Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Nisam mislio baš na deljenje igara, samo da budu aktivne 2 konzole u isto vreme, različite igre, ali da je isti PS nalog. Ili je i to game sharing? Relativno sam nov u ovom PS svetu, pa ne znam baš sve mogućnosti i termine :)

Ali da evo mare037 kaže da radi to sada sa PS3 i PS4. Verujem da bi onda trebalo da radi i sa PS5 i PS4.

Radice

Imacu sva tri uredjaja odmah, svi sa mojim priv nalogom....
A nisam jedini...
Da li mislis da bi smeli da pokrenu lavinu tuzbi zbog nemogucnosti koriscenja uredjaja koji si kupio?

Imate na "Summer Game Fest" predstavljanje EPIC engine-a koji radi na PS5...
I to gamplay, brutalno izgleda...

Mislim, ali nisam znao da li je 4.25 update ili baš 5. Na kraju su izbacili V. [emoji16] Malo je FPS nizak , ali bože moj

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Potpuno očekivano što se 30 fps tiče. Nove konzole jesu jače ali su igre tehnički zahtevnije. I tako sve u krug.

Isto sma razmišljao, da će pre da žrtvuju FPS nego npr količinu protivnika...

Au, ovo je bas brutalno, konacno prava next-gen prezentacija. I sad standarno ona prica, sta ce biti kad 1st party studiji upregnu i svoje endzine kako treba. :)

Koliko sam video , 13 MS studija koristi UE.

:

Playstation Studios

Uvodna animacija za novonapravljeni brend PS Studios...

Animacija dosta podseca na Marvel i Xbox Game Studios :)

Fun fact: Ta PS Studios animacija postoji već 5 godina i koristila se za PS Originals, čak i pre Marvela, a pogotovo pre Xbox-a:

https://youtu.be/qv15nWtqjV8

Inače što se tiče ovog UE5 Tech Demoa, 99% sam bio ubeđen da će ga MS prikazati. I opet Sony kupi kajmak kod publike... jer sa jedne strane svi sada pričaju kako next-gen izgleda na njihovoj budućoj konzoli, dok se kod MS-a već zaboravilo na onaj otužni Xbox Inside i svi uveliko pričaju kako Valhalla radi tek na 30fps.

Poslednja izmena:
Gledao sma sad DF analizu. Izgleda da je ovo bilo u 1440p/30fps... Moguće je da je Sony uradio marketing deal, zato nije bilo pomena Xboxa, a nije da Geoff nije pitao

TR, HZD, AC, U, GOW, RDR, DBH, Metro, DG, TLOU, GTS, F1...u novom ruhu, i meni dovoljno!

Apropo price o 30 fps,

I dalje postoji veliki broj korisnika kojima je konzol gejming stanje dostupnosti, a ne performanse ili snaga. Uopste se ne bih iznenadio da ce 30 fps biti i na novoj generaciji, vrlo brzo nakon tog pocetnog talasa koji ce verovatno biti 60 fps.

Ono sto je meni problem i sto bi me udaljilo od konzole jeste moto majkrosfta i sonija, koji su punili usi svima o 4k 60 fps igranju na next gen godinama, pa iako kao konzolaski korisnik nisam preterano zahtevan, to bi mi smetalo, jer godinama se uzdam bas u taj moto.

Nadam se da nece biti fejlovanja, a da je Valhala izuzetak.

Cudi me da Valhala bude toliko zahtevna, mislio sam da je crossgen naslov sa istim, samo unapredjenim engine-om od prethodnika...

Zato sto je verovatno, tj. skoro sigurno cross gen naslov koji mora da radi i na starim platformama. Ovaj demo je odlican primer sta treba ocekivati od pravih nextgen igara koje ce u startu da se rade za novu arhitekturu i koliki vizuelni skok ce doneti ogroman I/O za streaming. Demo cak uopste ne koristi ni RT.

Zato sto je verovatno, tj. skoro sigurno cross gen naslov koji mora da radi i na starim platformama.

Pa zar ne bi trebalo onda da leti na novim konzolama, ako se pravi da radi i na starim?
To samim ti znaci da bi igrala trebala da bude nezahtevna ko zadnji deo.

Naravno, ako fokus stave na performanse sasvim sigurno moze da radi u 60fps, ali opet ako napucaju detalje i bace render vreme cisto da bi neke stvari bile tu, recimo neka ofrlja RT implementacija, onda lagano moze 30fps da bude target.
Odavno ne igram te vrste Ubisoftovih igara ali koliko sam gledao najveci problem je bila cpu strana, tako da za neki full nextgen, verovatno ce i taj Anvin engine morati da bude bolje multithreadovan ili se vec uveliko radi na tome.

^
4k i 30fps-a sa nasviranim detaljima mogu i da razumem...
Ali kolega ako custom Ryzen 3700x i 5700xt sa high detaljima i 60fps-a sa zatvorenim sistemom ne mogu da izvuku makar za ovu prvu turu igara (prve 3-4 godine do pojave refresh modela) onda je to stvarno bezobrazno...

Samo jos da otkriju cenu ovog planinarenja.
Mozda je glupo pitanje ali da li ce i dalje postojati potreba za Anti Alisingom kada krenu da prave modele sa ovolikim brojem poligona?

Poslednja izmena:
Ja ovde u videu, stvarno nisam primecivao 30FPS, vec kvalitetne teksture i nenormalnu fiziku.

^ I ja isto, fps u drugom planu.

Odličan demo.

To ne može da se oseti na YT videu ali se itekako oseti kad igraš.

Ako je ovo istina, tesko da ce 600e da nas okrpi [emoji846]

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Ja ovde u videu, stvarno nisam primecivao 30FPS, vec kvalitetne teksture i nenormalnu fiziku.

Pa ko kaze da je ovaj video u 30fps?
Pricamo o Valhali, a ovaj video sigurno pici preko 30fps.

Edit

Za Valhalu da bude u 30fps bi mi bilo logicno da toliko bude samo u 8K.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno