Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

US $22.43 49%OFF | WILLIAMPOLO Luxury Brand Hight Genuine Leather Men Wallet Trifold Wallet Zip Coin Pocket Purse Cow Leather Wallet Mens Card Purs
https://a.aliexpress.com/EWXEpheC

Evo jedan interesantan novcanik, kvalitet odlican, nije veliki a moze stati gomila kartica unutra. Malo je deblji doduse, ne verujem da bi mogao u dzep od farmerica kads bi se napunio karticama.

30$ za novcanik i onda u njega da stavim wc papir :p

US $22.43 49%OFF | WILLIAMPOLO Luxury Brand Hight Genuine Leather Men Wallet Trifold Wallet Zip Coin Pocket Purse Cow Leather Wallet Mens Card Purs
https://a.aliexpress.com/EWXEpheC

Evo jedan interesantan novcanik, kvalitet odlican, nije veliki a moze stati gomila kartica unutra. Malo je deblji doduse, ne verujem da bi mogao u dzep od farmerica kads bi se napunio karticama.
Zašto bi kupovao falš kožu i čekao 30+ dana kad i kod nas može da se kupi kožni novčanik za tu kintu?!

Razumem kupovanje kineskih sitnica, punjača za mob i realno nepotrebnih gluposti, ali ovo ne kontam.

Za 30$ možeš u Manual-u da kupiš novčanik od prave pune kože da ti traje 20 godina.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Za te pare u Manualu ne možeš ni držač kartica da kupiš a ne novčanik, lol... Ima tih prodavaca kožne galanterije koji su jedni od najvećih na Aliju i uopšte ne trguju falš kožom. Ja sam kupio 2 Contact's novčanika, oba se negde oko 20$ i jeste koža, ne razumem se u kvalitet ali jeste.
Svakako ne bi imali na stotine hiljada recenzija i pratilaca da valjaju lažnjake.

Ili mozda jos bolje na kp ima odlican majstor koji za manje para rucno napravi, uzeo pre dve godine, danas je kao nov,govedja koza od koje radi je bukvalno neunistiva.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za 30$ možeš u Manual-u da kupiš novčanik od prave pune kože da ti traje 20 godina.

Kvalitet koze u Manualu je opao od prosle godine drasticno, promenili su proizvodjaca koze, sad uzimaju stranu, do prosle godine domacu.

Kod nas novcanici koji se mogu uzeti su uglavnom mali i nemaju dovoljno prostora, ja sve drzim u novcaniku (licnu, vozacku, saobracajnu, zdravstvenu, karticu za teretanu, za pumpu, 4 kartice za radnje, za fax, za Cineplex, itd..).

Pregledao sam domace radnje, nisam nasao nista sto mi odgovara, a svuda sam trazio.

Platio ga za 11. novembar 22$ ukupno.

Meni licno je materijal nebitan, kozu ne volim, da sam nasao ovakav od tekstila, uzeo bih, ali nema :D

Poslednja izmena:
U Manual-u imaš novčanike od 4000-5000 din, nekada na sniženju možeš da kupiš i za 3500 din. Bolje dodati još 1500din na tu cenu za koju bi kupio falš kožu na Aliju i kupiti nešto što će trajati godinama.

Nisam znao da je opao kvalitet u Manual-u.

Onda možda bolje sa Ebaya da se kupe Indijski Wildhorn i Yudare novčanici od čiste kože ih prave, ja sam kupio burazeru pre 5 godina Wildhorn i još uvek ga koristi izgleda maltene kao nov.

Poslednja izmena:
Da li je neko kupovao Magic remote LG u skorije vreme na Aliju? Vidim, cena je duplo manja nego kod naših poznatih prodavnica tehničke robe, pa me zanima kako se pokazao i da li je OK?

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Ja sam za 35$ sa poštarinom uzeo Tommy Hilfiger novčanik, super dizajn, ozbiljna marka, a i narednih godinu dana je intenzivno mirisao na kožu.

Inače uglavnom uzimam takve stvari u Moni.

Ja imam kožni novčanik iz Mone, odličan je. Koristim ga pet godina, nigde nije oštećen, nije se ofucao, izgleda isto kao i posle prvih pola godine korišćenja. Jedino nema džepić za sitninu, ali to ionako ne volim da vučem u novčaniku i sa sobom.

Ja sam pre par godina uzeo preko AE ekstra kožni novčanik. Nije mrdnuo. Čini mi se da sam ga platio 20ak eura.

Odakle ovaj info, može neki (proveren) izvor?
Od nekog ko radi u Manualu.

Dovoljno je uporediti neki njihov kais od pre neku godinu sa trenutnim kaisevima, ja imam jedan vec ~4 godine, nosim ga svaki dan, jedva da ima tragove koriscenja.

Nosio sam da mi ga skrate jer sam se smanjio mnogo u odnosu na tada, pogledao one koji se danas prodaju, nema blage veze jedno s drugim.

Sto se novcanika tice, ovo sto sam uzeo pise da je koza, deluje kao koza, meni je to najmanje bitna stvar, trazio sam nesto specificno sto nisam nasao drugde, ove sto ste predlozili takodje su uglavnom "obicni" novcanici, mnogo manje prostorni. Po rajfeslusima i zavrsnoj obradi se vidi da je kvalitet na nivou, a stize u kutiji i sa poklon kesicom ako se uzima na poklon.

Podelio sam ovde ako neko mozda ima slicne potrebe :)

Evo par slika kako izgleda uzivo, jedna je pored kisobrana koji sam takodje uzeo na AE :D

https://photos.app.goo.gl/s9FNrbqhXFxGrwWcA

Poslednja izmena:
Meni je super taj, i da, baš je teško naći tako višestrane kod nas. Uglavnom su oni obični da kažem.
Ima takvih sa srednjim delom koji može da se skida pa da ga zasebno koristiš za dokumenta

Ja sam takodje kupio novčanik u Manual-u pre čini mi se 3 godine. Posle nekih 2 meseca one neke sitne ogrebotinice od ključeva i slično,i evo i sad ga koristim isti je kao tad. A ovo za kožu kod njih nisam znao,al svakako korisna informacija

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Moj novčanik iz Manuala je punoletan, ništa mu ne fali [emoji3]

Kad vec pricate o novcanicima, ja sam uzeo sebi pre jedno 11 godina dok sam jos studirao u Beogradu, Coveri, platio sad da vas ne slazem neka bude 3500-5000din. Znam sigurno da je bio manje od 50e, i evo i dan danas ko nov, a sta nemam u njemu sto kaze kolega iznad. E sad jedino sto se secam je da je radnja gde sam uzeo u Zemunu, ali ne mogu da se setim koja vec dugo, pa ako neko mozda zna, neka baci ime ili sajt. Uglavnom je bilo sve od koze, a lokacija isto mi je ostala mutna, deluje kao da je imala nesto poznato blizu ali ne mogu da se setim sta.

Ima li neka preporuka za novčanik ali da nije od kože, ne sviđaju mi se kožni, pre jedno 10 godina sam uzeo u Legendu na dva preklopa (3 dela), kao da je od onog platna što se rančevi prave, lepo služi jedino što mu čičak traka polako popušta.

@Sirius9
I ja imam takav Legend, mislim da mu ima sigurno 10-15god, savrseno mi odgovara, velicina i sve, a ne mogu da mu nadjem zamenu...
Citav je, ali bih zamenio sa novim, spolja pocinje da pokazuje znake starosti...:)

Prilozi

• IMG_20191223_041729.jpg
    IMG_20191223_041729.jpg
    230.3 KB · Pregleda: 220
I ja imao neki takav desetak godina (nije bio Legend sigurno), a kad sam ga izgubio pre godinu-dve, obišao sam sve moguće radnje i nisam mogao da mu nađem zamenu. Prosto neverovatno! Naručivao nešto sa Sportsdirecta pa naručio i novčanik odande. Običan, najobičniji, crni sa Nike logom (kao na Millan1-ovoj slici, samo nema ovu foliju na sredini), mislim da je koštao 5 eur.

Tako da ako neko nađe ovako nešto u Beogradu (Srbiji) nek javi. Pogotovo ovi što komentarišu da se sad više ne isplati naručivati sa Alija:D

Što se kože tiće, jedino obuću mogu da nosim kožnu, grozim se dodira kože. Kad bi dobio na poklon auto sa kožnim sedištima, stavio bi mu full presvlake:D

@Jeremy
Pazi, kad imam i takav, porucen sa SportsDirect-a...:D
Ali mi je manji od ovog Legend-a i dosta manje novcanica moze da stane, a to mi je bitno.
Nosi ga klinac u skolu.:)

Prilozi

• IMG_20191223_112500.jpg
    IMG_20191223_112500.jpg
    210.9 KB · Pregleda: 174
  • IMG_20191223_112508.jpg
    IMG_20191223_112508.jpg
    210.8 KB · Pregleda: 168
E to, baš taj:)
Meni ja upravo zbog toga savršen, ne osećam ga u džepu farmerki. A malo novca i nosim (možda za neki fastfood, pekaru ako ogladnim i flašicu soka, vode, ako ožednim), plus tri plastike (tu računam i ličnu kartu)

Prethodni sam inače i kupio u tako nekoj prodavnici kao Sprotvision pre desetak godina. A bilo ih je na sajtu i prošle, pretprošle kad sam tražio (ne znam da li baš Sportvision ili Djak ili neka treća), ali u radnji ne.
A sa naručivanjem robe iz domaćih sportskih prodavnica imam grozno iskustvo...mislim da sam samo jednom uspešno naručio nešto. Više puta su me obaveštavali da proizvod nemaju tek posle 2-3 nedelje! Još se ja kao zainatim i kažem sad i ako mi pošalju odbiću da primim posle toliko vremena:D
Plus bi mi poštarina bila preskupa kada bi naručio samo novčanik.

Poslednja izmena:

Ja naručio ovo pre desetak dana. Sad samo da se smiluju i pošalju mi do novogodišnjih praznika, pa da se zavalim u krevet. :-devil-:

xiom.jpg

@ amdpower

U prostoriji gde je ruter na 5GHz takvi adapteri "provlace" oko 100M

Da li je bolje da uzmem onaj rocketek
https://forum.benchmark.rs/attachment.php?attachmentid=278902&d=1576791148

ili moj komsija je uzeo ovaj koji podrzava samo 2,4ghz
blob:https://imgur.com/efdb3c07-b815-415e-ad2d-d3716867fbb0

Imamo isti internet brzine 30mb i ovaj adapter u sobi razdvojenoj jednim zidom i ca jednom crticom manje prima punih 30mb.
Ili da uzmem ovaj rocketek?
Hvala.

Nazad
Vrh Dno