Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam eon premium, kolike su sanse da mi daju javnu ip adresu posto sam natovan?

javnu dinamicku 0 posto...
jedino javnu staticku da uzmes...

Da, tamo sam i mislio za 65 eur...

Technicolor ima 5G, ali on ide uz eon full...

Sent from my iPhone using Tapatalk

ima mogucnost za podesavanje 2.4 i 5ghz nezavisno 2wifi mreze
problem je sto ni 2.4 ni 5ghz na dodnjem spratu manje od 10m udaljenosti od njega nema signala
znaci dnevna soba ispod modema ima signal ali dve sobe koje imam na donjem spratu ne hvataju ili jedva hvataju signal

crveni X je mesto modema na gornjem spratu srveno obelezeno otprilike ono sto nije pokriveno signalom na donjem spratu identican raspored ....leve sobe 4x4m hodnik centralni 2m sirine

u samom dvoristu recimo 20desetak metara plafon razdaljina jedva hvatam signal ....ima li neko slicnih problema Screenshot_3.png

Poslednja izmena:
Stigao mi EON Box tj. novi EON Premium paket, MEĐUTIM prvo stigao ugovor na 6 meseci po staroj ceni a ne 12 (Sa Trio gold extra) pa ispravili u sistemu kad ih je instalater nazvao nakon što sam mu pokazao poslednji akcijski cenovnik ccc. :smackbum:

Ali glavno je što na Modemu EPC3208G nažalost od 500/50Mbps ipak nemam ni 400Mbps ni u snu već 340 max, a trenutno sa opterećenjem 260 max. :(
Ipak mi žao tolike brzine, moraću na buđav HG (verovatno CGA2121 Technicolor) da pređem i da se pomirim sa DMZ i nameštanjima pa šta mi bude, ili kasnije preći u Biz paket i imati HG u bridge-modu... :test:

Pogledajte prilog 283803

neces se usreciti sa tehnikolorom jer ja posle povecanja imam oko 260/15 300 nisam vido u zivotu

Izvači Tehnicolor na kablu 500 bez problema ali na wi-fu ne. Za wi-fi koristim svoj ruter u AP modu, ugasio sam wi-fi na TC.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Hvala, ali meni ce da bude u stanu pa ocekujem da to pokrije.

@pmfrulez

Za to ti vec treba dva AP... signal ce po horizontali i da prodje, ali tesko kroz armiranu betonsku plocu :)

i meni je u stanu. ispod 100mbit u prostoriji 5m dalje odvojen gipsanim zidom.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

neces se usreciti sa tehnikolorom jer ja posle povecanja imam oko 260/15 300 nisam vido u zivotu

Izvači Tehnicolor na kablu 500 bez problema ali na wi-fu ne. Za wi-fi koristim svoj ruter u AP modu, ugasio sam wi-fi na TC.

Ja sam i mislio brzinu na LAN, WiFi ću očito ugasiti pošto imam svoj ruter. ili si @pmfrulez mislio da ni na LAN-u nemaš 300?, e onda već imaš neki ozbiljniji problem...

Ali neću moj ruter u AP, već ću ovaj TC u DMZ ka mom, i ubiti mu sve što može, firewall, WiFi... Moj je kao ruter daleko napredniji, o jačini WiFi signala neću ni da poredim znam da su svi koje daju buđavi (moj kroz noseći armirani betonski zid na kome je, sa 11 sprata imam signal 200m od zgrade na 5GHz), kod SBB-ovog takođe ne bi mogao kontrolisati DNS ka svakom uređaju (da i google-ove i EON Box forsiram na moj DNS), DNSSEC, napredni VPN (sa manjim gubitkom brzine) DoT itd.

Draga deco, ne znam sta ce vam tolike brzine u kucnim uslovima? :) Pa se jos bunite zasto nemate 400, vec izgira “samo” 350 Mbps... :D mi matori smo net koristili na 33.600 bps...

SBB uredjaji postuju striktna EU i domaca ogranicenja o snazi. Mislim da je 20 dBm / 100 mW. A to sto neki kineski router pokriva 11 spratova oko zgrade... koliko tek “przi” u stanu

Poslednja izmena:
Draga deco, ne znam sta ce vam tolike brzine u kucnim uslovima? :) Pa se jos bunite zasto nemate 400, vec izgira “samo” 350 Mbps... :D mi matori smo net koristili na 33.600 bps...

SBB uredjaji postuju striktna EU i domaca ogranicenja o snazi. Mislim da je 20 dBm / 100 mW. A to sto neki kineski router pokriva 11 spratova oko zgrade... koliko tek “przi” u stanu

A BBS-ovi modemom 14.400? Šta je to internet ? :p

Koristim EON premium paket. Zasto mi nema kanala za odrasle? Za gledanje koristim eon aplikaciju na TV-u. Nemam uredjaj jos.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Google ne dozvoljava (android aplikacija). Preko browser-a radi (PC).

Послато са Mi 9T Pro помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Da li znas mozda kako i gde da im trazim i na osnovu cega da se pozovem?

Imam isti problem. Podrska mi je rekla da treba da se posalje mail sa zahtevom u sledecoj formi
emai: [email protected]
subject: zahtev za staticku ip

text da sadrzi:
podaci u pretplatniku sa racuna
broj telefona
mac adressa uredjaj

Placa se cini mi se 610 din mesecno i uvek se placa taj fixni iznos pa makar bila aktivna usluga i 1 dan. Takodje mi rekose da se otkazuje isto mailom, ali ja sve nesto trazim razloge da ne aktiviram, ne bih da im dajem novac

A BBS-ovi modemom 14.400? Šta je to internet ? :p
Znači mislite da treba da se vratimo na 300 bps ili 1200
696065de4f70dfe9c7cc2d803dbd77c8.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Zamisli odeš do mesare i platiš 1kg mesa a oni ti daju 800g, ili na pumpi platiš 10 litara a dobiješ 8, naravno ti se ne bi bunio...

Meni više znači što su povećali upload sa 8 na 15 nego download sa 100 na 150Mbps, ali ako neko već plaća 400 zar ne bi trebalo da dobije bar 380-390Mbps?

Sadržaj i “težina” istog u “ono” vreme i sada uopšte ne može da se poredi. Sve se više prebacuje u “oblake” pa su samim tim potrebne i veće brzine zbog optimalnog korisničkog iskustva. Kako se stvari budu razvijale biće malo i 1Gbps...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Zamisli odeš do mesare i platiš 1kg mesa a oni ti daju 800g, ili na pumpi platiš 10 litara a dobiješ 8, naravno ti se ne bi bunio...

Meni više znači što su povećali upload sa 8 na 15 nego download sa 100 na 150Mbps, ali ako neko već plaća 400 zar ne bi trebalo da dobije bar 380-390Mbps?

Sadržaj i “težina” istog u “ono” vreme i sada uopšte ne može da se poredi. Sve se više prebacuje u “oblake” pa su samim tim potrebne i veće brzine zbog optimalnog korisničkog iskustva. Kako se stvari budu razvijale biće malo i 1Gbps...

To jeste razumljivo u standardnim uslovima. Ali mi nikako sad nije razumljivo u vreme vandredne situacije kada su svi linkovi optereceni kad i google i netflix smanjuju svoj kvalitet strima. Dajte malo razumevanja u ovakvim uslovima. Sta da uopste nemate net. Suvise ste nezahvalni i bahati.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Super, neka smanje racun za 500 dinara ako tako razmisljas. Vanredno je stanje, ne mogu da isporuce placeno.

To jeste razumljivo u standardnim uslovima. Ali mi nikako sad nije razumljivo u vreme vandredne situacije kada su svi linkovi optereceni kad i google i netflix smanjuju svoj kvalitet strima. Dajte malo razumevanja u ovakvim uslovima. Sta da uopste nemate net. Suvise ste nezahvalni i bahati.

Mislim da je ovde bilo pitanje uopšteno o brzini i zašto je nekome potrebna veća brzina a ne o opterećenju i smanjenoj brzini tokom vanrednog stanja što je i očekivano kad su svi kući i većina verovatno koristi internet.

Da, slažem se, treba imati razumevanja u ovakvim uslovima samo što to treba da važi više za provajdere nego za korisnike koji će na kraju svakako morati da plate pun iznos usluge kao da nije vanredno stanje...

Nezahvalni i bahati? :facepalm:

Kao sto ti je rekao bobanbg9 neka onda proporcionalno smanjenju usluga smanje i cenu naplate istih. To sto je vanredno stanje mene ne zanima, ja po ugovoru ako imam 500/50 ocu da imam 500/50, kao sto ni njih (SBB) odredjenog datuma u mesecu ne interesuje da li sam ja zaradio 100k evra ili nemam dinar u dzepu, oni oce svoje pare do odredjenog datuma u mesecu ili gase usluge.

Da uopste nema net-a onda, onda ne bi bilo ni naplate i samim tim ni dvostrukog arsina. Nezahvalan i bahat zato sto trazim postovanje onog sto je ugovorom (naglasavam njihovim prema meni a ne obrnuto) dogovoreno?:trust: Ajmo onda ovako: sto se ti onda ne odreknes net-a i ostalih usluga, da bi nama bahatima protok bio maksimalan?

Poslednja izmena:
Hvala, ali meni ce da bude u stanu pa ocekujem da to pokrije.

@pmfrulez

Za to ti vec treba dva AP... signal ce po horizontali i da prodje, ali tesko kroz armiranu betonsku plocu :)

druze drljavi minijaturni hg 530 i 532 kao i zte iz telekoma su probijali 3 armirane ploce i hvatao sam 40desetak metara od kuce u komsijinom dvoristu svoj signal bez problema ...ovaj tehnikolor izgleda ko blok giter 5 a nemoze da probije plocu i propusti signal 5-10m udaljen od samog modema ? to nije normalno

Ne vidim nikakvog razloga za to. Mislim da nema nijednog provajdera koji ce to uciniti niti bi morao. Hajde pitajte ljude na zapadu jel oni nemaju takvih problema i isto ih pitajte jel njima neki provajder snizio cene. Poimanje obaveza provajdera je pogresno u nasim shvatanjima. Oni su duzni da ti obezbede uslugu da nema prekida i zastoja u radu sistema i da ti mozes neometano da koristis uslugu sto je i slucaj jer zaista sve radi, a brzina svakako stoji u ugovorima DO ne i =. Zar ne?

druze drljavi minijaturni hg 530 i 532 kao i zte iz telekoma su probijali 3 armirane ploce i hvatao sam 40desetak metara od kuce u komsijinom dvoristu svoj signal bez problema ...ovaj tehnikolor izgleda ko blok giter 5 a nemoze da probije plocu i propusti signal 5-10m udaljen od samog modema ? to nije normalno
TC je najvece smece koje je Sbb nudio. Za wifi pricam.

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Wifi na TC-u radi dobro do prvog zida.

Wifi na TC-u radi dobro do prvog zida.

iz razgovora sa upucenijim od mene saznao sam da su odmah po dolasku tih uredjaja kod nas i pri prvom prosledjivanju korisnicima skontali da sam uredjaj bije signal na prevelikoj udaljenosti i da se rade zloupotrebe u vidu preprodaje neta...komsijama i slicno uz neki update smanjili su izlaznu snagu predajnika softverski i time sjebali pricu i vise nego sto treba ....malo cu proguglati dal postoji resenje da se samom uredjaju pojaca izlazna snaga..

Poslednja izmena:
iz razgovora sa upucenijim od mene saznao sam da su odmah po dolasku tih uredjaja kod nas i pri prvom prosledjivanju korisnicima skontali da sam uredjaj bije signal na prevelikoj udaljenosti i da se rade zloupotrebe u vidu preprodaje neta...komsijama i slicno uz neki update smanjili su izlaznu snagu predajnika softverski i time sjebali pricu i vise nego sto treba ....malo cu proguglati dal postoji resenje da se samom uredjaju pojaca izlazna snaga..
Pa brate realna prica skroz. Neverovatno je koliko je los taj wifi na TC..

Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka

Meni je TC sto se Lan-a tice potpuno OK...konstantno 495-498 u dow. Ali WiFi se vrlo cudno ponasa stalne varijacije od nekih 370-480...kada sam na 1.5 metara od njega....WiFi analyzer mi pokazuje da nemam nikoga okolo od 38-48 kanala...probao sam i da menjam kanale, ali uvek isto...

Nisam ni ja baš "mlađani", 40 ;) :d Jako se dobro sećam brzine prvog neta preko analogne centrale sa još sve dvojnikom - babom ispod mene, pa mi metlom o plafon!! :D
A teško da imam kineza, stoji u moja mašina Asus RT-AC87U... ;) Jeste da ga držim na max, ali poenta je kvalitet antena i snaga u decibelima.

I nema SBBa ili drugog da prčka po FW, slabi WiFi, gasi funkcije itd... ,)

Poslednja izmena:
Kao sto ti je rekao bobanbg9 neka onda proporcionalno smanjenju usluga smanje i cenu naplate istih. To sto je vanredno stanje mene ne zanima, ja po ugovoru ako imam 500/50 ocu da imam 500/50, kao sto ni njih (SBB) odredjenog datuma u mesecu ne interesuje da li sam ja zaradio 100k evra ili nemam dinar u dzepu, oni oce svoje pare do odredjenog datuma u mesecu ili gase usluge.

Da uopste nema net-a onda, onda ne bi bilo ni naplate i samim tim ni dvostrukog arsina. Nezahvalan i bahat zato sto trazim postovanje onog sto je ugovorom (naglasavam njihovim prema meni a ne obrnuto) dogovoreno?:trust: Ajmo onda ovako: sto se ti onda ne odreknes net-a i ostalih usluga, da bi nama bahatima protok bio maksimalan?

Već sad imaju dvojake pakete giga vs svi ostali gradovi,tako dok vam je koliko toliko veća brzina od nas koji nismo u giga gradovima treba tim da budete zadovoljni.Garant vam bolje radi sad nego nama de je još analogna gde su morali da izbacuju kanale da bi imali koliko toliko funkcionalan internet.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno