Šta je novo?

Snapdragon vs Exynos vs Kirin

___Mrdak___

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2015
Poena
195
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 7945hx3d
RAM
32 gb ddr5
GPU
Nvidia RTX 4080
Storage
2 TB SSD
Monitor
2K, 240 HZ & Hisense 75U8Q
Miš & tastatura
MSI Clutch GM51 Wireless
Ostale periferije
ROG Cetra, G923
Laptop
MSI Raider A18HX
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Da probamo temu vezanu za poredjenje ova tri modela procesora. Performanse, temperature, uporedni testovi, svakodnevno koriscenje, igranje igara i sl. Prednosti i mane navedenih procesora. Mozemo naravno spomenuti i razlike u grafickim cipovima, Adreno i Mali.

Citajuci razne komentare zakljucak je da je samsungov exynos najslabiji od tri pomenuta a SD najjaci

Najveca mana za Exynos u mom slucaju: srče bateriju na dual 4g, kad moram da koristim 2 sim kartice.

Pa moze, zasto da ne, ne setih se 🙂 pa vodeci je Appleov CPU definitivno, bar tako po netu i testovima govore ali se generalno takmici sa SD, Kirin ima drugar u P30 i radi odlicno i cak se ne greje koliko Exy :-D definitivno je najlosiji ali najisplativljiji Samsungu xD

Probavsi sva tri mogu reci da je sd najbolji, kirin ne zaostaje puno a definitivno najgori od sva tri je ex

Ono sto je cinjenica je to da kada kupis flagship uredjaj,bas te briga za procesor. Trajace ti baterija jedan dan,radice kao sat i to je to.

O procesorima razmisljaju samo kupci srednje i niže klase.

Prijem mreze, baterija na 4g, to je isto na sd i exynos? Briga nas za to [emoji16]

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Naravno,ali zar top klasa samsung telefona ima los prijem mreze i bateriju na 4g? Ne bih bas rekao. Sve su to oni ispeglali na top telefonima.

Ne, baterija se cedi ako se krećeš gradom ili putuješ negde, za to je Exynos užas. Ako su kući/kancelari baterija je dobra, ali čim izađeš iz kuće kreće problem. Godinama je tako. Nadam se da će rešiti taj problem, dok ne reše ne uzimam više Samsnug telefon.

Poslednja izmena:
Po mom iskustvu a imao sam SD i Exysinos .
Exynos-u ke najveća mana trajanje baterije,srče (to je blag izraz) bateriju na 4g.
Sve ostalo je jako slično.
Taman sam navikao na SD-u da mi baterija traje ceo nas,onda pređoh na EXynos i doživeh šok.

Послато са SM-Note 9 помоћу Тапатока

To onda znači da su Snap i Kirin najbolji po pitanju baterija.

kod mene je obrnuto - preporodio sam se sa 27w punjenjem i sledeci fon ce imati bar 65w.ne cackam toliko fon (nesto u transportu,generalno za prepisku i muziku) i izdrzi do dva puna dana ali mi bas puno znaci sto za jako malo vremena mogu da znacajno napunim bateriju.sto me suzava samo na sd (stock qualcomm qc resenja i eventualno oppo-ov vooc).

Ja prvi put imam Kirin, generalno je ok, nema nikakvih usporavanja, baterija je bolesno dobra na ovom telefonu konkretno.
Mada realno gledano, Snapdragon je ipak broj 1 za mene.
Imam 40w punjač ovde, od ugašenog do 70% za pola sata, ali mi to zatreba jednom u 2 meseca, jer uvek punim noću. Super je imati 3u1 (dobro trajanje, fast charge, wireless charge) ali da biram jedno od ta 3 - uvek što duže trajanje baterije pre bilo čega drugog.

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Ko juri najbolji cpu, a pogotovo gpu, nema sta dalje od Iphone-a da gleda.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Naravno,ali zar top klasa samsung telefona ima los prijem mreze i bateriju na 4g? Ne bih bas rekao. Sve su to oni ispeglali na top telefonima.
Da,top klasa na Samsungu ima losiji prijem meze (u mom slucaju bivsi S9) imao losiji singal nego sada Mi9t,na mestima gde sada imam 4g/4g+,sa S9 je uglavnom bio edge....

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Ko juri najbolji cpu, a pogotovo gpu, nema sta dalje od Iphone-a da gleda.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Snapdragon je dovoljno blizu, ova ostala 3 su klasu-dve ispod.

On topic:

Prezvakana tema, Exynos je prevara, MediaTek se ne kupuje osim za sirove performanse (primer RN8 Pro), Kirin je podnosljiv, Snapdragon je neprikosnoven kad se pogleda ceo paket:

Autonomija, signal, stabilnost, performanse, CPU, GPU, podrska za custom romove, GCam, zagrevanje, generalno po svemu je najbolji ako gledamo Android flagship chipsetove, a ako gledamo midrange moze se desiti da Kirin 810/MTK G90t nude bolje GPU performanse za isti novac, a Exynos je prevara u svakom segmentu svakako.

Poslednja izmena:
Snap ne drzi bateriju ni blizu kao Kirin. Takodje snap zna da se zagreje, a Kirin ne. Jedina prednost, a i to je jako mala je GPU ko je gamer to mu je bitno.

Ne mora da znaci, u Huawei guraju velike baterije pa sve zajedno daje odličan vek baterije. I telefoni sa Snapdragonom sa velikim baterijama nemaju problema s trajanjem,tako da ovo "ni blizu" ne vazi nikako. Bukvalno Kirin i (pogotovo) Exynos nemaju nijednu prednost nad Snapdragonom.

Snap ne drzi bateriju ni blizu kao Kirin. Takodje snap zna da se zagreje, a Kirin ne. Jedina prednost, a i to je jako mala je GPU ko je gamer to mu je bitno.
Ne lupaj 🙂

Sto se Snapdragona tice, sam po sebi je efikasan (i sto se autonomije i sto se zagrevanja tice), sad koliko ce baterija trajati zavisi i od drugih faktora, ponajvise od softvera.

Jedino gde je Kirin slican sa SD-om je autonomija i sirove CPU performanse, sve ostalo je na strani Snapdragona.

Na Huawei mora da traje dugo baterija jer aplikacije ne rade u pozadini, pobije ih sistem pa nema sta da trosi bateriju.

Ja bih licno morao jos malo da istestiram drugarov P30 sa Kirinom tokom gejminga da bih bio siguran ali koliko se secam posle 20 min PUBG ija on je i dalje bio mlak. Snapdragon je topliji ali svakako ni blizu Exynosa. Grejanje ih satre dosta po pitanju baterije :-D

Ja u COD nikakvih problema ni sa Pocophonom ni sa P30 Pro, ni sa po 2h igranja. Snap 855 moze biti samo jos bolji.
Exynos nisam probao niti cu

Hahaha buraz, koji smo hejteri Exy ja :-D drugi drug uzeo pre 2 dana P30 Pro, lep tel bogami.

Glupo je da pises ovako nesto ako nisi probao sva tri u sta sam ubedjen da je tako. Nisu nista ispeglali sa ex ,katastrofalan prijem,pogotovo u pokretu . Baterija 15 -20% losija nego na sd-u a o grejanju i da ne pricam. Bezveze pises ovako jer ces navesti nekog da kupi tel i bice jako razocaran zato sto ti samo mislis tako. Probaj pa onda pisi

Poznat je Alu kao veliki strucnjak i poznavalac [emoji23]

Hahaha. Uzas. Ako si probao tri top modela sa ova tri procesora onda ok. Verujem ti.
A ovog "stručnjaka" sto ga ceo forum pljuje da je fejker i da se izgubi cim ga neko pokopa necu ni da komentarisem.

Poslednja izmena:
Mada realno i ne treba da se zanosimo,normalni korisnik niti zna niti ga zanima sta je ispod oklopa,sve to radi ok. To sto nas nekolixina vidi razliku to je druga prica. Realno sve to radi ok

Slazem se, sve su ozbiljni uredjaji sa ozb snagom 🙂

Nope, pricao si o necemu o cemu nemas blage veze, kao i obicno, a onda si krenuo da flejmujes [emoji14]

Evo, ako si zaboravio:

Nazad
Vrh Dno