Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niška carina je između BG i NS carine.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Od 4 paketa za koja sam otvorio dispute posto mi nisu stizala a pisalo je da usli u Zemlju stigla jjos krajem oktobra, refundirane su mi pare.
Problem je u tome sto su mi stigla 2 juce. Kako da uplatim prodavcima novac, postavio sam pitanje u INBOX ali ne odgovaraju. Na vidim opciju na Aliexpress sajtu da im platim.
Kako ide procedura? Ako neko zna?

Poslednja izmena od urednika:
Moja pošiljka je vredna 54,27€. Hoću li proći bez plaćanja carine?

Sačekaj odgovor prvo. Plaća se tako što napraviš novu identičnu narudžbinu koji ćeš platiti i potvrditi prispeće posle 10 dana a oni meće ni poslati.

Ali treba da sačekaš odgovor od njih. Ili paypal ako imaš i ti i prodavac.

Sačekaj odgovor prvo. Plaća se tako što napraviš novu identičnu narudžbinu koji ćeš platiti i potvrditi prispeće posle 10 dana a oni meće ni poslati.

Ali treba da sačekaš odgovor od njih. Ili paypal ako imaš i ti i prodavac.
Naravno imam paypal.
Predpostavljao sam da tako ide, malo je glupo sto ne mozes da platis naknadno. Moze se desiti da isti porizvod koji si narucio pre dva meseca sada ima manju cenu.
Jedan paket bas i nije sitno. Valjda ce se javiti.

Hoce, ako je ukupno sa postarinom ispod 70e vrednosti ako se ne varam, PDV ce ti naplatiti verovatno.

Varaš se. Limit je 50€ a tih 70€ se odnosi na nekomercijalne pošiljke od fizičkih lica. U praksi to važi samo ako ti šalje neki ortak ili rodbina a često ni tada.

Poslednja izmena:
Varaš se. Limit je 50€ a tih 70€ se odnosi na nekomercijalne pošiljke. U praksi to važi samo ako ti šalje neki ortak ili rodbina a često ni tada.
Aha, ok. Pa i nisam bio siguran.
Na aerodromu mi recimo nisu naplatili carinu za nesto sto sam kupio a bilo je 93$, pokazao sam i racun.
Pa sam zato i pomislio da je limit 70e.

To sve zavisi od carinika, sve su kombinacije u igri od neplaćanja PDV-a pa do plaćanja i carine i PDV-a i u većem iznosu nego što bi trebalo.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

Samo jos jednom da svima preporucim da jave carini izvod placanja i print screen placanja sa sajta.
Juce prispela posiljka na carinu, jutros poslat mail, malopre vidim status da je sa carine otisla u GPC.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
To sam ja uradio za moju poslednju pošiljku. Platio sma 65 usd, drugi dan na carini, pošaljem dokaze, kad sam je preuzeo, naplatili mi dažbine na osnovicu od 40eur. ;)

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Upravo postar doneo jednu Tonga posiljku, poslata 12.11. a 22.11. je bio najavljeno da pristize u Srbiju (status Arrival at Destination country odnosno SERBIA Arrival at Destination country i Arrive at destination country zavisno gde se prati posiljka)
48 dana nije tako lose uzevsi u obzir da je posiljka bez pracenja i inace situaciju sa posiljkama.

Moje dve pošiljke, obe poručene 29.11. su stigle.

Ona preko turske pošte je stigla juče, bez taksi, a ona preko singapurske pošte je stigla danas, ocarinjena.

Mesec dana u mom slučaju. Not great, not terrible!

Danas mi je stigao paket koji sam naručio 13.10. U međuvremenu sam otvorio dispute i dobio full refund.

Malopre u posti ostavih paket, kazu da ne znaju kad ce paket biti isporucen zbog posledica strajka i da nema veze sa praznicima. Pre 10 dana sam poslao paket i stigao je u roku od dva dana. Kod njih je cirkus.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Jedan RP****CN poslat 11.11. koji je stajao u Pekingu 0d 30.11 sa statusom Beijing, delivered to air trasport, malopre konacno natovaren na avion tj Beijing Airlines. Inace ovaj nije imao nijedan return unazad

Haos tamo, haos ovde

Poručih armytek lampu još novembra i još nije stiglo, treking kaže:

RB046074251CN

Nov 19, 2019 10:32
Serbia Post
Reception
CN-
Nov 19, 2019 10:32
China Post
received
Nanhai District of Foshan City Yanbu branch post office
Nov 19, 2019 16:04
China Post
Left, next stop Guangzhou
Postal Foshan Yanbu
Nov 19, 2019 19:55
China Post
Left, next stop High River Center
Nanhai mail processing center
Nov 20, 2019 00:27
China Post
Arrive at facility
High River Center
Nov 22, 2019 15:06
China Post
Left, next stop Guangzhou international airport
Guangzhou international airport
Nov 25, 2019 14:15
China Post
Returned Note: security returned
Guangzhou international airport
Nov 29, 2019 13:54
China Post
Left, next stop Foshan Nanhai Yanbu business department
Nanhai mail processing center
Nov 30, 2019 08:29
China Post
Arrange delivery, couriers: 梁耀荣, Tel: 15728462845
Foshan Nanhai Yanbu business department
Nov 30, 2019 11:14
China Post
Have been received, I sign: I sign, couriers: Leong Yue Wing, Phone: 15728462845
Foshan Nanhai Yanbu business department

Prvi put vidim ovo sa kurirom, wtf?
Treking naše pošte vidi samo prijem pošiljke od 19.11.

Vratila se prodavcu (ako je prodavac ovaj leong Yue Wing) ili lažan broj za prećenje.

Prekjuče poručim nešto, stavim Singapore post, sad vidim da je prodavac poslao koristeći Seller's shipping method i dobijem RB....LA tracking, dakle Laos. Za oba je stajalo da su besplatni.

Kapiram da ovo neće stići pre marta.

@ dzudzubajac
@Sirius9
Nije se vratila podavcu vec kao i mnoge druge posiljke vracene su na pocetnu stanicu jer nemaju kapacitete po skladistima u Pekingu i u vecim centrima.

Poslednja izmena:
Vratila se prodavcu, on se potpisao i preuzeo, i taj broj više nije aktivan. Pošiljka je isporučena i više nema promena statusa. Ende

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Vratila se prodavcu, on se potpisao i preuzeo, i taj broj više nije aktivan. Pošiljka je isporučena i više nema promena statusa. Ende

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока

Tako je. Vratice se prodavcu, za koji dan. Takav slucaj upravo i ja imam, gde se posiljka vratila u Shanghai. Obeleo sam danima, govoreci prodavcu da se posiljka vratila u Shanghai, dok je on porucivao da sve ide kako treba, uz predefinisane mailove tipa, "sticice, pa cak i da su mu iz Logistic Company rekli da je stigla u Srbiju", da covek ne poveruje koliko uopste ne citaju sta im se pise. Upravo juce javio se da kaze da je posiljka "ipak" stigla do njega. Ponudio je da posalje ponovo ili refund. Posto ima jos nekih 38 dana protection perioda, porucio sam mu da posalje ponovo, iskljucivo preko Singapur Posta, onako kako sam i platio, preko Singapura (on je prvobitno poslao na svoju ruku preko China Posta), u protivnom refund. Cekam odgovor

Poslednja izmena:
Meni prodavac prevarant kome se posiljka vratila tvrdi da NE MOZE da je posalje ponovo, i sugerisao da otvorim dispute, da kazem da sam robu primio, ali da mi vise ne treba - a on OBECAVA da ce mi refundirati. 2 puta mu napisem da mi posalje ponovo, i upozorim ga da cu ga prijaviti Ali-ju, ali genije opet kaze da "sistem ne dozvoljava slanje". Otvorio sam dispute i poslao njegove poruke, nadam se da ce mu zatvoriti radnju.

Sletela dva RB... SG, poslata 26.12, poletela 27.12 i sletela u Srbiju 1.1 [emoji4]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Meni prodavac prevarant kome se posiljka vratila tvrdi da NE MOZE da je posalje ponovo, i sugerisao da otvorim dispute, da kazem da sam robu primio, ali da mi vise ne treba - a on OBECAVA da ce mi refundirati. 2 puta mu napisem da mi posalje ponovo, i upozorim ga da cu ga prijaviti Ali-ju, ali genije opet kaze da "sistem ne dozvoljava slanje". Otvorio sam dispute i poslao njegove poruke, nadam se da ce mu zatvoriti radnju.

U pravu je da ne može ponovo, ali samo ako misli pod istim TN brojem. Inače naravno da može, samo mu traži da ti da novi broj kad ga bude znao. Doduše to neće svako da radi jer si onda u poziciji da ga ucenjuješ ako ti se prohte, jer taj novi broj nije oficijalno zaveden.
Ima i elegantnija fora - narućiš ponovo istu stvar ali ne platiš na kraju, prodavac ti podesi cenu na $0.01 i onda tek platiš i dobiješ novi order i novi broj (naravno ne sme da se zatvori ona prva narudžbina dok ne stigne ova druga, jer su ti pare "na njoj").

A inače džabe se nadaš da će mu zatvoriti radnju, ne zatvaraju ni zbog mnogo gorih stvari, u krajnjoj liniji nije dužan da ti šalje ponovo ako neće (ili ne ume). Vratiće ti se pare i to je to, nažalost ...

Da li se nekom desavalo ovo, poslednji status posijke je 'Za carinu' i tako stoji jos od 24. decembra kada je stigla u Srbiju? Prodavac mi je dao ovaj broj LY087390443DE i link za pracenje http://parcelsapp.com/en/carriers/deutsche-post . Tu mi takodje pise Next tracking number RR256444195RS, medjutim iste informacije daje i sa tim brojem.
Screenshot1.png
Screenshot2.png

I do sada mi se desavalo da duze cekam paket sa carine, ali ovaj uopste nema status u nasoj posti da je primljen na carinu.

Poslednja izmena:
Zna to tako i po 3 nedelje da stoji, posebno sad kad su praznici ;)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno