Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li si se zalio Supernovi i trazio smanjenje pretplate?
Ja jesam i naravno da nisam nista dobio, a sad cu da predjem na "ludacki razgovor" to jest imam tri puta nedeljno da im pravom sou u poslovnici u trznom centru. Bar cu malo da se zabavljam sa njima [emoji23]

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Da li ste sigurni da je samo jedna strana? Evo sada slusam jednu stranu i jasno koja nije ona strana i kazu da su ponudili samo n1...jer boze moj to treba da se gleda a sport pa nisu ni pomenuli...tako da bih ja rekao obe strane...

Pa ova druga strana kaže da je ponudila sve. I da za to postoji pisani trag. Lepo platiš i imaš.

Da li si se zalio Supernovi i trazio smanjenje pretplate?
Ja jesam i naravno da nisam nista dobio, a sad cu da predjem na "ludacki razgovor" to jest imam tri puta nedeljno da im pravom sou u poslovnici u trznom centru. Bar cu malo da se zabavljam sa njima [emoji23]

Da, žalio se ali da ne prenosim ovde njihov stav. Ukratko kažu "paa štaa..."
Nije to prvi put da komuniciram sa njima. Uzaludno je gubljenje vremena pozivima i odlaskom u poslovnice... Problem reše jednog dana... još gore od kada su postali SN. Tehnička podrška nit je tehnička nit je podrška. Više nije čak pisarnica za evidenciju zahteva.
Kao i svemu mi smo ovde zbog njih.
Kako sam sve ovo rešio? Imam kljakavi SN Super par plus gde ima par TV kanala koji vrede i internet. Uzeo pre neki da EON preko bilo koje mreže Full TV i to je to. Vrede moji živci i moje vreme više nego što sve ovo plaćam

Poslednja izmena:
Ma znam i ja sam uzeo TotalTV, ne zelim da se nerviram zbog 10€ mesecno. Vise ih maltretiram mailovima i ako znam da od toga nema nista. Bar ce malo vise da rade [emoji6]

Ne razumem zašto lock? Tema je fenomenalna i konačno malo žara i uzbuđenja, ili vam je draže mrtvilo? Ja stvarno uživam ovde, saznao sam dosta korisnih stvari i dobro je čuti i jednu i drugu stranu pa sam proceni šta ti je činiti! Da, ima poneki agresivniji (botovski) komentar ali koliko vidim ništa sa čim admini ne mogu izaći na kraj, i daleko je od toga da će neko da proziva Bench forum jer je po meni ovo sve u granicama normale. Molim vas da tema ostane otvorena, malo kontrole i biće to ok.

Ako zakljucaju idem u strazbur. Sloboda govora! [emoji123][emoji123][emoji123]

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Kome smeta nek ne cita temu, prosto. Forum je dovoljno veliki pa nek nadju temu po ukusu.
Da li ste primetili da su neki kanali sad otkljucani u SuperPar paketu?

E nasmeja me do suza.... ali ako misliš ozbiljno onda je situacija ipak ozbiljnija nego što izgleda.

Mozda je monopol suvise gruba rec, ali borba za dominantni polozaj, prevlast na trzistu, krsti ga kako hoces...

Telekom jeste prevario korisnike i to stoji.

Najvise politicko u svemu ovome su motivi Telekoma da udje na kablovsko trziste. Ovo sad je borba za trziste.

Iskreno, zabole me ko ce da pobedi, zelim samo da mi kao korisnici iz toga profitiramo. Pratim teme iz ove oblasti i koliko vidim nezadovoljnih ima i na SN i na SBB mrezi.

Navijam da se trziste uredi i da iz toga izvucemo benefite mi korisnici.

Salu na stranu, ako se ova gospoda ne dogovore, a sva je prilika da nece, koja je najjeftinija opcija za iole pristojan net i sto je najvaznije SK zbog PL? Imam samo opciju Supernove sto se tice kablovske i naravno MTSa, za SBB ne postoji mogucnost kod mene na Zvezdari sto je apsurd, zvao sam ih da proverim. Gledao sam Total Tv ali oni imaju los internet, a i nemaju sve SK. A onaj Kodi mi je nepouzdan jer baguje, probao sam ga na telefonu.

Imas it slobodu govora, sta se bunis?
Gledam prijave, komentare, kurir linkove u vise tema, takodje iste price , cak smo imali danas i kurir glasanje na forumu...
Sunce ti, opalise nam onomad struju 100% gore i niko nista a sad kuka i motika za par sportskih kanala...
I sada kako da vas covek ne voli, kako ?!
I pitao sam za zatvaranje, nisam rekao da hocu. Znaci i sloboda izbora je tu...
Mada se polako smirujete, najgore je (valjda) proslo...

...riding on 720p...

Salu na stranu, ako se ova gospoda ne dogovore, a sva je prilika da nece, koja je najjeftinija opcija za iole pristojan net i sto je najvaznije SK zbog PL? Imam samo opciju Supernove sto se tice kablovske i naravno MTSa, za SBB ne postoji mogucnost kod mene na Zvezdari sto je apsurd, zvao sam ih da proverim. Gledao sam Total Tv ali oni imaju los internet, a i nemaju sve SK. A onaj Kodi mi je nepouzdan jer baguje, probao sam ga na telefonu.

Ovo je sve individualno, šta je najpovoljnije itd. Ja godinama plaćam 2 pretplate, pa mi je sad jako zanimljivo sve ovo što se dešava.

Gde ste rodjaci prošlih godina ?

Poslednja izmena:
Prpa ih hvata. Shvatiće braća da se ništa ne pitaju, kad pređu granicu.

UM vlasnici medju najjacim investicionim fondovima u eu.
Vlasnici intelsata, obrcu milijarde godisnje.
I ti javnim dopisima zahtevas poslovnu ponudu... ovo vise nije ni smesno ni zalosno...

...riding on 720p...

Mozda je monopol suvise gruba rec, ali borba za dominantni polozaj, prevlast na trzistu, krsti ga kako hoces...

Telekom jeste prevario korisnike i to stoji.

Najvise politicko u svemu ovome su motivi Telekoma da udje na kablovsko trziste. Ovo sad je borba za trziste.

Iskreno, zabole me ko ce da pobedi, zelim samo da mi kao korisnici iz toga profitiramo. Pratim teme iz ove oblasti i koliko vidim nezadovoljnih ima i na SN i na SBB mrezi.

Navijam da se trziste uredi i da iz toga izvucemo benefite mi korisnici.

Borba za tržište je drugačija stvar. Nudiš kvalitetnije, jeftinije. U ovom slučaju Tv kanale. Kvalitetniju sliku a ne HD kanal a emisije 480 linija. HD je samo logo. I neke nove kanale a ne da budu prepisani kiosci (Kurir TV, Dexyco). Čemu brdooooo lokalnih televizija svima u mreži??
Ovo je put za virtualizaciju stvarnosti, stvaranje srpskog matrixa. Malo po malo, efekat kuvane žabe.

Poslednja izmena:
UM vlasnici medju najjacim investicionim fondovima u eu.
Vlasnici intelsata, obrcu milijarde godisnje.
I ti javnim dopisima zahtevas poslovnu ponudu... ovo vise nije ni smesno ni zalosno...

...riding on 720p...

" KKR assets under management ~$150 milliard. GDP Srbije ~$50 milijardi. ""

Inace KKR je vlasnik UM

У случају да неко не прати званичан сајт, ово је данас објављено па можете прочитати.

https://mojasupernova.rs/a816/Vesti/Poziv-United-Mediji-za-predlog-ugovora.html

Da, svih ovih dana SN istrajava u obavestenjima kako su tražili SVE kanale, a ne znamo da li su im ovi drugi rekli da neki kanali neće biti predmet ugovora jer nisu na prodaju. Ovaj uslov je verovatno provokacija i za.eba.vanje jer je N1 registrovan u Luksembrugu, i opet pozivanje na interes gledalaca i pokazivanje navodne dobre volje, požrtvovanosti. Sad je i zvanično, oni se fino za.eba.aju i znalo se da neće biti dogovora.

Mene zanima sledeće:
1. Ako je kod Telekoma postojala dobra volja da obezbedi SVIM svojim korisnicima kanale UG, zašto ih sve ove godine nema kod tog operatora? To nema veze s ugovorima Vektora, Kopernikusa, jer su njihovi ugovori mimo Telekoma, iz prošlog vremena, a priča sa Supernovom je aktuelna od pre godinu dana.
2. Zašto Supernova nije 1.12. obavestila korisnike o prestanku ugovora, jer su po zakonu bili na to obavezni? Pregovore su mogli ranije da vode pa da ishod znaju, kao npr. Pošta net koja je uredno obavestila korisnike o svim promenama, takođe nepopularnim među korisnicima. Za mene je ovo dokaz o nepoštovanju korisnika i o lošoj nameri.

Pošto je ovo sve predstava za narod, UG ne treba da šalje ponudu jer će uslediti "analiza" ponude, novi tabloidni napadi, tumačenje ograničenja i uplitanje u nove sukobe. Jedino ako hoće UG da se zeza s njima sad, pa da im ponudi kanale uz stavku 20%+ zbog vođene negativne kampanje, i ide novih 5% za svaki novi tekst u tabloidima. Eto vam ponuda!;)

Poslednja izmena:
" KKR assets under management ~$150 milliard. GDP Srbije ~$50 milijardi. ""

Inace KKR je vlasnik UM
Nije , KKR je manjinski vlasnik, prodato fondu BC partners, cisto da se zna, meni je zanimljivo sto se RATEL ne oglasava
Inace u moje vreme najveca tuca u UK je bilo oko fudbala izmedju Sky i BT i onda vlasnici Premier lige naprave pakete i prodaju.Ali neki veliki sportski dogadjaji moraju da idu na BBC ili ITV, tako drzava odlučila, a "klanje" oko news kanala ne postoji, jer im je gledanost veoma mala sem u slucaju nesreca ili nekog vanrednog dogadjaja, tako da mi je halabuka oko N1 vise politicka nego ekonomska.BTW news kanalima treba najmanje 6 do 7 godina da budu na nuli, N1 ima gubitke pa je zato UM stalo da ga proda drugima i zaradi neke pare.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Ma hajde, molim te...
Pa vojvodjanski paori bolje posluju u kafanama nego ovi... kao neko cobana da je postavio, ma i taj bi bolje odradio garantujem od ovih sa "diplomama" (bez namere da vredjam cobane).
I da je tako da UM dize cene (ko zna sta je istina), pitas javno korisnike sa obrazlozenjem da ces ili dici cene, naci resenje, radices sebi malo na stetu ali ces privuci jos korisnika jer ni taj novi ugovor ne bi vecno trajao ali korisnike lako oterati a tesko vratiti...
UM radi za profit i kome je profit cilj uvek postoji resenje.
Imam utisak da sn vodi neko ko blage veze nema ali pre ce biti da im je od starta namera da zavrse saradnju na pompezni nacin prebacivanjem krivice/blacenjem na suparnika na stetu vas korisnika.
Problem je sto je izbor mali, dosta njih ni nema izbor... uzas...

...riding on 720p...

Poslednja izmena:
Ovi da stvarno hoće da se dogovore, valjda ne bi stavljali nekakve sponzorisane postove po Facebook-u? Kome je namenjen sponzorisani post na Facebook-u nego da se UM prikaže u lošem svetlu kod plebsa?

Čim sam pročitao pasus u saopštenju koji počinje sa "U interesu televizijskih gledalaca u Srbiji očekujemo..." jasno mi je da i Telekom ne zanimaju previše ti neki kanali, nego se radi o propagandi protiv UM.

2020-01-24 08.17.39 pm.png

EDIT: A komentari na sponzorisani post su hit. Nijedan pozitivan. Između ostalog: "Džaba se trudite. Pročitani ste. Fantomska firma. Dajte PIB Supernove, pa da vidimo ko poziva, jer vas nema u APR-u." :)

Poslednja izmena:
У случају да неко не прати званичан сајт, ово је данас објављено па можете прочитати.

https://mojasupernova.rs/a816/Vesti/Poziv-United-Mediji-za-predlog-ugovora.html

Ovo je bukvalno kao kad bih ja objavio oglas u Službenom Glasniku da pozivam SN ili SBB da mi dostave ponudu za kablovske usluge umesto da sam odem u njihove poslovnice i vidim šta nude, pa ako mi se sviđa da kupim to!

Ko ono reče "borba za tržište"?
Evo upravo, Radijus... Travel Channel. Subtitle piše "srpski" a meni titlovi na slovenačkom.
Oni, bre, se "bore za tržište" na ovaj način? Možda im je i za to kriv SBB?

Edit: požurih sa komentarom a ista situacija i na EON-u. Izgleda nešfo Travel pogrešno radi.

Poslednja izmena:
Radila je zato sto je RV imao u ponudi kanale UM. Potvrdjeno je da ke Eon radio kod pojedinih operatera koji su imali nekakvu saradnju sa UM,kao i na svim mobilnim mrezama. Na Telekom ADSL/VDSL nikad nije mogla da radi. Videcemo da li ce sad SBB blokirati opseg Supernove svih operatera koji je cine .
Nema nikakve logike da SBB blokira pristup samo pojedinim korisnicima, to je samo stvar i odluka Telekoma. Da je suprotno svi korisnici SN bi bili blokirani jos pre godinu dana, cim su kupljeni od strane Telekoma.

Ne vidim onda poentu postojanja "Eon van mreze". Oni su izricito rekli da su ga bas zbog toga i pustili u ponudu da bi svi koji plate mogli da gledaju bez obzira na kojoj su mreze, a ne da pozajmljuju naloge od korisnika Sbb. Meni je sinoc uredno radio pozajmljen nalog na SN, gledao Barsa Zvezda bez problema...
Eon van mreze je pusten da bi uzeli pare, od mene i tebe koji imamo pozajmljene app nemaju leba ni koristi.

Pare mogu da uzmu od onih koji nemaju opciju da dobiju app za dž.

Da nemam besplatni eon ja bi bio prvi koji bi platio eon sport.

U suštini je ovo dobra stvar. Šteta samo što tu nema još bar jedan ili dva igrača. Čekaćemo da internet postane ljudsko pravo po zakonu.
Očekivano, RATEL se ne meša u svoj posao.
Šta je sa Komisijom za zaštitu konkurencije?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Ovo je bukvalno kao kad bih ja objavio oglas u Službenom Glasniku da pozivam SN ili SBB da mi dostave ponudu za kablovske usluge umesto da sam odem u njihove poslovnice i vidim šta nude, pa ako mi se sviđa da kupim to!

Definitivno su odavno imali plan šta će raditi, medijsku logistiku za spinovanje imaju, analizirali su manjkavosti ili aljkavosti konkurencije, objedinjenom ponudom izašli u prvi plan i cepaj. Sada im je samo važno da se prašina digne zbog korisnika, da se amortizuje gubitak. Tome služi sročeno obaveštenje na početnoj stranici sajta i ova periodična obaveštenja, koja služe da se podgreva problem i pokaže briga za korisnike, bavimo se, sagoresmo u borbi. A sve vreme u obračunu koriste mehanizam projekcije, što bi psiholozi rekli.

Malo sam zbunjen, zašto svi misle da je telekom najviše kriv za sve ovo što se desilo? Msm ne branim ih, obe strane su krive, ali zar nije pre svega telekom u pravu što se tiče toga što UG nije htela da im dodeli Nova Sport, niti da im garantuje budući sadržaj SK(sad uopšte ne pričam o N1, ovo je većini bitnije), i da li zbog toga što im to rade postoji šansa da jednog dana arena sport otkupi prenos za PL, kao što su to uradili za NBA?

Nema nikakve logike da SBB blokira pristup samo pojedinim korisnicima, to je samo stvar i odluka Telekoma. Da je suprotno svi korisnici SN bi bili blokirani jos pre godinu dana, cim su kupljeni od strane Telekoma.

Eon van mreze je pusten da bi uzeli pare, od mene i tebe koji imamo pozajmljene app nemaju leba ni koristi.

Pare mogu da uzmu od onih koji nemaju opciju da dobiju app za dž.

Da nemam besplatni eon ja bi bio prvi koji bi platio eon sport.
Mislim da gresis, Sbb blokira zato sto nema nikakvu korist, plati i gledaces. Cista logika, tj profit...

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno