Šta je novo?

Google Pixel 4 / 4 XL

Ja i dalje prezadovoljan malim pixel 4, vec par meseci koriscenja... Imao sam sve boje u svrhu prodaje, orange po mom misljenju win potpuni, crni je glossy i pakao kako ostaju tragovi, beli je nekako kineski po izgledu :) sledeci telefon moze biti samo pixel5 (svakako uvek manja varijanta).
Steta sto smo u takvoj drzavi gde verovatno radar nikada nece ni raditi.
Za bateriju ne znam sto ljudi toliko kukaju, da li ce mi izdrzati do 1h ujutru ili ce izdrzati do 6h, svakako mora biti punjen svaki dan kao i 90% svih ostalih telefona.

Osim odlične kamere Pixel nekako deluje kao nedovršen, nepotpun telefon. Normalno je da će kukati ljudi nas bateriju kada se mogu naći telefoni koji izdrže dan i po do sledećeg punjenja (npr Huawei P30). Čak je i iPhone 11 popravio bateriju, a Pixelu je to i dalje rak rana. Ili nosi punjač sa sobom ili power bank.

Sent from my iPad using Tapatalk

Za bateriju ne znam sto ljudi toliko kukaju, da li ce mi izdrzati do 1h ujutru ili ce izdrzati do 6h, svakako mora biti punjen svaki dan kao i 90% svih ostalih telefona.

Ovo jednostavno nije tačno. Svi flagshipi Applea, Xiaomija, Huaweija, pa i Samsunga van Evrope su imali vrhunske baterije ove godine, i to je kompletni promašaj na Pixelu. Obožavam Pixele (i nexuse pre njih), i softver i kameru, ali ne mogu da verujem da 4 generacije ne mogu/ ne žele da naprave zaokružen uredjaj.

Ne možeš da ne navodiš kao manu kad telefon od 900e ima 64gb što je ispod svake pameti u 2020toj, ekran koji je trebao biti svetliji, bateriju koja je morala biti veća (gledajući dimenzije telefona i konkurentske), dizajn kao Samsung od pre 3 godine (S8) kad okreneš naopačke, nedostatak ultra wide kamere koju i telefoni ispod 300e danas imaju itd. Po meni je takođe nedostatak i što telefonu u našem regionu ne radi veliki broj korisnih funkcija tj softvera (tipa stop spam, record sa transkriptom itd). Skener lica radi sa zatvorenim očima, shodno tome zaboravi na logovanje u bilo kojoj aplikaciji osim besomučnog kucanja pina/koda svaki put itd. Trebao je (i mogao) ići sa snapdragon 855+ čipsetom, tako da i tu je uskraćen. Naravno najveći nedostatak po meni Dual Sim opcija (preko ostalog, osim onog dela gde je samo 64gb bi mogao da pređem)...e-sim je još daleko u našem podneblju pa ga i ne računam. Eto ukratko ovako na prvu što mi pade na pamet.

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Može par primera.
U prethodnim generacijama falilo RAMa, smešno je bilo koliko je OnePlus 6T npr radio bolje od Pixel 3.
Baterija nikad na nivou ostalih flagshipa.
Video snimanje nikad na nivou ostalih, i naravno kasne 2 godine s ubacivanjem drugih kamera, pa i sa samim dizajnom telefona (napred, nazad mi je Pixel 4 najlepši telefon ove godine).
Ove godine izbacuju telefon u drugoj polovini godine sa procesoro koji vec ima "naslednika" (nije velika razlika ali čemu to?)
Svake godine neka glupost s ekranom, ili manje osvetljenje, ili tint, ili neka slična glupost.
64gb meni lično dovoljno, jer sve ide na Cloud, ali je smešno da to ostave i dalje za te pare.
Izbacili fingerprint scanner, a stavili opet nedovršeno skeniranje lica.

Ne znam o čemu se radi, ali mi sad već deluje nerealno da toliko gluposti naprave svake godine. Prošle je čak i MKBHD rekao da je jedna jedina bolja stvar na Pixelu 3 od OP6T kamera i ništa više. Verovatno postoji neki dogovor za koji mi ne znamo, pa izbacuju telefon čisto da bi ga izbacili da demonstriraju nešto novo.

Ove godine sam bio ubedjen da će konačno to da bude to, pa da uzmem Pixela, ali opet osakaćene baterije i bez UW kamere, uz još par gluposti.

Poslednja izmena:
Tnx za odgovore.
Svi različito koristimo uređaje, otud i moje pitanje, jer meni ništa od gore navedenog ne predstavlja problem,
sem naravno sumanute cene, ali to važi za bilo koji mob.
Meni na 2XL nedostaje led lampica, aod koji se mrda uz napomenu da bateriju troši mizerno,
3.5mm jack samo iz razloga što zaboravljam/gubim bt sluške a kad su vezane za mob ne mogu da ih ne primetim.

Još jedna neoprostiva stvar, meni vrlo bitna (ili ja nisam našao)...u onoliku "mesinu" gore je morala da stane led notifikacija (znam da ima aod ali ja ga naprosto ne podnosim)!

^kad ti već toliko stvari smeta na mobu ja ću da te rešim bede za malo para :d

Tnx za odgovore.
Svi različito koristimo uređaje, otud i moje pitanje, jer meni ništa od gore navedenog ne predstavlja problem,
sem naravno sumanute cene, ali to važi za bilo koji mob.
Meni na 2XL nedostaje led lampica, aod koji se mrda uz napomenu da bateriju troši mizerno,
3.5mm jack samo iz razloga što zaboravljam/gubim bt sluške a kad su vezane za mob ne mogu da ih ne primetim.
2 XL valjda ima led not? [emoji4]

Cvoruga drugi rekli manje više ono što bih i ja. Meni lično na prvom mestu loša baterija jer nisam u fazonu da stalno gledam hoće mi se ugasiti telefon ili da nosim sa sobom punjač. Kamera koja je odlična ali u samim testovima u odnosu na Pixel 3 bez nekih velikih pomaka pa neki čak i ne savetu prelazak na Pixel 3. Nedostatak fingerprint senzora, već mogućnost samo face recognition koji je (složićemo se) nije baš toliko bezbedan. Pre nekoliko godina sam koristio Nexus 5x kome je u jednom trenutku posle nekog update-a počela da "curi" baterija i telefon je morao da se puni 2x dnevno. To je bio razlog zašto sam posle prodao telefon. Eto, toliko od mene :)

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

^kad ti već toliko stvari smeta na mobu ja ću da te rešim bede za malo para :d
In the club [emoji56][emoji23]

I za ove što će da me zez pošto sam pričao da nikad i ni lud neću uzeti, odma da kažem da je uzet isključivo zbog preprodaje/zarade (usput malo testiram) [emoji56][emoji847]

Kao što rekoh...sve dok se "malo para" poklapa u mome i tvome svetu, što da ne. Samo što ću prvo komšiji da ponudim kad dođem pošto me čovek prvi kontaktirao [emoji6]

@Apolo, i ja sam imao 5X, od starta je imao lošu bateriju,
zato sam i prešao na XL.
Btw, ne koristim ni fp nego dt2w/l,
ne krijem od žene ništa da bi morao lancima da štitim mobilni.

@Proday, tnx but no tnx,
po vašem pisanju nema razloga da ne koristim 2XL dok ne krepa.

@Cvoruga upravo tako. P2 xl best buy ever!!

Suva istina, ja sam cekao P3 da menjam P2XL i nije me ubedio. Onda sam cekao P4 i ni on me nije ubedio. P2XL jos uvek radi odlicno (po mom misljenju) - cekam da vidm sta ce da urade sa P5 :D

Proday neka je sa srecom. Neka smo se rijesili Sljamsunga [emoji23].

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Suva istina, ja sam cekao P3 da menjam P2XL i nije me ubedio. Onda sam cekao P4 i ni on me nije ubedio. P2XL jos uvek radi odlicno (po mom misljenju) - cekam da vidm sta ce da urade sa P5 :D
Vidi, P3 je odličan telefon (bukvalno da sutra hoću "kompakt" uzeo bih bez razmišljanja upravo njega) jedino da ga nisu zaklali baterijom kao i p4 i što izbaciše notif led (ako me sećanje služi).
Proday neka je sa srecom. Neka smo se rijesili Sljamsunga [emoji23].

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Haha tu je Samsung i potrajaće još neko vreme [emoji6]

Sent from my Pixel 4 XL using Tapatalk

Poslednja izmena:
Cvoruga, nemam ženu ali opet ne želim da ostavljam telefon na izvolte da otključava i gleda ko šta hoće :) Mada to su neke naše lične preferencije, ne kažem da je Pixel 4 los telefon, naprotiv. Samo eto neko možda ima dobre argumente za kupovinu istog, a neko da ga ne bi kupio.

@Cvoruga upravo tako. P2 xl best buy ever!!
Slažem se (skoro) :D .

@Apolo, ja ne kapiram to zaključavanje moba,
a istovremeno se taguješ ako sedneš na fensi mesto, kačiš slike obroka na hipsta, more u grčkoj 300 slika,
lažne slike kako se zabavljaš i uživaš u životu, a kao ključam mob da mi niko ne gleda a na izvolte sam dao sve.
Ne mislim konkretno svi, nego generalno.

Kakav je zubonja(p3 xl)? Vidim da ga sad svi hvale nešto, a kad je izašao...[emoji3]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

^^ Pa nisu slike jedina privatna stvar koja se moze naci na necijem mobu. Kapiram da niko ne voli da mu neko drugi cacka po telefonu, cita poruke, imenik, gleda slike, klipove... Uostalom to je vise da bi se koliko-toliko zastitio prilikom eventualne kradje/gubitka telefona. [emoji4]

Zubonja je imao probleme sa signalom i mikrofonom, možda je to sada rešeno. Jako cesto mi se dešavalo da imam pun signal a da sam često u toku dana nedostupan. Zbog toga sam brzinski i prodao telefon, nije mogao da obavlja normalno svoju primarnu funkciju.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Zubonja je imao probleme sa signalom i mikrofonom, možda je to sada rešeno. Jako cesto mi se dešavalo da imam pun signal a da sam često u toku dana nedostupan. Zbog toga sam brzinski i prodao telefon, nije mogao da obavlja normalno svoju primarnu funkciju.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk
Za mikrofon sam procitao da je popravljen azuriranjem, a za signal ne znam, sad tek cujem za to. Cak kazu da je i video dosta kvalitetniji

Cvoruga, slike može da mi gleda ko hoće pošto nešto i nisu zanimljive jer slikam uglavnom pejzaže, panorame... Ali u telefonu imas i poruke od banke npr i slozices se da nije baš poželjno da ti neko ulazi u poruke i gleda tvoj promet po računu. Ovo je samo jedan primer, ima verovatno još a da nisu u pitanju slike i slično.

Pa neces da ti neko cita poruke i slusa razgovore ako imas snimljene, ne mora biti nista kompromitujuce, zamisli da ti neko pridje i slusa sta pricas sa nekim, a ti ga pustis jer eto, sto da ne [emoji23]

u telefonu imas i poruke od banke npr i slozices se da nije baš poželjno da ti neko ulazi u poruke i gleda tvoj promet po računu.
Za ulazak u app banke treba pin, opet nema potrebe zaključavati mob.

Za čitanje poruka komentara bez, zašto bi iko čitao tuđe poruke?!

No, nema veze, svako koristi mob drugačije.

Zašto bi iko čitao tudje poruke... 100 ljudi sto ćudi i kad telefoni pružaju toliko stvari, a da ne pričam da su u ranijim modelima imali implementiran skener za otisak prsta, glupavo je i nema smisla što su ga izbacili.

Izbacili su i 3.5mm, led notifikaciju itd al šta ćeš to je danak novim tehnologijama

Čudna odluka zaista.
Pixel 1 i 3a imaju 3.5mm jack, 2, 3 i 4 nemaju.

Led notification je poželjno da ima, slažem se,
ali AOD prikazuje sva obaveštenja, ne utiče previše na bateriju,
ali nema mogućnost menjanja izgleda sata, pozadine, mesta, fonta,
Samsung je to bolje odradio.

Nazad
Vrh Dno