Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Htedoh da poručim ove jednokratne maske za lice koje se kod nas prodaju po 100-120 dinara po apotekama. Mogu da poručim samo od onih kineskih prodavaca koji šalju sa Ali premim shipping koji košta 30-40 eur. Kod svih onih koji šalju normalnom poštom piše da ne isporučuju u Srbiju. Hvala "braći" na "čeličnom prijateljstvu".

Premium shipping je i uveden i za neke druge stvari koje su pre bile "free" ili nešto simbolično. Pratim dosta njih u wish listi pa vidim.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Imaš i sa normalnim shippingom koliko hoćeš, ali opet ti ne bih savetovao, jer teško da možeš da prođeš za ispod 50-60 din za 10 ili više komada. Em čekaš bar mesec dana, em ne možeš da vidiš kvalitet, em ti te maske praktično ničemu ne služe.
Bolje uzmi nešto tipa N95 pa možeš da ih koristiš više puta a da se ne raspadnu, plus što bolje prijanjaju uz lice.

Evo danas gomila stvari koje sam gledao sve su sa premium shippingom koji nema ispod 20$ a cesto se krece i do 50$

ne znam sta se desava...totalno neisplativo.

Ja htedoh da pazarim juce nesto bila besplatna postarina kad malo pre vidim samo DHL 40$!

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Gledam sad na aliju predmete ili nema shiping uopšte za Srbiju, ili piše free a kad uđem onda se promeni i ništa ispod 20-30e.... Šta je ovo s alijem?

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

I kod mene tako, na sve u wish listu. Probao sam da stavim Bugarsku i BiH i ista stvar, dok za Hrvatsku prikaže šiping od par dolara.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Vi kao da ste prespavali poslednjih par meseci. Putničkih avio linija uopšte nema, a kargo letova gotovo da nema (bar što se tiče pošte).

Gledam sad na aliju predmete ili nema shiping uopšte za Srbiju, ili piše free a kad uđem onda se promeni i ništa ispod 20-30e.... Šta je ovo s alijem?

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока
I kod mene u wish listi ali ne sve radnje neke salju i dalje neregistrovane posiljke free ili sa 1$ ili manje, dok neke gde je bio samo aliexpress standard shipping koji ide mahom preko SG posta i sam SG post ne postoji.
Naravno zbog 2 talasa covida u Singapuru.
Ovo je privremeno dok ne bude gotovo u Singapuru tad ce se sve vratiti na mesto.
Kako se kod nas od 18og normalizuje i putnicki saobracaj bice to bolje/brze, ali nista znacajnije dok se u Singapuru ne sredi stanje.

I kod mene u wish listi ali ne sve radnje neke salju i dalje neregistrovane posiljke free ili sa 1$ ili manje, dok neke gde je bio samo aliexpress standard shipping koji ide mahom preko SG posta i sam SG post ne postoji.
Naravno zbog 2 talasa covida u Singapuru.
Ovo je privremeno dok ne bude gotovo u Singapuru tad ce se sve vratiti na mesto.
Kako se kod nas od 18og normalizuje i putnicki saobracaj bice to bolje/brze, ali nista znacajnije dok se u Singapuru ne sredi stanje.

Када изаберем околне земље за слање опет се добија опција бесплатног или јефтиног слања.

Cene za dostavu proizvoda sa Aliexpress-a su jednostavno eksplodirale. Gledao sam npr. pištolje za farbanje za kompresor, ostale mi stranice učitane juče i hteo da uredim spisak da ih stavim u wishlist, odradio refresh i imao sam šta da vidim. Ili više ne dostavljaju za Srbiju ili nude druge opcije za slanje putem DHL, UPS, TNT, Fedex-a 70€. Ako je AliExpress Premium Shipping, minimum 30€. Ista stvar sa predmetima koje sam ranije poručio.

Zašto uopšte gledaš alat na aliexpressu?

Zato što npr. kod nas nema u ponudi model W71 sa metalnom posudom, naši prodavci uglavnom prodaju sa plastičnim a naplaćuju ga po ceni većoj nego što se nudi metalni na Ali-u :smackbum:.

Samo da prijavim da je prodavac 3 puta odbio da produži delivery time, a da je aliexpress ignorisao refund.

Poslednja izmena od urednika:
Zato što npr. kod nas nema u ponudi model W71 sa metalnom posudom, naši prodavci uglavnom prodaju sa plastičnim a naplaćuju ga po ceni većoj nego što se nudi metalni na Ali-u :smackbum:.
Pogledaj ovaj u Lidlu. Mislim da je sada na popustu ispod hiljadu dinara
596f7cd996147081cb56c58e2497ca22.jpg

Zna li neko šta se desilo sa Aliexpress-om?!?

Od danas, gomila proizvoda, nestali su i free šiping, i ti jeftini šipinzi za 1-2-3$. Ostali ili samo Pemijum, DHL, ili je prizvod "...can not deliver to Serbia"

Neki proizvodi što sam pre samo par dana stavio u korpu a još nisam poručio, šiping je ili skočio sa 1-2€ na 30-40€, ili su postali "...not deliver to Serbia"
Ako izaberem neku drugu zemlju, free i ti jeftini šipinzi se opet pojave.

:zgran: ?!?

Dve opcije su moguće, prva je ovo oko pandemije pa imaju frku oko isporuke a druga je da smo upali na neku blacklist. Verovatnije mi je ovo drugo, videćemo. Npr zvanični Amazfit store sada uopšte ne šalje za Srbiju, pre pet dana sam uzeo bip, sve bilo regularno, free shipping, Singapur.

Sent from my GM1910 using Tapatalk

Hm! Baš čudno. Nije dosledno koja zemlja dobija jeftine šipinge a koja ne. Neki proizvodi mogu u jednu a neki u drugu zemlju.

Osim kod nas. Nas nema ni u jednoj toj grupi. :(
Nešto, k'o da je istekao neki ugovor o međuisporukama, tamo u lancu između Kineza i nas.

Nadajmo se da je privremeno.

...ili smo upali u grupu nekih nedržava, zbog onih brojnih neisporučenih pošiljki, tamo još od 11.11.

...

Možda da neko javi Vučku, da vidi sa bratom SiĐiPi-jem, da se to reguliše?!?

Sve isto važi i za BiH, neki dan stavio neku plastiku za auto u wishlist dok vidim da li odgovara model i danas vidim dostava 22$ DHL-om. Mislim da je ovo trenutno zbog stanja sa virusom. Prije ovoga, opcija za slanje je bila Aliexpress Standard Shipping tj. vjerojatno Singapore, ali pošto trenutno ne rade kako treba skinuli su ih iz ponude.

Naša pošta nije primala pošiljke iz inostranstva neko vreme. Odnedavno je počela. Isto kao što im je trebalo vremena da utvrde zastoj, tako će im trebati vremena da vide da ponovo ide.

Sent from my SM-T813 using Tapatalk

Ja sam oduvek posebno video AliExpress standard shipping, a posebno Singapure post. A bio je i neki "seller shipping metod".
I to su bile opcije jeftinog slanja. Možda je postojao još neki.

Sada su te opcije potpuno nestale za slanja ka nama. I to onako grupno, za ceo Ali. :(
Logično bi bilo da je Corona kriza ukinula neke prenosne puteve, ali tada bi valjda te opcije slanja nestale za sve komšijske zemlje, uključujući HR.

Evo, neka drnagulija od 30-ak €, za Hrvatsku i dalje ima AliExpress Standard Shipping a za nas, Bosnu, BUL, ALB nema.
Za istu dranguliju ali od drugog prodavca, i za Albaniju i za HR i za BUL i dalje postoji AliExpress Standard Shipping od 4.5€, ali za nas, kao najpovoljniji ima samo Ali Premijum od 36€.

Malo je kargo letova plus problemi sa Singapurom, sve to razumem. Ali meni dioptrijski cvikeri od 2$ stoje preko mesec dana u Srbiji?
Tako bar kaže nindža :)

Meni je registrovani paket stajao u Srbiji 2 mjeseca tako da ništa čudno.. IMG_20200501_182829.jpg

Nazad
Vrh Dno