Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Šta prekucavate :p skineš daljinski kodija na telefon i samo copy/paste

Kako copy..nema opcija sa mi box s ...esn je na udedjaju a kopira se na kodi.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Nisam baš ispratio svu prepisku tako da ne znam gdje kopirate. Ako je u kodi to može ovako. A za box isto tako radim, shield ima za daljinski.

Ccc, pa uradite prvo screenshot Netflix aplikacije pa screenshot propustite kroz Google Lens da prepozna text (uradi OCR) i kopirate text nakon što ste proverili da je sve tačno prepoznao.

Bravo...kako da prebacim sliku na mob...a da nije meil itd..

Esn je na boxu ..ne znam gde je u aplikaciji?

Može li se koristiti taj ESN sa LG ili Samsung tv na boks u kodiju (Beelink GT1 Ultimate) pošto mi boks pušta samo 480p?

Jel postoji opcija da se u Elementumu, prilikom prikaza pretrage filmova, vide IMDB ocene?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ако је омогућено аутоматско ажурирање, онда сам. У супротном - ручно из адона.

Послато са NOVA 5T уз помоћ тапатока

Ako neko ima namešten qbittorrent addon da li mu normalno radi. Meni neće da uđe u listu.

WebUI je podešen kako treba. Sa telefona i iz browsera radi normalno.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Pa možda i može? Koji skin ide u tom Balkan Green buildu? Ideš u opcijama skina i vidiđš ako ima, kao što ima recimo u Binge-u ili AuraMOD-u, da se omoguće ocene u pregledima medija.

Imaš još jednu opciju a to je da odeš na sajt OMDB, da se registruješ (ima i free opcija) i da tražiš da ti pošalju OMDB Api key. To posle ubaciš u metadata utilis ili kako se već zove onaj addon ili šta je već. To se nalazi u addon dependecies. Sa tim ključem dobijaš rejtinge sa nekoliko sajtova. Uglavnom ide automatski, ali ako nema onda mora da se namesti. Vidi tamo u opcijama skina dal ima nešto, trebalo bi da ima. Probaj i jednostavno da promeniš view datoteke, možda će se pojaviti na nekim?

Hvala tebi druze puno na izdvojenom vremenu. Nisam neki advance user za sve ovo ali cu probati da se snadjem :) Pozdrav

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Kad udjes u neki folder Elementuma, recimo Trending on ti izbaci neke filmove. Ides akroz levo da ti otvori jos jedan meni. E tu imas opciju da biras kakav izgled prikazanih filmova hoces. Igraj se malo pa izaberi koji ti prikaz odgovara. Isto to vazi i za serije. Kad izaberes izgled moras da ga snimis da bi ti sacuvao za dalje. Stanes na neki film i malo duze zadrzis taster na daljincu ili misu(ne znam na cemu koristis Kodi) i iz novog menija izaberes da ti bude default view. Ovo radi i na green buildu. Inace u tom meniju imas opciju podaci u kojoj vidis podatke o tom filmu, seriji. Ocenu, reditelja, glumce, radnju a imas i opciju da pustis trejler.

Jel moze neko da napise ovde kako da se instalira Netflix addon na Kodi, jasno vam je da mi to treba zbog dodavanja titlova kojih nema na Netflix-u?

Jel moze neko da napise ovde kako da se instalira Netflix addon na Kodi, jasno vam je da mi to treba zbog dodavanja titlova kojih nema na Netflix-u?

Nije teško. Pre svega neophodno je da imaš nalog na Netflixu i takođe ti je potreban Kodi 18. Netflix addon može da se instalira samo na Androidu ili Firesticku, ne znam za PC.
Prvo instaliraš TV Addons repository a posle iz njega nađeš video addone i tu ti je Netflix. Klikneš odmah ti traži nalog i to je to. Ja sam laik pa sam iz prve instalirao na Firestick 4k, slika je za većinu naslova u 4k, prevode takođe lako nađeš.

Radi i za PC naravno, samo tamo (makar na Windows-u, CoreELEC/LibreELEC beše laže da je ustvari ChromeOS) neće da može Netflix 1080p i 4K jer koriste Widevine implementaciju koja ne zadovoljava sigurnosna pravila koja Netflix nameće. Isto kao što na Chrome i Firefox ne dobijaš preko 720p stream (Kodi Netflix addon koristi widevine.dll pokupljen od Chrome-a). Od browsera samo Microsoft Edge dobija 1080p+ jer ne koristi Widevine već PlayReady DRM. A Kodi DRM implementacija na PC-u ne podržava upotrebu PlayReady. Na Edge 4K stream ide samo uz odgovarajuć hardware na kompu (tipa Intel 7th gen procesori & grafičke).

@tambur88: Džabe ti ESN ako box nema Widevine L1 :p
Uspeo dam da iskopiram esn. Nece opet preko 960. U aplikaciji Netflix radi normalno. Gde da vidim za widevine L1 ...jel ima to mi box s?

Edit: ima widevine L1

Moracu factory reset

Poslednja izmena:
Da za iptv liste. Mi smo komenarisali za jedan iptv build za kodi. Gde pri samom pokretanju kodija pvr simple client ucitava listu kanala samog builda.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Znam. Jedan sam od admina za taj build. Samo kazem da je stb emu bolje resenje, liste na buildu su najblaze receno silovane.

Apsolutno nikakve. "Mac" liste su za pristup Ministra portalu/stalkeru koji je bukvalno posrednik izmedju servera i klijenta. Ministra je za MAG uredjaje i ljudi su osmislili stb emulator koji glumi MAG i povlaci listu. E sad, posto danas ljudi ne znaju, tj. mnogo je teze da dodju do m3u liste, oni dolaze do nje preko emulatora jer tu postoji propust u serveru. Ranije si mogao lagano da mac listu konvertujes u m3u listu, medjutim vlasnici servera su zakrpili to i uveli token i sad je mnogo teze (ali ne i nemoguce). I zato vam kazu da mozete te liste gledati samo u stb emu.
Kad bi imao m3u od istog servera od kog imas mac, ne bi bilo nikakve razlike.
Mozda nisam najbolje objasnio (nisam bio ni najprecizniji) ali nadam se da razumes sada.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

MAC is nekog razloga duze traju, slabije pucaju od mp3 lista (pricam o vise ljudi na 1 listu). Za sve servere koji se koriste na Blakan Green bildovima, dostupne su i MAC i M3u

Uspeo dam da iskopiram esn. Nece opet preko 960. U aplikaciji Netflix radi normalno. Gde da vidim za widevine L1 ...jel ima to mi box s?

Edit: ima widevine L1

Moracu factory reset

Nemoj odmah da radiš factory reset :D Trebalo bi to probati ručno izmeni XML settings fajl od Addon-a i tamo upisati ESN na pravo mesto. Pojedinci su tvrdili da je tek kad su to odradili sve proradilo kako treba. (= možda postoji bug sa upisom tog podatka kad unosiš unutar Kodi UI? :D ).

p.s. Podrazumeva se da si u Expert/Advanced (kako se već zvaše) sekciji podešavanja Netflix addon-a enable-ova HEVC profile i ostalo što treba za 4K stream, i čačnuo podešavanja inpustream.adaptive :d

Oko tih podedavanja input stream i ostalo sam sve cackao ...kad bi neko slikao ili napisao sta treba tacno da podesim u add-on Netflix kodi.

Ovako je kod mene
61544e7c57dde034d61cf506b95c4b1f.jpg
7be792014f306d9c08d6e79a09ef5e46.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kad udjes u neki folder Elementuma, recimo Trending on ti izbaci neke filmove. Ides akroz levo da ti otvori jos jedan meni. E tu imas opciju da biras kakav izgled prikazanih filmova hoces. Igraj se malo pa izaberi koji ti prikaz odgovara. Isto to vazi i za serije. Kad izaberes izgled moras da ga snimis da bi ti sacuvao za dalje. Stanes na neki film i malo duze zadrzis taster na daljincu ili misu(ne znam na cemu koristis Kodi) i iz novog menija izaberes da ti bude default view. Ovo radi i na green buildu. Inace u tom meniju imas opciju podaci u kojoj vidis podatke o tom filmu, seriji. Ocenu, reditelja, glumce, radnju a imas i opciju da pustis trejler.

Baš to. Odlična preporuka Gileb.
Dodao bih još da uz sinhronizovan Trakt nalog sve ovo dobija potpuno drugu dimenziju i lakoću upravljanja. Ja sam sa Trakt-om bukvalno progledao...

Kod mene najzad proradio NF u 4k, nakon unosa esn od mibox-a

Ja sam iskopirao i sve ovako podesio i nema sanse cak ni 1080

Nazad
Vrh Dno