Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

Ускоро ће бити једна лепа акција за ноте 10.Ко жели да га купи, нека мало сачека
Ja ga merkam duze vreme, da predjem sa N9 cisto iz dosade.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Zašto bih zaključavao app u memoriju i zatim brisao iste te app RAM? Ne znam ni zašto si to pomislio da radim. App ne brišete iz memorije, app treba da budu u RAM i imaju instant pozivanje, valjda je to poenta, čemu 12GB? A ne da ulazim svakih sat vremena u mail jer sistem ubio mail app ili u Whats da vidim poruke. Šta će mi 12GB RAM ako sistem ubija app koje su pokrenute u pozadini? Keširanje app. Iz tog razloga sam primoran da ih zaključavam u RAM, RAM menadžment preagresivan. Svi su ubacili ovu opciju jer nisu sposobni kao na Pixel ili iOS da naprave kako treba ram menadžment. I to je funkcionisalo, nije mi problem par klikova i da zaključam sve app koje su mi bitne, ali ograničiti na 3 app sa 12GB RAM jeste glupost neviđena.
Kad dodje do odredjenog punjenja i ios izbacuje iz rama, idi u opcije baterije i iskljuci opciju da aplikacije koje su u ramu ne stavi ih u stanje uspavanosti nego ce ti biti sve uvek aktivne.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ja sam sad probao, preko 35 aplikacija sam zakljucao. Ako na to zakljucavanje mislite? Ili ja nisam razumeo.

https://youtu.be/QQuZlrP7USc

Послато са SM-N9750 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Zašto bih zaključavao app u memoriju i zatim brisao iste te app RAM? Ne znam ni zašto si to pomislio da radim. App ne brišete iz memorije, app treba da budu u RAM i imaju instant pozivanje, valjda je to poenta, čemu 12GB? A ne da ulazim svakih sat vremena u mail jer sistem ubio mail app ili u Whats da vidim poruke. Šta će mi 12GB RAM ako sistem ubija app koje su pokrenute u pozadini? Keširanje app. Iz tog razloga sam primoran da ih zaključavam u RAM, RAM menadžment preagresivan. Svi su ubacili ovu opciju jer nisu sposobni kao na Pixel ili iOS da naprave kako treba ram menadžment. I to je funkcionisalo, nije mi problem par klikova i da zaključam sve app koje su mi bitne, ali ograničiti na 3 app sa 12GB RAM jeste glupost neviđena.

Druze pa ovo nije huawei pa da ubija i app u pozadini i procese :D koristio sam sve od s4 i n4 nadalje( koji i dan danas rade) i jmaju po 2-3gb ram pa prilikom "close all" procesi ostanu u memoriji i redovno stizu obavestenja i od wp i od maila i od svega( i to bez ovog zakljucavanja iz taska) :D
Ti si sad napisao da u slucaju da ne zakljucam app iz taska, i ako ih ubijem na close all obavestenja nece dolaziti??? Hahah jel imas uooste ovaj fon :D imam insta viber mesindzer i dva majla, i imam naviku da uvek "ubijam" iz taska ovako aplikacije...pa obavestenja nikad nisu kasnila-jedino ako mi fon stoji po 12-13dana upaljem bez restarta..

Ako ti odgovorim spustu ću se na tvoj nivo, a to ne mogu zaista. Tvoj telefon je najbolji.

Ako ti odgovorim spustu ću se na tvoj nivo, a to ne mogu zaista. Tvoj telefon je najbolji.

Samo nema potrebe da lupas gluposti, nije moj fon najbolji niti sam.pricao za moj fon...Pricam generalno kako funkcionise to sa close all i zakljucavanje....Time sto ih ubijes iz taska ne ubijes im procese koji se koriste za obavestenja(ovo sto kazes da bi ulazio na pola sata u wp da bi dobio poruku itd).... mozda je bilo tako nekad(i dalje je na pojedine huawei-je pa cak i sestra koja ima ajfon 7 nekada se desi da zakasne obavestenja od neku app) ali sa ovim telefon, s10, n9, s7 itd nikad nisam.imao.problema sa time....oonog trenutka kad si.lupnuo glupost da sa 12gb rama moze samo 3 apps u pozadini da rade, tad si se spustio na jos nizi nivo ;)
Pre 6,7m sam citao tako nesto od jednog decka na xda, kaze ostavi 8-9 apps ukljuceno pre spavanja i ujutro telefon reloaduje, i on se buni zasto je to tako :D :D hocete da fon drzi po 7-8h nekolko apps u memoriji a pritom da za tih 7-8h pojede samo 2% bat :D tako i ti si se uhvatio za zakljucavanje u tasku...i da ih ne zakljucas siguran sam da ce bar narednih pola sat-sat stajati tu gde su

Mene jos vise buni sto vama sa tim silnim app koje mogu da se zakljucaju, znak locka stoji na vrhu, a nama na dnu...kao da nemamo svi isti software.
93e08584e64307feffba13a6fbe2bc60.jpg

Dajte screenshot verzije software-a.

f295c97737ba8291152dbb7a696350ae.jpg

Poslednja izmena:
Meni je jos uvek ONE UI 2.1.
Nikad nisam koristio tu opciju zakljucavanja aplikacija, niti vidim svrhu.

Vi bar imate 3 na 10 plus, ja na note 10 samo jednu :D
Nije da je nesto bitno ali je smesno
acbc6dd46dc568b633a07b8244275aa2.jpg

Valjda ce se i ova polemika o zakljucavanju aplikacija zavrsiti kao sto je nekad bila koju masku da kupim.

Aplikacije koje se zaključaju ne "ubija" task manager

Tako da je ova funkcija korisna, ako često koristite task manager i praznite memoriju.

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

A, koja je onda fora sto na mom Note 10+ SD mogu da zakljucam 35+ aplikacija?

Valjda ce se i ova polemika o zakljucavanju aplikacija zavrsiti kao sto je nekad bila koju masku da kupim.

Ja poručio Baseus, onu baš tanku:
https://a.aliexpress.com/_d6WuE6k

Nju sam koristio pre na iPhone 6s, ne osetiš je.
Neka preporuka gde uzeti neku običnu silikonjaru u BG dok mi ova ne stigne sa Alija?

Sent from my Galaxy Note10+

@Ivan KP Aj mi reci, u developer option kada uđeš, pa pod background process limit, šta je izabrano?

I ti @zmay

To. Tako bi i trebalo da bude. Ne znam šta je kod vas, stvarno je čudno. Meni koliko hoćeš app zaključa.

Naravno i sve ostale funkcije u programskim opcijama/aplikacijama bi trebalo da budu ugašene

Nista nije ni dirano u developer options sem animacija na 0.5x, na kraju nije ni bitno, cak i kad je app izbacena iz rama vrlo brzo se pokrene, nije tolka zurba nego mi vise smesno kako nas samsung troluje.

Vi koji imate mogućnost da zaključate više aplikacije da nemate možda instaliran Good lock?

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

^ imaju sigurno ili nice lock. Ja imam nice lock i tad mogu zakljucati bukvalno sve. Kad ga iskljucim samo 3. Mada to manje bitno da zakljucavaju aplikacije kad ima telefon 12gb rama.

Imam good lock, naravno. Više funkcionalnosti se dobije

Zaključak je, dakle, da ukoliko imate good lock ili nice lock možete zaključati koliko hoćete aplikacija, a ako nemate onda samo 3 i to je to.

Jedino ako samom instalacijom Nice Lock-a omoguci zakljucavanje vise apk posto koristim samo Onehand i edge light+ a sve ostalo mi nije zanimljivo.

Kako ste zadovoljni sa običnim note 10?

Vidim da je po veličini malo manji od mog p30 pro, a po cijeni je sličan.
Vidim i kamerica da mu je ista kao i + verzija, samo manja baterija.

Može li baterija da izgura dan lagano?
i generalno je li vrijedan kupovine, ili da ganjam + verziju ako mi ispadne dobra cijena?

Kako ste zadovoljni sa običnim note 10?

Vidim da je po veličini malo manji od mog p30 pro, a po cijeni je sličan.
Vidim i kamerica da mu je ista kao i + verzija, samo manja baterija.

Može li baterija da izgura dan lagano?
i generalno je li vrijedan kupovine, ili da ganjam + verziju ako mi ispadne dobra cijena?
Odličan telefon sa očajnom baterijom! Ukoliko ti dimenzije nisu problem, idi na plus, ako navataš snapdragon verziju (kao par kolega ovde što ima) još bolje!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Pa ne mogu da se slozim da je očajna baterija meni bez problema izdrži jedan dan korisćenja sa prosekom od 4-5 sati sota.
Mislim da to nije bas tako očajno.
Ja sam se isto razmisljao kada sam dao ženi moj prvi note 10 da predjem na 10+ ali razlika od min 100 eura ipak ne opravdava tu doplatu.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

100e i te kako vredi, cak i dosta vise :) Ali, qko ti je dobar n10, nema razloga da prelazis.

Ljudi, ajde se uozbiljite, niko nece da slika verziju softvera, da uporedimo...dodatno, ispade da svi imate instalirano nesto sto menja tu lock funkciju.
Dakle, ocigledno je da nemamo razlicit softver i da fabricki svima nama radi isto.
Ne pricam za svercovane telefone i telefone za druga trzista.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno