Aliexpress standard shipping uopšte ne mora po difoltu da bude SG pošta. AE standard shipping je opcija slanja kad prodavac predaje paket skladištu AE, a oni dalje obezbeđuju dostavu u saradnji sa mnogim partnerima, pored SG pošte ima ih sigurno preko 10-15.
Tako da, nije uopšte nemoguće da AE standard shipping bude kineskom registrovanom poštom, ne znači da vas je neko zeznuo.
@manfred
Imao sam za poslednje 4 godine, barem 10-tak slucajeva da mi je AliExpress Standard Shipping isao preko China Posta (I ja sam tada mislio da je to samo I iskljucivo Singapurska Posta, koja inace ni ne ide preko Singapura, vec Hong Konga, a SG Post radi logistiku, tacnije 4PX), u 4 slucaja bio je to DPD (jako losa iskustva sa njim, jer od 4 paketa, 1 stigao, 3 nisu), dok su mi u 2 slucaja paketi isli preko Cainiao Super Economy, sto je proslo relativno dobro. Tu Kinezi "vacare" na prevozu, uplatis registrovanu posiljku, a dobijes DPD ili Cainiao neregistrovanu (samo sam u 2 navrata dobio refund za prevoz, ostalo odbijeno).