Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Navodno pojavilo se posle aprilskog azuriranja, kad se ekran stavi na 120hz i koristi duze vreme i samo se desava kod tel sa exynos proc. I dosta njih prijavljuje da im se tel vec sad pregrejava i da je fokus jos gori na aprilskom, tj da ga nisu popravili (za ultru), zato sam i postavio pitanje da nije u pitanju hardverski problem

Послато са SM-G955F помоћу Тапатока

Sramota je da ovako nešto rade. Imam isti problem na Tab S5E, a trebaju da pobiju sve sa ekranima na tržištu. I to za kakve pare. Jako neodgovorno.

Trebalo je da uzmem s20+ pri obnovi ugovora ali nakon ovakvih komentara verovatno necu, mada ne postoji mnogo izbora u vipu...

Pa to je i fora. Zato su se i borili na ovim divljim tržištima , da faktički samo njih imas kao izbor kada hoćeš flagshipa na ugovor.
Mada verujem da ni na drugim tržištima nije drugačije

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ovo postaje sve bolje...još ako se pokaže da samo exy ima problem [emoji847][emoji3060]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Mislim da nema pravila , to jest ne zavisi od SoC

Pa vidiš na linku gore što je sreten stavio da je za sada samo exy korisnici da se žale [emoji6]

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Trebalo je da uzmem s20+ pri obnovi ugovora ali nakon ovakvih komentara verovatno necu, mada ne postoji mnogo izbora u vipu...

Sačekaj OnePlus 8 Pro, ili idi na 11 Pro Max koji ispada da je najracionalnija kupovina.

A zezali ste Huawei Mate 20 Pro zbog Hulka... A on na kraju ispao tata za poslednje 2 S serije. :d

@korisničkoime Kako možeš tako lako da menjaš između OS?

U više navrata pokušavao sam da koristim iOS i jednostavno ne mogu da se naviknem.

Da je pro max dobar - jeste, podrška super i sve, ali ne mogu iOS da podnesem.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ne menjam, ja sam na Androidu još od 2.3 sa po jednim izletom na Badu i Windows 8.1. Dosta sam čačkao iOS ali i dalje mi ne leži baš najbolje, možda se nešto i promeni sa 14.
Ali kad bih davao toliko para za telefon (pogotovo ako se gleda Ultra) ne verujem da bih kupio nešto drugo sem Ajfona. Eventualno Oneplus 8 Pro, ali će on biti kod operatera skuplji od Pro Max sigurno.
S20+ do 650e za keš je odlična kupovina, bolja od Ultre.

Nema zelenila na na s20+. Inače, da li je neko dobio Galaxy Buds?

Ja jos nisam. Napisali su mail da ce malo da lasne zbog korone.

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

Sačekaj OnePlus 8 Pro, ili idi na 11 Pro Max koji ispada da je najracionalnija kupovina.

A zezali ste Huawei Mate 20 Pro zbog Hulka... A on na kraju ispao tata za poslednje 2 S serije. :d

Mislis da ce 1+ 8 pro biti u vipu? Ako nista uzeo bih mi 10 pro jeste da su mu naduvali cenu ali koristim xiaomi vec 6 godina i svidja mi se. A iphone 11pro max kosta 8600 mesecno verzija od 256gb i sa 25gb neta mesečno to je skoro 2000 vise nego s20+,ne znam da li zelim da dajem toliko a i nikad nisam koristio iphone.

Pa trebalo bi da se pojavi, cena vrv slična S20 Ultra modelu.
Nikako nemoj Mi 10 Pro. Totalno precenjen telefon. Ja kao korisnik Mi 8 nema šanse da bih prešao na Mi 10 Pro (Jedino što bih od Xiaomi-a kupio jeste K30 Pro Zoom Edition i to kad dođe ispod 400e jer je sve preko preterana cena.), išao bih ili na 1+ 8 Pro ili 11 Pro Max. Treći izbor S20+ ali kad padne ispod 600e na oglasima. Ova trenutna cena je baš prenaduvana.
Nekako mi je ova godina što se tiče telefona ništa posebno, prenaduvane cene totalno, hardver mizerno unapređen, dizajn uglavnom nazadovao.

Pre ce biti slicna s20+ modelu.. mada cenim da nece doci jos koji mesec do Vip-a a i ako dođe ponovo ce to biti max 3,4 uređaja

Posle par dana korišćenja, evo mojih utisaka za S20 plus:
Prvo da napomenem da sam čekao Mi10 pro, ali kad sam video specifikacije i cenu, odustao sam.
Mislim da je ovo trenutno druga najbolja kupovina, ozbirom na sve okolnosti.
Moj prvi izbor bio bi OnePlus 8pro, ali nisam hteo da čekam i nisam siguran za podršku ovde kod nas.
Od Ultre sam odustao jer je prevelik, pretežak i ona tepsija od kamere mi je jako smetala, S20 mi je bio premali u poređenju sa +, mada ne bih pogrešio ni običnu 20icu da sam uzeo.
Prvo što me oduševilo je ekran. Standardna priča kod Samsunga, i mislio sam odavno da ne može bolje, ali ovo sa 120 herca je ludilo!
Drugo, e-sim. Moram da koristim dve kartice, Vip sam prebacio na e-sim, kupio sd od 128gb, i sad ne moram da brinem za prostor.
Samsung interfejs je, po meni, sad već standardno najbolje rešenje.
E, sad baterija!
Konačno telefon sa krštenom baterijom i autonomijom. Bez problema izgura ceo dan teškog korišćenja!
To nisam mogao sa S10, a da ne pričam o S9, kome je baterija kriminal.
Od mana bih naveo otisak prsta. Očekivao sam unapređenje u odnosu na S10, ali čini mi se da je ostao isti.
Ipak mi je najbolje rešenje bilo na S9, gde ga samo podignem i pogledam, i otključa se u sekundi. Isto tako, i face recognition mi nije baš po meri, ali možda nisam još dobro setovao.
Telefon je izrazito brz, fluidan.
Kamera mi nije prva stavka, da jeste uzeo bih Ultru, ali ovo pravi daleko bolje fotografije od svega što sam do sada koristio.
Proximity sensor blinka na ekranu tokom poziva, pa sam pomislio da je crkao piksel, ali na sreću pročitao sam ovde šta je u pitanju :)
Sve u svemu, odličan telefon!

Nisi se susretao sa problemima iz prethodnih postova i sa interneta, zagrevanje pri normalnom radu ne igranju igrica, 4 sata sot-a, menjanje osvetljenja ekrana iako nije ukljucen automatski rezim itd..?

Nisi se susretao sa problemima iz prethodnih postova i sa interneta, zagrevanje pri normalnom radu ne igranju igrica, 4 sata sot-a, menjanje osvetljenja ekrana iako nije ukljucen automatski rezim itd..?

Ne, apsolutno nisam imao ni jedan od navedenih problema. Sot ide preko 6 sati, s tim da baterija još uvek "uči".

Koristiš ga sa kejsom ili bez? 4g ili uglavnom gajba i wi fi ?

Ako je WiFi 6h SOT-a, 4g znači ne može da prebaci 4h što je užas za 4500mAh. Ali da ne sudim na prvu loptu.

Poručio sam Clear view case, koje koristim još od S9.
Za sad 8 sati 4g dok sam na poslu, a gajbi Wi-fi.

To je onda skroz solidno. Hvala na infu

Gorane kakvi su ti utisci sada posle vec par nedelja..pregrevanjem i baterija? Ako nije tajna gde si uzeo telefon preko mreze Telenor ili ? hvala

Baterijom sam zaista prezadovoljan!
Da se razumemo, ne očekujem Nokiu 3310 :) . Za telefon ovolikog ekrana, sa dve kartice, zaista sam zadovoljan. Lagano pregura dan intenzivnog korišćenja.
Što se tiče pregrevanja, situacija je kod mene sledeća: Izguglao sam koje su zahtevne igre, instalirao par (na jednu se navukao), i igram bez problema, telefon se ne greje. Pazi sad ovo, dok je na punjaču (onaj Super fast punjenje) zagreje se fino. A dok igram igricu i dok je na punjaču ne greje se!
Sa druge strane, ume da se zagreje kad zaređam nekoliko aplikacija zaredom, tipa klipove sa Vibera, Instagram, Yt, Twitter... Čudna situacija. Da li prepozna igricu, pa nešto uradi da se ne greje, ne znam.
Ali generalno, manje se greje od S9 i S10.
Telefon sam uzeo u Telenoru.
Stvarno sam zadovoljan. Prvi telefon kojim sam, za sada, zaista zadovoljan, još od LG G3.

Ili ga drugačije držiš dok koristiš te aplikacije u odnosu na igranje igre?

Moguće je i to...

Telefon ima zastitu od pregrevanja kada je na punjacu jos od S7 (koliko znam), pa ako telefon koristis dok se puni, onda se on ne puni brzo, nego uspori punjenjenje da se ne bi pregrejao od brzog punjenja i koriscenja zajedno.

Poslednja izmena:
Koliko je biometrija na s20+ loša to je žalosno. Svetlosnu godinu je iza face id na iPhonu. Senzor za otisak prsta je takođe mnogo lošiji od onoga na oneplus 7 pro. Po meni je ovo najlošiji deo ovog telefona.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Koliko je biometrija na s20+ loša to je žalosno. Svetlosnu godinu je iza face id na iPhonu. Senzor za otisak prsta je takođe mnogo lošiji od onoga na oneplus 7 pro. Po meni je ovo najlošiji deo ovog telefona.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk
Slažem se. Nije žalosna, ali bi morala da bude mnogo bolja! S9 mi je imao najbolje rešenje - face recognition i iris scanner.
Uz "up to wake up", samo ga podignem i u sekundi je otključan

Vrh Dno