Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Jel neko ubacivao alvatech rom na beelink gt1 mini? Kako radi naspram fabrickog?

Drugari moze pomoc,

Planirao sam da kupim neki box, do 50e H96 MAX i slicno...medjutim vidim da bez nekih 10k nema nista kvalitetno sto bi trajalo.
Svakako ideja mi je da napravim box prevashodno za eon, stremio, kodi itd..i mozda malo nekih igrica tj. emulatora sega, nitendo, sony 1.

da li je bolje da onda napravim neki mini PC, ili stariji pc doradim i povezem sa TV-a i napravim box na koji mogu da sve ovo implementiram.

Da li mi je za tu ideju mozda i jako bitna graficka kartica zbog reprodukcije 4h, full hd itd.

ako sam pogresio temu slobodno me ispravite...mislim ako postoji neki adekvatni box za sve ovo a da nije medju najskupljima.

pozdrav i hvala

Pogresio si...
tesko da ce neki jeftini PC imati video performanse cak i jeftinog android boxa, na stranu buka, upravljanje, OS i ostalo.

Ok, ja bih pokusao sa nekim laptopom polovnim tipa 120 eura sigurno mogu da reprodukuju i 4k *mislim da sve ostale stvari rade na njemu Kodi HBO EON
Da li bih mogao i na njemu da napravim emulator koji ce da radi (sony 1, sega, nitendo)
To mi je najbitinije..nije da cu da se igram nesto preterano ali mi je zanimljivo.
Ako nije problem da mi za to preporucite neki box...i skuplji naravno, da li se neko na forumu igrao sa tim.

Nije problem dati vise para, nego kako vidim uz box ide memorija tastatura, tj. air mis i stagod, mozda ovako mogu nesto vise da dobijem

Pa u suštini nvidia shield ti je najbolji izbor kad ti znaci gejming....

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Druže koristićeš ga svaki dan
Vidi koja su tri najbolja i šta ti više odgovara
Uzmeš neki krš i kasnje se nerviraš
Što se koristi svaki dan, ne treba žaliti para

Ok, posto PC ne pije vodu zbog onoga sto zelim.
Jel moze preporuka 3 boxa koja ispunjavaju moje potrebe (eon, kodi, stremio,hbo)
i ovo sa emulatorima da bude ok...mislim sega i nitendo sumnjam da mogu sony u ovu pricu a da nije nvidia shield.
Postoji more proizvoda i ja od silnog istrazivanja ne mogu da se snadjem(zato ideja sa pc mi je pala na pamet)

Ok, posto PC ne pije vodu zbog onoga sto zelim.
Jel moze preporuka 3 boxa koja ispunjavaju moje potrebe (eon, kodi, stremio,hbo)
i ovo sa emulatorima da bude ok...mislim sega i nitendo sumnjam da mogu sony u ovu pricu a da nije nvidia shield.
Postoji more proizvoda i ja od silnog istrazivanja ne mogu da se snadjem(zato ideja sa pc mi je pala na pamet)
Xiaomi mi box S. Kod nas na kp 65-70e godinu garancije. U radnjama 11k dinara 2 god garancija. Ili ako ti nije hitno naruci od kineza sa alija za 50-60 dolara ali moras cekati dostavu 20-30 dana, a zbog trenutne situacije mozda i vise, plus carinjenje. Ja kupio caletu na kp prvenstveno za eon. Zadovoljan. E sad za neki gaming, nisam probao. Ima samo 2gb ram, 8 gb storage, grafika mali 450. A ovako imas licencu za netflix, hbo... Stremio i Kodi ce sigurno raditi. Napomena da je povezivanje na mrezu samo preko wifi-ja. Ako imas dobar net i ok modem a box ce biti blizu modema neces imati nikakvih problema. Meni je modem na drugom spratu a tv na prvom i za sada je ok.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Poslednja izmena:
И то је то. Шаоми неће моћи терати захтевније игре, а питање како ће се снаћи и као емулатор.
@rosicky88 Пробај Билинк ГТ1 Кинг. Све набројано што теби треба - радиће. Једино што неће радити ( не у 4К, али ти ниси навео да ти треба ) јесте нетфликс.

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

A recite mi za emulator ima li da se moze igrsti crash bandicot?

Sto se tice gejminga nisam siguran za Saomi.Citao sam da je osrednji za emulacije a nije mi se dalo proveravati posto nemam dzojstik.
Ono sa stora sto moze daljincem mi sve ok radi bez trzanja.Za gejming bih licno birao(kao sto i planiram) Nvidia Shield.Samo njega naci u srbiji..Mozds ti je lakse da nadjes nekog dobrog kineza.
Sto se tice emulacija sve moze da se nadje od igara.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ok za osnovne stvari najbolji je Mi box s...to je ok (eon, kodi, stremio) samo je problem sto ja jos uvek i ne znam full mogucnosti box androida. Kad kupim sigurno cu istrazivati.
Naravno Nvidia Shield ce biti sigurno moj izbor, kad se prvo poigram sa nekim jeftiniji, da vidim mogucnosti sta sve moze android box.
Jel moze onda preporuka nekog dobrog kineza sa 4gb rama( valjda ce to imati uticaja za emulator i pokretanja igrica)

ista je ideju igrati crash bandicot, metal slug i tako te klasike.

Написао сам - Билинк ГТ1 Кинг.

Poslato sa YAL-L21 pomoću Tapatoka

Ok za osnovne stvari najbolji je Mi box s...to je ok (eon, kodi, stremio) samo je problem sto ja jos uvek i ne znam full mogucnosti box androida. Kad kupim sigurno cu istrazivati.
Naravno Nvidia Shield ce biti sigurno moj izbor, kad se prvo poigram sa nekim jeftiniji, da vidim mogucnosti sta sve moze android box.
Jel moze onda preporuka nekog dobrog kineza sa 4gb rama( valjda ce to imati uticaja za emulator i pokretanja igrica)

ista je ideju igrati crash bandicot, metal slug i tako te klasike.

Imas na Yt gomilu klipova kako rade emulatori na Mi boxu.

Mibox nije baš dobar izbor za igranje igrica, a opet sa druge strane ti nemaš iskustva sa android boxovima pa je nezahvalno tebi preporučiti nešto.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Dobro, jel moze preporuka neka 3 box koja se vama cine da bi mogli da posluze kao emulator.
Nesto za pristojan novac oko 50 eura, svakako kad nesto napravim precicu na nvidiu ili belink, ali daj da vivim kako funkcionise

Mislim i ako nemate takve androide neke kji se po vama cine da su ok...ono sto vidite po karakteristikama.

Poslednja izmena:
Dobro, jel moze preporuka neka 3 box koja se vama cine da bi mogli da posluze kao emulator.
Nesto za pristojan novac oko 50 eura, svakako kad nesto napravim precicu na nvidiu ili belink, ali daj da vivim kako funkcionise

Mislim i ako nemate takve androide neke kji se po vama cine da su ok...ono sto vidite po karakteristikama.
Za emulaciju igrica tipa MAME završiće ti bilo koji. Evo upravo na mom koji je 3 godine star sa cipim s905x 2gb rama, povezao sam prenosni hdd u kojem je oko 60GB mame igrica.puštam ih preko arc browser+mame4droid i radi sve! Juče sam probao emulator za ps1 ePSXe, probao sam samo jednu-nightmate creatures i radi ko podmazana.
Od trenutno aktuelnih bokseva preporuka za
Ugoos am3 pro
Mecool km9 pro
A95x f3 air

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Za emulaciju igrica tipa MAME završiće ti bilo koji. Evo upravo na mom koji je 3 godine star sa cipim s905x 2gb rama, povezao sam prenosni hdd u kojem je oko 60GB mame igrica.puštam ih preko arc browser+mame4droid i radi sve! Juče sam probao emulator za ps1 ePSXe, probao sam samo jednu-nightmate creatures i radi ko podmazana.
Od trenutno aktuelnih bokseva preporuka za
Ugoos am3 pro
Mecool km9 pro
A95x f3 air
Koji džojstik/kontroler koristiš?

To je pravo pitanje dali je neko uspeo spojiti i zicane ili samo bloututh ?

Sent from my Mi MAX 2 using Tapatalk

E to, moze li zica ili onaj sa adapterom wireless? Ja ne mogah danas blutut naci sem neki od 50 eura...

Kako taj msi 6 in 1 kacis, imam ga, alk ne umijem?

Meni nista se ne desava kad to uradim, treba li nedje da nesto podesavam?

Da li bi mogao da snimiš kako rade SD kanali (npr. SK3, 4, 5, Nickelodeon, RTL, HRT, Belle Amie i sl.) i da pustiš da rade 20-30 sekundi u kontinuitetu? Eon TV i na starijim soc radi lepo sa HD kanalima, ali je problem sa SD.

Moze ,videcu veceras...Inace snimak je postavljen da bi se videla brzina prebacivanja ,fluidnost i samo funkcionisanje aplikacij... da bi se pokazala superiornost air mouse vs bluetooth remote itd...

Meni nista se ne desava kad to uradim, treba li nedje da nesto podesavam?

U boksu nema nikakvo podešavanje.samo upališ džojstik na prekidaču i oni bi trebalo da se povežu.radi li ti džojstik na nekom drugom uređaju?

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Radi na pc, poveze se sve, vidim na adapteru da je povezan sa džojstikom. Medjutim nista se ne desava na boksu, ne reaguje na gejmpad....

Vrh Dno