Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ok, sve cool, navedite par primera full android kineza koji rade ok, ne pregrevaju se, ne koče, ne restartuju, umaju dobar ac wifi.... I ne koštaju više od mi box s.
Jer na YouTube kažu da takvog nema, ili ja ne znam gde da gledam.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Zašto nisu na mestu, u pitanju je subjektivni utisak, meni je itekako lepše, bolje i jednostavnije da koristim Android TV, uz zadovoljavajuću brzinu jer ne merim štopericom koliko mi treba vremena da pustim film/seriju, ili šta već gledam. Da mi treba nešto brže, bolje i lepše, isto bih potražio. Boks se ne pregreva, pa ne moram da pratim temperaturu, i lepim dodatne hladnjake, Wifi radi brzo i stabilno pa ne moram ni to da pratim, radi HDMI-CEC pa sve obavim jednim daljinskim jer mi je tako ugodnije. I za kraj imam Netflix 4K koji mi je daleko bitniji od 200 i kusur aplikacija bez koje pojedini ne mogu da žive.

I nikog ne ubeđujem da je to što je bolje meni bolje svakome.

Pa ne mozes da generalizujes ,a tako je napisano da kad neko procita on misli da je to lepse bolje pametnije ,jednostavnije a to jednostavno nije tacno.Ma ja reko da smirim situaciju kad ono vi nas ubedjujete i sto bi @milkobgd rekao bacate blato na nas izbor .Netflix u 4k imam na tv i sve ostale placene servise tako da mi to na boxu ne treba.Ispade sad mi box cudo tehnike.Ajde prestanite gusite temu bezveze u krug

Stigao Beelink Gt1mini 2 4/64 srecom bez dazbina. [emoji2] Koja bese aplikacija da se skida nesto na mob pa prebacuje na box?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

A propo rasprave, TV sa android OS danas može da se uzme za ispod 300 e 43 inča, neki od na pr Fox modela sa 5g garancije, u kom kodi radi bez ikakvih problema. Juče sam namestio komši i otvorio mu drugi svet.
Ubacio mu i indigo i obučio da redovno briše 3 stavke
Tako da izbora ima pregršt, kome šta odgovara i koliko šuški mu novčanik broji to i uzima shodno potrebama i očekivanjima i znanjem da to ne izostavim.
Nema potrebe porediti trkače sa prevoznim sredstvom, u gradu stićiće isto.
Послато са уз помоћ ТT

Poslednja izmena:
Ja sam matorcima kupio neki najjeftiniji Vox pre dve godine, i sad ću im poneti boks, da 'ćerka može da gleda Zagu i Filipa kod babe i dede. Sestra ima matori LG 32' i koristila je Minix dok nije postao skroz neupotrebljiv. Kad sam video da ne može više ni Youtube klip da pusti doneo sam joj Mi boks sledeći put. Niti imaju svi Netflix na tv, niti imaju neke posebne potrebe. Gomili ljudi je i Chromecast sasvim dovoljan.

Pitanje: resetovao sam Mi Box S na factory - ali nije pomoglo sa glupostima koje imam na njemu. Hteo bih da uradim onaj reset + clear cache preko bootloader-a. Ali ne uspevam da udjem u isti? Za Oreo je bilo da se drze ona dva dugmeta tokom paljenja - ali to izgleda ne radi vise na Pie?

Drugi krug :d

Ok, sve cool, navedite par primera full android kineza koji rade ok, ne pregrevaju se, ne koče, ne restartuju, umaju dobar ac wifi.... I ne koštaju više od mi box s.
Jer na YouTube kažu da takvog nema, ili ja ne znam gde da gledam.

Ja ne valjam te boxove po KP isl, pa nisam ni bio u prilici da ih testiram na desetine i ovde ti navodim više primera, ali ti, kao običan korisnik, mogu uporediti "MiBox" i "Tanix TX5 Max" (Full Android, je li), jer sam imao MiBox i još uvek imam Tanix-a. Tačnije, prošlog leta sam MiBox zamenio Tanix-om, jer je po dešavanjima postalo izvesno da će "obična" EON aplikacija nekada u budućnosti prestati da radi u Android TV OS-u, a to mi je (bila) primarna namena za oba boxa.

Tanix TX5 Max je tada, početkom prošlog leta na Aliju itd. koštao oko $50, a MiBox je valjda bio nešto skuplji, a opet MiBox S još standardnih $10-ak skuplji od "običnog" MiBox-a (MiBox i MiBox S su iste mašine, razlika je u plastičnom kućištu i u 2-3 dodata dugmeta na daljincu S modela).

Sad, što se tiče upoređivanja... mislim, kako bih ti rekao... upoređivanje je, slobodno se može reći - smešno.

MiBox prednosti? Pa dve standardne za ATV - "Cast" i "Licenca".

Sve ostalo i prednosti Tanix-a? Pa recimo... Od - isto je (i on radi OK, ne greje se, ima dobar veliki hladnjak, ne koči, ne restartuje se), pa do - razlika je "kao nebo i zemlja"...

- Box sa boljim procesorom, grafikom, sa duplo više boljeg RAM-a, sa 4x većim ROM-om... (j.babić je npr. prošlog leta kačio na YT klip u kome se može videti kako radi EON na ovom boxu, pa možeš pogledati)

- Wi-Fi sa (tada) najboljim čipom, eksternom antenom i razdvojenim antenama za 2.4 i 5 GHz? Pa npr. kačenje na UniFi kroz najmanje 2 betonska zida zgrade iz komunizma - Tanix: nikada ispod -45 dBm, a vrlo često skala u Wifi Analyzer-u zakucana skroz do kraja na -40 dBm. MiBox: oko -70 do -75 dBm, nikada nije ni prišla zelenom polju do -60 dBm. U onom tabu Wifi Analyzer-a sa vidljivim signalima, pa najmanje ih je 2-3 puta više.

- Box sa gigabitnim LAN portom, sa USB portovima, sa slotom za SD karticu...

- Full Android, pa npr. AutoFrameRate Switching u svim aplikacijam za video i tako to, i još milion prednosti Full Androida.

... Dakle, kao što rekoh - smešno... Osim ako ti ne treba "Licenca" za Netflix i ostale Amazone, i "Cast" da komforno kastuješ fotke sa Google Drive-a, preko telefona, preko TV boxa, na TV, kao Milko, jer je stvarno mnogo komplikovano i sporije da to isto radiš direktno na boxu sa Air mišom ili običnim daljincem.

---

Pored ova dva, u životu sam imao još samo Minix boxove, i koliko znam ovaj Tanix je rasprodat kod Kineza. O ostalih milion kineskih boxova koji se prodaju i o kojima se na ovoj temi raspravlja, ja blagog pojma ništa ne znam. O preko 95% njih ne znam ni da li imaju ATV ili Full Android... Ali zdrav razum kaže da je prosto nemoguće da je samo ovaj "Tanix TX5 Max" (bio) ovakav, tj. da od ovih milion ostalih ne postoji ništa što je bolje i jeftinije od MiBox-a.

Poslednja izmena:
Meni upravo stigao mi box s, pa da ga ne otvaram (teško ide bez da pocepam kutiju), ako ima bolje, više mi odgovara ako radi narodna eon app.

Послато са Le X820 помоћу Тапатока

Sta je narodna eon app? Na mom a95x max radi i smart tv i obicna aplikacija?

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

^

Verovatno misli na "običan" EON v1.8.120, prepravljen da se predstavlja kao neka novija verzija, jer je ta v1.8.120 (516) poslednja verzija koja (još uvek, valjda?) radi na Android TV OS-u.

Još jedna "prednost" ATV-a, je li.

Odoh da bacim u kantu Mi Box S pošto je obično smeće i ne valja. Jes' da radi dobro, ali nema veze, bolje baciti preventivno...

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Posto nas unisti Super Nova preko koje aplikacije se moze gledati sport klub i ostali sport moze i na pm ako ovde ne sme.
Sory danas prvi put palim box.

Jesu ovi dobri

A95X F3
A95X MAX

ili ima nesto novije/bolje za slicne pare.

Trebalo bi da radi mobilna eon app.

Za pocetak nadji nesto sto ima "ime i prezime" a ne genericku brojnu oznaku

To sam i ja primetio, ali retko gde pise neki brand . Predlaze ih ovaj lik
https://www.youtube.com/watch?v=u8OvAT5neu8&t=174s
Kod:
https://www.geekbuying.com/item/A95X-MAX-S905X2-Android-8-1-4GB-64GB-TV-Box-411536.html?source=ShareASale&utm_source=ShareASale&utm_content=1529118&clickid=11k4_h44du[/url]
Za ovaj nema nista

https://www.youtube.com/watch?v=QiUsMzQZHIY
Kod:
https://www.aliexpress.com/item/4000234595575.html?spm=2114.12010612.8148356.47.24ed58edfX8oNr&aff_request_id=e5dfa37905fd4862a5fd4e2eba92c6e9-1579693033351-06046-EMUvpVhm&aff_platform=link-c-tool&cpt=1579693033351&sk=EMUvpVhm&aff_trace_key=e5dfa37905fd4862a5fd4e2eba92c6e9-1579693033351-06046-EMUvpVhm&terminal_id=1857650c7fb546089f97a0391a01e80d
Ovaj drugi je Vontar.

Poslednja izmena:
A95x max imam vec godinu. Odličan. Mogu snimiti da vidite kako leti eon na njemu. Imam samo kodi elementum, popcorn time, stremio, eon app, utorrent, smart iptv, puffin, to bas leti....

A95x max imam vec godinu. Odličan. Mogu snimiti da vidite kako leti eon na njemu. Imam samo kodi elementum, popcorn time, stremio, eon app, utorrent, smart iptv, puffin, to bas leti....

Gde provereno da skinem elementum torent i ostalo? Imas li neki link?

Instaliraš Black Eye build na Kodiju i imaš u njemu Elementum, samo ručno treba da ga instaliraš, par klikova i to je to.

Gde provereno da skinem elementum torent i ostalo? Imas li neki link?

Ne znam kako provjereno, elemntum imas ma github, ovo ostalo ili na. Play store ili ukucas ime aplikacije pa onda apkpure i skines preko browser-a.

^^Heeee... a sledeće pitanje je, a gde ima provereno black eye build.
I on pita a i ti mu vala odgovaraš :)

Inače, pa je l' tol'ko teško ukucati u čika Gugla, Elementum Kodi i proveriti prvih par linkova.

Poslednja izmena:
^ 100% си у праву.

Послато са GT-I9505 помоћу Тапатока

Došao za Božić stric iz Slovenije... i nešto se žali na tablet kao ajd da "sredim". Na tabletu između ostalog naravno i Kodi,a u futrolu na preklop u "džepiću" na papir napisano uputstvo kako da gleda domaće TV kanale na Live Serbia / Balkan štagod :d

A čovek Telemach SI korisnik... ne zna za Eon.
Strašno :D :D

Poslednja izmena:
I onda kad krenu kanali da zezaju, Kodi je kriv, Kodi obicno *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*...

A sto cu odgovorim, i meni pomazu. Mada nekad se zapitam je li se sale. Onda samo odem na grupu balkan green i shvatim da se ne sale :)

Odoh da bacim u kantu Mi Box S pošto je obično smeće i ne valja. Jes' da radi dobro, ali nema veze, bolje baciti preventivno...

?

jel ovo neka ironija koju ne kapiram?

mene i dalje zeza kada ode u sleep... iskljucio sam mu to i ne gasim ga na dugme. Poludi ako to uradim. *mjau**mjau**mjau* kao kucni ljubimac je... samo kako se njemu svidja :d

Ajd sada kad ste valjda zavrsili sa prepucavanjem kome je koji bolji da ponovim moj problem ako mogu pa mozda neko ima i resenje.

Imam Alwavise S95 i imam problem na njemu koji se javio pre neki dan. Na njemu je instalirana Youtube verzija za Android TV dosao tako. Genericki kinez.

I sada se jablja problem da posle nekog odredjenog vremena jednostavno zakuca youtube aplikacija. Instalirao sam neki verziju sa Apkpure noviju u odnosu na ono sto je bilo mislim da je neka iz januara 2018. I opet isto zakuca ne odmah nego posle nekog vremena. Probao sam zadnju koja ima da se skine odatle i na njoj zakuca posle 1 minuta otprilike. Ne znam sta da radim ne instalira mi se obicna verzija. Sta bi mogao da uradim ako zna neko neko resenje?

Sent from my Redmi 5 plus using Tapatalk

?

jel ovo neka ironija koju ne kapiram?

mene i dalje zeza kada ode u sleep... iskljucio sam mu to i ne gasim ga na dugme. Poludi ako to uradim. *mjau**mjau**mjau* kao kucni ljubimac je... samo kako se njemu svidja :d
Jeste ironija jer mi malo dojadilo da čitam u svakoj temi rasprave gde ljudi hvale samo ono što imaju i sve drugo ne valja. Uz to, uvek su prisutne uvek aktuelne teme tipa android vs iOs, android tv vs klasičan full android, VA vs IPS panel, gde se ustvari sve svodi na to ko šta više voli i kome šta više leži.

A što se tiče tvog problema sa Mi Box-om ne znam šta bih ti rekao. Pratio sam temu i video da se poneko žali da baguje nakon buđenja iz sleep moda, ali ja taj problem nisam imao nikad od kupovine.
Ne gasim ga nikad, uvek kad ga uključim radi normalno i ne baguje. Ponekad baguje u Kodi 18.5 verziji prilikom izlaska iz aplikacije što se ranije nije dešavalo na 18.4 i to je jedini problem koji sam primetio.

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh Dno