Pozdrav svima! Kao i izvestan član par stranica (ili par desetina?), imamo prinovu u kući i gledali bismo da se, posle godina odlaganja, konačno opremimo nekom klimom da koliko-toliko ublažimo efekte potencijalno vrelog leta.
Budžet do 45k dinara sa sve ugradnjom (što će reći do oko 40.000 dinara bez ugradnje, da zaokružimo)
Površina sobe u kojoj bi se klima montirala bi bila ~35kvm uz nadu da će nešto od tog vazduha da dopre i do spavaće sobe (ne bih klimu u istu sobu gde je beba). Rekoše mi da gledam 12ice za tu konfiguraciju, a pošto se zaista gotovo ništa ne razumem u klima uređaje, gledao, čitao i konsultovao sam se koliko sam mogao, a da opet to sve odradim što brže.
Po lokalnim većim prodavnicama (Kragujevac) - prodavci mi mahom deluju neupućeno kao i ja - odnosno kao da su, kao i ja, proveli neko vreme baveći se klimama po internetu pa imaju osnovni pregled situacije i specifikacija. Zato sam otišao u servis sa kojim, kako vidim, većina firmi u KGu sarađuje i tamo mi je čovek preporučio dve opcije:
Ako se ide na on/off - neka Midea da bude, ima ih da se uklope u budžet.
Međutim njegova preporuka je neki jeftiniji inverter model, od kojih mi je on preporučio Maxon klimu - kako kaže, proizvodi se u Mideinim fabrikama samo je brending drugačiji. Garancija je 2+3 godine, što bi, nadam se nadomestilo svake potencijalne nedostatke.
Ali koliko vidim, relativno je teško doći do nekih iskustava po netu - sam serviser kaže da sa njima nemaju puno problema i da je velika većina ljudi koja ih uzme zadovoljna.
Zna li neko nešto o brendu ili imate li nekih drugih opcija da predložite?
Hvala unapred!