Vratih se i ja na iOS nakon godinu dana Android telefona. Imao XS do kraja februara prošle godine i onda Note 9, P30 Pro, S10 (e i +), Oneplus 7T i eto vratio se na IPhone XR. Na XS nisam išao iz razloga baterije i cijene pa odabrao XR (2 mj. star, garancija i odlično stanje 440 €).
Lijepo se vratiti na iOS, npr. 7T je imao 90 Hz ekran i to se osjeti i kažem da je to možda jedini telefon koji parira iphone s brzinom, ali jedna stvar me smetala a to je kamera. Stavio sam ja tu i Gcam međutim nije to pretjerano pomoglo.
Na iPhone naravno kamera point and shot (po noći ne slikam), zoom ne koristim, jedino što će mi nedostajati wide kamera ali dobro kada bude mogućnosti preći će se na 11.
Zvuk također, Samsung je možda malo jači, ali nema tu dubinu kao na Apple, daje bolji feeling barem meni.
Ekran mogu reći da je sasvim dobar, ne kao na S10 zbog amoled ali sasvim fino kalibriran i isto ima malo saturacije što meni odgovara.
Vibro motor je isti praktički kao na OnePlus 7T, jedino što je bolje uparen sa sistemom.
Baterija tu i sami znate, standby odličan, izdrži mi cijeli dan upotrebe minimalno, tu bi jedino mogao usporediti s P30 Pro, ali on je dosta agresivan s gašenjem aplikacija, zatim 7T i zadnji S10+ (Exynos).
U svakom slučaju za sada ću se neko vrijeme zadržati na XR.
Ako nekoga bude nešto zanimalo slobodno pitajte.