Kada sam rekao "lepša" mislio sam pre svega na kanale standardne rezolucije, tu na MTS IPTV slika užas u odnosu na SBB EON.Iskreno, tesko je dati odgovor na pitanje koja ponuda kod operatera je bolja jer tesko je biti sasvim objektivan. Inace, mislim da ovde nije mesto za politicke stavove o kanalima, za to imate drugo mesto na drugom forumu.
Posto sam ja bivsi SBB a sadasnj MTS, ovako ja vidim razlike:
Internet
Kod SBBa je 95% mreze kabal i nemaju nameru da to menjaju, od optike nema nista u skorije vreme jer gazda za par godina prodaje SBB (insider info); nisam siguran kod MTS o postotku optike, ali se mreza rapidno siri; bilo sta van kabla i optike izlisno je komentarisati;
Kvalitet kablovske mreze kod SBBa je vrlo los, narocito otkad su prebudzili mrezu sa DOCISa 3.0 na 3.1 (da bi omogucili GIGA uslugu), na optici je druga prica; MTS optika funkcionise za sada odlicno: ping konstanto 1, brzina u svakom delu dana maksimalna, nema prekida, pojedinci se zale na funkcionisanje WiFija na ruterima, ali to je sporadicno;
Odnos dowloada i uploada kod SBBa je kriminalan 1/30, na primer 500/15, drugi paketi imaju jos jadniji upload; kod MTSa je 1/2.5, na primer 400/160
Ni SSBovci ni MTSovci nisu srecni sa dobijenim ruterima, sto je i normalo... pa, nece ti provajder dati ruter vrednosti 150 evra ili vise!
Televizija
Pogledas spisak kanala kod oba provajdera i vidis sta ti vise odgovara - prakticno, razlika je u UM kanalima i to je to;
SBB ima 75 HD kanala; MTS ima 84 HD kanala; SBB ima jedan 4K kanal, MTS nema ponudu 4K kanala
Kod SBB, dok sam bio, nisam imao EON box pa ne mogu da uporedm, EON je smart box na androidu ali ako imate smart tv to je nebitno; MTS box daje odlicnu sliku HD kanala (imam Full HD tv i 4k tv i slika na oba je odlicna) Ne znam sta to znaci da je slika "lepsa" negde, prosto ili je dobra ili nije; inace MTSov box ima procesor u sebi i kodek koji podrzava 4K rezoluciju; MTS boxovi su na linuksu, ali procesor podrzava i android;
Kod SBB se svi kanali premotavaju 7 dana unazad; kod MTSa ne;
SBB ima aplikaciju za sve platforme, MTSova aplikacija je samo za neke platforme;
Sto se tice podrske, SBB ima bolje organizovanu podrsku, prakticno nije potrebno zvati telefonom i muciti se sa menijem, sve se radi preko Facebook i Twitter naloga; MTS preko telefona (problematicno) ili imejla;
I sto se tice cena, MTS je daleko jeftiniji.
Ima li na telekomovoj gpon optici cgnat?
Izmešu rutera i stb-a mrežni, može svič između, svič mora biti uključen u port 2 ili 3. Taj svič ti ne može koristiti da šalješ drugom uređaju internet. Internet je na portovima 1 i 4.
Sada nema, svima dele istu opremu.
Eon odličan, baš na lg-u imam
Realno, pisao sam nekoliko puta (po meni) jedina prednost "mts-a" u odnosu na "eon" je cena u korist "mts-a"Види се да су кратковиди тупаџије. УМ са ЕОН-ом зарађује на свим мрежама, и по иностранству. Зато је Телеком задужен к'о Грчка, ништа они не зарађују. Биће ту продаја за 1 динар.
Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока
Ima i mts svoju uslugu za inostranstvo (Go4You i Go4TV).Види се да су кратковиди тупаџије. УМ са ЕОН-ом зарађује на свим мрежама, и по иностранству. Зато је Телеком задужен к'о Грчка, ништа они не зарађују. Биће ту продаја за 1 динар.
Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока
Kada sam rekao "lepša" mislio sam pre svega na kanale standardne rezolucije, tu na MTS IPTV slika užas u odnosu na SBB EON.
Kod mene kući na Samsung Smart TV-u, imam instaliran eon app, i MTS IPTV.
Kod mene je bolja slika na eon-u.
A što se tiče kanala u ponudi i sve ostalo, apsolutno ti je svaka na mestu
Sent from my LDN-L21 using Tapatalk
Pitanje jedno, izvinjavam se ako je bilo: jel može MTS TV STB da radi ako se utakne u neki extender/repeater/router koji je bežično povezan sa MTS modemom?
Download speed 194.35 Mbps
Upload speed 71.16 Mbps
Ping 3 ms
Testirano na ratel net test
Pored toga ukljucena IPTV, eon preko smart tv-a i nas sa torrent-om...
Pozdrav
Bih presao sa SBB-a na BOX3 400/160. Jel ima neko broj promotera za onih 8 meseci?
Ja sam uz BOX 3 dobio ruter NOKIA G-240W-C i STB Q11
Nije aktivan, ali svejedno hvala. Ako jos neko ima broj bio bih zahvalanImaš PM.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari