Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada kažem aplikacija mislim nešto tipa EON-a (aplikacija androidova) koji i dalje nije stabilan. I EON ima bagova i aplikacija i sam box uređaj.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Evo specifikacije sa interneta pošto nikakvo uputstvo nisam dobio
8d18b130f43a7d7c52a3a7d9311853bc.jpg

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

To je valjda OTT uredjaj? Ako je andoid koja je verzija? Koji je procesor, RAM ROM?

Jel ovo nešto novo? Android TV Box (STB) koji je u ponudi Supernove?

Ko je proizvođač ovog uređaja, koji je to model, koja verzija Android TV-a, da li negde postoje slike ovog proizvoda/uputstva...?

Dajte ljudi neke fotke, interesuje nas sve kako izgleda ta TV po tvom aplikacija, podešavanja itd. :D

Npr. koga god interesovao ili neinteresovao SBB-ov Smart Box i Smart aplikacija može videti sve javno, recenzije/slike/video klipove/uputstva/iskustva itd. Dok kod Supernove sve je nekako nepoznato i teško je doći do informacija.

Evo specifikacije sa interneta pošto nikakvo uputstvo nisam dobio
8d18b130f43a7d7c52a3a7d9311853bc.jpg

Pa ovo je nešto kao Mi box. Isti procesor. Čini mi se da i EON box ima taj procesor. A da li je android za telefon ili je sertifikovani Anroid Tv sistem?
Ovo treba dobro da radi. Čak i 4k stream.
Dakle app baguje ili nije to dobro rešeno sistemski.

@muki Daj nam neki link. Ili bar naziv uredjaja.

Slažem se sa Strale_123 zanima nas.
Mene recimo zanima da li je neko probao običan android tv box i instalirao supernova app sa play store-a?
Kako radi da li uopšte radi itd?

Pa ovo je nešto kao Mi box. Isti procesor. Čini mi se da i EON box ima taj procesor. A da li je android za telefon ili je sertifikovani Anroid Tv sistem?

E znam samo da supernova nad njim može da radi šta hoće daljinski da ga ažurira i slično, google play nema...

Ok dakle ipak rade nešto u tom smeru. Ni eon box nije otvoren.
Ima li youtube i da li može da ide u 1080p kvalitetu?

Kad je stigao update, android box blokirao, usao u meni drzao reset dugme i ukljucio napajanje, dobio meni, cini mi se da je telefonski, izbrisao keš i onda je proradio
J

PS baguje strim , baferuje svaki čas, vrti se onaj krug, navodno moraju da ugrade jače servere, čuo od jednog tehničara

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ok dakle ipak rade nešto u tom smeru. Ni eon box nije otvoren.
Ima li youtube i da li može da ide u 1080p kvalitetu?

Postoji aplikacija youtube ali ne radi još ne otvara je

@Muki.Beograd Hvala ti na ovim info. Očito je u ranoj fazi. Verovatno žure da stignu SBB ali nije to baš lako. Vi koji to trenutno imate ste "dobrovoljni beta testeri" :) uredjaja i sistema.
A pitanje za kvalitet youtube-a je vezano bili za vrstu android sistema. Recimo Netflix ne moze bolje od 480p kvaliteta na kineskim nesertifikovanim android tv boxovima. A slično je i za youtube. Nisam siguran ali ni na njima ne moze 1080p ili 4k.
Već pominjani Mi box ili Mi box S od Xiaomi-ja ima android TV sistem pa se smatra jednim do boljih uredjaja uz pristupacnu cenu baš za video streaming.

Slažem se sa Strale_123 zanima nas.
Mene recimo zanima da li je neko probao običan android tv box i instalirao supernova app sa play store-a?
Kako radi da li uopšte radi itd?

Probao sam ja na Nvidia shield, odradi sideload i neće da se pokrene [emoji53]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Probao sam ja na Nvidia shield, odradi sideload i neće da se pokrene [emoji53]

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Verovatno su je zaključali samo za telefone. Ili prosto još uvek to nije dovoljno dobro.
Nvidia je top android box nema boljeg.

Kad je stigao update, android box blokirao, usao u meni drzao reset dugme i ukljucio napajanje, dobio meni, cini mi se da je telefonski, izbrisao keš i onda je proradio
J

PS baguje strim , baferuje svaki čas, vrti se onaj krug, navodno moraju da ugrade jače servere, čuo od jednog tehničara

Vrlo moguće to za servere. Negde čitam da eon vuče i po 45Mbps za stream. Suštinski je različita tehnologija prenosa signala ili stream-a u odnosu na dosadašnji. Ovaj poslednji koristi internet.

Odjednom dosta informacija o ovome. Mislim da su trebali zaista da probaju neku beta fazu pa da to oprezno implementiraju. Ovako deluju neozbiljno. Mada se ne reklamiraju.
Ali su trebali da budu otvoreni sa korisnicima, da to bude na dobrovoljnoj bazi i free of charge.

Da napomenem, video klub za sada jadan, nikakvih filmova...

Jel se plaća video klub nešto posebno?

Razmišljam se da i ja udjem u beta testere. Verujem da se taj uredjaj povezuje preko mrežnog kabla i rutera?
Pošto imam dva tv-a a imam dva cam i jedan stb.

Razmišljam se da i ja udjem u beta testere. Verujem da se taj uredjaj povezuje preko mrežnog kabla i rutera?
Pošto imam dva tv-a a imam dva cam i jedan stb.

Radi preko kabla i wifi, i to samo na supernova internet na druge internet provajdere ne radi...

Radi preko kabla i wifi, i to samo na supernova internet na druge internet provajdere ne radi...

Preko wifi nije verovatno kvalitetna konekcija. Da mozda to nije problem kod vas? Uvek se savetuje žičana internet konekcija za te android boxove.

Kod mene kabl, uzeo cat6 kablove ali isti problemi
J

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Over-the-top_media_service

Sad pogledah ovo. Očito je OTT usluga. A uredjaj ne znam šta je nikad ti nisam video. Zato sam i pitao za neke karakteristike tog uredjaja.

Ja sam dobio taj uredjaj na probu pre par meseci, ima brdo nasih kanala npr vracki lokalni, leskovacki itd... ima brdo neki levih i lokalnih kanala.

A inace 8. dan je niko nije dosao da "proveri" net koji ne radi u vecernjim satima. Sad sam opet zvao podrsku svasta sam im rekao. Poslao sam mail i na fejsbuku pljujem al slaba vajda.

Preko wifi nije verovatno kvalitetna konekcija. Da mozda to nije problem kod vas? Uvek se savetuje žičana internet konekcija za te android boxove.

Android box supernove radi isključivo na matičnoj mreži, tako da kad bi otišao kod drugara koji koristi internet drugog provajdera ne bi radio. Android aplikacija koja nam je u telefonima radi samo na wifi i mobilnom internetu

Kod mene kabl, uzeo cat6 kablove ali isti problemi
J

Očito je sve to još u nekoj fazi ispitivanja nije to stabilno i pouzdano. No ne verujem da će tako ostati. Rešiće to oni ali pitanje je kada. Za ovako nesto SN treba vama da plati što im testirate opremu i sistem.

Jel ovo nešto novo? Android TV Box (STB) koji je u ponudi Supernove?

Ko je proizvođač ovog uređaja, koji je to model, koja verzija Android TV-a, da li negde postoje slike ovog proizvoda/uputstva...?

Dajte ljudi neke fotke, interesuje nas sve kako izgleda ta TV po tvom aplikacija, podešavanja itd. :D

Npr. koga god interesovao ili neinteresovao SBB-ov Smart Box i Smart aplikacija može videti sve javno, recenzije/slike/video klipove/uputstva/iskustva itd. Dok kod Supernove sve je nekako nepoznato i teško je doći do informacija.

Uređaj jeste android, samo čudno koristi linux sistem 6.0 20191220_214541.jpg

Zanimljivo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno