Šta je novo?

Razmena pozivnica za torrent trackere (pravila su u prvoj poruci)

Ja sam kao student bio aktivan u "video timu" na crtaci.info forumu gde smo radili restauracije tonskih zapisa sa vhs kaseta sa crtaćima sa starom sinhronizacijom i to kombinovali sa boljim video ripovima. U to vreme širokopojasni internet je bio tek u povoju pa smo se dovijali na razne načine (rapidshare i slično) ali obzirom da je ceo projekat bio čisto volonterski, ideja pokretanja tematskog torrent trekera koji bi bio okrenut isključivo crtaćima nikad nije zaživela. Sadržaj se "širio" sa foruma pa su Nindža Kornjače okačene na EUC-u i to je izazvalo oduševljenje kod starije generacije (rođene '80tih). Pokrenuo sam YouTube kanal i počeo među prvima na ovim prostorima da kačim segmente iz starih crtaća i ljudi su masovno počeli da se javljaju i nude svoje kućne kolekcije ne bismo li ih "iskoristili" u radu na projektima.

Da skratim priču, projekat za projektom urađeni su 1001 Amerika, Atomski mrav, Avanture Kadišona, Bananamen, Blufonci, Bombončići, Čarli Braun i Snupi Šou, Cipelići, Čudesna šuma & Čarobnjakov šešir, Dragoljupče, Droidi, Evoksi, Generalova radnja, Hi men i gospodari svemira, Kasper, Lale Gator, Mapet Bebe, Mece Dobrići, Mikijeva radionica, Nindža kornjače, Otkrića bez granica - Džini, Pera Detlić, Pink Panter, Plava princeza, Popaj, Porodica Kremenko, Poručnik Draguljče, Rakuni, Robotek, Šalabajzerići, Snorkijevci, Srle i Pajče, Štrupfovi, Supermen, Supermiš, Talični Tom, Tarzan, Tom i Džeri, Tom i Džeri Šou, Transformersi, Vitez Koja, Vuk Vučko... A kao šlag na torti, posebno smo ponosni na projekat Looney Tunes gde je prikupljeno preko 200 epizoda sa Duškom, Dačom, Sofronijem, Silvesterom...

Pored crtaća nakupilo se i drugog sadržaja za decu... Desetine epizoda Kockice, Laku noć deco

Zašto sam sve ovo ispisao? Iako je dosta ovog sadržaja kačeno tu i tamo po domaćim trekerima, nigde nije kompletna kolekcija. Ako je neko voljan i ima neki seedbox na raspolaganju, ja sam voljan da sav svoj materijal kopiram pa da to na neki način učinimo dostupnim jer forum već par godina ne postoji a siguran sam da ima dosta ljudi koji bi želeli da imaju ovakav sadržaj u kućnoj kolekciji.

Moja deca su sad već porasla ali znam da su uživale uz crtaće uz koje su mama i tata odrastali umesto onoga što ide trenutno na Nickelodeon-u.

Da ne bude totalnj offtopic, da nema neko pozivnicu za Iptorrents?

672df6323dd6562b3f1182d23c45d2ef.jpg

Ja hoću da pomognem. Imam svoj server sa optikom 300/300 Mbps trenutno. Dostupno preko 20TB za download. Ako uspeš da okačiš to negde, javljaj kako bi odmah reseedovao...

Da li neko ima pozivnicu viska za EUC?
Ako treba nesto od dokaza mogu da posaljem...

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Evo ovako,mogu da podelim HDBits,HDT,FL,UHDBits,HDSpace.Ne mogu da se setim da li ima još nešto,muzičkih nemam jer je sve u haosu.Ne volim da ucenjujem i procenjujem ali ovaj najjači ću obazrivo da podelim.Osim kad procenim da i meni vreme ističe,tada ću biti izdašniji;)
Uh HDBits, aj prijavljujem se ja za pozivnicu ako niko nije. Oznojila mi se ruka od pomisli na taj tracker. [emoji23] [emoji23]

Malo sam ispao iz price sa torentima posto koristim samo Torrentday, CB i nikad prezaljeni TVtorent koji su ugasili. Po cemu je HDBIts toliko poseban?
Dok sam masovno u studenskim danima skidao filmove i serije i rezao koristio sam gore pomenute trakere se CB i warez, ne secam se da sam cuo za HDBIts.

U principu stvar sa tim trakerima na koje se teze upada je u tome, sto postoje stvari kojih nema nigde ili su u losem kvalitetu. Npr. na BTNu sam nasao neke kulinarske emisije kojih nigde nema i dobro su seedovane, jos je traker za odrzavanje smesan. Tako isto sa HDBits, imas torrent u boljem kvalitetu koji se dugo seeduju i to po odlicnim brzinama. Generalno gledano, ko ima HDBits, BTN, PTP i neki learning tipa TheGeeks, njemu ni jedan drugi tracker ne treba u zivotu ( mozda da jos postoji WhatCD, ali dobro). Najgore mi je bilo kad su zatvorili Bitgamer i freshon, to su bili trackeri.

Poslednja izmena:
Upravo tako. Stari materijal je dobro seedovan ili je na seedboxu. To razdvaja te trackere od drugih.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

HDClub je bio brutalan, sve islo max brzinom bez oscilacija sta god da stavim da se skida. To je ukinuto. Generalno FileList je hvaljen ali meni taj tracker nije uopste zanimljiv toliko. Nije tesko drzati seed 24/7 ali je pitanje za cega...Za crtace svakako vredi.:))

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

moze neki savet vezano za HDT da ne zaglavim bezveze?

vezano za kolekciju crtaca i ja sam spreman da sidujem na duzi period sa ok konekcijom

Ps. moze pozivnica za PTP ako ima neko?

Za HDT skini sto vise no ratio torrenta (XXX) i nabacuje bodove da zamenis za upload, posle toga skidaj torrente od 1kb pa navise, jer ti se za svaki racunaju bodovi, i pazi da jedanput u tri meseca skines vise od 15gb i to je to. Treba malo vise vremena da se nabije buff, ali ok.

Šta se dešava sa Crnom berzom, ima li neko informaciju?

Hvala.

^rekose da je problem na serveru(tj. do njihovog hostinga) i da misle da nece biti reseno pre ponedeljka tj. sutra...

@nocniduh hvala, totalno mi je promakao sign up na stranici kod njih...
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ima li neko za FL pozivnicu? Ako ima, nek se javi da se dogovorimo, imam i ja ponesto :)

ја сам питао за ЦрнуБерзу првенствено због књига. Интересују ме пар књига, а нема их на BalkanDownload. Вреди ли да јурим људе за цб, или на бд има више материјала?

Trenutno ne radi sajt pa ne mogu da proverim, ali cini mi se da slabo stoji sa knjigama CB.

@bandovic

Kako ide kolega sortiranje ? Kad da ocekujemo upload na neki od domacih trackera ?

@bandovic

Kako ide kolega sortiranje ? Kad da ocekujemo upload na neki od domacih trackera ?
Evo zlopatim se. Nešto mi izgleda umire veliki hard od 4TB. Non stop izbacuje Cache overload, a sentinel kaže 100/100 performance/health. Pokušavam da nađem neko alternativno rešenje. Evo tizera. Uključio sam neke dečije emisije Kockicu, Laku noć deco, Metla bez drške, Pustolova, Nekih pesama iz Muzičkog tobogana, audio bajke i priče koje čitaju glumci i pevači... Za sada ima 380GB ali mislim da je bezveze da sav taj bućkuriš kačim tako sve zajedno. Šta vi mislite?
fc09965eef9662cee2ae3a2a18445e76.jpg
3858a371e56dfc886be67049afecacb8.jpg

Poslato sa YAL-L21 uz pomoć Tapatoka

Kako god da okacis nije strasno, moze da sortira onaj koji to skine. Samo je pitanje da li se neko javio sa seedbox-om da to preuzme od tebe?

Pa javilo se dosta ljudi koji su voljni da utrče sa seedboxom oko seedovanja, ali nije niko ko bi fizički došao da kopira fajlove. Mislim, ja imam neki "home made NAS" koji je uključen 24/7, imam net kod sbb-a, mislim da je 6Mbps upload ako nisu možda povećali skoro (Eon full paket). Ja imam sve vreme ovog sveta, voljan sam da kačim sam samo molim za strpljenje jer će upload verovatno potrajati. Iskren da budem ne parča mi se na pojedinačne crtaće jer nemam baš slobodnog vremena za pisanje opisa i pravljenje screenshotova za svaki torrent, ako me razumete.

Ima valjda neko auto iz okoline da svrati do kolege u Zrenjanin sa externim hdd-om ?

Au kalva kolekcija, dajte ljudi neka neko skokne do čoveka da prebaci ovo sve.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Covek ima gold mine na tom hardu. Najezio sam se kad sam pročitao sadržaj.Sve crtane serije do 90tih sto imas samo procitajuci naslove su me vratili detinjstvu. [emoji3]

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li ima neko pozivnicu za east rock? Hvala unapred :)

Javi mi se ako je nisi dobio.

ја сам питао за ЦрнуБерзу првенствено због књига. Интересују ме пар књига, а нема их на BalkanDownload. Вреди ли да јурим људе за цб, или на бд има више материјала?

Napiši mi šta ti treba od knjiga, možda se desi da imam.

Evo zlopatim se. Nešto mi izgleda umire veliki hard od 4TB. Non stop izbacuje Cache overload, a sentinel kaže 100/100 performance/health. Pokušavam da nađem neko alternativno rešenje. Evo tizera. Uključio sam neke dečije emisije Kockicu, Laku noć deco, Metla bez drške, Pustolova, Nekih pesama iz Muzičkog tobogana, audio bajke i priče koje čitaju glumci i pevači... Za sada ima 380GB ali mislim da je bezveze da sav taj bućkuriš kačim tako sve zajedno. Šta vi mislite?

Iskreno, ko god da nadje da ti zameri za nesortirane crtace ni ne zasluzuje materijal...

Nazad
Vrh Dno