Ja sam kao student bio aktivan u "video timu" na crtaci.info forumu gde smo radili restauracije tonskih zapisa sa vhs kaseta sa crtaćima sa starom sinhronizacijom i to kombinovali sa boljim video ripovima. U to vreme širokopojasni internet je bio tek u povoju pa smo se dovijali na razne načine (rapidshare i slično) ali obzirom da je ceo projekat bio čisto volonterski, ideja pokretanja tematskog torrent trekera koji bi bio okrenut isključivo crtaćima nikad nije zaživela. Sadržaj se "širio" sa foruma pa su Nindža Kornjače okačene na EUC-u i to je izazvalo oduševljenje kod starije generacije (rođene '80tih). Pokrenuo sam YouTube kanal i počeo među prvima na ovim prostorima da kačim segmente iz starih crtaća i ljudi su masovno počeli da se javljaju i nude svoje kućne kolekcije ne bismo li ih "iskoristili" u radu na projektima.
Da skratim priču, projekat za projektom urađeni su 1001 Amerika, Atomski mrav, Avanture Kadišona, Bananamen, Blufonci, Bombončići, Čarli Braun i Snupi Šou, Cipelići, Čudesna šuma & Čarobnjakov šešir, Dragoljupče, Droidi, Evoksi, Generalova radnja, Hi men i gospodari svemira, Kasper, Lale Gator, Mapet Bebe, Mece Dobrići, Mikijeva radionica, Nindža kornjače, Otkrića bez granica - Džini, Pera Detlić, Pink Panter, Plava princeza, Popaj, Porodica Kremenko, Poručnik Draguljče, Rakuni, Robotek, Šalabajzerići, Snorkijevci, Srle i Pajče, Štrupfovi, Supermen, Supermiš, Talični Tom, Tarzan, Tom i Džeri, Tom i Džeri Šou, Transformersi, Vitez Koja, Vuk Vučko... A kao šlag na torti, posebno smo ponosni na projekat Looney Tunes gde je prikupljeno preko 200 epizoda sa Duškom, Dačom, Sofronijem, Silvesterom...
Pored crtaća nakupilo se i drugog sadržaja za decu... Desetine epizoda Kockice, Laku noć deco
Zašto sam sve ovo ispisao? Iako je dosta ovog sadržaja kačeno tu i tamo po domaćim trekerima, nigde nije kompletna kolekcija. Ako je neko voljan i ima neki seedbox na raspolaganju, ja sam voljan da sav svoj materijal kopiram pa da to na neki način učinimo dostupnim jer forum već par godina ne postoji a siguran sam da ima dosta ljudi koji bi želeli da imaju ovakav sadržaj u kućnoj kolekciji.
Moja deca su sad već porasla ali znam da su uživale uz crtaće uz koje su mama i tata odrastali umesto onoga što ide trenutno na Nickelodeon-u.
Da ne bude totalnj offtopic, da nema neko pozivnicu za Iptorrents?
![]()
Ja hoću da pomognem. Imam svoj server sa optikom 300/300 Mbps trenutno. Dostupno preko 20TB za download. Ako uspeš da okačiš to negde, javljaj kako bi odmah reseedovao...