Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vise puta vec receno, ne nudi im istu cenu, cak sta vise u opste nece da proda.
Sama UM je na svom sajtu objavila da im nudi samo N1 za 0.4eur

Ja ne bi imao nista protiv :)

Da, nude po toj ceni... apsolutno jasno... ali ne nude po različitim cenama različitim operaterima već po istoj. I Radijusu, i Kopernikusu i svim ostalima.... tako da nema na šta da se žale. Tužba u SLO je bila zbog diskriminacije različitim cenama. Ovde je sve čisto i jednostavno. Bio ugovor, ispoštovan, istekao... Hoćeš novi? Ovo su uslovi. Ne odgovara? Ciao....
Isto tako radijus, kopernikus i ostali se ponašaju prema korisnicima.
Da se razumemo, ja sam korisnik Radijusa, i pogadja me nedostatak kanala koje sam gledao. Šta mi znači pedesetak kanala koji su identičnig sadržaja a drugog imena (Caribrod, Kruševac, Ras...). U reklami je bilo "SVI SPORTSKI KANALI" i logo Sportkluba i Arenasport. I šta mene zanima ko im je šta isključio. Ja plaćam Radijusu i za mene su oni odgovorni i prevaranti. Još gore, jave da je ugovor istekao 31.12.2019. i iznenadjeni su isključenjem. Ako je tako, pregovore su trebali da počnu u avgustu, a kako je očekivano da budu teški onda još u junu. Telekom je opet pokazao diletantizam i neprofesionalizam ali apsolutno bez ikakvih posledica po sebe već samo po klijente.
Uz sve ovo može li se saznati šta je Supernova? Ko je zastupa i na osnovu čega? Ko u čije ime i na osnovu čega daje izjave?
Npr. Telekom jeste vlasnik Radijusa ali Radijus je zasebno pravno lice koje odlučuje i ugovara. Možda prema Telekomovim diktatima ali opet, bar oficijelno, kao samostalno pravno lice.

Zasto, o cemu se radi?
HBO i Cinemax zakljucani ali sam primetio da su neki sad otkljucani kao sto su Euronews, Fight Network, Fast&Fun Box, FightBox HD itd. Super Par paket. To nam je sad kompenazija za SK izgleda :D

:d , jos ce da kazu bolje fight nego vrhunska evropska kosarka i fudbal, a tenis i F1 i tako niko ne gleda kao N1 :d

Ja od sporta samo tenis i gledam a to je sve na SK. Primer je bio ATP Kup, prvi u istoriji, Srbija ga osvojila a RTS nista nije prenosila, bruka i sramota zasta mi placamo pretplatu! Meni samo to treba, N1 ima na Kodi i ok radi. Sad sam probao EON da vidim kako radi a sledeci mail/broj cu da cuvam za neki masters ili grand slam kada bude bio, taman 15 dana pokriva taj period koliko traju grand slamovi, naravno ako trial bude postojao i dalje.

@KAI
Ovi kao da čuvaju ovce a ne bave se tehnologijom prenosa televizije, interneta i telefonije pa se prepucavaju preko svojih sajtova! Od kad se pregovori vode ovako javno?

Poslednja izmena:
Ako Supernova nije spremna da umanji pretplatu za izgubljene kanale nek nam bar ubrza net i eto kompromisa. Meni bi to vise znacilo od SK u SD rezoluciji u 2020. Imamo pomenuti EON i HD.
+1, SK mi ni najmanje ne znaci

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Evo jedan izveštaj iz 2018 o broju reklama na televizijama po kom se može videti da je N1 na 5 mestu po broju emitovanih plaćenih reklama.I posle se neko pita da li se ova televizija ipak gleda i zašto traže 0,4e za taj kanal i zašto hoće da nateraju telekom da ga uzme za sve svoje korisnike.A to je ujedno verovatno odgovor zašto ga nema na netu gde je onaj strim išo bez tih reklama.
https://www.slideshare.net/ninamediaclipping/oglaavanja-na-tv-stanicama-janjun-2018

Radi se o tome da opet ništa od dogovora. Ne znam što im TS ne ponudi arene kad su već voljni za dogovor, možda bi lakse išlo ako ima volje kod oba provajdera..

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

E kad su tako objavili na sajtu, onda ćemo baš saznati...

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Vise sam mislio na to kome je i zasto u interesu da do dogovora dodje ili ne dodje. Na N1 sajtu se danima plasira prica da ih blokiraju preko drzavnih operatera i sire medijski mrak, cak su pokrenuli i neku kampanju. Ali necemo o politici.

Receno je, i jedni i drugi su isti, zinulo im pedu za pare, mi korisnici smo nebitni.

Iskreno sumnjam u ishod pregovora. Kao prvo Supernova se i do sada nije potrudila da svim svojim korisnicima obezbedi kanale UG, vec je nasledjene ugovore iskoristila za laznu kampanju "Svi sportski kanali na jednom mestu" . Da su odmah zapoceli pregovore prvo za svoje operatere koji nisu imali kanale UG znali bi na cemu su. Ovako verovatno mogu samo da prodju gore tj da ih sad odvali UG sa cenom, a u tom slucaju cemo mi opet lose proci, jer bi podigli cenu pretplate. Bice "Trazili ste, gledajte, ali i dobro platite " :d

Poslednja izmena:
Izgleda da mi u Avcom-u smo najbolje prošli, verovatno iz razloga što kanale SBB-a nikada nismo ni imali, psihički navikli...[emoji848][emoji848][emoji848]

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

Iskreno sumnjam u ishod pregovora. Kao prvo Supernova se i do sada nije potrudila da svim svojim korisnicima obezbedi kanale UG, vec je nasledjene ugovore iskoristila za laznu kampanju "Svi sportski kanali na jednom mestu" . Da su odmah zapoceli pregovore prvo za svoje operatere koji nisu imali kanale UG znali bi na cemu su. Ovako verovatno mogu samo da prodju gore tj da ih sad odvali UG sa cenom, a u tom slucaju cemo mi opet lose proci, jer bi podigli cenu pretplate. Bice "Trazili ste, gledajte, ali i dobro platite " :d

I to sve stoji.

E sad cemo da vidimo o cemu se zapravo radi.

Radi se o diletantatizmu i populizmu telekoma. Da su pametni u UG i da batale više ovo i nastave da rade bez gubljenja vremena na "brend" SN.
Radi se i o tome da žele da diskredituju SBB i da ga uskoro proglase za "stranog neprijatelja" pa mic po mic država istera sa tržišta.
Radi se o tome da sve državi plaćamo kao u 22. veku a dobijamo kao u 18. veku. (Telekom = država)
Radi se o tome da se izgubi mogućnost izbora, jer je onda "sve dobro, samo da ne bude gore"
Radi se o tome da je sve ovo kako ide, računajući i odnos prema gradjanima od državne firme, već vidjeno samo se sada otvoreno upakuje kao reality show sa kafanskim nastupom. Samo je pitanje kada će predstavnici Telekoma na poligraf uz poziv čelnicima UG da urade isto

Poslednja izmena:
To rodjeno da laze, tu je poligraf nemocan :D
A ovi UM salju ponudu za N1 a oni sve kace na Youtube i imas za dzabe legalno da gledas. SK je ono sto se trazi kao i Nova kanali ali ovi to ne daju.
Sa druge strane drzava (Telekom) su oterali sve sto vredi na te iste Nova kanale (Olja, Ivanovic, Kesic itd.)

Da zatvaramo dok ne bude nesto konkretno?
Vrtite jedno te isto...
Meni svejedno, da ne bude zabune...

...riding on 720p...

Mislim da od toga nije bilo ništa telemach slovenija i dalje bez problema ima kanale SK1-SK6 čak su telekomu Slovenija oteli i ligu šampiona u fudbalu.

Koliko mi je poznato, do donosenja konacne odluke vrhovnog suda omoguceno im je emitovanje programa, u medjuvremunu su kaznjeni sa ~ 4 miliona evra zbog novih prekrsaja. Veoma "vesto" i agresivno se sire i posluju u ovoj balkanskoj zabokrecini, a sve pod informerskim velom ugnjetenih boraca za pravdu i istinu.
Bio sam korisnik Kopernikusa i za njih nista pohvalno ne mogu reci, to su dva lica iste medalje koji svoje korisnike koriste kao sredstvo za potkusurivanje u borbi za prevlast na trzistu.

Šteta da se zatvara, bar imamo o čemu d apolemisemo dok ne dodjem do razrešenja situacije...
Evo ja sam tek danas saznao da ovo ne davanje kanala njima ništa nije strano.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Već danima pokušavam da shvatim u čemu je fora ovoliko spinovanje/ratovanje po medijima kako sa jedne tako i druge strane... Možda zbog broja korisnika.

Sam problem koji se ovde pominje je pristutan godinama unazad i niko nikad pitanje da postavi. Zašto sbb nema arene, zašto na mts-u nema sportklubova, n1.

Nije se imalo vremena...

Već danima pokušavam da shvatim u čemu je fora ovoliko spinovanje/ratovanje po medijima kako sa jedne tako i druge strane... Možda zbog broja korisnika.
U toku je borba za monopol na tržištu. SBB ga ima godinama unazad, a sad ih Telekom ozbiljno pritiska. Sve drugo je spin.

Spin je Telekom, uz predlog moderatorima da privremeno zajljučaju temu jer se danima vrtimo u krug. Razumem da ljudi podržavaju ovu ili onu stranu ali ne razumem tu silnu želju da se besomučno piše o problemu koji je generisan od jedne strane sa očiglednom namerom i što niko neće da kaže da smo pukli u svakom smislu. Odjavio bih se sa teme ali me komentari pojedinih vraćaju da napišem još po koju. Ma bojkot do pobede.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Monopol na čemu???

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Izgleda da mi u Avcom-u smo najbolje prošli, verovatno iz razloga što kanale SBB-a nikada nismo ni imali, psihički navikli...[emoji848][emoji848][emoji848]

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka
Znas kako se kaze " Dabogda im'o pa nem'o " [emoji23]

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока
@disha_m : Ne bih se bas slozio sa tobom. Glavni spin je da me je ostetio moj operater Supernova tj Telekom, tj Kopernikus , a da se njihova neprofesionalnost prebacuje u tudje dvoriste. Da su me obavestili mesec dana ranije da ostajem bez kanala sve ok, ovako sam prevareni korisnik. Verovatno su racunali na novogodisnju atmosferu i da tad ljudi sklapaju vise ugovora i izracunali da im je bolje da precute problem sa gubitkom kanala UG da bi prevarili jos novih korisnika. E to je istina i nema nikakve veze sa politikom, nego sa pokvarenim nacinom poslovanja Supernove

Poslednja izmena:
Spin je Telekom, uz predlog moderatorima da privremeno zajljučaju temu jer se danima vrtimo u krug. Razumem da ljudi podržavaju ovu ili onu stranu ali ne razumem tu silnu želju da se besomučno piše o problemu koji je generisan od jedne strane sa očiglednom namerom i što niko neće da kaže da smo pukli u svakom smislu. Odjavio bih se sa teme ali me komentari pojedinih vraćaju da napišem još po koju. Ma bojkot do pobede.

Послато са Mi 9 Lite помоћу Тапатока

Vidis ja to ne razumem, isti su i jedni i drugi.

Vidis ja to ne razumem, isti su i jedni i drugi.

Da li ste sigurni da je samo jedna strana? Evo sada slusam jednu stranu i jasno koja nije ona strana i kazu da su ponudili samo n1...jer boze moj to treba da se gleda a sport pa nisu ni pomenuli...tako da bih ja rekao obe strane...

U toku je borba za monopol na tržištu. SBB ga ima godinama unazad, a sad ih Telekom ozbiljno pritiska. Sve drugo je spin.

E nasmeja me do suza.... ali ako misliš ozbiljno onda je situacija ipak ozbiljnija nego što izgleda. Telekom spin uspeo, ubedio ljude da neko drugi ima negde "monopol"... istina da ih pritiskaju i to je namerno napravljena ova situacija gde se Telekom pravio blesav i ignorisao istek ugovora. A onda i nacionalnom stilu kafanski reality gde se izgubi osnovno da je firma (Telekom) prevario korisnike i niko da pokaže bilo kakvu reakciju na to.

Mogla bi tema stvarno na privremenj lock, bar dok zvanično ne bude kraj "saopštenjima". Od saopštenja ja i dalje nemam kanale, a onaj sa kojim sam sklopio ugovor se ne uzbudjuje.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno