Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko sam shvatio, nije svaki Hisense isti, tako da zavisi koji Hisense poredimo s kojom Mideom.

Evo Rusi su rasturali jedan jači Hisense model i to uopšte ne izgleda loše, verujem da bez problema može da se nosi sa jačim modelima Midea klima.

Inače, meni su danas montirali Midea Breezeless i za sad mogu samo da kažem da je tiha i da je teška, namučili su se dok su okačili spoljnu jedinicu na zid na trećem spratu. Majstor je uključio samo da proveri da je sve ispravno i radila je jedno sat vremena, ali temperatura danas je bila takva da je održavala 25 stepeni u dnevoj sobi na minimalnoj snazi.

Gree ima jeftinije unutrašnje, oko 16000 ako se dobro sećam, sad kako radi ceo sistem verovatno niko ne zna na forumu. Glegao na youtube snimke, ima ih dosta, uglavnom za americko trziste. Kolika bi bila cena ugradnje? Sve ukupno cena bude slična kao i za single split.
Ugradnja jednog multi sa dve unutrašnje izađe kao i za dva splita, s tim što može biti čak i skuplja ako ima više metara cevi

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Koliko sam shvatio, nije svaki Hisense isti, tako da zavisi koji Hisense poredimo s kojom Mideom.

Evo Rusi su rasturali jedan jači Hisense model i to uopšte ne izgleda loše, verujem da bez problema može da se nosi sa jačim modelima Midea klima.

Inače, meni su danas montirali Midea Breezeless i za sad mogu samo da kažem da je tiha i da je teška, namučili su se dok su okačili spoljnu jedinicu na zid na trećem spratu. Majstor je uključio samo da proveri da je sve ispravno i radila je jedno sat vremena, ali temperatura danas je bila takva da je održavala 25 stepeni u dnevoj sobi na minimalnoj snazi.

Pa porediš valjda u okviru klase, a ne najjeftiniju Mideu i najskuplji Hisense ili obrnuto. Da li može ili ne može da se nosi, to će pokazati neposredna iskustva. Zna se šta je provereno, a šta nije. A ja ne bih da proveravam koristeći svoj novčanik.

Pa ja i pričam o poređenju istih kategorija. Naprimer može da se poredi Hisense Energy Pro QE35XV0AG - QE35XV0AW sa mojom Midea Breezeless MSFAAU-12HRFN8-QRD6GW. Otprilike ista cena, desetak evra gore dole, a i po karakteristikama su skoro izjednačene klime.

Sad kad sam birao klimu baš sam se lomio između ova dva modela i Haier Flame Green AS35S2SF2FA / 1U35MEEFRA. Sve su to uređaji u istoj klasi i cenovno i po karakteristikama.

Ako nema eurovent, nema poređenja.

Ja nikako ne mogu da pohvatam kineze i njihove specifikacije. Koliki Pdesign i SCOP imaju za srednju zonu, ima li nekih merenja performansi na minusima!?

Ne navode nigde ni energy label ni Pdesignh. Da bar imaju interne rezultate testiranja, ali ni to. Kupovina se svodi na rizik. Što se tiče hlađenja, radiće posao. Više me interesuje grejanje.

Nema nigde ni eurovent za ovaj model Midee, tako da su i tu u istoj klasi. :D

Midea Breezles Pdesignh 2.4, Pdesignc 3.5, drugim rečima ništa specijalno. Solidna 12ca na grejanju i nešto bolja na hlađenju. E sad ne znam koliko ovaj breezless sistem doprinosi komforu.
Za Hisense ni jednog podatka nema.

Daj link da bacimo pogled. pdesign 2.4kW na grejanju? Pa moja Fujitsu LLCA 09 ima 2.3kW.

Ova ima više + pa malo troši. Više je za hladjenje namenjena. A i za prelazni period je odlična.

Spustili su Pd radi deklarativno većeg SCOP-a

Sta uzeti samo za hladjenje, Gorenje KAS 35TT ili Bergen Tilia? Gorenje sada daje 5 godina bezuslovne garancije i koliko vidim specifikacije su identicne Hisense modelu koji je priblizno iste cene.

Hisense je vlasnik Gorenje firme.

Pdesign je i na Amberu smesno mali, kako rece Jozza, radi dobijanja boljeg SCOP-a, a onda odvrnu i realna snaga nema veze sa time.

Amber je skuplji za 60% od ove klime. A i on se probio na tržište relativno niskom cenom. Ne znam koja je cenovna politika Hajsensa, ali ako je kao i Gorenje, onda ne vredi tih para.

Sta uzeti samo za hladjenje, Gorenje KAS 35TT ili Bergen Tilia? Gorenje sada daje 5 godina bezuslovne garancije i koliko vidim specifikacije su identicne Hisense modelu koji je priblizno iste cene.

Gorenje KAS 35TT je standardna klima,nije inverter.
Za sve modele Gorenje klima uređaja kupljenih od 01.02. do 31.12.2020., možete ostvariti posebnih 5/7 godina garancije na kompresor aparata.

Ja bih pre kupio VOX inverter za 32000, 5 godina bezuslovne garancije komplet a ne samo na kompresor.

Kompresor je crkavao na on-off kinezima, na inverterima nisam čuo da je nekome geknuo kompresor

Uvek sam izbegavao Vox, Fox, Tesla, Vivax i ostale... Ovaj prostor se nece grejati, pa sam isao na to da uzmem neku obicnu, ali malo bolju klimu.
Ko proizvodi Vox klime?

Kompresor je crkavao na on-off kinezima, na inverterima nisam čuo da je nekome geknuo kompresor
Riknu ovim skandinavcima što ih deru za grejanje 100-150 kvadrata 11,5 meseci godišnje.

Kad se stisnu pa greju jednom klimom, i još nedovoljne snage

Midea Breezles Pdesignh 2.4, Pdesignc 3.5, drugim rečima ništa specijalno. Solidna 12ca na grejanju i nešto bolja na hlađenju. E sad ne znam koliko ovaj breezless sistem doprinosi komforu.
Za Hisense ni jednog podatka nema.
Ima product fiche na sajtu Hisense za Srbiju. Hisense Energy Pro QE35XV0AG - Pdesignh 2.6, Pdesignc 3.5. Ali nema eurovent sertifikat.

Ima product fiche na sajtu Hisense za Srbiju. Hisense Energy Pro QE35XV0AG - Pdesignh 2.6, Pdesignc 3.5. Ali nema eurovent sertifikat.

Product fiche mora da ima, bez toga nema prodaje u EU. Eurovent, TUV i sl. ne mora. Ne nađoh nigde ni interne rezultate testiranja, kako bi se videlo šta konkretno daje. Za taj novac bi se ipak odlučio za neka proverena rešenja. Hisense nije poznat kao proizvođač klima.

Ja sam i sa kupovinom Midea Breezeless išao na rizik, pošto je novi model na tržištu, pojavio se pre par meseci. Majstori koji su je ugradili mi kažu da su je prvi put ugrađivali kod mene. Opet, unutrašnja jedinica od 10 kg, spoljna od 30 kg. Kinezi nisu štedeli na materijalu, očigledno, pa sam išao logikom da i ne može biti totalni krš, a video sam na Youtube jedan video gde se vidi i presek spoljne jedinice, dvoredi izmenjivač toplote, dosta masivan, valjda bi trebalo da radi. To mi je bila logika.

A ovaj Hisense je još teži, spoljna jedinica je 33 kg. Znam da Hisense nije firma koja je poznata po klimama, ali mi deluje da ne štede na materijalu, gledao sam i one klipove gde Rusi rasturaju klime i vidim da Hisense klime izgledaju skroz ok.

Da je sreće, svi bi imali para da kupujemo Hitachi premium seriju. Sedmica ima spoljnu jedinicu od 40 kg i dvoredi izmenjivač, a unutrašnja jedinica od nerđajućeg čelika, samo obložena plastikom. Ali ta Hitachi sedmica košta oko 1500 evra, *mjau**mjau**mjau*.
Ja sam mislio da rasturaju osamnaesticu, tek posle vidim da je sedmica u pitanju. Ludilo od klime.

Poslednja izmena:
Masa je jedan od pokazatelja kvaliteta, ali nije dovoljan. Moj Galanz Kudo ima 30 kg, a radi se o on off klimi. Drugi bitan faktor je elektronika, tj. način upravljanja hardverom klime. Ako ona nije dobra, onda nema o čemu da pričamo. A plus na to treba dodati kvelitet ugrađenih komponenti.
Recimo dve klime sa istim kompresorom mogu pokazati bitne razlike u kulturi rada ukoliko je elektronika različita.

Ugrađena VOX IVA5-12JR.

Nemam baš kako da je testiram pošto je temperatura trenutno prijatna i bez klimatizacije.

Ono što trenutno mogu da primetim je da su i spoljna i unutrašnja jedinica prilično tihe, što mi je bilo bitno. Boja je mat bela, što me je isto prijatno iznenadilo, uklopilo se nekako bolje nego da je glossy.

Videćemo kako će se pokazati kad upeče, ali za ~33K mislim da nisam pogrešio.

Poslednja izmena:
Ajde ako ti nije tesko slikaj onu nalepnicu na kojoj je specifikacija.

Hisense je imao klime davno, imao na starom poslu neku klasicnu on/off iz 2003, grejala i na minus 10C, odlicna klima. Mada tad su sve klime bile kvalitetne jer su bile i dosta skupe.
@Partybr
Koliko je bila? To je nova serija vidim sa R32, jurim tako nesto za spavacu ali sedmicu ili devetku na nekoj akciji.

Poslednja izmena:
Ja sam je uhvatio za 33K i nešto, varira cena, akcija je još par dana u firmi na B, pa baci oko.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno