Meni ovo deluje znatno sporije od beskontaktnog plaćanja karticom/telefonom. Ne vidim razlog zašto bih ovo koristio, ako mi je sporije, a po istoj ceni za mene?
Napr: ako Raiffeisen ubaci QR plaćanje u svoju mobile aplikaciju, treba mi nekoliko puta više vremena da se aplikacija pokrene, unesem PIN za autentikaciju, pronadjem QR plaćanje u meniju, skeniram kod i platim nego da aktiviram NFC na telefonu i prinesem ga čitaču. Kakva su vaša iskustva/očekivanja?
Pozdrav
Slažem se. Čak bih razdvojio i karticu i mpay jer i tu ima tolike razlike u brzini da mpay(uđi u app, unesi pin, pokreni mpay...) koristim bukvalno kad zaboravim karticu fizički tj novčanik.Meni ovo deluje znatno sporije od beskontaktnog plaćanja karticom/telefonom. Ne vidim razlog zašto bih ovo koristio, ako mi je sporije, a po istoj ceni za mene?
Napr: ako Raiffeisen ubaci QR plaćanje u svoju mobile aplikaciju, treba mi nekoliko puta više vremena da se aplikacija pokrene, unesem PIN za autentikaciju, pronadjem QR plaćanje u meniju, skeniram kod i platim nego da aktiviram NFC na telefonu i prinesem ga čitaču. Kakva su vaša iskustva/očekivanja?
Pozdrav
@nesa69: RaiPay već radi i koristim ga, ima možda i mesec dana. Radi mnogo bolje i brže od stare Mpay aplikacije, i za manje iznose nije neophodno pokretanje aplilacije i unos PIN-a, dovoljno je samo otključati telefon.
Pozdrav
Izašao je update za Banka Poštanska štedionica iOS app koji podržava novi QR sistem plaćanja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari