Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ako je to ikako moguce. Kinezi su svakako poceli jos odavno da odustaju da salju za Srbiju a i ovi nasi pakete ne raznose i carine nerealno.

Anker official store:

Hi, Sorry about that, we have checked and noticed that the shipping channel in your destination country is currently closed, so the parcel will fail to be delivered when it was sent to the carrier's warehouse. Be kindly informed, that the global impact from the COVID-19 virus, unfortunately, affects some parts of our delivery chain and there is nothing we can do about this shipping now.
a8db35b9fcb8ef2c57f1f96b2e128390.jpg

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Meni danas stigla gumena zastita za Power Bank koju sam porucio 16.04.

Ja sam hteo da porucim nesta jos pre mesec dana ali nisam se usudio,mozda novac i ne dobijem na kraju nazad a predmet nece stici nikad. Tako su mi drugi savetovali,ali realno niko do sad nije ostao i bez novca i bez predmeta,trebao sam da kupim pa kad mi stigne.

I šta sad izabrati:
1. Registered air mail by Singapore post
2. Registered air mail by China Post ili
3. Registered air mail by TNT-PostNL
?

Treća opcija je jedina koja je prethodnih nedelja koliko toliko normalno funkcionisala.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

I šta sad izabrati:
1. Registered air mail by Singapore post
2. Registered air mail by China Post ili
3. Registered air mail by TNT-PostNL
?
Sta si to narucio kada uopste nudi opciju biranja prve i druge opcije za slanje?

Sent from my moto x4 using Tapatalk

Naručujem neke prekidače, nije ovo na aliju ali pitam ovde jer su ljudi ovde najupućeniji u različite vidove šipinga.
Btw, Singapore pošta izađe +2,98$, China post +0,49$ a TNT-PostNL je +5,41$ dakle nijedna nije besplatna...

Pošto je prošao famozni 18.05. I otvaranje putničkog avio saobraćaja u SG, da li ima šanse da konačno krenu RB paketi iz Singapura za EU?

Imam 3 paketa sa A.NKER official Store, sva tri poslata iz Kine početkom aprila, a stoji im "departed Country of origin" još od 03.04.2020., pri čemu jednom od njih ističe protection za 10 dana. Valjda ćemo se izvući iz Tanzanija&co grupe zemalja...

Kako vi i dalje ne razumete da naša posta nije isporučila ni pakete koji odavno stoje ovde, i dalje sve stoji.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ne znam šta drugo možemo osim da pišemo Pošti i RATELu, svako pojedinačno prigovore na rad, uz navodjenje ovih dokaza od stranih pošti.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Dok se ne razbuca (da ne kažem pravu reč) i privatizuje leglo nepotizma i korupcije, zvano Pošta Srbije nema ništa od poboljšanja,

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Izgleda da su pojedine prodavnice nasle neke druge prevoznike, nasao sam par prodavnica koje salju robu i free samo naravno bez tracking-a. Evidentno je da su one naravno podigle cene proizvoda za u ovom slucaju satove od 2e pa na gore. Vise ni akcije nece biti prave dok se ne smiri sve ovo i ne oporave Kinezi.
79ef959595038a4aea3e710d11895005.jpg

Dok se ne razbuca (da ne kažem pravu reč) i privatizuje leglo nepotizma i korupcije, zvano Pošta Srbije nema ništa od poboljšanja,

Ne verujem da će se ikada privatizovati jer po svojoj definiciji pošta nije profitabilna. Zato se naša pošta bavi nizom drugih delatnosti, isplatom uplatom, prodajom i slične gluposti zbog kojih zanemaruje osnovno a to je pismo i paket. Postoje kao što znamo drugi operatori, kurirske službe koje rade, ali videli smo da je stvar u ceni. Zato pošta treba da postoji kao državna uz obavezu da po svima dostupnim cenama isporučuje pisma i pakete. Nepotizam i neodgovornost je već druga stvar to može da se eliminiše.
Mi se ovde patimo sa pošiljkama iz sveta, a kod mene u naselju poštar i ne nosi uvek pošiljke, mrzi ga, poziva da se dodje u poštu i preuzme na šalteru, onda nagrnu primaoci u poštu, a gospodje na šalterima se onda nerviraju što im je poštar uvalio... Opšte ludilo...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Meni stigao danas paket iz Kine. Singapurska pošta u pitanju.
U Srbiji kad ne znaš kako da se izboris sa lopovima, uvek se hvataš za privatizaciju. Pola zemlje je privatizovano.
Naša pošta je ogledalo političara, a političari ogledalo ovog naroda.

Poslednja izmena:
Koliko ja mogu da ukapiram, pošiljke su raznosili samo nekoliko dana nakon uvođenja vanrednog stanja, i tada su mi stigle neke nebitne sitnice...bar kod mene od tada mislim da više nisu ni raznosili pošiljke, tako da mogu samo da zamislim koja se gomila nakupila za to vreme...

Ja imam jedno 10- tak paketa koji jos cekaju u GPC na isporuku. To stoji vec mesec i jace, ko zna kada ce stici.

Pa u pravu su, nije u Srbiji problem, nego u pošti Srbije.

@ jabree

Bilo bi jos gore kada bi je privatizovali....

@ vanbasten

U Srbiju verovatno narucujes samo "glupe sitnice" koje u vecini slucajeva narucujemo "iz hobija" i koje ne kostaju vise od 3-4$.
Dok se stanje ne promeni verovatno mnogo toga nece stici na kucne adrese.

@ karakondzula01

Pozovi lokalnu postu ili idi direktno tamo i vidi sta se desava.

@sasa022 Ne slazem se s tobom, za nas kao korisnike je bolje da se privatizuju, pogledaj recimo privatne kompanije i odnos prema korisnicima, ono znam da nigde nije idealno, ali za mene kao krajnjeg kupca je bolje kod privatnika.... Ovako udjem u postu ili telekom, kao da im je deda ostavio sve to, pa se tako i ponasaju, a mi se ocecamo kao da smetamo od ulaska u iste....

Odnos privatnih kurirskih službi prema korisnicima je apsolutna nula. Pošta je institucija za sve njih.

@jabree

Fazon je sto bi je najverovatnije preuzelo sadasnje "drustvo" koje bi se tek onda bahatilo :S:
Nazalost vidjeno nebrojano puta u poslednjih 20-ak godina u Srbiji.

Pošto je prošao famozni 18.05. I otvaranje putničkog avio saobraćaja u SG, da li ima šanse da konačno krenu RB paketi iz Singapura za EU?

Koliko si putnickih aviona video da je sletelo u Srbiju? https://beg.aero/lat/letovi

https://www.singpost.com/covid-19-updates/international-post-parcel-services-updates
I dalje smo na listi, zajedno sa BiH, Crnom Gorom, Hrvatskom, Andorom, Kiprom, Moldavijom, San Marinom i Vatikanom od evropskih drzava.

Vrh Dno