Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Prezentacija ukratko :

Ivan[emoji2400 je napisao(la):
;6114566]

Iste fransize, dosta toga mi je izgledalo kao da ladno moze da radi na PS4, a ostalo kao da je za android.
.

Dizajn kao neki osvezivac vazduha sa alija.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

@Ivan@ Slažem se od reči do reči.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Ivan[emoji2400 je napisao(la):
;6114566]Iskreno, meni jedna od najjadnijih next gen prezentacija ikad. Sve pogresno uradjeno, pogresan izbor igara, pogresan redosled. Indie sranjima nema mesta ovde, osim ako bas odskacu po nekom pitanju i skrecu paznju.

Prva stvar ikad pomenuta, GTA 5....OK.

Gran Turismo - ocekivao sam mnogo vise.

Kompletan sou mi je bio los i ostao sam hladan i to kao playstation fan 25 godina.

Iste fransize, dosta toga mi je izgledalo kao da ladno moze da radi na PS4, a ostalo kao da je za android.

Nijedan tech demo koji ce da pokaze odredjene segmente hardvera i da to svakom bude jasno. Bez fokusa, pretrpano.

Dizajn - ne svidja mi se ni malo. Prvo, deluje kao dizajn bez ideje i cilja, dizajn radi dizajna, a drugo, nema ni trunke Playstation DNA-a u njemu. Neko ko ne zna o cemu se radi ne bi ni znao da je ps u pitanju, eventualno neki amaterski render.

Jako, jako sam razocaran. Ono sto je do sad bilo glavno, a to su igre mi je najveci problem. Znamo kakva je sad situacija, to sto se otkrije, zna se da nam je to za narednih par godina.

Vidi se da je tehnologija vrh, bice vrh generacija, ali konkretno Sony ponuda me bas razocarala. Jos jedan Horizon, jos jedan Spiderman, bas nula od mene.

MS nije nista bolji po tom pitanju, ali je makar poruka i utisak koji su do sada ostavili drugaciji.

Vrlo lako moze da se desi da ovo bude prvi playstation koji cu da preskocim, ako se nesto bitno ne promeni.

Potpuno suprotno mišljenje, najbolje režirana prezentacija ikada. Prvo predstavljanje PS5 igara, naravno da se ide na što veći broj sa kratkim gejmplejom ili tizerom. Za igre koje izlaze kad i konzola dobićemo mnogo više detalja u narednim nedeljama i mesecima. Kakav bi to potez Sonija bio da kaže, ej mali vas ko je... predstavljamo i reklamiramo samo AAA igre. Imaš tu studija koji imaju nekoliko članova, ne može sve biti vau. Koje su to stare franšize, HZD drugi deo nakon skoro 4 godine, Spajdi druga igra a da prethodno ništa dobro godinama nije napravljeno. Ratchet isto godinama nije izašao... Gran Turismo izbacuju na 5-6 godina i to je ono što se čeka, nije Fifa pa da je svake godine našminkaju, promene broj i udri. Posebno što su izgleda slušali publiku i prilično povećali kampanju. Da ne pričam o Demon's Souls koji je meni najisčekivaniji :) Što se tiče dizajna, ukusi su različiti, ali meni petica perfektno izgleda, posebno digitalna verzija...

Ne zaboravimo da se studiji tek uhodavaju sa novim hardverom, šta smo imali na launču četvorke da je bilo kupujem odmah? Čini mi se da je za peticu u startu bolj izbor...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Sto se tice dizajna i kako je rečeno da ne lici na Playstation, gledam na polici PS3 i PS4 Pro i ne vidim bas ni tu neki DNA koji se prenosi iz generacije u generaciju?

Poređenje...
bd309803f5f78b25e5f38ebfc8a4b137.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Pa eto, veci "sok" mi je bio dizajn PS4 ali mi se tada svideo taj ostar izgled. Sada PS5 izgleda van svog vremena u odnosu na sve dosadašnje "dosadne" dizajne konzola.

Slazem se, mada malkoo podseca na X360 :d

Sve u svemu ne ocekujem na zalost izlazak ove godine, kao sto sam vec rekao. GTA 5 prosirenje druga polovina 2021 eej, igra koja je izasla 2013. Rekao bih da od konzole nema nista pre prvog kvartala 2021

Stize i 4k video igara:

Poslednja izmena:
Da i ja pljucnem na dizajn.. pljuc.

Sta znam, meni se dizajn svideo. Izgleda malo cudno, ali kao i sa svakim novim dizajnom, naviknes se na to sto je na polici posle nedelju dana. Gamepad mi se posebno svidja, po obliku me dosta podseca na xbox gamepad a on mi je po ergonomiji bolji bio od DS4 controllera.

Svakako dosta igara predstavljeno, naravno nije mogao gameplay za sve da dodje, ocekivao sam manji broj igara na ovoj prezentaciji. Meni je posebno zanimljiv Gran Turismo, nadam se da ce na launchu da ga predstave, takodje Ratchet and Clank izgleda odlicno, toliko stvari se desava na ekranu da prosto ne znas gde da gledas :D , po meni to je pravac gde ce nova generacija da blista

Prezentacija i nije baš izgledala kao da su prodali 100+ mil četvorki... Svejedno, mislim da će biti odličan upgrade, pogotovo uz BC. Samo da ne lupe neku preteranu cenu.

Ja ne znam zasto ste ljudi ocekivali da igre budu prikazane kakve jesu, Xbox bacio trailere pod nazivom gameplay, promasaj, ovi su kao bili u fazonu pokazacemo vam pravi gameplay, a to se naravno podrazumevalo trailer i po neki dodatak iz igre, sto smo i videli, jer realno i njima gameplay = trailer, nisam ni ocekivao da mi prikazu 15 minuta pravog gameplaye kao sto je (Witcher 3 mi je u glavi) ali da kazemo nesto skorije, Last of Us 2 od skoro.. Drugo ne znam sta se ocekuje od PS igara, svima je bilo jasno da se ceka HZD2, Spajdi, R&C, GT 7 i ostali naslovi koje ocekujemo. Hitman me iznenadio, jedva cekam. GTA V upgrade nije lose, samo da ga ne prodaju kao zasebna igra, neka bace patch i cao, jer da su najavili nesto vezano sa sesticu, videli bi tipa logo i 10 sekundi necega, cekali bi tipa 3 godina da dobijemo trailer.. Dizajn, zanimljiv, nesto novo, drugacije, dokle vise sa klot kockama, idemo u buducnost.. :D

Dizajn, meh...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Uhvatili se ljudi dizajna konzole, kao da je to važnije od HW-a. Sa druge strane, meni izgleda odlično.

Meni se svidela prezentacija! Igre za pocetak su dobre, ima za svačiji ukus ponešto. Tu tek očekujem da će biti odličnih najava u skorijoj budućnosti. :)

Sto se dizajna tiče, meni se svidja pre svega digitalna verzija koje mene zanima. :D
Inače ne znam dal sam jedini, ali ja kad pogledam dizajn prvo sto mi pada na pamet je Barad Dur... samo fali oko Saurona na vrhu. :d

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Let me get that for you

Barad-dur.jpg

Sta mislite dal je realno da all digital verzija bude izmedju 400-450$ a bluray verzija 500-550$?
To je neko moje predvidjanje

Sta mislite dal je realno da all digital verzija bude izmedju 400-450$ a bluray verzija 500-550$?
To je neko moje predvidjanje
I moje. Mislim da će baš tako i biti cene.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Meni su sve predstavljene igre totalno bezveze, osim HZD, mada ni prvim delom nisam bila nešto preterano oduševljena, tako da mi ne opravdava kupovinu.

Samo sam zamislio na sta ce da lici nakon pola godine prasine.
Bukvalno je i meni prašina bila prva misao kad sam videla konzolu. [emoji1] Ima da se taloži u procepima, pogotovo ako je u uspravnom položaju.
A dizajn je ok, ništa specijalno, ali može da prođe.

Poslato sa Huawei P10 pomoću Tapatoka

Dizajn deluje futuristički skoro, a prezentacija je 10/10 što se mene tiče, s minimalnom pričom i samo igre jedna za drugom. Plus je trebalo imati poprilično hrabrosti ići s totalno novim igrama i konceptima (Project Athia, Solar Ash, Stray, Returnal, Ghostwire i ostale)

Hanumi se dopada. Kao bočica parfema, kaže.[emoji16]

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Alienware Plastation 5,moze i tako [emoji849].

Btw, vodoravno deluje ok. Samo da bude crna mat varijanta, nesto neupadljivo za nas sa sitnom decicom [emoji846]

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Prezentacija mi je skroz ok. Dizajn mi je potpuno nebitan, ne kupujem konzolu da mi bude ukras, neka izgleda kako god, samo neka ima pristojno hlađenje, a da se ne čuje kao mlaznjak.

Šta fali indie igrama? U njima vidim skrivene dijamante. Neke su mi privukle pažnju.
Za mene je dovoljno za početak: GT7, Deamon's Souls, Resident Evil i meni najdraža i dugo očekivana - Oddworld. Biće tu verovatno i neki remaster.

Za novi HZD nisam nešto ishajpovan, jer me ni prvi deo nije nešto oduševio. Osim grafike i glavne kampanje (priče), ostali sadržaj i gameplay me prilično smorio.

Digatlna verzija konzole veoma dobar potez.

Meni se dizajn svidja, samo mi deluje da je znacajno veca konzola, ako joj treba isto prostora okolo za hladjenje ne znam gde ce stati... Digital mi je mnogo lepsa ali volim diskove, pogotovo ogranicena izdanja koja imaju super dizajn i volim da ih cuvam... :)

S obzirom da je ovo tek prvi event u vezi najave igara, skroz pristojno. Imalo je bukvalno za svakoga po nešto, pa čak i za klince.

Za sebe sam našao Horizon: Forbidden West, Gran Turismo 7, Ratchet and Clank, Kena, Sackboy, Spider-Man MM, Hitman III, Resident Evil 8 i par Indie naslova koji deluju zanimljivo.

Dizajn konzole je dosta futuristički i kada pogledam na svoj PS4 izgleda poprilično zastarelo. Naročito razlika u DualSense vs DualShock gamepad-u. Kako sam samo Bloodborne pokrenuo na disku i to jedino da vidim radi li Blu-Ray drajv, definitivno idem na Digital Edition. Nekako mi i lepše deluje, mada bih pre na ovaj dizajn išao na skroz mat crnu. Na ovu belu varijantu su išli s obzirom da je bela boja opet trend u nameštaju, kompjuterskim stolovima, foteljama, itd.

Vrh Dno