Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

Ajfon ima slicnu gustinu piksela a oni ga nazivaju retina sto treba da znaci da se golim okom tesko mogu razaznati pikseli.

Meni je ovaj ekran bolji zbog crne boje koja apsolutno nikakvu svetlost ne emituje, znaci totalni mrak, ne umara oci ni najmanje
kada je slabije osvetljen prostor ekran se u opste ne vidi, vide se samo slova na ekranu.

I onaj auto brightness na koga su se mnogi zalili odlicno radi, valjda zato sto ja ne volim da mi ekran bljesti u oci, a ovde je to lepo podeseno.

Poslednja izmena:
Nekako mi deluje skromno 720p..
Jeste amoled ali da predjem sa konja na magare..
Videću posle kako izgleda uživo.. Nego kad bi s3 javio neko ko koristi a3 pa da udeli neki savet...

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
Preci ces s magarca na konja sto se ekrana tice, osim kad se telefon nabije u nos pri potrazi za vidljivim pixelima, ili kad neko predje sa 1440p ekrana na telefonu, ekran na A3 je odlican i mnogo bolji u odnosu na low-end 1080p IPS ekrane.

Ja ti o tome i pricam o velicini ekrana. Iphone je 4,7" a na A3 je 6.09". Zato vise bode oci na A3. Opet zavisi sta kome smeta. Nismo svi isti. Meni licno smeta, nekome ne i to je to, da nebi duzili dalje, najbolje da covek pogleda uzivo tel pa odluci sam da li mu je ok ili ne.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

kao sto rekoh ekranom na ovom telefonu za ovu cenu mozes biti samo zadovoljan, nikako nezadovoljan.

Pa ovakav kineski zamenski ekran kosta 100$ za ovu lovu ne moze bolje.

Upravo video telefon.. Telefon cist kao suza.. Lepo radi, kamera bolja nego na mate i to ona njegova.. Gcam ide sigorno jos bolje..
Sutra trampim telefon glava za glavu.. Tako da sam dobro prosao.. Bitno mi je i sd slot, koji na mate 20 lite ne radi...

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Ma kakvi, u odnosu na mate 20 lite, koplje ispred u svakom segmentu.

Na ovom androidu mi jedino smeta sto nema onaj fazon kao ostali da kad pocnes da ukucavas neki broj koji si ranije zvao da posle 4-5 ukucanih brojeva ponudi ti iz memorije taj broj i samo kliknes na njega. To mi je potrebno zbog posla kojim se bavim i mnogo bi mi olaksalo da ne moram opet ceo broj da ukucavam. Ali sta je tu je....

Recimo, tesko je da poverujes da ne mozes da uradis copy broja telefona iz sms poruke...
Ovo je i meni odmah zasmetalo, ali sam otkrio da ipak može da se kopira broj telefona iz SMS poruke. Umesto da pritisneš i držiš, samo kratko klikni na broj i pojaviće se pomoćni meni gde možeš da izabereš kopiranje.

Na ovom androidu mi jedino smeta sto nema onaj fazon kao ostali da kad pocnes da ukucavas neki broj koji si ranije zvao da posle 4-5 ukucanih brojeva ponudi ti iz memorije taj broj i samo kliknes na njega. To mi je potrebno zbog posla kojim se bavim i mnogo bi mi olaksalo da ne moram opet ceo broj da ukucavam. Ali sta je tu je....
Probaj da azuriras aplikaciju. Koristim telefon sa cistim androidom i radi mi ta opcija i po imenu i po brojevima, ali mi se cini da nije radila jedno vreme pre azuriranja.

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока

Telefon, moje poslednje azuriranje je bilo 13.12. Sad sam proverio i kod sina na A2 lite radi. Iznad biraca ti se pojavljuje imenik sa ponudjenim kontaktima

Послато са TA-1053 помоћу Тапатока
0d28409ee4a2fb1b1c792da5a59044cc.jpg

Poslednja izmena:
Da to mi radi kad podjem neki br koji je u imeniku pokaze ga ali su mi potrebni i oni koji nisu u imeniku a da su ranije okretani.

Ovo je i meni odmah zasmetalo, ali sam otkrio da ipak može da se kopira broj telefona iz SMS poruke. Umesto da pritisneš i držiš, samo kratko klikni na broj i pojaviće se pomoćni meni gde možeš da izabereš kopiranje.
Odlicno, probao sam i radi stvarno tako, ali slozices se da tako ne treba da radi jer nije logicno.
isto tako "duzi klik" na neku opciju radi tek kada pustis umesto da se meni jednostavno odmah otvori na "duzi klik" to je takodje pogresna logika.

Takodje i ovaj dialer sto pominju, ceste pozive bi mogao bolje da grupise i drzi na vrh liste,
ali zato ne znam koliko ste primetili da izuzetno dobro prepoznaje nepoznate brojeve pa vise ne morate da guglate bilo ciji broj telefona vec direktno ukucate ime toga sto trazite on odmah nadje broj pa cak odmah zna i putanju gde se to nalazi, i to sve iz dialera...

A to je vec veoma napredno...

Da to mi radi kad podjem neki br koji je u imeniku pokaze ga ali su mi potrebni i oni koji nisu u imeniku a da su ranije okretani.
Pa ostane ti u history ne?
Osim ako ne okreces gomilu brojeva koji su van imenika...

...riding on 720p...

Pokaze ih u istoriji ali posle par dana kad podjem da ga okrenem ne daje mi kao predlog da samo kliknem na njega. To radi samo sa ovima koji su u imeniku. Inace da uprostim pricu: radim kao dostavljac hrane i uvece se slabo vidi slip sa kojeg citam br tel musterije (los font na slipu) i onda mi dobro dodjmd tako ako sam nekog vec okretao da mi izbaci njegov br i ja samo vidim zadnja 3 br i znam da je to taj br i kliknem i ne mucim se da trazim ostatak brojeve do kraja

Razmem... mozda onda neka app koja to resava?
Usputno pitanje: da li kada zovete neki zvanican broj tipa institucije ili poznate firme vam ispise naziv firme a ne broj u history?

...riding on 720p...

Razmem... mozda onda neka app koja to resava?
Usputno pitanje: da li kada zovete neki zvanican broj tipa institucije ili poznate firme vam ispise naziv firme a ne broj u history?

...riding on 720p...
Pa to ti je ovo što sam pominjao u mom prethodnom komentaru...
Ne moraš u opšte broj da kucaš možeš i ime toga što tražiš on će sam da nadje broj čak i putanju za navigaciju.

Integrisali su dialer sa Google pretraživačem i gmaps, što je odlično.

Ja pre neki dan tražio nekog veterinara na Google i lepo izguglam i pozovem kada u dialeru ispiše Mića veterinar, (kakav crni Mića kad ja i ne znam kako se zove čovek [emoji23])

Obrisem ime i probam opet, pa probam druga imena, kad ono opet isto i ukapiram o čemu se radi.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kakav vam je Wi-fi?
Mnogo me izbacuje i nece automatski da se ukljuci.Nisam ima tih problema sa starim .

Kod mene nikakav problem do sada a imam 2 provajdera u stanu.

...riding on 720p...

Meni uvek pise u istoriji ime firme-preduzeca koje sam zvao.

Piše, ali što reče čovek gore ne ume da prepozna brojeve koji nisu u imeniku a već smo ih pozivali, a trebao bi.

Juče zamenio telefon. I mogu vam reci da su prvi utisci odlični.. Sve lepo radi.. Bolje nego na mate 20 lite.
Ekran bolji, kamera bolja, android one je zasad ok.
Ima nedostatka ali boze moj.. Barem xiaomi radi non stop na ispravljanju sitnica.

Xiaomi se redovno igra pokvarim--pa-popravim--pa-pokvarim-nešto-drugo sa MIUI. Sa Android One malo ređe ;)

Xiaomi se redovno igra pokvarim--pa-popravim--pa-pokvarim-nešto-drugo sa MIUI. Sa Android One malo ređe ;)

ja bih rekao da je bas obrnuto, mnogo vise sitnih gresaka ima android one od MIUI posto uporedo koristim oba.
Pa na prethodnih nekoliko strana sam nabrojao gomilu, na miui ne znam sta bi naveo da ne radi.

Ko u opste ovde izbacuje apdejt xiaomi ili google?

Poslednja izmena:
Xiaomi izbacuje update. Znaci MIUI ima vise krupnijih gresaka. [emoji16]

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Rmn7 mi je manje bagovao, ali je tehnicki tipa bt losiji od a3.
Ne moze sve za sitne novce :)

...riding on 720p...

@bakara

Xiaomi radi kernel i softver naravno.

Zato je Android One najveca prevara, niko ti ne garantuje stabilnost, ucestalost update-a i generalno kvalitet softvera, opet sve zavisi od samog proizvodjaca telefona.

Xiaomi za divno cudo radi dobar posao s obzirom da imaju dva sistema, Nokia se raspada na polju softvera, a imaju samo Android One.

Vrh Dno