Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Danas ponovo update. Već treći otkako sam kupio telefon.
1ad8147496cbd04d745faedfbb2d3b05.jpg

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Ne znam da li se poboljšala. Prerano je. Mada sam ja zadovoljan sa baterijom. Šta god radio izdrži dan

Čitao sam na Sammobile da je poslednji update povučen, zbog problema zelenog ekrana i baterijom.
Ovo je vrvt ispravka tih problema

Od kada sam instalirao ovu poslednju nadogradnju (pre 2-3 sata) već tri puta se telefon sam spušta na 60hz. Ništa zahtevno, nikakve igre i sl. Standardno korišćenje. Samsung je šou

Testiraću telefon od sutra ili vikenda, S20 je u pitanju, da vidim vredi li to išta. :D

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ja za sada jedine zamerke imam na senzor za otisak prsta i na leđa koja su previše klizava. Otisak prsta em što sporo radi em često ni ne prepoznaje. Prvo sam registrovao samo jedan prst jednom, pa onda jedan prst više puta pa pročitah negde da se softver uspori ako ima više registrovanih otisaka pa sam opet vratio na jedan ali isto mu dođe.
A poleđina je za moj ukus i previše klizava. Ispadao mi je jedno desetak puta, srećom prođoh sa par manjih ogrebotina ekrana vidljivih pod nekim čudnim uglovima, inače u svakodnevnoj upotrebi neprimetnih.

Dolazim sa S8 gde sam se navikao na fizički senzor za otisak, koji doduše isto nije bio nešto spektakularno brz ali kada se utrenira mišićna memorija funkcionisao je dosta pouzdano. Takođe, nije mi se dešavalo da mi ovoliko ispada, inače sam pažljiv, ali kada ga stavim u džep uniforme koja je inače široka i malo se savijem odmah ispada. Uzeh Nillkin Frosted Shield nakon svog tog ulupavanja, sada je ok.

Sa baterijom sam zadovoljan, u smislu da nisam očekivao čuda već čisto da bude ok. Otprilike nakon 14 sati na poslu, sa uključenim 4g, auto brightness i 96Hz vratim se kući sa oko 30% baterije što mi je značajno bolje nego sa S8 koji je morao odmah na punjač. Screen on time zavisi, može oko 4 i po sata da izgura u tim uslovima do kraja. Sigurno i više ako ga prebacim na 60Hz ali nema šanse za to :). Na wifi kada sam kući ide između 5 i po i 6 sati, ne više. Isključio sam preko Package disabler dosta nepotrbnih Samsung stvari kao i Google app i Facebook koji žderu bateriju. Ne igram igrice, već ono, društvene mreže malo jutjub i neki generalni browsing.

E da, ovo sve pišem za običan S20.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Poslednja izmena:
96Hz si stavio preko onog na XDA?

Tako je. Iskreno, ne primećujem razliku između 96Hz i 120Hz, možda ima ljudi koji je vide, ja ne vidim. A baterija više mi traje baterija tako.

Poslednja izmena:
^ Skoro je neko postavio link ka XDA forumu, ali nisam ga tražio unazad, jer mi (još uvek) ne treba :)

Mislim da im treba odati priznanje kako su uspeli da napravi ovako loš čitač otiska prsta. Ovo veze sa životom nema. Na s9+ koji je bio na leđima je radio fantastično, i tačno i brzo. Ovaj u ekranu je dobar samo ko voli da se nervira.

Ako niste uradili update na verziju softvera od juče nemojte. Telefon se mnogo više greje i mnogo više "trotluje".

Po komentarima..ovaj s20 im ispade najveci promasaj.. bez sumnje tehnolohiju koju su ubacil je savremena..ali zato baterija..pregrevanje..konstantno neki update...brdo stvari koje ljude vise iritira i ometa u normalnom koriscenu mobilnog. toliko neozbiljno za jedan premium i najbolji telefon iz samsunga koji nude na trzistu..vecu sramotu nisam video skoro! Za te pare im treba j.. majku ))) pogotovo evropljani

Baterija je ok, ali zaista je loš procesor, a onda posledicno dolazi do grejanja i spuštanja osvežavanja ekrana sa 120Hz na 60Hz. To mi je, uz biometriju, najiritantnije. Ali to samsung može srediti softverski. Koliko toliko. Prošli update je bio skroz ok.
Sve ostalo je odlično. Ekran na 120hz je iskustvo za sebe, kamera je super, zvuk odličan, baterija ok, lepo leži u ruci. Da ga malo optimizuju vrhunski uređaj bez obzira na sve mane.

^Tako je. Daleko je ovo od nekog promašaja, barem S20 i S20+. Ultra je priča za sebe.

Za prvi dan korišćenja, najbolja stvar mi je 120hz. To mi je jedino kao vau efekat za sada.

Drugih wow efekata nećeš ni naći, posebno ako sa nekog ranijeg samsung flaga prelaziš ;)

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

Verujem da neću. Meni je i dalje Mi 9T primarni telefon i jedino što bih sa ovog telefona voleo da imam tamo je to osvežavanje. Baterija vidim da je slabija u odnosu na 9T, to mi se ne svidja. Ali sa Exynos je to to verovatno, kapiram da je SD verzija bolja.

Evo nekog mog skromnog mišljenja nakon par dana korišćenja S20+ modela

Prešao sam sa S8+ koji sam koristio 3 godine i koji mi je do poslednjeg dana korišćenja ispunjavao sve zahteve, pa i držao bateriju celog dana.

Mislim da je ekran od 120Hz genijalna stvar. Nekad imam utisak da telefon izvršava funkciju pre nego što moj prst legne na ekran, zaista neverovatno iskustvo.

Baterija na 120Hz, mix 4g i wifi, youtube, netflix stalno izdrži 1 dan i to sa 20-30% pred spavanje, i mislim da će bez dileme svima izdržati ceo dan, čak i onim ljudima koji uslovno rečeno ne ispuštaju telefon.
Uz to dok sam gledao video materijale nisam vraćao na 60Hz, to bi sigurno ušteledo desetak %.

Što se perforamsi tiče, tu nemam šta da pišem previše, S8+ je izvršavao bukvalno sve, sada je samo sve fluidnije, lepše i dosta brže. Problema sa grejanjem nisam imao čak ni posle gaminga, niti bilo kakav problem spontanog vraćanja sa 120Hz na 60Hz.

Telefon je sjajan, odlično lezi u ruci i bukvalno jedina zamerka je otisak prsta. Mada nisam bio zadovoljan ni na S8+ i još tada sam naviko na prepoznavanje lica, što na s20+ otključava brzinom svetlosti.

P.S. Za sve entuzijaste, verujem da dosta vas zna za ovo ali za one koje ne znaju, predložio bih da probaju iz developer settinga da nameste brzinu Animacija na 0.5x u kombinaciji sa 120Hz telefon bukvalno misli brže od vas

I na mene s20 plus kada sam vise puta probao sem 120hz koji je bas odlican nisam video nista drugo sto bih rekao woow.Da kamera od 64mpx pravi zaista ostre i detaljne fotografije.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Vidim da se zalite na otisak. Da li ste probali da stavite 3,4x isti otisak? Da li i onda ima problema?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Utisci što se otiska tiče, nikakve ja razlike nisam video u odnosu na moj Mi 9T. Svakako nijedan ne otključava bez greške, nego nekada ne uspe. Navikao sam na to da ne budu kao otisak što je bio na poledjini.

Probao sam ja dva, zatim i tri puta. Radi bolje nego sa jednim, ali je to i dalje ni blizu kako je radio fizički otisak na leđima na s9+ recimo.

Nisam siguran da to ikada može da radi podjednako dobro kao klasičan senzor otiska.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Otisak je uzas na s20+, posle prelaska sa s9+ kao da sam otisao tri godine unazad, tamo i iris i otisak a ovde ocajan otisak.

I ja mogu da potvrdim na mi na Ultri precesto ne prepozna otisak iz prve. Sa face unlock-om sam zadovoljan, nije kao na ajfonu ali sam zadovoljan.

Takodje šta sam još primetio. Telefon se blago greje na poledjini, tu negde oko kamere. Nikakve igre ne igram, čitanje TT-a, eventualno YT malo.

Stigle danas Galaxy Buds+. Rekli su do 30.04. i eto ispoštovali su.

Nazad
Vrh Dno