Šta je novo?

Prečistač vazduha

Ja napisah ovde oko toga 3 vs. 2S: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?451210-Prečistač-vazduha&p=5980547&viewfull=1#post5980547
Meni je svakako odlična investicija. Da živim u nekom Hanoveru verovatno ne bi bilo poente jer tamo zagađenje retko prelazi 15, ali pošto je stanje kod nas ovakvo kakvo je onda se po meni isplati. Definitivno manje kašljem dok sam u stanu. Za filtere sa aromom ne znam na šta misliš, filter još nisam menjao (samo ga jednom mesečno očistim usisivačem skoro na minimumu) a novi filter ću opet kupiti Xiaomi i to verovatno ovaj novi koji dolazi uz trojku jer može i u Pro. Za one kineske kopije filtera sam čuo da ne valjaju ništa.

@Proday

Vredi itrkako, ja mnogo bolje spavam od kako sam ga uzso, koristim od marta.

mi air 3 i pro trenutno imaju istu cenu, tako da je pitanje isplati li se kupovina mi3...ima on nekih poboljšanja ali pitanje je koliko to uopšte nešto znači u praksi...naročito touch screen na displeju pored kontrole telefonom :)

ako je samo za spavaću sobu i mi3 i pro su overkill, zavisi doduše koliko kvadrata ima, ali 2s pokriva do 37 kvadrata tako da bi i on verovatno bio više nego dovoljan...

@ducka

nemaš mnogo izbora, ili kina ili singapore...meni su yeeligh svetla i mi lampa na germany, to je default u aplikaciji pa možeš i to da probaš...ali svi moji xiaomi smart su za eu tržište tako da samo možeš da eksperimentišeš...

kad smo već kod toga, pitah pa ostade bez odgovora, da li i vama mi home radi log out skoro svaki dan? srećom koristim app za čuvanje passworda pa se brzo ponovo logujem, ali smoriše za sve pare....

Poslednja izmena:
Prpmenom regiona i dodavanjem Purifiera u Xiaomi mi home app sam uspeo da ga integrišem u Google home. Zatim sam vratio region na Kinu da bi mi radili Hub i senzori i to je to.

• Like
Reagovanja: M J
Sad video u ušću; pa ovo su ogromni uređaji...definitivno ne bih pro uzimao [emoji849]

Još samo jedno pitanje, jel su bučni u radu?

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Tesko pitanje.

Zavisi sta tebi smeta i kakav je vazduh koji prociscava.

Posle cigare/spremanja hrane ume da bude poprilicni bucan (kad je AQI 150+), a ovako, sta znam, ne moze se reci da je necujan, ali meni je okej.

Ima Night Mode koji je necujan ali protok vazduha je smesan, nema koristi.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
Ovo da li je ogroman, sve zavisi gde ga staviš i koliki ti je prostor. Meni je lepo legao, baš zgodno. Što se tiče buke meni je stalno na Auto i tu se gotovo i ne čuje. Odnosno, ne čuje se osim ako baš staneš pored njega, spustiš glavu i počneš da slušaš - inače se uopšte ne čuje.

Hvala za infos...kontam da ne može biti gori od unutrašnje klima jedinice pored koje leti spavam bez problema ;)

Samo da javim, pazario 2s. Hvala svima na informacijama, a ja se javljam sa utiscima za par dana dok oformim iste ;)

Nema greske :)

Ako ga ne ukljucujes u toku dana, uvece u sobi gde spavas podesi rucno na 50+ % 10ak minuta, pa prebaci na auto.

Ako radi ceo dan, nema potrebe za tim.

Ma ima da radi dan i noć...nisam kupio da stoji [emoji23][emoji56] Ovo dobijem kad upalim prvi put, čini se da nije bilo strašno [emoji57][emoji6]
40b986f11a4113497613e1973a83a437.jpg

Ne gasim ga ni ja, kod mene pokazuje od 06-08, kad otvorim terasu odma nabije na 13 zagadjenje :)

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

juce rerna nabi pm na 600...ali tu se i zaustavio, izgleda da preko 600 i ne moze da izmeri?

Ne moze, 600 je maximum koji meri senzor.

Not great, not terrible [emoji23]

btw, zašto je ova tema u online kupovina? zar ne bi trebalo da bude tamo gde je i tema o klimama recimo?

Trebala bi biti! Inače meni sinoć dogurao uređaj do 001, ispade da dišem najbolji vazduh na svetu [emoji23]

Samo da ima dovoljno protoka vazduha i da je na nekoj okej poziciji (ne u cosku) :)

Zaboravih još jednu stvar da pitam...jel poželjno da stoji na patosu ili može i na sto tj visinu?

možeš ti da ga staviš, ako ti nije ružno i tebi odgovara, bilo gde, ali prašina ima običaj da pada dole tako da pretpostavljam da nešto bolje vuče prašinu i ostalo ako je na podu...koliko se sećam pc kućište na podu više uvlači prašinu od onog koje stoji na stolu...

evo ideje, umesto napajanja se stavi neki hepa filter i ventilator u kućište i eto jeftinog diy air purifiera :)

Poslednja izmena:
Mi Air 3 ne vidim ni kod jednog prodavca na KP. Još nisu počeli da ga donose, ili trenutno nema?
Deluje mi da je Pro fizički prevelik. Između 3 i 2s valjda bolje 3, ako kupujem sada, noviji model...

Je l' ima nesto da ovi "MI" ne proizvode...

Je l' se isplati ovo kupiti pored pravih biljaka/cveca i prirodnijeg nacina zracenja bez...? :D

Nema nista da nemaju u ponudi, ne zovu ih dzabe Apple of China :)

Imaju i patike, rukavice, ne pitaj :D

Sto mislis da ovaj uredjaj zraci? Ima filter kroz koji prolazi vazduh i izlazi cist vazduh i ventilator..

Poslednja izmena:
Sad upravo gledam na MI Srbija, neverovatno.. Nisam znao da bas ovoliko imaju proizvoda. Jedino me zanima da li su kvalitetni, ima simpaticnih stvarcica, sa kod nas naduvanom cenom.

Sto se tice precistaca vazduha, stvarno me zanima, prasina je problem uglavnom svuda, kuca mi je puna cveca i biljaka, keva voli i odrzava to, da li ima razlike?

Malo me to vestacko preciscavanje ne privlaci, vidim da imaju i za vodu, koliko je zdravo da se koristi je pravo pitanje..?

Zraci u smilsu sto je povezan preko telefona itd. Mozda gresim...

Poslednja izmena:
Gresis, povezuje se na Wi-Fi, zraci koliko i svaki drugi uredjaj koji je povezan na ruter.

Generalno dosta su im kvalitetni uredjaji, na Mi Srbija su debelo precenjeni, AliExpress i KP su vec druga prica :)

Kaakv je taj Mi Air 3 u poređenju sa 2s i Pro?

Nema ga na onoj slici što je neko okačio gde su karakteristike sva 4 modela (2, 2s, Pro i Max) jedan pored drugog upoređeni sa svim karakteristikama.

Filter je bolji, malo bolja pokrivenost ako sam dobro video, touchscreen ekran i to je to od bitnih promena.

Filteri pasu i u 2/2S, tako da u principu nema preterano bitnih razlika, jedino sto te filtere jos nisam video u prodaji.

Ali nema ni samog aparata Air 3 u prodaji? Ili ja ne gledam gde treba

Vrh Dno