Šta je novo?

NBS - Sistem instant plaćanja

^
93f8b8578b81922fc9d34e7e8fee8bba.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Jeli ovo Android ili iOS app? Ovo je Android definitivno..ala je ružno ;)

Poslednja izmena:
Izgleda android

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je android a postoji i IOS verzija.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Da li je bio neki update za poštansku Android app ili se ova opcija sama pojavila. Za poštansku iOS app nije bio update.

Eurobank takođe ima već neko vreme, ali tek sam otvorio račun, pa ću moći testirati za vikend...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Znači po ovome što je Ninja postavio u narednih nedelju dana će sledeće pustiti.
Poštanska, Komercijalna banka, AIK banka, Erste bank, Credit Agricole Banka, Eurobank, NLB banka, Direktna banka
Ostatak kao sa uvođenjem ips-a kad se sete.

Meni ovo deluje znatno sporije od beskontaktnog plaćanja karticom/telefonom. Ne vidim razlog zašto bih ovo koristio, ako mi je sporije, a po istoj ceni za mene?
Napr: ako Raiffeisen ubaci QR plaćanje u svoju mobile aplikaciju, treba mi nekoliko puta više vremena da se aplikacija pokrene, unesem PIN za autentikaciju, pronadjem QR plaćanje u meniju, skeniram kod i platim nego da aktiviram NFC na telefonu i prinesem ga čitaču. Kakva su vaša iskustva/očekivanja?
Pozdrav

• Like
Reagovanja: iOS
Paypass daleko jednostavnij za redovnu kupovinu, plus ne ostavlja podatke uplatioca, ako je QR bank transfer.

QR je super za placanje racuna.

Gesendet von meinem CLT-L29 mit Tapatalk

Za klasično plaćanje u prodavnici ste u pravu i nema neke velike razlike.
Ali može biti korisno kad plaćaš kuriru nešto kupljeno pouzećem. Ili recimo nekoj drugoj osobi prodavcu/kolegi itd..

Izašao je update za Banka Poštanska štedionica iOS app koji podržava novi QR sistem plaćanja.

Meni ovo deluje znatno sporije od beskontaktnog plaćanja karticom/telefonom. Ne vidim razlog zašto bih ovo koristio, ako mi je sporije, a po istoj ceni za mene?
Napr: ako Raiffeisen ubaci QR plaćanje u svoju mobile aplikaciju, treba mi nekoliko puta više vremena da se aplikacija pokrene, unesem PIN za autentikaciju, pronadjem QR plaćanje u meniju, skeniram kod i platim nego da aktiviram NFC na telefonu i prinesem ga čitaču. Kakva su vaša iskustva/očekivanja?
Pozdrav

Tako i je nešto razmišljam.
Imaš u Raiffeisen izvodu informaciju da se ukida mPay 25.03. i pokreće RaiPay od 30.04.

Meni je trenutno jedini smisao u nekim računima gde se, na primer, menja poziv na broj. Samo skeniraš kod na računu, mislim da mi je Telekom jedini koji ima trenutno tu opciju a ne radim mu plačanje preko aplikacije.

Pozdrav
Slažem se. Čak bih razdvojio i karticu i mpay jer i tu ima tolike razlike u brzini da mpay(uđi u app, unesi pin, pokreni mpay...) koristim bukvalno kad zaboravim karticu fizički tj novčanik.

Tako da ne sve ovo gledam kao na backup koji dobro dođe a kartica svakako ostaje primarni način plaćanja.

Doduše ovo sa QR ne planiram da koristim iz razloga slanja mojih ličnih podataka prodavcu.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

@nesa69: RaiPay već radi i koristim ga, ima možda i mesec dana. Radi mnogo bolje i brže od stare Mpay aplikacije, i za manje iznose nije neophodno pokretanje aplilacije i unos PIN-a, dovoljno je samo otključati telefon.
Pozdrav

Meni ima da svane od trenutka od kada budem mogao da plaćam mesečne račune skeniranjem QR koda.
Pay pass već dovoljno dobro funkcioniše da ne mogu da zamislim brže plaćanje u marketima.

Зато вам паре скидају одмах:)Све то није због нас већ државе и трговаца,фирми.За картицу и бесконтактно сам и раније говорио да је боље и брже за продавнице,чак и са ПИН-ом.Све сте добро рекли.

Najbolje je da preko naših banaka proradi Apple Pay. Ovo sa QR je super za plaćanje komunalija i sličnih računa.

Kako ide vracanje/storno? Pretpostavljam da su i taj slucaj predvideli.

Ovo je super, konacno sad samo da SoGe ili sad otp odradi update app a do sad nije.
Imaju mcard al dzabe kad je njesra i ne radi na rootovanim telefonima, ovo je vec puno bolje i radi ce sa root telefonima.
Koliko puta krenem u prodavnicu a zaboravim karticu i ceo novcanik, ali tel nikad ne zaboravljam pa je meni ova opcija top.

Kako ne radi? Ja imam OTP i root+magisk i radi sve.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

@nesa69: RaiPay već radi i koristim ga, ima možda i mesec dana. Radi mnogo bolje i brže od stare Mpay aplikacije, i za manje iznose nije neophodno pokretanje aplilacije i unos PIN-a, dovoljno je samo otključati telefon.
Pozdrav

Hvala!
Ja sam probao ranije i nije mi radilo, sada ne znam kada je tačno to bilo, sve regularno prošlo kod instalacije i verifikacije tada. Instalirao sada opet pa ću da isprobam.
Meni dozvoljava da dodam samo Visa Electron, Gold mi odbija. Piše da banka ne dopušta. Videću sa njima kad me ne bude mrzelo.

^Kreditne kartice nisu još podržane, biće od kraja marta. Kod kolege isto ne radi debitna zlatna kartica, ali nije proveravao zašto.
Pozdrav

Izašao je update za Banka Poštanska štedionica iOS app koji podržava novi QR sistem plaćanja.

Jedino je postanska dobila sertifikat od NBS, svi ostali su jos u pilot fazi.

Хоће ли скоро и Интеза ово увести, или ћемо опет бити задњи као и за инстант плаћање?
Иначе Интеза, односно Делта банка је била пионир за он-лајн плаћање код нас, први су увели као и плаћање мобилним.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno