Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kako to proveravate na sajtu pošte? Meni mnogi tracking kodovi neće da rade na sajtu pošte, tačnije za sada nijedan.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Hm! Baš čudno. Nije dosledno koja zemlja dobija jeftine šipinge a koja ne. Neki proizvodi mogu u jednu a neki u drugu zemlju.

Osim kod nas. Nas nema ni u jednoj toj grupi. :(
Nešto, k'o da je istekao neki ugovor o međuisporukama, tamo u lancu između Kineza i nas.
Mislim da je ovde problem do naše pošte koja je bukvalno stala sa isporukom međunarodnih paketa zadnjih mesec dana i jako je veliki rizik slati bilo šta u srbiju pa su na ovaj način digli ruke od nas.

Pošta što pre mora da normalizuje svoj rad i da isporuči neisporucene pakete inače odnosno mi u Honduras

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

U velikoj meri je krivac Posta Srbije jer godinama nece nista da promene u sistemu.

Transportne liste postoje i tacno se zna kada je sta stiglo u Srbiju !!!
Da li je iko ikada uspeo da dobije bilo kakav podatak o neregistrovanim posiljkama ???

Nerazumljivo je i postupanje Carine u NS.

@Gulftown

Mozes da pratis samo registrovane posiljke Rx...xx

Za sve ostale apsolutno je nemoguce dobiti bilo kakvu zvanicnu informaciju.

Koju postu od ovih jeftinijih izabrati?

Stvar je od 2$, ovo od 5$ ne dolazi u obzir :D
Screenshot_2020-05-01-18-55-38-828_com.alibaba.aliexpresshd.jpg

Mislim da nije do pošte. Paket mi je stigao iz kine do carine u Beogradu za 20 dana. Na carini je stajao preko 40 dana. Po prolasku carine, meni je isporučen za 3 dana. Dok je čekao na carini probao sam da urgiram, prvo u pošti, pa i na carini. Svuda sam dobio odgovor da neke pošiljke čekaju i 2 meseca.

Pa kako nije ako ti se zadržao ovde 40 dana u mestu?
šta briga pošiljaoca gde je stajao, oni samo vide da je paket stigao u zemlju a da je besmisleno dugo zadržan...to je nedopustivo za međunarodni saobraćaj...
to vreme košta i ne može da bude nenaplaceno

Verovatno smo na listi zemalja gde poštanski saobracaj ne funkcioniše što i nije daleko od istine.

Poslednja izmena:
U velikoj meri je krivac Posta Srbije jer godinama nece nista da promene u sistemu.

Transportne liste postoje i tacno se zna kada je sta stiglo u Srbiju !!!
Da li je iko ikada uspeo da dobije bilo kakav podatak o neregistrovanim posiljkama ???

Nerazumljivo je i postupanje Carine u NS.

@Gulftown

Mozes da pratis samo registrovane posiljke Rx...xx

Za sve ostale apsolutno je nemoguce dobiti bilo kakvu zvanicnu informaciju.
Hvala!

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Mislim da je ovde problem do naše pošte koja je bukvalno stala sa isporukom međunarodnih paketa zadnjih mesec dana i jako je veliki rizik slati bilo šta u srbiju pa su na ovaj način digli ruke od nas.

Pošta što pre mora da normalizuje svoj rad i da isporuči neisporucene pakete inače odnosno mi u Honduras

Ma nije tacno, radi sve vreme posta kao i sada, meni danas stigla posiljka iz Nemacke i poslata na carinu. Cekam sad od ponedeljka da vidim da li ce odmah proci ili ce da mi naplate pdv.
Ali radi sve vreme posta kao i cargo avioni a od 18 krecu u putnicki sto ce ubrzati transport ka nama.
A prvorodjeni ce pricati sa bratom Sijem kako juce rece da imamo direktnu liniju iz Kine za Srbiju.

Stvarno užas. Bilo šta da čovek izabere, dostava je samo DHL-om.
Šta se dešava?

Privremeno je. Dugo se ceka na isporuku nasi odmah dispute otvaraju i traze pare nazad, i kad im stigne ne vracaju prodavcu i oni su na gubitku.
Nije to odluka AE, vec same prodavnice da znate, da je AE to zabranio onda bi sve prodavnice imale uskracenu opciju free shippinga ili obicnih posta i ostali bi samo premium dostave i brze poste.
A to nije slucaj imate i free shipping i dalje ili obicne poste za male pare.
To su oni prodavci koji nisu imali isporuke ka nama u zadnjih mesec i po dana. One koje su imale videle su da sporo stizu paketi u Srbiju i da svi traze refund.
Eto to je cela fama sa ovim cenama dostave.
Cim se normalizuje stanje vratice se sve u normalu.

Privremeno je. Dugo se ceka na isporuku nasi odmah dispute otvaraju i traze pare nazad, i kad im stigne ne vracaju prodavcu i oni su na gubitku.
Nije to odluka AE, vec same prodavnice da znate, da je AE to zabranio onda bi sve prodavnice imale uskracenu opciju free shippinga ili obicnih posta i ostali bi samo premium dostave i brze poste.
A to nije slucaj imate i free shipping i dalje ili obicne poste za male pare.
To su oni prodavci koji nisu imali isporuke ka nama u zadnjih mesec i po dana. One koje su imale videle su da sporo stizu paketi u Srbiju i da svi traze refund.
Eto to je cela fama sa ovim cenama dostave.
Cim se normalizuje stanje vratice se sve u normalu.

Kako to sve znaš?

Da nije do Alija, zašto onda nema Aliexpress Standar Shippinga kao opcija?

Pametan sam[emoji16]

Pa sve opcije slanja stavljaju prodavci tj cekiraju opciju za svaku zemlju ne stavlja to AE.
Aliexpress standard shipping vrsi sam AE tj njihova logistika u zemlji do SG pa dalje SG do nas. A kako SG posta ne radi ka nama a zbog 2 talasa covida samim tim nema te opcije.

Oni koji odaberu AE standard a posalju im nekom drugom postom, pa prevarili su ih i poslali jeftinijom varijantom(ima takvih prodavac nazalost)

Aliexpress standard shipping uopšte ne mora po difoltu da bude SG pošta. AE standard shipping je opcija slanja kad prodavac predaje paket skladištu AE, a oni dalje obezbeđuju dostavu u saradnji sa mnogim partnerima, pored SG pošte ima ih sigurno preko 10-15.
Tako da, nije uopšte nemoguće da AE standard shipping bude kineskom registrovanom poštom, ne znači da vas je neko zeznuo.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Delimicno tacno, drugi deo netacan.
Al ne bih se ubedjivao sad nit je tema nit mesto.
Imas pravo da verujes u sta zelis.

To su sam nagađanja, jer za ostale države u regionu i dalje nude shipping kao i ranije, izuzetak je Srbija.

Ovo je za jedan te isti proizvod:

Untitled-6.jpg

To nam zavrsio brat Si nakon jednog poluzagrljaja.

Delimicno tacno, drugi deo netacan.
Al ne bih se ubedjivao sad nit je tema nit mesto.
Imas pravo da verujes u sta zelis.
Čekaj ti stvarno veruješ u to da bi AliExpressu Kina kao država (komunistička) dozvolila da im jedini partner za slanje bude singapurska pošta i da poštu svoje države totalno zapostave?

Inače o celoj materiji sam čitao i na redditu gde je član bio prodavac sa Ali-ja i spisak pošti kojima se vrši AE standard shipping je totalno šarenolik, a ima informacija na netu o tome prilično. Ne mislim da je off-topic, tema je AE uopšteno, ali ako moderatori misle da jeste slobodno nek obrišu.

Sve što si naveo.
[emoji106][emoji23]
Dovoljno.

Čekaj ti stvarno veruješ u to da bi AliExpressu Kina kao država (komunistička) dozvolila da im jedini partner za slanje bude singapurska pošta i da poštu svoje države totalno zapostave?

Inače o celoj materiji sam čitao i na redditu gde je član bio prodavac sa Ali-ja i spisak pošti kojima se vrši AE standard shipping je totalno šarenolik, a ima informacija na netu o tome prilično. Ne mislim da je off-topic, tema je AE uopšteno, ali ako moderatori misle da jeste slobodno nek obrišu.

Pa ponesto i znam.
Nebitno, idemo dalje zaista nisam u fazonu da nekog ubedjujem, kazem pa ko hoce nek veruje, ko nece, pa ne mora.
Prosto i svima zivci sacuvani.

Najviše volim vas koji sve znate. Pošto si toliko dobro upućen, onda mi objasni zbog čega je AE mom drugu, koji je isto tako bio ubeđen kako je AE standard shipping isključivo SG pošta, odbio dispute koji je otvorio iz razloga jer je paket poslat preko China post registered air mail?
Pretpostavljam da je zato što nas Kinezi mrze ili ne poznaju dobro pravila svoje kompanije.

Pa pazi prijatelju, prestao sam da citam ovaj post jos kod "sve znate", posto ti meni ni prvu recenicu nisi procitao gde sam napisao "Pa ponesto i znam", citiram sebe.
Nikad nisam rekao da sve znam.
Tako da iscrpli smo sve sto moze za normalnu komunikaciju, tako da ti ni ja nisam citao ceo post tvoj vec mi bilo dovoljno prva recenica da sve dalje razumem.
Pozdrav.

Mene samo kopla zašto smo mi jedini u regiji kojima tako sasekli opcije transporta, a ostalima sve po starom.

Логистику за Алиекспрес ради 4ПХ. 4ПХ сарађује са три водеће поште СГ, ХК и ЦН и преко њих реализује слање. СГ пост је обуставио испоруку према Србији, Мађарској, Чешкој, Црној Гори, Пољска, Босна и Херцеговина итд... (детаљи у линку http://express.4px.com/article/detail/id/502383/cid/2 (користити г. преводилац).

Јефтино слање од пар долара одрађује 4ПХ преко наведених пошта. Једна је обуставила слање, за друге није познато шта се дешава. Зато је и дошло до промене на АЕ и не само за Србију.

Овде имате и званично саопштење за СГ пошту: https://www.singpost.com/covid-19-updates/international-post-parcel-services-updates

Oвде можете да пратите информације за ЦН пошту: https://www.chinapostaltracking.com/service/package-delay-notice-during-the-coronavirus-epidemic/

Oвде можете да пратите информације за HK пошту: https://www.hongkongpost.hk/en/about_us/whats_new/notices/index_id_918.html

Poslednja izmena:
Culi kinezi da cemo posle pandemije biti prvi po rastu u evropi pa resili da omaste brk.

To, plus culi prvorodjenog da ce sa bratom da ispregovara o direkt liniji iz CN-SRB.[emoji23]

Vrh Dno