Šta je novo?

Xiaomi Mi 10 / Mi 10 Pro

Dxomark je za domaćice i ne treba ga ni spominjati na forumu.

Dxomark nije teorija zavere, sami su priznali da ih placaju, toliko puta prezvakana tema, ne znam sto se ljudi i dalje cude :)

Elem, Mi 10 Pro mi deluje primamljivo ako bude nesto od Gcam, legao bi mi Snapdragon svakako. Videcemo, ali 20 ultra mi preterana cena za sad.
Pa naravno da ih placaju. Ipak su oni prestizan sajt u vezi fotografije . Da li bi ti za dzabe testirao. To ti je isto kao kod svadbi, moras platiti fotografa.

Sent from my MI 9T Pro using Tapatalk

Danasnji DxO(mark) nije ista kompanija kao pre, odvojili su se od DxO labs jos pre 2-3 godine i novi ''privatnik'' otvoreno trazi donacije i uplate za skorove, sto su i sami priznali. HMD Nokia je nekoliko dana pre objavljivanja DxO testa na mrezama objavila da su ih ucenili za skor N9 PV modela, HMD nije hteo da im plati i ovo je epilog. Pored ''donacija'', Ricciolo je nekoliko puta objavio da je kompletna redakcija dobila flagship telefone odredjenih proizvodjaca.
Inace, azijskim sajtovima kruze info. da su od odredjenih proizvodjaca nedavno trazili (dobili) cak 100.000$, mozda je greska u jednoj 0 ali sustina njihovog poslovanja je jasna.

Sori za jos malo OFFa. naravno da je poslovanje jasno, i svaki proizvodjac koji hoce da mu se testira kamera na telefonu, treba da plati, a ne da kao Nokia da izmislja nesto, ucenuli ih, da nije smesno bilo bi zalosno. Ne vidim sta je tu problem, kad kazu, nas test kosta toliko i toliko, ako ste voljni platit, uredu, a ako niste onada nema testa.

Pogresno si shvatio.

Sori za jos malo OFFa. naravno da je poslovanje jasno, i svaki proizvodjac koji hoce da mu se testira kamera na telefonu, treba da plati, a ne da kao Nokia da izmislja nesto, ucenuli ih, da nije smesno bilo bi zalosno. Ne vidim sta je tu problem, kad kazu, nas test kosta toliko i toliko, ako ste voljni platit, uredu, a ako niste onada nema testa.
Jedno je kada platis da ti odrade posteno posao,a sasvim drugo kada platis da tvoj uredjaj proglase najboljim bez obzira na sve.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Pa onda svako ko predstavi novi telefon, plati da taj novi bude najbolji. Pored svega ipak mislim da preterujete. Uostalom ako vam se ne svidja rezultati testa gledajte testove na youtube( merodavniji su LOL par posteva iznad u video snimanju covek kaze kako ovaj ima bolji zvuk od onog drugog a snima video, kako on moze znati da li ima bolji zvuk ili ne u toku snimanja (a ako je montirao kasnije i didavao razgovor, onda je tek za LOL )) pa donosite zakljucke. Sta drugo da vam kazem.

Poslednja izmena:
Pa onda svako ko predstavi novi telefon, plati da taj novi bude najbolji.
Upravo tako, Xiaomi je platio da ranije Mi Note 10 a sada Mi 10 budu broj jedan. Isto kao i što je Huawei platio za Mate 30 Pro, itd
Dxomark tako funkcioniše i to ne kriju. A narod voli da se loži više nego da leba jede tako da i ne moraju kriti.

Zato Samsung zna kome treba da placa pa je uvek "najbolji ,telefon godine itd"...;)

Izlomio ga s10 , i to exynos verzija.
Standardni xiaomi

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ne znam ko je koga izlomio, front kamera na s10plus sve sivo, pogledaj facu jest da na s10plus nema toliko kotrasta ali preovladava neko sivilo. napucane neke zute boje. na mi10 sve je to mnogo prirodnije. pogotovo pri takvom jakoj suncevoj svetlosti. Xiaomi zadao domaci zadatak svima ostalima.

Pa eto, naspram s10+ i P30Pro, je bolji, a kako vidim i naspram Samsung Galaxy ultre

Alert, xiaomi fanboy...

Gde bolji kad i dalje u tamnim uslovima lose izvuce, a u svetlim pregori, aj budite realni nekad u ovim Xiaomi temama. Daleko od toga da je lose i neupotrebljivo, al takodje nije ni najbolje, kao i uvek softver je krs i ne može da parira, ali to ih nesto zabole da srede ocigledno..

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Pa i bolje da pregori deo lica, ako je takva situacija nego da mi softver podesava pregoreli deo i onda dobijes sivo lice. Ne znam da li svi ovi sto testiraju znaju kako se se koristi fotoaparat? i kakve fotografije budu kad se fotografise po suncanom vremenu u 12h?

edit:
pored toga usporedite poredjenje s10+ fotografija i p30pro fotografija. Hibiskus na mi10 u testu sa p30 pro i hibiskus na testu sa s10Plus, ili nisu oba mi10 telefona ili nesto nevalja u testu. sumnjivo mi je to sve.

P.S. pisali ste o podmicivanju xdo sajtu pa eto malo podmicivanja samsunga youtube testerima.

Poslednja izmena:
Realno ovde ga je iskidao s10..
Ne racunam pola klipa o stabilizaciji koja pola ljudi i ne zanima..

Govorim o glavnoj kameri, koga zanima kako ce sa prednjom da ispadne, pogotovo kad se onako trese..

Baš me zanima gcam kakav će biti.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Mi 8 i dalje Xiaomi s najboljom kamerom.[emoji23]

Tuga kada je kamera postala merilo kvaliteta telefona :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pa to je jedna od najbitnijih karakteristika koje telefon čine flagship modelom. Ako je kamera osrednja džabe sve ostalo.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Pa sta ce da bude merilo flagship telefona? Hoces da kazes da su Poco, K20 pro i slicna ekipa u rangu sa drugima flagship telefonima jer imaju isti soc, i to je dovoljno?

[emoji2357][emoji2357] ovde reci bilo sta osim da je budzet Xiaomi nesto najbolje sto je svet video je djavolja rabota očigledno..

Predaleko se ide sa xiaomi fanboyizmom ovde, ja ih prvi jako gotivim, odlične telefone prave, ali su se previše zaleteli bez neke zaledjine realno. Ista priča kao s Huaweijem, s tim što nemaju takav marketing.

Aj sto dizu cene, to je njihovo pravo. Meni je cudnije sto imas ljude ovde koji pokusavaju da opravdaju podizanje cena.. A realno sto ti kazes, nema zaledjinu podizanje cena.

Ko bi rekao 3 prethodna komentara totalno na mestu :)

Vrh Dno