Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Mene zanima taj one blade, izbrijava li? Jer oni brijaci sa 3 kruga izbrijavaju, a to kad uradim na grlu ospem se

Sent from my phone

Pogledaj Youtube recenzije, uglavnom Rusa.
Ukratko, taj je jako loš. Imaš mali sa 2 rotirajuće glave koji je bolji, ali sporo brija. Ja sam uzeo sa 3 glave, dobro brija, ali ne bih da donosim sud posle jednog brijanja.

Ovaj sam uzeo za vreme "popusta", a sada je 2$ jeftiniji:
US $32.58 21%OFF | Xiaomi Mijia S500 Shaver LED Screen Smart Electric Razor Type-C Charging Floating Blade Razor IPX7 Waterproof Beard Shaving Too
https://a.aliexpress.com/d4iClHqs

U isto vreme sam uzeo i na internetu hvaljeni Philips OneBlade u Nemačkoj za 5 evra manje sa torbicom koji isto odlično brija.

Na svaki električni brijač treba da se navikne i nijedan ne brija kao žilet. Brijaju i sporije. Meni je važno da nema iritacija, u čemu mi je Philips pomogao, a Xiaomi je imao iritacije samo na vratu. (opet kažem samo jedno brijanje, pa nisam kožu navikao na njega).

Ja sam uzeo ovaj prosle godine (samo stariju verziju bez usb-c punjaca i displeja za bateriju), brijac je bio dobar, kod mene isto imao sam iritacije na vratu ali problem sto su ova seciva meni ispala na jednom ovom rotoru. Koristio sam ga nekih 4 meseca pre nego sto se to dogodilo, sad ne znam dal da kupujem glavu, dal su te glave originalne itd...

Poslednja izmena:
Mene zanima taj one blade, izbrijava li? Jer oni brijaci sa 3 kruga izbrijavaju, a to kad uradim na grlu ospem se

Sent from my phone
Broja brže/lakše nego Xiaomi, a kvalitet brijanja je sličan (opet kažem Xiaomi moram više da testiram kako bih dao realan sud). Philips je jedini električni brijač koji može da obrija dugu bradu (koje god dužine), a inače to radi u jednom cugu (pogledajte YouTube klipove).

Dužina brade posle brijanja je kao posle otprilike pola dana posle brijanja brijačem.
Naravno, ovo zavisi od brzine rasta brade, pa uzmite u obzir da je moja brada gusta, jaka i brzo raste.

Imate na YouTube-u klipove za oba brijača, pa možete videti koliko glatko brijaju.
Ja sam uzeo ovaj prosle godine (samo stariju verziju bez usb-c punjaca i displeja za bateriju), brijac je bio dobar, kod mene isto imao sam iritacije na vratu ali problem sto su ova seciva meni ispala na jednom ovom rotoru. Koristio sam ga nekih 4 meseca pre nego sto se to dogodilo, sad ne znam dal da kupujem glavu, dal su te glave originalne itd...
Imaš original, mislim da kopija i nema, a cena je oko 10$. Možda deluje skupo, ali za 4 meseca korišćenja to je jeftinije nego patrone za običan (match 3) brijač koji koristim (sa više oštrica i gelom pre i posle oštrica).

US $11.35 26%OFF | Original Xiaomi Mijia Electric Shaver Head S500 Razor Head Replace Shaver Head
https://a.aliexpress.com/oDW25lUG

Može mala pomoć prijatelja. Treba mi 25cm kabl USB-C na USB-C poželjno da je jedan kraj pod 90 stepeni. Sve nalazim od po 50cm i više...

Kupio sam već B***sus 50cm sa oba kraja normalna, ali mi je i predugačko i ipak bi mi bilo znatno zgodnije da je barem jedan kraj pod uglom.

Poslednja izmena:
Jel vama rade novcici za pretragu sa slikom, lajkovanje i pracenje? Probam kod mene i moje drage i nece da daje novcice. Gadjanje i prevrtanje kartica radi ok.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Ja sam skupio preko hiljadu tih novčića, imam i drvo, ali nešto ne vidim svrhu.

Jel vama rade novcici za pretragu sa slikom, lajkovanje i pracenje? Probam kod mene i moje drage i nece da daje novcice. Gadjanje i prevrtanje kartica radi ok.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Ni kod mene ne radi vec par dana...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ćaletu sam naručio ove u linku ispod, stigle pre 2 nedelje. On zadovoljan prvenstveno trajanjem baterije, lepo se čuje i njega lepo čuju. Mada je on 99% vremena sam u kolima pa nema dodatne buke.

https://www.aliexpress.com/item/32968859397.html
Imam ovaj model tj sličan, ima još jedan krak koji ide ka ustima, iako robustan jako udoban za nošenje, baterija bas dugo traje ali kad sam na ulici ili u guzvi bilo bi lepo da je zvučnik glasniji a mikrofon da pruža sagovorniku čistiji zvuk.
@Cvoruga Imao sam Quincy neki koji me je izludjivao sa kineskim očitavanjem brojeva i pozivaoca i olupao sam ga brzo [emoji16]

RN 5+

Može mala pomoć prijatelja. Treba mi 25cm kabl USB-C na USB-C poželjno da je jedan kraj pod 90 stepeni. Sve nalazim od po 50cm i više...

Kupio sam već B***sus 50cm sa oba kraja normalna, ali mi je i predugačko i ipak bi mi bilo znatno zgodnije da je barem jedan kraj pod uglom.

Evo recimo ovaj, ima i shipping preko Singapura, sto je trenutno presudna opcija za normalnu dostavu. Sto se tice ugla od 90 stepeni, imas i adaptere za to.

Imam ovaj model tj sličan, ima još jedan krak koji ide ka ustima, iako robustan jako udoban za nošenje, baterija bas dugo traje ali kad sam na ulici ili u guzvi bilo bi lepo da je zvučnik glasniji a mikrofon da pruža sagovorniku čistiji zvuk.
@Cvoruga Imao sam Quincy neki koji me je izludjivao sa kineskim očitavanjem brojeva i pozivaoca i olupao sam ga brzo [emoji16]

RN 5+

Što se tiče BT slušalice za telefoniranje, meni juče stigao spominjani Baseus: https://www.aliexpress.com/item/32795158424.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.766f4c4d0wciEe

Danas sam ga isprobavao u kolima, i radi jako lepo. Daleko bolje od stare Nokije koja je počela da brljavi.
Čuje se jasno i glasno, kao i mene što čuju.

Još mi se sviđa što lepo stoji i bez neke plastike za oko uva što su isporučili. Kada telefon zazvoni, tek tada je uzmem iz boksa pored menjača, i jednim pokretom samo gurnem u uvo, gde odmah stabilno i dobro stoji. Sviđa mi se što ne mora stalno da je na uvetu.

Poslednja izmena:
Preporuka za hotglue gun (sa tankim vrhom da može da se zavuče u male rupice i da ne svirne odma 100 grama lepka). Ovako nešto možda! Sutra proverim ima li u My Home-u da ne bude posle "imaš to u my home za 600 dinara" :p

F.it, poručio sam ovaj hotgluegun, našao neku verziju sa 3,8cm x 5mm vrhom. Podsetite me da prenesem iskustva (ako nekog interesuje)...

Što se tiče BT slušalice za telefoniranje, meni juče stigao spominjani Baseus: https://www.aliexpress.com/item/32795158424.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.766f4c4d0wciEe

Danas sam ga isprobavao u kolima, i radi jako lepo. Daleko bolje od stare Nokije koja je počela da brljavi.
Čuje se jasno i glasno, kao i mene što čuju.

Još mi se sviđa što lepo stoji i bez neke plastike za oko uva što su isporučili. Kada telefon zazvoni, tek tada je uzmem iz boksa pored menjača, i jednim pokretom samo gurnem u uvo, gde odmah stabilno i dobro stoji. Sviđa mi se što ne mora stalno da je na uvetu.
Hvala na podeljenim utiscima [emoji106]

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Da li je neko kupovao vagu za kofere?

Uzeo bih ovakvu: US $2.87 30%OFF | Digital Portable Suitcase Travel Scale 50kg x 10g LCD Luggage Scale Hanging Scales Balance Weight LCD
https://a.aliexpress.com/r5QZVzdI

Interesuje me da li stvarno ima odstupanja od 10g. Pored kofera bih merio i težinu svojih mačaka, pa bi mi značilo da ne pravi odstupanja od 100g (u minusu i plusu po 100g je 200g što je mnogo za praćenje težine ljubimca od 4-5kg).

Drugo pitanje, kako saznati kojom poštom ide isporuka kada se izabere aliexpress Shipping method?

Vaga od 3 dolara da ima odstupanje od 100 ili cak 10g? Pa to nema ni vaga od 100$.

Kupovao sam ja neke takve sa Alija. Prilično precizne, žena ga namešta 'u gram' kad treba da putujemo, dobro su se pokazale. Ali nemam pojma koliko stvarno greše, nisam poredio direktno sa nekom pouzdanom.

Poslednja izmena:
Imam i ja takvu za prtljag. Radi ono za čega je namenjena. Na aerodromima ne prave probleme za 100-200g. Moje je tu negde u +/-20-ak gr, kada se poredi sa onim na terminalima aerodroma.

Ali nije da se koristi za tačnosti u desecima grama. Ubeđen sam da se i one razlikuju od primerka do primerka.

Poslednja izmena:
Imam i ja takvu za prtljag. Radi ono za čega je namenjena. Na aerodromima ne prave probleme za 100-200g. Moje je tu negde u +/-20-ak gr, kada se poredi sa onim na terminalima aerodroma.

Ali nije da se koristi za tačnosti u desecima grama. Ubeđen sam da se i one razlikuju od primerka do primerka.
Jel moze link do tvoje?
Kupovao sam ja neke takve sa Alija. Prilično precizne, žena ga namešta 'u gram' kad treba da putujemo, dobro su se pokazale. Ali nemam pojma koliko stvarno greše, nisam poredio direktno sa nekom pouzdanom.
Takođe, link bi dobro došao :)
Vaga od 3 dolara da ima odstupanje od 100 ili cak 10g? Pa to nema ni vaga od 100$.
Imaju.
Imam 2 njihove kuhinjske (jedna na 0,1g tačna, a druga na 0,01g) i tačne su. Takođe i obične kuhinjske koje su kod nas su tačne.

Za telesnu masu imam Beurer i bila je tačna u 100g, ali je od pre godinu-dve počela da zabušava.

Kineske kuhinjske su bile po nekoliko dolara, kod nas kuhinjska oko 1000 dinara, a telesna je bila 3-4 hiljade.

Cena nema veze sa tačnošću. Sve mogu da se baždare i Superlab za to naplaćuje 1.500 dinara.

Da li je neko uzimao deciji sat sa funkcijom pracenja, da moze SIM kartica? Klinac mi kuka za to a realno mu ne treba (7god) jer u skoli ne sme da nosi a ide se po njega iz i u skolu, bezveze. Nego ajd sad, nova igracka za 3 dana pa idemo dalje ;)

Uzimao sam ja 3-4 dosad, jer ih je ovaj moj unistavao. Hoces sto jeftiniji, ili neki sa vise funkcija?

Pa moze i neki sa vise funkcija, bas gledam sad izbor je ogroman. Znam da je MyKi Touch ok ali je dosta skup, da li vredi uzeti za 3500din polovan, ima na KP?

Ma kakav polovan MyKi, to su sve redom kineski plastikaneri, to ne vredi vise od 20 dolara novo. Prosle godine ih je Telenor za Black Friday davao besplatno uz ugovor, dakle za manje od 50 evra sa sve uslugom,
kad se izracuna. Evo ovaj se dobro pokazao, njega trenutno nosi.

Poslednja izmena:
Imaju neka deca iz moje zgrade ove satove, video sam ih par puta da pricaju u sat sa roditeljima. Jedino sto su dzombasti satovi.

Pa moze i neki sa vise funkcija, bas gledam sad izbor je ogroman. Znam da je MyKi Touch ok ali je dosta skup, da li vredi uzeti za 3500din polovan, ima na KP?
Uzeo sam ovaj...
€ 19,34 47%OFF | MOCRUX Q528 GPS Smart Watch With Camera Flashlight Baby Watch SOS Call Location Device Tracker for Kid Safe PK Q100 Q90 Q60 Q50
https://a.aliexpress.com/BcFwXEFA

jer su roditelji iz okruženja uzeli bas taj i preporučili ga. Isti je uzrast u pitanju tvog i mog klinca kao i ostalih korisnika. Najbitnije je da su posle prve nedelje svi klinci satove odložili u zaborav, toliko im je igračka bila interesantna. Mene je iznenadila odlična cujnost kad sam bio sa druge strane veze na mobilnom, ali zato je masio koordinate za medalju. Za jedno 500 metara vazdušne linije. E sad meni je nekad pokazivao GPS i tačnu poziciju a uglavnom LBS i masio je za medalju, u čemu je fazon ne znam, mozda sam ja neuk za podešavanja.

RN 5+

Hvala na savetima. Ako ga drzi 7 dana to ce da bude uspeh realno :D

Da se prikljucim ovim sto su deca (sedmogodisnjak) koristila po 10-15 dana i sad stoji u ladici ... A onda kada zatreba negde da ga ponese prazna baterija...

Mi smo na KP uzeli Wonlex, tu ima kao i originalnih Wonlex i kopija, malo sam cackao i u sustini sve je to isto uzeli smo kopiju, sestra sinu uzela original i tamo gde treba da bude uocljiva razlika tu me postoji, a to je u ekranu. Posle sam gledao po Aliju nekome stigne ovakav, a nekome onakav. Sve to ne bitno,svi rade posao, jedino sto batrija gura jedva od ujutru do uvece, predpostavljam da je tako na svim.

Meni se ovaj Wonlex učinio kao najdisketniji, ovo ostalo sve sareno i bas decije, decije, da ne kazem bebece.
1a1d66d51ae79e0fd1db4ef9b5cfd1e1.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Kupio sam bio i ovaj Nerastov - usla je voda u njega, pokvario se. Ovaj e46glogijev je dete razbilo, a drzi bateriju par dana svaki od ovih (nakon sto im dosadi pocetno drndanje kad ne traje duze od 1 dan). LBS lociranje je kod svakog neprecizno, ocito je da daju poziciju samo sa jedne bazne stanice, a ne da ukrstaju 3.

Ovaj basic satic je u principu sasvim dovoljan, ako mislis da ce mu dosaditi nakon 7 dana. Moje dete aktivno koristi, zove me kad mu nesto treba, nosi ga i kad ide napolje, korisna je stvar generalno, za decu definitivno bolja kupovina od telefona.

Najgore sto imam neki telefon pa ne bih morao da bacam pare nego hoce sat, video da drugi nose, ovi roditelji panicari postali, da prate decu.
MyKi Touch, on ima GPS, da li je nesto precizniji, probao neko? Kako on drzi bateriju?

Nazad
Vrh Dno