Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa registrovane posiljke lako ispratis preko 17 track kao i sajtu poste za pracenje..A ako su posiljke koje nemaju pracenje kroz Srbiju onda ne mozes znati sta je sa njima..

Da, RPxxxxxxCN, RBxxxxxSG itd...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

@kalin62
na sajtu poste mozes da pratis tek kad posiljka prispe u Srbiju. Do tada stoji samo najava da se ocekuje posiljka sa tim tracking brojem.
Moze i na sajtu postexpressa ali isto kao i za postu samo po prispecu posiljke u SRB

Do prispeca pratni na

https://www.17track.net/en

ili

https://postal.ninja/en

na kojima mozes da pratis posiljku i do urucenja, naravno ako je registrovana posiljka, za neregistrovane pracenje zavisno od prevoznika ide ili do neke tacke u Kini ili do prosledjivanja za Srbiju iz Letonije, Turske, Belgije...itd.

Sve posiljke koje pocinju sa U su neregistrovane, R su registovane sa pracenjem a LP ili brojcane su interne u Kini dok i ne preuzme napr Turska i Letonska posta pa nakon toga dobijaju drugi broj za pracenje. Postal Ninja isprati kad dodje do promene broja za pracenje za takve posiljke.

Poslednja izmena:
Aha razumem, RVxxxxxxxxxCN ovi brojevi kod mene
kod poste ovoPRACENJE.jpg

nista hvala svima ,cekacu jos malo valjda ce da stigne ,

To je 20.11 stiglo u Peking(Beijing, CN BJSA) i taj status je kod njihove pošte. Evo ti primer ispod kako je kad stigne kod nas.
Screenshot_20200104_234512.jpg

Ali najbolje ti je da koristiš 17track imaš i aplikaciju za telefon i imaš praćenje skroz od Kine i kroz Srbiju, ili https://postal.ninja/en

jedno pitanje koja posta naj sigurnija ako se uzima skuplja roba,
AliExpress Standard Shipping ili nesto drugo od ovih
POSILJKA.jpg

Dhl brate... Stize brzinom teleporta.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Danas registrovana tj pristigla kod nas jedna moja posiljka sa alija na sajtu nase poste preko china post registered air mail. Inace je bila na aerodromu u Pekingu jos 29.11. Narucena je bila 11.11. vrednosti oko 40 dolara.

Evo konacno mi stize paket, rok sa ebay-a je vec odavno istekao.
Nisam hteo da otvaram refundiranje iako je paket placen 99$.
a97a5ebec9d4ffb1cbaeb44df2d67690.jpg

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Koliko treba obično vremena za UBxxxxLV da stigne nakon 【200】Arrive at destination country?
Jesu lažni statusi ili kako?
Imam jedan kom stoji da je 11.12. ušao u Srb, a nisam ga dobio. Verovatno neko pokrao?

Zato što mi se dešavalo da puno stvari stigne u moju poštu i poštari ih donesu, a kad se zamene poštari odjednom ništa ne stiže.
I to ne jednom nego 3 puta dosad. Išao sam i bunio se, al nikom ništa.
Jednostavno, onaj koji me poznaje UVEK donese i dosad ništa nije falilo. Kad mi nešto fali, odem i pitam, kažu on je sad na odmoru, menja ga ovaj, njega pitam on kaže nije ništa stiglo za tebe.
Eto zato. Nije ni meni bio jasan dok sam nisam video svojim očima da NIKAD ne stigne ili se izgubi nešto kad se promeni poštar.

Ako imaš dokaz na poštinom sajtu preko trackinga da je nešto ušlo u Srbiju i isporučeno xy pošti, sa sve brojem pošte u okviru praćenja, nema tog poštara koji može da ti kaže da nije stiglo.
Ako nema tracking-a onda je puj pike.

Pa, nisu oni toliko glupi. To što ima tracking redovno donose. Ono što nema nestaje.
Nema šta da dokazujem ili ne dokazujem, desilo mi se 3 puta kad se promeni poštar da ne stignu po 3-4 pošiljke. Kad se onaj vrati onda počne da donosi.
Jednostavno je tako kod mene, živim u malom gradu i svi se znamo. Nema šta da pričam ovde bezveze i izmišljam, tako je.
Zato i sumnjam za ove sitne stvari od 11.11. što ih nema, al ajde da verujemo da samo kasne zbog štrajka i raznih kineskih gluposti.

Koliko treba obično vremena za UBxxxxLV da stigne nakon 【200】Arrive at destination country?
Imam jedan kom stoji da je 11.12. ušao u Srb, a nisam ga dobio. Verovatno neko pokrao?

Jesu lazni statusi, iako ovde hvale letonsku postu kao pouzdanu. Meni je od tog statusa do isporuke za 2 predmeta trebalo duze od mesec dana.

jedno pitanje koja posta naj sigurnija ako se uzima skuplja roba,
AliExpress Standard Shipping ili nesto drugo od ovih
Pogledajte prilog 279665
Singapore post. Aliexpress standard shipping isto u dosta slučajeva šalju preko Singapurske pošte, ali zna da upadne i Kineska pošta.
Singapurske pošta računaj da od trenutka naručivanje sleće u Srbiju 7-15 dana.
Pre slanja proveri sa prodavcem da li sigurno šalje preko Singapura ako ti je baš bitno.

Proveri na postalninja sajtu, ako je stigao paket u Rigu Letonija, odatle mu treba 10ak dana do Srbije.

Pogledajte prilog 279668

Poslednja izmena:
Singapore post. Aliexpress standard shipping isto u dosta slučajeva šalju preko Singapurske pošte, ali zna da upadne i Kineska pošta.
Singapurske pošta računaj da od trenutka naručivanje sleće u Srbiju 7-15 dana.
Pre slanja proveri sa prodavcem da li sigurno šalje preko Singapura ako ti je baš bitno.

Proveri na postalninja sajtu, ako je stigao paket u Rigu Letonija, odatle mu treba 10ak dana do Srbije.

Pogledajte prilog 279668
Ok mislim daje bolje nekad platiti Shipping

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока

Svakako da je bolje ako ti treba baš nešto ili ako je veće vrednosti. Kinesku poštu treba izbegavati iako nije bitno da vam stigne brzo, jer ko zna da li će stići ikad, ili to bude predugo. Evo ja naručio dva paketa 26.12 preko Singapurske pošte, i sletelo u Srbiju 1.1, da nisu praznici bilo bi već na adresi...

Svakako da je bolje ako ti treba baš nešto ili ako je veće vrednosti. Kinesku poštu treba izbegavati iako nije bitno da vam stigne brzo, jer ko zna da li će stići ikad, ili to bude predugo. Evo ja naručio dva paketa 26.12 preko Singapurske pošte, i sletelo u Srbiju 1.1, da nisu praznici bilo bi već na adresi...

Izgleda nema pravila. Meni za 14 dana stigo Usb-Type C kabli a nema Tracking neznam ni koja pošta

Послато са SM-A510F помоћу Тапатока

Ako ne znas koja je posta, onda ne mozes da tvrdis ni da nema pravila.

To je to ide i kroz Rusiju, to je verovatno kod nas u pošti u dzakovima, pa sad ako neko od poštara ne uzme dobićeš, samo ko zna kad.

Ako malo bolje pogledate paket neregistrovane posiljke videcete da za razliku od registrovane nema prakticno nikakvu informaciju tj povratnu adresu. Sto znaci i da prodavac salje po principu nadam se da ce stici ili salji i zaboravi metodom.
A cak i registrovane je pitanje u kojoj meri im se vracaju (pogotovu kad sumale vrednosti) ili bivaju usput unistene jer je cena transporta nazad veca i neisplativa u odnosu na cenu samom proizvoda.
Sto se nase poste tice jedan od problema je sto postari pokrivaju velike reone, nesto sto su ranije pokrivali 2 ili 3 postara danas pokriva jedan.

naravno da imaju, uvek imas return adress, mozda je kod tebe neka od posti prelepila to

Nemojte da nagadjate , SG i LV imaju tacne statuse

Nasa posta jos nije isporucila gomilu posiljki koje su stigle tokom strajka !!!

O ostalim stvarima ne vredi diskutovati , jer zivimo u sistemu za koji je haos blaga rec.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno