Šta je novo?

iPhone SE (2020)

+100
Ovo sam ponovio stotinu puta. 90% korisnika puni telefon svako vece imao on 5 ili 45 procenata baterije.

A sta da radi neko ko izadje napolje, otputuje negde, koristi kameru, GPS, maksimalno osvetljenje displeja i sve to pretezno uz 3G/4G? Kao da su samo nekakve igrice na telefonu bitne. E sa takvom upotrebom uopste nije svejedno da li telefon ide na punjac posle radnog dana (kancelarija + wi-fi) sa 5% ili 45%, jer vrlo verovatno nece docekati ni 15-16h a mnoge smara da tegle power bank i cekaju da se uredjaj dopuni. Ovo pisem jer vec godinama znam kako izgleda kada se vracas sa puta sa minimumom baterije a sam uredjaj ima odlican skor po fon/gsm arenama (sto znaci da bi mi ovaj SE bio neupotrebljiv u tom smislu). Ti wi-fi browsing battery testovi i dobri skorovi ne znace mnogo, odavno telefoni trose smesno malo pri koriscenju wi-fi sa umerenim osvetljenjem displeja.

SE 2020 je morao da ima ~2300 mAh bateriju i bio bi pun pogodak u ovoj cenovnoj klasi. Temu pratim jer sam planirao kupovinu ovog telefona kao poklon ali ima niz sitnih mana + potencijalno slabu bateriju za odredjene korisnike.

Ali dobro, Apple treba da prodaje i iPhone 12 modele, koji prema svim navodima nece biti preskupi, pokidace prehajpovane kineske (600-1000$) telefone i uspostaviti ravnotezu na trzistu.

Poslednja izmena:
Ja na put bez punjača kada koristim GPS ne krećem. To je proces za koji znam da troši bateriju posebno ako nemaš offline mape već koristiš još 3g/4g. Naravno da bih voleo veću bateriju ali ko je jednom krenuo na put bez punjača taj se jednom *****ao samo :)

SE tu neće biti ništa ni bolji, a ni mnogo gori. Pa Xr jedva do Budimpešte izdrži sa navigacijom i online mapama.

Meni jedan kablic uvek stoji u kaseti u kolima. Ali nesto mi se cini da on ne prica o putovanju automobilom, jer u tom slucaju ne vidim nikakav problem da se telefon napuni.

To za automobil i alternativne nacine dopune baterije u toku putovanja je jasno ali mislim na sve ostalo i pritom nisam lik koji kaci statuse, fotke i ostalo dok seta gradom, planinom itd. :d Mozda prosledim nesto od toga putem WA/VB i to je to.

Cak i povremeno koriscenje kamere uz GPS, u kombinaciji sa maksimalnim osvetljenjem displeja, razara baterije mnogih uredjaja a da ne spominjem 4K video snimanje, HDR..

I da se razumemo, nemam nista protiv ako neko misli da mu je ova baterija/autonomija dovoljna, to je subjektivno, samo pratim testove i cekam utiske ovde mada mi je jasno da je ovo slaba autonomija cak i za devojku koja nije prezahtevan korisnik.

A sta da radi neko ko izadje napolje, otputuje negde, koristi kameru, GPS, maksimalno osvetljenje displeja i sve to pretezno uz 3G/4G? Kao da su samo nekakve igrice na telefonu bitne. E sa takvom upotrebom uopste nije svejedno da li telefon ide na punjac posle radnog dana (kancelarija + wi-fi) sa 5% ili 45%, jer vrlo verovatno nece docekati ni 15-16h a mnoge smara da tegle power bank i cekaju da se uredjaj dopuni. Ovo pisem jer vec godinama znam kako izgleda kada se vracas sa puta sa minimumom baterije a sam uredjaj ima odlican skor po fon/gsm arenama (sto znaci da bi mi ovaj SE bio neupotrebljiv u tom smislu). Ti wi-fi browsing battery testovi i dobri skorovi ne znace mnogo, odavno telefoni trose smesno malo pri koriscenju wi-fi sa umerenim osvetljenjem displeja.

SE 2020 je morao da ima ~2300 mAh bateriju i bio bi pun pogodak u ovoj cenovnoj klasi. Temu pratim jer sam planirao kupovinu ovog telefona kao poklon ali ima niz sitnih mana + potencijalno slabu bateriju za odredjene korisnike.

Ali dobro, Apple treba da prodaje i iPhone 12 modele, koji prema svim navodima nece biti preskupi, pokidace prehajpovane kineske (600-1000$) telefone i uspostaviti ravnotezu na trzistu.

Nadam se da mi ponovo neci biti obrisan post. iP7 povratak sa mora, koristen GPS(doduse bile su ofline mape) na iP7 celo vreme nocu kroz Bosnu od Sarajeva do Bijeljine (prvi put idem kroz Bosnu ) , telefon skinut sa punjaca oko 9h stavljen na punjac posle 2h kad sam se vratio kuci. Nije se ispraznila baterija.

Noću? A citirao si čoveka koji kaže max osvetljenje!
Pomirite se baterijom na ovom uređaju i po ovoj ceni. Kome treba bolja baterija ali i uređaj to je Xr, noviji 11 ili Max (Max je šampion i dere konkurenciju). Meni je baterija i postala najbitnija stavka ja telefonu. Ne mogu da razmišljam o kablovima i punjačima, ipak on treba da služi mene.

Dobro koristio sam i oko Splita, to nisam napisao nekih sat vremena, ( oko10h pre podne) pa onda u Mostaru pola sata, i onda od Sarajeva do Bijeljine , to je vec bilo po mraku.

Bez obzira kome je bitna baterija nece kupiti ovaj telefon. Ko ne obraca paznju koliki je sot a zeli manji telefon to je idealan telefon za takve osobe.

Poslednja izmena:

Razumem sta hoces da kazes,ali neko ko stalno putuje i koristi gps ne treba ni da gleda ovaj telefon. Ja recimo kad putujem ili obilazim neki grad koristim gps sat vremena,sednem negde da rucam ili popijem kafu i tada mogu da stavim tel na powerbank. Tako da se anulira to crpljenje baterije preko gps-a. (Pod uslovom da sam pesaka). U kolima uvek imam fast charger i gde god idem kolima na put ja punim telefon jer strimujem muziku sa telefona.
Uvek nosim ranac sa sobom pa mi powerbank nije tesko poneti iako ga bas retko koristim.
Svakako, sada upravo se spremam na put koji ce trajati 4h. Imam punjac u kolima, imam powerbank u rancu, i ne vidim situaciju u kojoj mogu da ostanem bez baterije,makar i pesaka isao ta 4h.

Ali leto ide, sorc, majica. Kakav ranac, kakvi bakraci. Koja je poenta A13 cipa ako telefon nema night mode? Za sve ostalo svi cipovi od A9 i noviji rade glatko i ne trose puno.

Zbog buducih update-ova, zbog post procesa kamere, zbog zato sto je nov i lepse zvuci obicnom korisniku, znog mnogo jace grafike itd itd

Lepo je ovo Toni odradio. Pogodio u centar.
Svakako se uz normalno koriscenje moze izvuci ok sot. Tel je za ozbiljne ljude,ne za klince. Ja se iskreno dvoumim jer volim da gledam yt preko telefona, cak i kada sam u stanu mrzi me da uzimam laptop nego palim na telefonu a 4.7 je mali za uzivanje u multimediji.

Meni je super ...zbog ios...toliko me vise mrzi rqzna podesavanja kod androida...da je ovo prosto stvoreno za mene...samo jos da bude ok cena narednih meseci(400e)..i uzimam ga

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

Baš se dobro drži 6s.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Drzi se bas. Jel realno da mu je otislo 40% baterije ma 6s za 30-ak minuta koliko je snimao video?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ja sam na kraju kupio potpuno nov iPhone SE (2016) za 150 evra. Sad sam miran dve godine i za to vreme mogu i dalje da se nadam da ce Apple ponuditi novi telefon u dimenzijama manjim od novog SE :)
A bio sam veoma blizu da kupim novi SE koji mi je inace odlican telefon, ali preveliko je to meni za nosenje :d

Nešto približno onome što tebe zanima će doći već u septembru.
5.4" preko cele prednje površine.
Ali, cena neće biti pristupačna kao kod SE-a.

telenor
Cena uređaja na rate: 63.840 RSD 64gb
Cena uređaja na rate: 70.920 RSD 128gb

opet skuplji nego mts

ovo:
*maloprodajna cena uredjaja bez ugovorne obaveze iznosi 111.990 dinara sa PDV-om
nema veze sa vezom

drugar je prosle god uzimao po mp ceni p30 za 80k, a "maloprodajna cena uredjaja bez ugovorne obaveze" je bila 110 ili 120h
to se misli na nekog ko nema nikakvu uslugu u telenoru i hoce na bum da uzme telefon (u prevodu takav slucaj ne postoji) :D

Vip opet zaostaje sa ponudom. Dok su drugi uveliko izneli ponude i namamili ili oterali korisnike, vip cuti.

Nego, odakle je informacija da kreće isporuka od 8. maja kod nas? I koliko je to pouzdano?

Pa.mts kaze preorder do 7.5.? A VIP mozda ceka isporuku preko matične kompanije iz Austrije?

Jel se i dalje naplaćuje 3G usluga u mts kad se uzme tel?

Nazad
Vrh Dno