Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kalibracija se vrši na osnovu poznate nadmorske visine za trenutnu GPS lokaciju. Neko je gore napisao.
Svakako temperatura ima uticaja kao i to kakvi su meteorološki uslovi na lokaciji i to se ne uzima za korekciju.

Poslato sa COR-L29 uz pomoć Tapatoka

Kad bolje razmislim, pa ovaj sat ni broj koraka ne meri precizno, odstupa i do 20%. Uvek u plus. Kako onda da očekujem tačnu nadmorsku visinu :(

Kad bolje razmislim, pa ovaj sat ni broj koraka ne meri precizno, odstupa i do 20%. Uvek u plus. Kako onda da očekujem tačnu nadmorsku visinu :(
Kako si testirao?
Ja sam ga poredio sa GTom i pokazivao je oko 5% manje...Ali nisam ga poredio sa nekim poznatijim (priznatijim) brendom tipa Garmin, Polar, Fitbit, Suunto...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Nisam radio nikakav ozbiljan test. Više je bila random provera i upoređivanje sa drugim neproverenim uređajima.

Poredio sam ga sa Samsung S7 koji je pre dve godine na proveri radio OK. GT2 Pokazuje više.
Probao sam i varijantu da napravim 100 koraka, da vidim koliko će da pokaže. Skoro uvek 105+, ali ne uvek jednako.
Jednom sam prešao i relaciju koju često hodam i ima 1400-1450 koraka, sat je pokazao više, nisam zapamtio koliko.
Trenutno sam na godišnjem sa ženom, krećemo se manje više zajedno, u principu ona se kreće malo više od mene (mora neko i šank da čuva) i svakog dana ima oko 20% manje koraka od mene. Inače u ovakvim slučajevima ona obično ima oko 10% više koraka od mene što sam pripisivao razlici u dužini koraka.

Za sada mu toliko verujem, da ga nisam stavljao u vodu. Večeras sam na morskoj obali imao -4 do 6 metara nadmorsku visinu, ali nemam ideju koja tačka na obali se zapravo uzima za nivo mora. Nisam video momenat -4, već samo kao minimalno zabeleženu nadmorsku visinu.

Uzeh GTR danas, aluminium alloy. Ovako na prvu loptu, izrada i ekran baš baš dobri. Očekivao sam bar po testovima da je ok ali ovo je više od onoga što sam očekivao a daleko više od onoga koliko košta. Testiraću ostalo narednih dana mada mi fitnes funkcije nisu bile primarne pri izboru, no svakako su dobrodošle. Hteo sam da mi je vizuelno dopadljiv, da su ekran i baterija ok i da imam notifikacije. Kad spomenuh bateriju, napunjen jutros, sad sam na 99% :D

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nema potrebe za PM, sa Aliexpress-a, narucen 11.11 sa kuponima izasao 106$.
Konkretno od https://www.aliexpress.com/item/4000155865115.html ali sad mu stoji da ne salje za Srbiju !?!
https://www.aliexpress.com/item/4000165398310.html evo ovde je trenutno cena 109$, salje za Srbiju.

Za ovakav sat, ekstra povoljno, GT2 je bukvalno 2.5 puta skuplji.
Koliko si čekao dugo da stigne?

Za 100 eura odlična ponuda, nije mi jasno odakle ova cijena, po radnjama kod kad nema ispod 150 eura i sl.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

2 nedelje do Srbije (singapurska posta) a onda jos 2 nedelje od gpc do mene (strajk postara, ali ne zameram im, verovatno sam zbog guzve koju su napravili prosao bez carine).
A cena, pa GT2 je uveliko u ponudi, rasprodaja zaliha i tako to.

Poslednja izmena:
E hvala na odgovoru.

Dugo vec razmisljam o kupovini solidnog smart watch pa mi GT izgleda sasvim uredu.

Cijena od 109 dollara je vrh. Kod nas u BIH nema do 150 eura taksi, pa ne bih dao više.

Smeđa kombinacija je po izgledu najbolja meni licno.

GTR je skuplji dosta, al tu su negdje.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

GTR je noviji model sa mnogo boljom baterijom. Savetovao bih ti pre njega nego GT.

Jedno pitanje, jel treba miband 4 da se upali kad podignem ruku da pogledam koliko je sati? Msm jel ima taj feature ili mora da se pipne ekran?

Jedno pitanje, jel treba miband 4 da se upali kad podignem ruku da pogledam koliko je sati? Msm jel ima taj feature ili mora da se pipne ekran?
Ima feature koliko se sećam, pogledaj u podešavanjima

Elem, poslednja 3-4 punjenja, svaki put mi izdrži 6+ dana. GW 46mm. Koliko vama drži?

Sent from my MI 8 using Tapatalk
c63c7df9dd91a867e116441989935688.jpg

Poslednja izmena:
GTR je noviji model sa mnogo boljom baterijom. Savetovao bih ti pre njega nego GT.

Jeste GTR noviji, ali GT je bolji (barem za mene). GTR svakako ima prednost u trajanju baterije, ali ako popalis sve sto je na GT ukljuceno po difoltu (AOD, kontinualno merenje pulsa,..), ta se razlika svede na dan-dva maksimalno. Eventualna prednost GTR-a je ijednostavno ubacivanje novih watchface-ova, ali sve ostalo je na strani GT-a. A kao najbitniju stvar za nas koji kupujemo satove bez garancije, GT se pokazao (dugo je na trzistu) kao pouzdan i bez bubica, daleko vise nego GTR. Dvoumio sam se bas izmedju ova dva modela tako da sam detaljnije studirao prednosti jednog i drugog, i na kraju uzeo GT, a uzeo bih ga cak da su isto kostali ( a nisu).

Poslednja izmena:
Da li zna neko foru kako da se pojavi opcija za watch faces u huawei health aplikaciji. Znam da je nešto trebalo da se radi u airplane modu.

Uzeo sam GT 2, a ranije sam imao isti problem sa GT.

Da li zna neko foru kako da se pojavi opcija za watch faces u huawei health aplikaciji. Znam da je nešto trebalo da se radi u airplane modu.

Uzeo sam GT 2, a ranije sam imao isti problem sa GT.
1. Deinstaliras aplikaciju
2. Instaliras aplikaciju i upalis airplane mode
3. Pokrenes aplikaciju i onda ces dobiti ekran za logovanje, izaberi UK i uloguj se
4. Ugasi airplane mode.
5. Uzivaj ;)

Tapatalk from Poco loco

Ima feature koliko se sećam, pogledaj u podešavanjima

Elem, poslednja 3-4 punjenja, svaki put mi izdrži 6+ dana. GW 46mm. Koliko vama drži?

c63c7df9dd91a867e116441989935688.jpg
I meni odprilike toliko, svake subote ili nedelje ga punim...osvetljenje na 4 preko dana, sve notifikacije ukljucene i par razgovora kratkih dnevno imam(obicno dok sam u autu) , wifi ugasen, gps isto, pred spavanje naravno airplane mod i do not disturb i osvetljenje na 1 stavljeno

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk

Poslednja izmena:
kada stize kod nas honor magic 2, i koja ce biti cena?

I meni odprilike toliko, svake subote ili nedelje ga punim...osvetljenje na 4 preko dana, sve notifikacije ukljucene i par razgovora kratkih dnevno imam(obicno dok sam u autu) , wifi ugasen, gps isto, pred spavanje naravno airplane mod i do not disturb i osvetljenje na 1 stavljeno

Sent from my Mi 9 SE using Tapatalk
Najbolje da ću da se cimam svake noći pred spavanje. Zato idem na GT2 ili ovaj Honor koji god izgleda da su veoma slični.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Pa isto kao sto stisnes i na telefonu da ugasis npr mobilne podatke prije spavanja, tako i stisnes airplane mod. Kakvo cimanje, nije kvantna fizika. I bez moda meni je sat drzao do 5 dana. Do 50% pada sporo, od 50% za noc zna pasti i 10%.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

3. Pokrenes aplikaciju i onda ces dobiti ekran za logovanje, izaberi UK i uloguj se
4. Ugasi airplane mode.
5. Uzivaj ;)

Tapatalk from Poco loco

Jel ovo postupak za dodatne "fabricke" ili ubacivanje custom watchface-ova ?

^^ ja ne palim nikad airplane mode. A osvetljenje mi je uvek na auto..

Pa isto kao sto stisnes i na telefonu da ugasis npr mobilne podatke prije spavanja, tako i stisnes airplane mod. Kakvo cimanje, nije kvantna fizika. I bez moda meni je sat drzao do 5 dana. Do 50% pada sporo, od 50% za noc zna pasti i 10%.

A ko još gasi podatke noću

Ne gasim ništa na telefonu tako da se ne bih ni za sat cimao zbog 1-2 dana baterije. Ovako 10-14 dana baterije i miran sam.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

4. Ugasi airplane mode.
5. Uzivaj ;)

Tapatalk from Poco loco

Ovo ipak ne pali sada. Probao u Airplane modu, UK i China region, brisao keš, resetovao sat na factory def.... Ništa. I dalje nema Watch Faces u Huawei health.

Kako ne pali? Kolega je probao pre par dana, proradilo bez problema. Eno i Cacaninu proradilo na GT2 pre 10-15 dana.

Tapatalk from Poco loco

Kako ne pali?Kolega je probao pre par dana, proradilo bez problema. Eno i Cacaninu proradilo na GT2 pre 10-15 dana.

Tapatalk from Poco loco

Neće. Mada vidim da mi je US setovan za support center u aplikaciji.

Verovatno nešto kešira od prve instalacije.

Probaću za vikend i reset telefona na Fac.Def.

Nesto ne radis kako treba. Deinstaliraj health aplikaciju, instaliraj je i ne pokreci je. Prebaci fon u aiplane mode i uloguj se sa svojim Huawei ID-jem, izaberi UK kao zemlju. Upali net kad zavrsis to i moras videti face store. Radi sigurno. Probaj opet.

Tapatalk from Poco loco

Nesto ne radis kako treba. Deinstaliraj health aplikaciju, instaliraj je i ne pokreci je. Prebaci fon u aiplane mode i uloguj se sa svojim Huawei ID-jem, izaberi UK kao zemlju. Upali net kad zavrsis to i moras videti face store. Radi sigurno. Probaj opet.

Tapatalk from Poco loco

Uopšte mi ne traži da unesem Huawei ID. Moguće da treba onaj Huawei services ili tako nešto, jer koristim Mi A3.. Hvala na angažovanju, probaću pa javljam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno