Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Ovaj moj jedva izdrži dan, Mocrlux satic, a vidim i kod drugih na istom modelu slična priča.

RN 5+

Dodao bi da se mnogi prodaju kao da imaju gps i to ce da tvrde i prodavci na aliju i na kp, pogotovo, ali i ustvari mnogi nemaju.

I nama je voda usla u ovaj jedan pa je crkao, tako da treba voditi racuna.

Mi smo ga ustvari prestali nositi zato sto klinac dobije neki osip od onog metala sa zadnje strane, a i meni se to desavalo na pojedinim satovima od metalne kopce, a njemu zna i od brojanice, od metalnog krstica. Da toga nije bilo, verujem da bi ga nosio ne 10,nego 20 dana.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Preporuka q528. Nema to pravi gps, vec lociranje prema gprs. Ali to treba iskljuciti jer baterija traje duze a i treba graditi neko poverenje u dete a ne uhoditi ga kao udba(koliko god da majka insistira na tome :D ) Samo ubaciti karticu kojoj je na telefonu nekom iskljuceno da trazi pin, malo mobile data je obavezno i SeTracker 2, koji jeste retardiran ali sluzi za konfiguraciju i to je to. Posle se koristi kao telefon, i bolji je od mobilnog jer ih klinci lako gube a lako se i ukradu.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Da li je neko kupovao ovako nešto? Kod nas isto ovo maltene tri puta skuplje.

yHprABY.jpg

Preporuka q528. Nema to pravi gps, vec lociranje prema gprs. Ali to treba iskljuciti jer baterija traje duze a i treba graditi neko poverenje u dete a ne uhoditi ga kao udba(koliko god da majka insistira na tome :D ) Samo ubaciti karticu kojoj je na telefonu nekom iskljuceno da trazi pin, malo mobile data je obavezno i SeTracker 2, koji jeste retardiran ali sluzi za konfiguraciju i to je to. Posle se koristi kao telefon, i bolji je od mobilnog jer ih klinci lako gube a lako se i ukradu.

Uzmete ugovor za smartic satic tarifu, bez uredjaja, 250 dinara je u Telenoru i nema uopste razmisljanja - ima nesto malo minuta van mreze i neogranicene minute u mrezi, plus data protok. Ako vam vise ne treba, ugasite broj sutradan. Q528 nije uopste vodootporan, to je bitan faktor za decu. Onaj koji sam linkovao jeste, rade mu i GPS i pedometar, moze da salje govorne poruke, moze daljinski da slika.

Imamo iskustva sa ovim satom: https://a.aliexpress.com/BcFwXEFA

Koristimo ga oko pola godine. Ok je za pozive. Tačno vreme na satu ne može da se podesi (žuri ili kasni 2 sata ako se dobro sećam)

Dete ga nosi svakodnevno u školu. Punimo ga svako veče. Narukvica je počela da se lomi i popušta.

Ne radi link. Vreme moze da se podesava i pomocu SMS komandi, ocito je podeseno za drugu vremensku zonu.

Zna li neko zasto kasne paketi iz Kine?

Zbog Kineske pošte i zbog naše pošte [emoji16] Ako su ti paketi poslati preko Kineske pošte onda ima treba jedno 60dana da polete, ako su stigli kod nas u zemlju kada je bio štrajk onda je do naše pošte. Pa sad zavisi preko koga ti idu pošiljke, i da li imaju praćenje pa možeš da vidiš tačno gde je problem. Ako su bez praćenja onda su verovatno zaglavljeni kod nas u pošti.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Jel moze preporuka za magnetni USB kabl od 3 metra?

Treba mi i micro USB i type C.

Nisam uzimao magnetne, ali pogledaj šta Baseus nudi, veoma kvalitetni kablovi. Kao i ostali njiihovi proizvodi, samo čini mi se da oni šalju Kineskom poštom samo, pa vidi...

Samson go mic mini ili Samson Meteor Mic?

Pozdrav, jel moze neka preporuka za bezicne slusalice sa Alija, tu negde 30-40USD.

Imamo iskustva sa ovim satom: https://a.aliexpress.com/BcFwXEFA

Koristimo ga oko pola godine. Ok je za pozive. Tačno vreme na satu ne može da se podesi (žuri ili kasni 2 sata ako se dobro sećam)

Dete ga nosi svakodnevno u školu. Punimo ga svako veče. Narukvica je počela da se lomi i popušta.
Vreme na satu podešavas preko SeTracker aplikacije, tj svog telefona jer na samom saticu nemas opcija nista da ceprkas. Pošto ga retko uključujemo ja nikako da skontam kako da ga isključim kad ja hoću a ne da čekam baKteriju da se isprazni [emoji848]

Apropo paketa, štrajk u našoj pošti je napravio zastoj žešći, plus Black Friday u Kini I ima da cekamo do leta na isporuku.

Nike tema ali mislim da vredi podeliti, elem naručio sam irigator za 25 evra sa dostavom, da bi mi posle 2 nedelje Kinez poslao poruku da mi traži još 3 Dolara da mu uplatim na ime troškova slanja, ili da vrati pare. Odgovorim da smatram da je u cilju dobre poslovne saradnje dužan da plati dodatne troškove, ali ako neće da ću ja platiti samo da više stigne jer nije za mene. I on mi pošalje kupon na 1 Dolar i napise kupi 3 ova i izignorise napisano. Ja uplatim, prodje nekoliko dana, on potvrdi da je leglo i sad cekam da vidim dal ce doci a kad dodje odmah ću ga prijaviti Aliju za jajarenje.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Vreme na satu podešavas preko SeTracker aplikacije, tj svog telefona jer na samom saticu nemas opcija nista da ceprkas. Pošto ga retko uključujemo ja nikako da skontam kako da ga isključim kad ja hoću a ne da čekam baKteriju da se isprazni [emoji848]

Iz aplikacije moze i da se iskljuci. Ako ne moze da se poveze na server (jedan sat sam reklamirao zbog toga), onda postoje i SMS komande kojima se moze podesiti dosta toga, pa i vremenska zona.

Jel koristio neko neki holder za slusalice da moze da mi preporuci? Probao sam ovaj: https://www.aliexpress.com/item/32720754349.html

Untitled.png

Ali s obzirom da mi je sto kao na ovoj slici ^ onda mi je taj holder hvatao lepkom samo gornji deo ali ne i dole tako da nije mogao da nosi slusalice duze od par minuta.

Jel neko probao ovaj? https://www.aliexpress.com/item/4000010070050.html
Ovaj mi jos manje izgleda kao da bi mogao da drzi ali da proverim.

Ili preporucite i neki drugi mehanizam ako ima. (pozeljno bez busenja ali ako treba odradicu na kraju i to. U slucaju busenja onda bi holder biti neki veci pa da nacickam i neke usb-ove ili nesto sto mi treba)

Gledam neki infracrveni termometar da poručim. Vredi li ovo čemu ili ako imate neki drugi za preporučiti?

€ 7,29 30%OFF | POSENPRO Infrared Thermometer LCD Display Digital Laser No-Contact Handheld Thermometric Indicator Gun
https://a.aliexpress.com/_cm2lh6

I još nešto.. jesu li krenuli praznici već u Kini ima li smisla da sad poručim ili bolje pričekati i do kad?

Jel koristio neko neki holder za slusalice da moze da mi preporuci? Probao sam ovaj: https://www.aliexpress.com/item/32720754349.html

Pogledajte prilog 280114

Ali s obzirom da mi je sto kao na ovoj slici ^ onda mi je taj holder hvatao lepkom samo gornji deo ali ne i dole tako da nije mogao da nosi slusalice duze od par minuta.

Jel neko probao ovaj? https://www.aliexpress.com/item/4000010070050.html
Ovaj mi jos manje izgleda kao da bi mogao da drzi ali da proverim.

Ili preporucite i neki drugi mehanizam ako ima. (pozeljno bez busenja ali ako treba odradicu na kraju i to. U slucaju busenja onda bi holder biti neki veci pa da nacickam i neke usb-ove ili nesto sto mi treba)
Ja sam moj holder sa super lepkom zalepio i neka ga stalno tu, da se ne bakcem hoce li pasti ili ne.

Dovoljno je sa nekom dvostranom samolepljivom trakom i neće nigde, kasnije ga je lakše skinuti nego kad se zalepi super lepkom.

Zna li neko zasto kasne paketi iz Kine?

Poklopili se prebukiranost u Kini zbog 11.11, black friday i božićne shopping groznice, sa štrajkom u našoj pošti.

Trebalo bi malo da oladimo sa Ali-jem, dok ne prođe bar jedno mesec dana od kineske nove godine.
Za ovu godinu, gledaću da ništa ne poručujem tamo od od sredine septembra, do marta dogodine. :p

Nema nikakve prebukiranosti u Kini, meni je sve od 11.11 stiglo još pre mesec dana otprilike.

Meni jedino ne dolaze paketi poslati kineskom postom, ovo ostalo sve dolazi, sitnice bez broja za pracenje dolaze u proseku 20, 25 dana a kineskom postom dodje brzo do statusa Shipped by Air taman se ponadao da ce da napusti Kinu i posle 3, 4 dana krene da se seta po Kini evo vec 60 dana.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

@mitar1982

Kada tako tvrdis , daj statuse za China Post posiljke !!!

Meni je stvarno smešno da se posle ovoliko godina na forumu nekome pišem opravdanja...
83ee75cda5ffddd62968428f2afafbb1.jpg
98397b1caa397a870dbf9bc73b10045a.jpg
adc17138c693e4fbe938b00859a09439.jpg

To je baš brzo. Jel znaš možda koja im je prolazna tačka iz Kine? Guangzou ili neki drugi grad?

Nemam pojma, ne pratim to uopšte više detaljno, naručim, kad stigne pokupim i to je to. 17track sam odavno prestao da koristim.

Ok, meni su npr. Kineske reg pošiljke koje su išle iz nekih udaljenih gradova teško stizale do Pekinga, jednu uopšte nisam dobio evo već skoro 120+dana, jedna mi došla posle 90dana. I onda sam imao neke koje su kretale iz Guangzoa i odatle su bez problema stizale do Pekinga i čekale let, i stižu do 60dana.

Nazad
Vrh Dno