Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Aliexpress standard shipping uopšte ne mora po difoltu da bude SG pošta. AE standard shipping je opcija slanja kad prodavac predaje paket skladištu AE, a oni dalje obezbeđuju dostavu u saradnji sa mnogim partnerima, pored SG pošte ima ih sigurno preko 10-15.
Tako da, nije uopšte nemoguće da AE standard shipping bude kineskom registrovanom poštom, ne znači da vas je neko zeznuo.

@manfred

Imao sam za poslednje 4 godine, barem 10-tak slucajeva da mi je AliExpress Standard Shipping isao preko China Posta (I ja sam tada mislio da je to samo I iskljucivo Singapurska Posta, koja inace ni ne ide preko Singapura, vec Hong Konga, a SG Post radi logistiku, tacnije 4PX), u 4 slucaja bio je to DPD (jako losa iskustva sa njim, jer od 4 paketa, 1 stigao, 3 nisu), dok su mi u 2 slucaja paketi isli preko Cainiao Super Economy, sto je proslo relativno dobro. Tu Kinezi "vacare" na prevozu, uplatis registrovanu posiljku, a dobijes DPD ili Cainiao neregistrovanu (samo sam u 2 navrata dobio refund za prevoz, ostalo odbijeno).

Privremeno je. Dugo se ceka na isporuku nasi odmah dispute otvaraju i traze pare nazad, i kad im stigne ne vracaju prodavcu i oni su na gubitku.
Nije to odluka AE, vec same prodavnice da znate, da je AE to zabranio onda bi sve prodavnice imale uskracenu opciju free shippinga ili obicnih posta i ostali bi samo premium dostave i brze poste.
A to nije slucaj imate i free shipping i dalje ili obicne poste za male pare.
To su oni prodavci koji nisu imali isporuke ka nama u zadnjih mesec i po dana. One koje su imale videle su da sporo stizu paketi u Srbiju i da svi traze refund.
Eto to je cela fama sa ovim cenama dostave.
Cim se normalizuje stanje vratice se sve u normalu.

Izmenili su I opciju za otvaranje disputa. Ne mozes da pokrenes dispute dok ne istekne period dostave, tj. dok se na trackingu Aliexpressa ne pojavi "order completed". Pre par dana pokusao sam da otvorim dispute, tj. 2 dana pre isteka Protection Perioda, jer mi se prodavac nije javljao za produzenje (javio se poslednjeg dana I produzio ga), a paket jos nije stigao. Tek kada se pojavio "oreder completed", mogao sam da pokrenem dispute za refund. Prethodno mi je dispute prekidan sa porukom da je po njihovom pracenju paket u tranzitu I da ce verovatno doci do zagarantovanog perioda isporuke, koji je, koliko mi se cini, sada 90 dana. Upravo dok ovo pisem, stigla su mi tri obavestenja da mi je za neke pakete produzen Protection za jos 60 dana, iako to nisam trazio.

SG Post nas je iskljucio. Narucujem stampane ploce preko JLCPCB I kod njih je isao, po pravilu, Singapore Post, sada samo DHL za Srbiju.

Pa to sam i ja napisao, ne kapiram sto mene citiras.

Izmenili su I opciju za otvaranje disputa. Ne mozes da pokrenes dispute dok ne istekne period dostave, tj. dok se na trackingu Aliexpressa ne pojavi "order completed". Pre par dana pokusao sam da otvorim dispute, tj. 2 dana pre isteka Protection Perioda, jer mi se prodavac nije javljao za produzenje (javio se poslednjeg dana I produzio ga), a paket jos nije stigao. Tek kada se pojavio "oreder completed", mogao sam da pokrenem dispute za refund. Prethodno mi je dispute prekidan sa porukom da je po njihovom pracenju paket u tranzitu I da ce verovatno doci do zagarantovanog perioda isporuke, koji je, koliko mi se cini, sada 90 dana. Upravo dok ovo pisem, stigla su mi tri obavestenja da mi je za neke pakete produzen Protection za jos 60 dana, iako to nisam trazio.

Slazem se, ne znam sto si mene citirao ovde al nema veze.

@manfred

Imao sam za poslednje 4 godine, barem 10-tak slucajeva da mi je AliExpress Standard Shipping isao preko China Posta (I ja sam tada mislio da je to samo I iskljucivo Singapurska Posta, koja inace ni ne ide preko Singapura, vec Hong Konga, a SG Post radi logistiku, tacnije 4PX), u 4 slucaja bio je to DPD (jako losa iskustva sa njim, jer od 4 paketa, 1 stigao, 3 nisu), dok su mi u 2 slucaja paketi isli preko Cainiao Super Economy, sto je proslo relativno dobro. Tu Kinezi "vacare" na prevozu, uplatis registrovanu posiljku, a dobijes DPD ili Cainiao neregistrovanu (samo sam u 2 navrata dobio refund za prevoz, ostalo odbijeno).
Upravo sam o tome pisao zato i kazem da su vas zeznuli, a kako to znam pa lepo jer sam narucio jednom i nisu mi poslali SG postom vec CN i pisao prodavcu zasto mi nije poslao SG postom tj AE standard shippingom kad je bila ta opcija bila izabrana, on ladno napise ne isplati mi se da ti saljem AE standardom jer je mala cena item-a.
Ja nista otvorim dispute i napisem da su me zavrnuli umesto AE standard(SG) poslali mi CN postom iako nije odabrana.
AE mi vratio pare.
Da li bi mi Kinez priznao i da li bi mi AE vratio pare sa izgovorom pa AE standard shipping ti je i CN posta, pa ne bi.
Ja vam opet kazem da vi mislite da je AE standard jer ste to izabrali kao opciju, a on lepo posto je ta opcija skuplja posalje neko drugom logistickom firmom pa recimo preko CN ili neke poste.
Standard ide iz skladista AE i on vrsi potpunu logistiku i jako su brzi ti paketi stizu za max. 10 dana.

Sve što ste napisali je razumljivo. Ali koliko vidim drastične promene kače samo Srbiju. Ne razumem zašto.

E pa to je do prodavaca, a objasnio sam i zasto.

Čisto sumnjam da su se svi prodavci udružili i doneli odluku da se u Srbiju više ne šalje uslugom Aliexpress Standard Shippingom.

Samo artikli sitne vrednosti nude opciju slanja kao i ranije.

Čisto sumnjam da su se svi prodavci udružili i doneli odluku da se u Srbiju više ne šalje uslugom Aliexpress Standard Shippingom.

Samo artikli sitne vrednosti nude opciju slanja kao i ranije.
Nisu se udruzili prodavci, vec svako video da se otvara dispute i traze pare jer paketi nisu isporuceni ni za 90 dana, sta mislis zasto produzuju AE automatski za nasu drzavu, znaju da postoji problem pa da prodavci ne budu na gubitku oni su(vecina, ne svi) izbrisali opciju AE standard shipping jer podrazumeva transport via SG post a to je nemoguce i zato.
Necete da shvatite prvu stvar da se AE standard zasniva na transportu preko SG post i odatle ide kasnije sva pogresna razmisljanja.
Ja pokusam da objasnim, neki samo da bi se raspravljali namerno drugacije da AE standard ide preko CN post i onda ti to procitas i doneses bas ovaj zakljucak.
Ali, necu vise odgovarati jer sve sam napisao i nadam se shvatili neki da imam iskustva sa AE narucivanjem bas dugo i da znam sta pricam.
Pa ko ne veruje ne mora on nek se i dalje pita zasto i dokle ce, a ja sam vam lepo dao objasnjenje zasto je to i dokle ce biti.

Nisu se udruzili prodavci, vec svako video da se otvara dispute i traze pare jer paketi nisu isporuceni ni za 90 dana, sta mislis zasto produzuju AE automatski za nasu drzavu, znaju da postoji problem pa da prodavci ne budu na gubitku oni su(vecina, ne svi) izbrisali opciju AE standard shipping jer podrazumeva transport via SG post a to je nemoguce i zato.
Necete da shvatite prvu stvar da se AE standard zasniva na transportu preko SG post i odatle ide kasnije sva pogresna razmisljanja.
Ja pokusam da objasnim, neki samo da bi se raspravljali namerno drugacije da AE standard ide preko CN post i onda ti to procitas i doneses bas ovaj zakljucak.
Ali, necu vise odgovarati jer sve sam napisao i nadam se shvatili neki da imam iskustva sa AE narucivanjem bas dugo i da znam sta pricam.
Pa ko ne veruje ne mora on nek se i dalje pita zasto i dokle ce, a ja sam vam lepo dao objasnjenje zasto je to i dokle ce biti.

Čisto sumnjam da su se prodavci u jeku pandemije bavili analizom isporuka na teritoriji Srbije pa su doneli odluku da se isporuka vrše maltene samo DHL-om.
O ukidanju Aliexpress Standard Shippinga se pita Ali, to je njihova usluga koja funkcioniše u našim susednim državama a kod nas ne. Singapore post nije samo kod nas u zastoju već u celoj regiji, a jedino, koliko vidim, nama je ukinuta većina opcija za isporuku. Sem DHL-a.
Ali nadam se da si upravu i da je ovo samo privremeno.

Probao sam da nađem na njihovom sajtu nekakvu opciju za kontakt ali sam bio bezuspešan.

Kako god imas glavu doneo si svoju odluku sta da ti kazem, a da gresis evo jos jedan detalj.
U Srbiju salju i obicnim postama, Fedexom, i ostalim brzim postama cak i AE premium shippingom jelte to je isto AE isporuka,a?
Opet citas pogresne stvari i boris se samnom i ne verujes sta pisem.
Dakle AE je ukinuo svoju standard isporuku ka Srbiji a ostavio svoju premium uslugu ka nama.
A sta ti je tu logika pored one netacne informacije da samo DHL isporucuje nama?

Prodavci nikako ne mogu da budu na gubitku. Sta ti mislis, da je standard od 60 dana za isporuku slucajno izabran? Sve je to definisano ugovorima sa prevoznicima do najsitnijih detalja. Sav taj refund koji mi dobijemo od prodavaca za neisporucenu robu se na kraju prefakturise prevozniku kroz ugovorene penale. Pretpostavljam da isto tako u ugovorima postoji opcija da prevoznik moze da otkaze slanje u neku zemlju u slucaju nepredvidjenih okolnosti (tipa vanredno stanje). Zato nas je SG posta prva i izbacila, a potom ocigleno i ostali prevoznici.

Dakle, niti je AE taj koji je odustao od Srbije, niti su prodavci ti koji ne zele vise da salju za Srbiju, prevoznici su ti koji su poceli da gube novac na nama.

Poslednja izmena:
Čitajuci benchmarks teme o online kupovini mislim da i ne treba da nam salju. Ima mnogo ljudi koji odmah dizu paniku cim im paket izadje iz kine, te gde je, te kad će, te sto kasni...a kapiram da je bench ekipa jedna od "normalnijih" kada se radi o online shopingu. Mogu da zamislim kako reaguje jellenicah_99 sa anars kada joj kasni maskica za ajfon u sred pandemije. Totalno mi je logicno ovo sto se pise gore za nasu zemlju. Ljudi ako ne mozete da čekate, Ali nije za vas, idite u radnju neku. Imam utisak da ljudi ovde svaki dan samo refreshuju tracking aplikacije. Pare necete izgubiti, u 95% ce vam vratiti ako vam ne stigne paket. I to se sve zna, ne znam čemu milion "gde mi je paket" postova na forumu. Tek mi nisu jasni ljudi koji u vreme pandemije narucuju iako im ovde svi pricaju da ce ti paketi po 3-4 meseca kasniti i opet dolaze i kukaju gde im je paket. Ako nista sad ce neko vreme bar biti manje takvih postova.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Prodavci nikako ne mogu da budu na gubitku. Sta ti mislis, da je standard od 60 dana za isporuku slucajno izabran? Sve je to definisano ugovorima sa prevoznicima do najsitnijih detalja. Sav taj refund koji mi dobijemo od prodavaca za neisporucenu robu se na kraju prefakturise prevozniku kroz ugovorene penale. Pretpostavljam da isto tako u ugovorima postoji opcija da prevoznik moze da otkaze slanje u neku zemlju u slucaju nepredvidjenih okolnosti (tipa vanredno stanje). Zato nas je SG posta prva i izbacila, a potom ocigleno i ostali prevoznici.

Dakle, niti je AE taj koji je odustao od Srbije, niti su prodavci ti koji ne zele vise da salju za Srbiju, prevoznici su ti koji su poceli da gube novac na nama.
Ne citas sta sam napisao a odgovaras meni.
To je neozbiljno u najmanju ruku.
Ja sam rekao da nam salju, pakete pa sam nabrojao jeftinim negeristrovanim prevozom, brzim sluzbama(dhl, fedex itd) kao i AE premium shipping a za SG sam rekao da je trenutno obustavio prevoz do nas, ne AE, ne prodavci.

Čitajuci benchmarks teme o online kupovini mislim da i ne treba da nam salju. Ima mnogo ljudi koji odmah dizu paniku cim im paket izadje iz kine, te gde je, te kad će, te sto kasni...a kapiram da je bench ekipa jedna od "normalnijih" kada se radi o online shopingu. Mogu da zamislim kako reaguje jellenicah_99 sa anars kada joj kasni maskica za ajfon u sred pandemije. Totalno mi je logicno ovo sto se pise gore za nasu zemlju. Ljudi ako ne mozete da čekate, Ali nije za vas, idite u radnju neku. Imam utisak da ljudi ovde svaki dan samo refreshuju tracking aplikacije. Pare necete izgubiti, u 95% ce vam vratiti ako vam ne stigne paket. I to se sve zna, ne znam čemu milion "gde mi je paket" postova na forumu. Tek mi nisu jasni ljudi koji u vreme pandemije narucuju iako im ovde svi pricaju da ce ti paketi po 3-4 meseca kasniti i opet dolaze i kukaju gde im je paket. Ako nista sad ce neko vreme bar biti manje takvih postova.

Nivo tolerancije za kašnjenja u isporuci u belom svetu je daleko niži nego kod nas. Ne verujem da je Ali ukinuo jeftinu logistiku jer se u Srbiji masovno otvaraju disputi.
Više mi se čini da je trenutno putanja od Kine do Srbije trenutno previše komplikovana pa je zato ukinut Aliexpress Standard Shipping i slični. Samo mi je odvratno što u regiji opet mi ispadamo kao najveći jad i beda od države.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Konacno neko da shvati i konacno glas razuma.
Bravo.

Ne citas sta sam napisao a odgovaras meni.
To je neozbiljno u najmanju ruku.
Ja sam rekao da nam salju, pakete pa sam nabrojao jeftinim negeristrovanim prevozom, brzim sluzbama(dhl, fedex itd) kao i AE premium shipping a za SG sam rekao da je trenutno obustavio prevoz do nas, ne AE, ne prodavci.

Pa ko je ukinuo Aliexpress Standard Shipping ako ne sam Aliexpress. Pa to je njihova usluga i nije vezana samo za Singapore Post. I zašto samo nama, ne i ostalima?

Nivo tolerancije za kašnjenja u isporuci u belom svetu je daleko niži nego kod nas. Ne verujem da je Ali ukinuo jeftinu logistiku jer se u Srbiji masovno otvaraju disputi.
Više mi se čini da je trenutno putanja od Kine do Srbije trenutno previše komplikovana pa je zato ukinut Aliexpress Standard Shipping i slični. Samo mi je odvratno što u regiji opet mi ispadamo kao najveći jad i beda od države.
Opet ti, nije AE ukinuo isporuku, opet ides od pogresne premise da AE standard shipping radi bilo kojom postom a to nije tacno(bar prema nasoj zemlji, kako je uredjen prema drugim drzavama AE standard ne znam znam iskljucivo za Srbiju sto su mi i prodavac i sam AE potvrdili indirektno vracanjem para jer mi nisu poslali SG tj AE standard shippingom) SG je nas trenutno skinula sam destinacije nije AE, nije prodavac.
Auuu pa sta da mislim kako se ponasa gore pomenuta Jelena sa gorepomenutog foruma sto napisa kolega, kad ovde dosta ljudi ne shvata objasnjeno.

Pa ko je ukinuo Aliexpress Standard Shipping ako ne sam Aliexpress. Pa to je njihova usluga i nije vezana samo za Singapore Post. I zašto samo nama, ne i ostalima?
A sto taj isti AE nije ukinuo AE premium shipping?
Joj osnovne stvari ali ne mogu bas sam tebi objasnjavao ne mogu ponovo, neces da citas i dzsbe da pisem.
Da AE standard je vezan za SG post, a ti opet ne citas.
Zasto nama a ne ostalima, pa kazem ti SG post nema za slanje(samim tim i AE standard) ka nama.
Za DE recimo salju ali to je odluka SG posta, ne AE, aman...
Zaista vise tebi necu odgovarati jer sad vec mislim da se salis samnom.

Aj po zadnji put objasnjenje
Isti proizvod kad se bira Srbija i Nemacka recimo.

Biramo AE standard(koji ide preko SG post) u nemackoj ima jer SG LETI ka DE(slika 1)

Isti proizvod ne postoji mogucnost slanja AE standard jer SG ne leti vise ja Srbiji(slika 2) postoji samo mogucnost AE premium sto je EMS posiljka, brza skuplja ja sam je dobio kad sam njome narucio jer narucujem od prvog meseca rada AE a ti znas koliko su napunili godina rada jel tako, pa bi bilo glupo da sve ovo ne znam a orosao sam sve vidove transporta sa AE od neregistrovanih Yanwen preko AE standard, premium do brzih posta DHL, FedEx.

Dal ti jasnije sad da stsndard ide preko SG jer je AE uspostavio saradnju sa njima a preko svoje logistike sve ide iz njihovih skladista u Kini.
Prosto mi nije jasno da tako izlozene cinjenice sa iskustvom, sa slikama ti i dalje neces da priznas i pitas se ispocetka zasto je AE standard ukinut nama od strane AE.
Da mrze nas, ne vole prvorodjenog, ne vole naseg brata Sija.
Auuuu.
c1cfaedd89eb18f64133565245eaf761.jpg
d18a0986722c6490f4e2ff70cd351f2c.jpg

Verovatno je sad sledece pitanje zasto je DHL za isti predmet za DE 74$ a za nas 143$ tj. duplo skuplji.
Kao sto vidis same firme odredjuju kako ce poslovati i sa kojim cenama zato je i SG resio da ne leti ka nama jer ne postoji putnicki saobracaj(do 18) vec samo cargo saobracaj.
AE sa SG ima potpisanu uslugu preko putnickog ne i cargo saobracaja.

Poslednja izmena:
Sad sam pogledao na dx je i dalje ok shiping.

AE standard šiping prema nama NIJE baš uvek i isključivo preko SG pošte.

Imam bar 100-tinak realizovanih porudžbina preko AE, i 90% su bile AE standard. Uvek sam gledao šta piše na stikeru kada pošiljka stigne, i bilo je tu raznih posrednika.
U poslednje vreme sam baš i obraćao pažnju na to, i da, bilo je svašta. Najčešće CN i HK, i znatno znatno ređe SG.

A kod određenih prodavaca, u opcijama za slanje, bila je odvojena ponuda AE standard, i posebno Singapure Post...
Tada sam po pravilu birao SG, čak i ako je malo skuplji, jer su pošiljke stizale brže i sigurnije.

...

Dalje, ne znam odkud stav da je ukudanje jeftinih slanja ka nama odluke prodavca?!? (Neću nikoga da citiram, ali ima i takvih tvrdnji ovde...)
Ta jeftina slanja su nestala odjednom, između 29 i 30 aprila, za sve Ali trgovce. Sigurno nisu svi odjednom menjali svoju ponudu.

Poslednja izmena:
Nisu nestala, ima ih.(pogledaj sliku, nema puno ali reci da ih nema je pogresno kao i nastavak posta)
Za ostalo sam detaljno obrazlozio.
Sg post je posebno jer tada sam prodavac bira logistiku kako ce dopremiti do SG posta.
Dok AE(koji je bolji i brzi naravno) standard hendluje sam AE iz svojih skladista brze, bolje, sigurnije kako oni sami na sajtu pisu ne kazem ja to, te imaju svoje firme kojima iskljucivo vrse transport do SG.
Tu je razlika i stoga je u vecini sam AE standard skuplji od samog SG posta, ali nije pravilo to zavisi kakav je ugovor sklopljen sa prevoznikom.
A verujte da AE ima bolje ugovore od bilo kog malog prodavca na AE.
f0aff57254fc422c3ddc0a0572ba11b8.jpg

Poslednja izmena:
Citam u vezi tog problema sa AE standardom, mozda je glupo pitanje ali da li bi mi poslali uopste paket posto za ovo stoji da moze AE standard shipping?
8b087874139126278a9a19b3fd9775ed.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Sta im znaci to BE, prvi put vidim taj dodatak.
Ako bi ti poslali ne bi ti islo najbrzom tj SG postom vec verovatno CN a tu ces se nacekati.(a to nije AE standard, to ti izaberes a oni ti posalju namerno CN postom jer im se ne isplati AE standard jer je skuplja ali to rade muljatori od prodavaca, mene su tako hteli da prevare ja trazio AE standard i platio vise a oni poslali CN postom, pitam prodavca sto nisi AE standard SG postom on kaze skupo mu, dakle priznao da nije slao AE standardom iako sam to izabrao, pisao Aliju dao prepisku njima oni mi vratili 4$ koliko je i kostao AE standard. Jesam se nacekao da mi stigne predmet sa CN postom al bar mi vratise pare i saznadoh pravu istinu da je AE standard samo SG post jer sam AE radi logistiku i salje samo SG postom jer sa njima ima ugovor))
Ne bi bilo lose da posaljes prodavcu pitanje kojom postom bi ti poslali ukoliko izaberes AE standard-BE, pa ako odgovori da nam preneses odgovor.

Poslednja izmena:
AliExpress Standard-BE? Šta li im je to sad?

Ja juče naručio sijalicu, pisalo free shipping.

Danas pogledam, piše Can not deliver to Serbia :(

To znaci da se salje iz Belgije tamo imaju skladiste ja porucivao neki box i stigao za 12 dana,marta meseca.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Eh da, treba da gnjavimo AliExpress podršku, da u filtere za izbor proizvoda, ubace opciju filtriranja po posredniku za isporuku.

:p

Ta opcija je bila pre, ne znam zašto su je ukinuli.
Što se tiče cene dostave budite sigurni da je poskupela i za Nemačku. Jednostavno nema više putničkog avio saobraćaja koji nosio bar polovinu pošte u Evropu, a cena kargo aviona je vrtoglavo skočila zbog nabavke medicinske opreme.

Poslednja izmena:
Ta opcija je bila pre, ne znam zašto su je ukinuli.
Što se tiče cene dostave budite sigurni da je poskupela i za Nemačku. Jednostavno nema više putničkog avio saobraćaja koji nosio bar polovinu pošte u Evropu, a cena kargo aviona je vrtoglavo skočila zbog nabavke medicinske opreme.
Nije tacno. Za Nemacku i druge evropske zemlje sem zemalja balkana u to ne racunam Hrvatsku i Sloveniju postoji jos uvek aliexpress standard shipping,cak i za Francusku iako je singpost obustavio slanje u Francusku,udji na ali i promeni zemlju na Nemacku i za mnoge proizvode imas free shipping aliexpress standard. Izgleda da je Aliju dosta bezrazloznog vracanja novca balkancima koji ne razumeju da je kriza i da treba do 90 dana da stigne paket i hoce svoj novac nazad iako ce im kad tad stici paket, Tako je kad hoce ljudi besplatne pakete.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Nije tacno. Za Nemacku i druge evropske zemlje sem zemalja balkana u to ne racunam Hrvatsku i Sloveniju postoji jos uvek aliexpress standard shipping,cak i za Francusku iako je singpost obustavio slanje u Francusku,udji na ali i promeni zemlju na Nemacku i za mnoge proizvode imas free shipping aliexpress standard. Izgleda da je Aliju dosta bezrazloznog vracanja novca balkancima koji ne razumeju da je kriza i da treba do 90 dana da stigne paket i hoce svoj novac nazad iako ce im kad tad stici paket, Tako je kad hoce ljudi besplatne pakete.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

To nema veze sa istinom, veruj mi da na zapadu mnogo vise cene tacnost od nas. Ako mi kazes da ce nesto biti za 60 dana kod mene, hocu 60tog dana da je kod mene, a to da li je korona ili ne, o tome si ti trebao da razmisljas kad si davao rok isporuke! Veruj mi da smo po tom pitanju mi ovde mnogo tolerantniji. E sad zasto za SLO i HR jos uvek ima standard shiping to je zato sto su oni u EU, i tamo je kretanje robe u ovoj sitaciji mnogo lakse. Po uvodjenju vanrednog stanja kod nas je bio haos sto se tice isporuke robu iz inostranstva, mnogi forvarderi su bili privremeno obustavili slanje robe za Srbiju. Sada se ta situacija normalizuje, i verujem da ce za 2-3 nedelje opet da imamo normalan shiping sa Alia.

Poslednja izmena:
Vrh Dno