Šta je novo?

AMD Ryzen 3000

Vec skoro mesec dana cekam AM4 kit od Noctue i dalje nista ne stize. Ima neko da proda ili zna nekoga ko ima ? Na kp se isto ceka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ponovljeno 10 puta, ima vip

pustih likovima iz deepcool-a mejl kako da dodjem do am4 kita za lucifer v2, a oni kazu mozesh da platish 5$ za kit i shipping 25% ako hocu ... LOL

Poslednja izmena:
Sta je tu cudno, 600din za mounting kit? :D

Meni su za moj Phanteks rekli da šalju za dž, samo da im pokažem dokaz da sam uzeo AM ploču ili Ryzen...

Cinenbench.JPG
Master.JPG

3950x + B450 Tomahawk Max + Noctua U12-A + Kingstom Predator 3600MHz 17-19-19.

Jeftinije je od lc power am4 mounting kitova. Šta oš ti. :D

Kad vec pominjete mounting kit-ove, da li postoji za AM4 i Brocken prve generacije?
Za Brocken MK2 i novije postoji, videh negde za 4-5 evra..

htedoh reci da niko normalan ne bi platio 30$ za to....bolje da kupish nov kuler.... a za fantex je free...meni stiglo odavno...

Ja rekoh 25% od tih 5 dolara, pa na kraju ispada tipa 6-7 dolara komplet sa poštarinom. :)

Tih 30 dolara jeste preterivanje.

Ja bih platio i 30 da mogu da uzmem za Megahalemsa recimo. I to bih uzeo par komada.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ukazala mi se prilika da zamenim svoj stari Ryzen 5 1600 za 3600 za vrlo nisku doplatu pa rekoh sto da ne iskoristim kad imam vec plocu.
E sad ono sto primecujem i sto sam citao po netu jeste da se na istom naponu izgleda greje vise nego stari, ili sam nesto permutovao.
Elem pitanje za one koji ga imaju i koji su se malo igrali sa OC, koliko je zadovoljavajuc rezultat od 4.2GHz @ 1.3V? Racunar se pretezno koristi za Gaming i programiranje, povremeno amaterska video i audio montaza. Iskreno planiram zamenu kulera za recimo neki LC CC 120 pa mozda ostvarim i neke malko bolje rezultate.

To je otprilike taj neki napon za 4.2, ako ti ne znace 100mhz vise probaj na 4.1 moci ces da spustis napon prilicno i manje ce da se greje.

Upravo tako. Za 100mhz manje će procesor tražiti vidno niži napon, a samim tim i manje zagrevanje.

Upravo takva sugestija mi je trebala. Hvala puno, bacam se na posao!

Sent from my iPhone 11 using Tapatalk Pro

Ne može CB r20 da pogura tog Ryzena, ne može ni 3700x, treba ti neki ozbiljniji benchmark, probaj sa Geekbench-om.

X265 HWbot, poznatiji kao CPU killer :D Na azotu naravno.

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/727128
https://browser.geekbench.com/v5/cpu/727166

Pustio sam CPU only render u SolidWorks Visualize 2019 softveru nekih par minuta. Ryzen Master ocitavanja se tokom celog benchmarka pogadjaju sa prethodnim screenshot-ovima iz R20, CPU nije presao 3.9 GHZ. U Geekbench-u, CPU je u pojedinim kratkim trenucima bio 4.2 GHZ all core (moguce da ja nisam dobro ocitao), ali isto tako je temperatura u skladu sa opterecenjem procesora skakala sa ~65 stepeni na 39 stepeni u rasponu od 2 sekunde...

Moze r20 da pogura ali kratko traje bench na tvoj 3950x , probaj sa r15 posto duze traje .

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk

Zašto ne bi pustio Prime95, jel program ima neka ograničenja?

Sent from S9+ using Tapatalk

Lukija izvni nisam ispratio thread jel mozes da mi kazes kakav je tvoj primerak ako si probao OC

Nazad
Vrh Dno