Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Upisao se i ja u vlasnike i prvi utisci su uglavnom pozitivni.

Zvučnici jako kvalitetni (moram da čujem i te na mi10 pro), baterija odlična, ekran je odličan iako je zakrivljen i nema slučajnih dodira.

90hz hajp - iskreno sam očekivao više - ok teče ali definitivno ništa od presudnog značaja.

Haptic feedback za svaku pohvalu, jasan skok u odnosu na prethodne serije.

Kamera - nisam dovoljno testirao, ovako na prvu loptu ništa specijalno. Definitivno dodaje dosta žute/crvene boje. Primećuje se jasno u uslovima slabijeg osvetljenja gde je ipak potreban HDR. Neki zeleni detalji na slici postaju plavi. Svakako mi se čini kao nešto što se pegla kroz sw. Verujem da može postati bolja.
Sa druge strane dosta je Xiaomi napredovao što se tiče procesuiranja slika iako je sve to i dalje malo mutnjikavo.
Video nisam još uvek probao kako treba, pisaću tek.

Sveukupni kvalitet izrade na zavidnom nivou, sve je utegnuto.

Mala zanimljivost, telefon sam uzeo preko MTS-a a ima "XEU" firmware. S obzirom da mi je ovo prvi Xiaomi uzet preko operatera ne znam kakva je do sada bila situacija ali očekivao sam "MI" firmware.

To je to za sada, pitajte ako vas nešto zanima.

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Mala zanimljivost, telefon sam uzeo preko MTS-a a ima "XEU" firmware. S obzirom da mi je ovo prvi Xiaomi uzet preko operatera ne znam kakva je do sada bila situacija ali očekivao sam "MI" firmware.
Prvi put čujem za xeu rom u telefonu prodatom zvaničnim kanalima. Ko zna kako su nabavljani ti telefoni i od koga.. balkanske kombinacije... Garanciju zvaničnu imaš tako da nije problem. Za svaki slučaj pošalji im mail, reci koji softver imaš na telefonu (priloži skrinšot) i zahtevaj zvaničan odgovor. Tako si u potpunosti pokriven za sve eventualno.

Postoje dve globalne verzije MIUI-ja: evropska i svetska globalna. Moja verzija na Mi 9T je QFJEUXM. Nije XEU.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Prvi put čujem za xeu rom u telefonu prodatom zvaničnim kanalima. Ko zna kako su nabavljani ti telefoni i od koga.. balkanske kombinacije... Garanciju zvaničnu imaš tako da nije problem. Za svaki slučaj pošalji im mail, reci koji softver imaš na telefonu (priloži skrinšot) i zahtevaj zvaničan odgovor. Tako si u potpunosti pokriven za sve eventualno.
Postoje dve globalne verzije MIUI-ja: evropska i svetska globalna. Moja verzija na Mi 9T je QFJEUXM. Nije XEU.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
Sad sam tek skontao šta sam napisao, QJBEUXM je verzija fw, očekivao sam ****MI**. Da ne bude zabune, izvinjavam se.
Ekran je vrhunski. Na suncu je svetliji od Galaxy Note 10+.
Jako dobar ekran, prijatno sam iznenađen.
8f5bf68bc680454f513af295e84fcb37.jpg

Kako je to moguće, za xeu moraš da imaš custom recovery (twrp) i otključan bootloader. Prvi put čujem za ovako nešto.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Super, nek te lepo sluzi. Btw ja mislim da imaju iste zvucnike mi10 i pro

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Upisao se i ja u vlasnike i prvi utisci su uglavnom pozitivni.

Zvučnici jako kvalitetni (moram da čujem i te na mi10 pro), baterija odlična, ekran je odličan iako je zakrivljen i nema slučajnih dodira.

90hz hajp - iskreno sam očekivao više - ok teče ali definitivno ništa od presudnog značaja.

Haptic feedback za svaku pohvalu, jasan skok u odnosu na prethodne serije.

Kamera - nisam dovoljno testirao, ovako na prvu loptu ništa specijalno. Definitivno dodaje dosta žute/crvene boje. Primećuje se jasno u uslovima slabijeg osvetljenja gde je ipak potreban HDR. Neki zeleni detalji na slici postaju plavi. Svakako mi se čini kao nešto što se pegla kroz sw. Verujem da može postati bolja.
Sa druge strane dosta je Xiaomi napredovao što se tiče procesuiranja slika iako je sve to i dalje malo mutnjikavo.
Video nisam još uvek probao kako treba, pisaću tek.

Sveukupni kvalitet izrade na zavidnom nivou, sve je utegnuto.

To je to za sada, pitajte ako vas nešto zanima.

Samo jedno pitanje da li je telefon dula sim (posto je uzet preko mts) tako je pisao j specifikacijama,na sajtu ?
Hvala na odgovoru

Послато са Mi 10 помоћу Тапатока

Kako je to moguće, za xeu moraš da imaš custom recovery (twrp) i otključan bootloader. Prvi put čujem za ovako nešto.

Pogrešio je, napisao je iznad.
Izvinjavam se još jednom, nije mi bio cilj da širim dezinformacije.

Super, nek te lepo sluzi. Btw ja mislim da imaju iste zvucnike mi10 i pro

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Hvala na lepim željama.
Samo jedno pitanje da li je telefon dula sim (posto je uzet preko mts) tako je pisao j specifikacijama,na sajtu ?
Hvala na odgovoru

To je greška, single sim je telefon. Nakon što sam napravio rezervaciju dobio sam poziv od njihove službe gde su me obavestili da su napravili grešku. Znao sam to naravno. Inače sim tray kao da je pravljen za dve kartice. Taj drugi slot za sim, dalje od oboda telefona, kao da je samo popunjen plastikom. Sumnjam da stvarno postoji dodatni čitač ali dok ga neko ne raskanta nećemo znati. Možda neko već i jeste? :D

Ne mozes nekako iseci taj plasticni deo pa proverit :D Posto Kineska verzija je valjda dual sim

Ne mozes nekako iseci taj plasticni deo pa proverit :D Posto Kineska verzija je valjda dual sim
Ja sam poruci ulozak sa dve sim kartice cekam da stigne.
Sto se tice moze da se isece nasao sam na nekom forumu da je covek to uradio i da je radilo bez problema.
Ako naidjem ponovo postavicu da vidite.

Izvinjavam se još jednom, nije mi bio cilj da širim dezinformacije.

Hvala na lepim željama.
To je greška, single sim je telefon. Nakon što sam napravio rezervaciju dobio sam poziv od njihove službe gde su me obavestili da su napravili grešku. Znao sam to naravno. Inače sim tray kao da je pravljen za dve kartice. Taj drugi slot za sim, dalje od oboda telefona, kao da je samo popunjen plastikom. Sumnjam da stvarno postoji dodatni čitač ali dok ga neko ne raskanta nećemo znati. Možda neko već i jeste? :D

Meni su iz mts ubedjivali da je dual sim,cak sam i rezervisao i niko se nije oglasio iako sam dugogodisnji korisnik.Na kraju kupim lepo za kes.

Kakva glupost, da mi je znati zašto su stavili da global verzija bude single sim kad je zapravo dual sim

E sad nisam bas lepo razumeo da li je pregazio kineskim romom ili ne.

Da li imas link od tog? da vidim tj da procitam sta kaze.

edit: pronasao sam na netu, da moze da se naruci taj dual sim try , mora se otkljucati bootloader i instalirati XEU ROM da bi radile obe kartice. Jer kako kazu da na global romu ne radi, jer nije valjda omoguceno u romu. Moze Kineski MIUI da se instalira, ali bolje je XEU jer je on baziran na kineskom MIUI firmwareu. Prema tome moze i miroom onda, i verovatno svi ostali custom miui romovi.

Poslednja izmena:
Teško mi je da razumem poslovnu politiku koja donosi ovakve odluke...

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Da li imas link od tog? da vidim tj da procitam sta kaze.

edit: pronasao sam na netu, da moze da se naruci taj dual sim try , mora se otkljucati bootloader i instalirati XEU ROM da bi radile obe kartice. Jer kako kazu da na global romu ne radi, jer nije valjda omoguceno u romu. Moze Kineski MIUI da se instalira, ali bolje je XEU jer je on baziran na kineskom MIUI firmwareu. Prema tome moze i miroom onda, i verovatno svi ostali custom miui romovi.
Saljem samo da iznadjem ceo tekst.
Imas p.m

Pojavio se mi 10 pro u vipu, cena skoro kao s20+ [emoji16]
U karakteristikama pise da ima 6gb rama, je l postoji takva verzija ili su se malo zeznuli?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Verovatno su pogresili.130k u vipu, a u mi storu ga nema. Bas cudno. Mislio sam da ce prvo tamo da se pojavi

Puno je to para.

Pojavio se mi 10 pro u vipu, cena skoro kao s20+ [emoji16]
U karakteristikama pise da ima 6gb rama, je l postoji takva verzija ili su se malo zeznuli?

Vidim ispravili na 8 giga
I nije 4G nego 5G

Poslednja izmena:
Extra. Bice Comi uskoro na KP..

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Vidim ispravili na 8 giga
I nije 4G nego 5G
Ma ne znaju ni sta prodaju...

Jeste ogromna para za xiaomi, ali mi 10 pro deluje kao najbolji od android flagshipa u vipu. Prvo sam hteo da uzmem s20+ pa sam odustao zbog baterije i cipseta, nakon toga je izbor bio p40 pro koji bih uzeo i uprkos nedostatku google servisa da se nije pojavio xiaomi. Mi 10 pro ima sve sto je meni potrebno i nema nijednu manu koja je meni znacajna, pritom koristim xiaomi vec 5 i po godina i navikao sam se na miui.
Jedino sto ce cena ljudski da mu opadne, ali ja ne menjam telefon cesto pa mi to nije mnogo bitno.
Mogu samo da se nadam da ce vip da ubaci u ponudu i oneplus 8 pro pre nego sto obnovim ugovor, ali od toga slaba vajda.

Poslednja izmena:
Ma ne znaju ni sta prodaju...

Jeste ogromna para za xiaomi, ali mi 10 pro deluje kao najbolji od android flagshipa u vipu. Prvo sam hteo da uzmem s20+ pa sam odustao zbog baterije i cipseta, nakon toga je izbor bio p40 pro koji bih uzeo i uprkos nedostatku google servisa da se nije pojavio xiaomi. Mi 10 pro ima sve sto je meni potrebno i nema nijednu manu koja je meni znacajna, pritom koristim xiaomi vec 5 i po godina i navikao sam se na miui.
Jedino sto ce cena ljudski da mu opadne, ali ja ne menjam telefon cesto pa mi to nije mnogo bitno.
Mogu samo da se nadam da ce vip da ubaci u ponudu i oneplus 8 pro pre nego sto obnovim ugovor, ali od toga slaba vajda.
Da to si upravu nemaju blage veze.
Ko je navikao na miui tesko ce da se privikne na drugo nesto.Isti slucaj sve sam promenio ali nisam uspeo da se priviknem.

Evo sat izbaci u podesavanju za sim.U pitanju je miui 12 beta.Podrzava dve sim kartice.
ce71cc26f248d6db3390bbc079201bcf.jpg

To je XEU rom, o tome smo pisali pre par stranica da kad se koristi taj rom onda radi duble sim, samo sto moras imati adapter za dve kartice. Moze da se naruci

Vrh Dno