Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 10

^ ja koristim nekih 3 meseca na S10+. Stavio sam samo na ekran, otisak radi perfektno. U 3 meseca nema ni jednu ogrebotinicu niti ostecenje, stoji kao prvi dan. Moja preporuka ako ces stavljati foliju na ekran.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Uzeo sam pre neki dan N10+. Nisam mu još stavio nikakvu zaštitu. Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovim Mobile Outfitters zaštitnim folijama i da li bi preko njih normalno radio otisak prsta? Ako su pouzdane, lepše će izgledati telefon nego sa nekim maskama i futrolama.

Послато са SM-N975F помоћу Тапатока
Zašto stavljaš aftermarket foliju kad Note ima svoju,koja je perfektna.Nijedna ogrebotina,evo već tri meseca.

^ meni se se izgrebala za 3 mesca uzas. Iz mobileoutfitters je odlicna i daleko od after market.

Koristim ga tek 7 dana, za sada nemam nijednu ogrebotinu na ovoj njegovoj foliji. Možda je bolje da ovu Mobile Outfitters stavim sad na poleđinu telefona, a napred kasnije, ako se ova njegova izguli.

^ na ekranu koristi dok se ne izgrebe pa zameni, za ledja po izboru.

SD varijanta kod nas nece biti nikada brate. Jedino od preko da narucis ili da ti neko donese.

Stigao Android 10
02efaf4b4ee75e25306c666646ee5a56.jpg
6a1a61c4ff38fadcc4cb73e54dbdab72.jpg
ec9424e4103cafbc3f281f5427db663d.jpg

Jel postoji razlika između ''običnog note 10+'' i 5G verzije istog? Znam da kod s10+ je veći displej i baterija...

edit: Izgleda samo da ima 12gb rama umesto 8 i početna verzija kreće sa 256gb storage.

Poslednja izmena:
Isto sve, samo je 5g verzija uvek single sim. Kod Note10 obicnog ima malo vece razlike, ovaj je svakako minimum 12gb ram.

Sent from my P30 Pro using Tapatalk

Prošle godine pobedio Pocophone ili barem daleko dogurao. Glupost od testa, tj. ljudi nemaju nimalo ukusa, i nema veze sto slike gledaju na telefonu i glasaju za svetliju...

Test je dobar i savršeno pokazuje stanje da ne mora da se kupi uređaj od 1500e da bi fotka bila dobra.

E bre djilke nista ne kapiras...nije dobro ako ti mislis da je dobro, dobro je ako apple kaze da je dobro. [emoji23]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pazarih kožnu samsung futrolu za n10. Fin osećaj u ruci (doduše slabiji grip), međutim dugmiće je tako lako pritisnuti i dobar klik ima da se to ne može opisati posle spigen tough i nillkin nature korišćenja.

Naravno paše sa whitestone dome ako ikom znači. ;)

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Poslednja izmena:
'Ladno sam na pocetku klipa pogodio finaliste.
Test u sustini nije ni od kakve koristi jer niko nece koristiti kameru samo u odredjenim uslovima (u ovom slucaju dnevna svetlost ili dobra studijska osvetljenost), vec se koriste u svako doba i pri raznolikim osvetljenjem. Tu se vidi razlika u senzorima i post-processing-u. Razliga medju flagship modelima u dnevnim uslovima je mizerna. Pritom, fotografisalo se iz ruke a ne sa stativa, pa svaki milimetar gore-dole-levo-desno moze da poremeti white balance i da fotka ispadne off, sto moze da se desi svakom modelu (u ovom slucaju ajfonu). I na kraju, ljudi su u vecini slucajeva birali svetliju i ostriju sliku koja zbog toga nije nuzno bolja vec samo dopadljivija vecini (verovatno jer su navikli na takve fotke na drustvenim mrezama).

Poslednja izmena:
Iskreno ovakve telefone koriste klasicni korisnici a ne profesionalni fotografi.

Koja je definicija bolje slike?

Meni je recimo slika na Pixelu i M30p ocajna, da zanemarimo pozadinu, detalji na autu su nestali, sve je preterano omeksano, refleksije kao u igri na medium u odnosu na ultra.
Nekome je ok da mu bude blurovano i to mu se vise svidja.

Test je realan, jer većina ljudi i koristi kamere na telefonima za slikanje za društvene mreže. Jedino što fali low light i još par stvari, ali bi video bio verovatno predugačak pa bi samim tim i manji broj ljudi gledao video (pogotovo do kraja), dakle i manje para.
Ono što je ovde obrađeno jeste tzv "izvadi i slikaj" situacija koja je kod većine korisnika aktuelna. Tako da je test što se toga tiče ok. Da su telefoni bili na stativu verovatno bi bili još sličniji rezultati.
Ja sam birao oštrije i malo svetlije slike sa dobrim dinamičkim rasponom jer se to najviše primeti bez zuma. Tek kada se zumira dolazi do izražaja kvalitet slike i nivo detalja, što je na insta story nemoguće uraditi.

Malopre sam poredio "FOCUS UZIVO" na Note 10+ (SD, android 9) i S10+ (android 10), pri slabom osvetljenju... Bolje slike ispadaju na S10+.
Mozda je azuriranje na Android 10 poboljsalo kameru.
Bice telefon par dana kod mene (dok ne prodam), pa cu odraditi par uporednih slika.

Послато са SM-N9750 помоћу Тапатока

Igra li neko na n10+ COD,kako se ponasa u royalu zagreva li se dosta,to jest opada li fps kao na s10+?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Evo par uporednih slika na linku...
Zanima me vase misljenje, da li ce se popraviti situacija na Note, aziriranjem na android 10?

https://flic.kr/s/aHsmK7qCTH

Послато са SM-N9750 помоћу Тапатока

Darko, sto se tice CoD na Note 10 + radi savrseno ali na SD varijanti. Zagreje se normalno radi na HIGH/MAX FPS i nema gubitka fps a. Doduse ako je malo toplije u sobi zna mozda malo da uspori (neprimetno ali imam ostro oko pa primetim

Poslednja izmena:
Ima meni devojka exynos s10 plus,radi lose mislim da je tako i na note 10 plus sa evropskom verzijom.Snap je druga prica.[emoji4]

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Pa da, jednostacno Exy cini svoje

Drugari, sta mislite kada bi stigao Android 10 za SD verziju Note 10 Plus?

Kad god dođe, dobro došao. Radi note 10+ dobro i sa 9

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno