d3d6f33b1.jpg

Sent from my moto x4 using Tapatalk

20 000 dana putuje i nista.

Prilozi

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    135.3 KB · Pregleda: 174

Sve može ali ne besplatno, dodatni broj za praćenje ćeš morati dodatno i da platiš jer umesto da samo bace pošiljku u adekvatan džak (u zavisnosti od dela zemlje gde ide), neko će morati da skenira te pakete na različitim punktovima. A ako se već plaća, onda bolje odma u startu izabrati pri kupovini opciju isporuke sa praćenjem. Takođe, pošiljke sa praćenjem češće završavaju na carinskom pregledu... Just saying.

Ali mi od skoro traži neki CPF broj koji ja ne znam šta je niti mogu da nađem na internetu. Bez njega ništa ne mogu da kupim. Zna li neko rešenje?

Google pronašao skoro 22 miliona referenci za oko pola sekunde!
Na prvu ruku bi rekao da je ovo nešto vezano za Brazil pa proveri da nisi možda menjao region ili da se sam nije promenio na aliju!

Vrh Dno