Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Pao je hard reset fona, iz drugog puta prebačeno sve ali mi ne može povezati kontakte sa porukama. Tj umesto da piše osoba A, piše broj telefona, pa ti provali od koga je...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pao je hard reset fona, iz drugog puta prebačeno sve ali mi ne može povezati kontakte sa porukama. Tj umesto da piše osoba A, piše broj telefona, pa ti provali od koga je...

Ne znam rodjeni, meni su kontakti svi na google nalogu, kako sam se prijavio sve je samo prebacilo bez problema i pise tako kao sto si rekao "osoba A", jedino poruke nisam prebacivao niti koristio taj mi mover, ne vezem se za neki brend pa se ne oslanjam na takav nacin prepacivanja... Al verujem da nije do samog uredjaja nego da jednostavno nisu usavrsili miui ekosistem do te mere da medjusobna sinhronizacija radi perfektno kao sto verujem da radi perfektno na ajfonu...ja sam sa google singronizacijom i vise nego zadovoljan...

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Ja sam old school, i dalje svaki put kopiram poruke i pozive pomoću SMS Backup and Restore na Google Drive, i svaki put savršeno odradi.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Jako mi je drago što si doprineo ovoj diskusiji time što ti savršeno radi, ali ovo je problem koji se ne dešava samo meni već mnogi prijavljuju na nesrećnim androidima ...
Ide ova kanta na doboš kako vidim.

Baš je "diskusija". Ako si odlučio da je "kanta" džaba iko išta kaže. Samo sugerisah da možda može da se ne koristi Mi Mover ako ne radi, ali ne, hard reset i doboš...

Ja sam old school, i dalje svaki put kopiram poruke i pozive pomoću SMS Backup and Restore na Google Drive, i svaki put savršeno odradi.

Nah nisam fan da quote-ujem ali nije upućeno tebi već osobama koje viču na sve strane hurr hurr meni radi ne znam šta je kod tvog problem. Pokušao sam i preko Sms Backup and restore i isti problem btw...

Nedovoljno snalaženje u android sistemu, zar zaista nema aplikacije koja bi rešila problem sa kontaktima i porukama? Bez uvrede, ali meni ni na jednom androidu nije pravio problem sinhronizaciju poruka, kontakta ili slično, sa google account.

Svasta. Covek ne ume da resi problem i "kanta ide na dobos". Bas sjajan nacin danse napljuje bilo koji fon bez potrebe.

Tapatalk from Poco loco

Ne zameram, taman posla. Samo treba biti realan i ne dozvoliti da se neki buduci potencijalni kupci naplase takvim izjavama pojedinaca. To je onaj mali broj ljudi koji se javljaju bukvalno za svaki proizvod, bez izuzetka.

Tapatalk from Poco loco

Ne zameram, taman posla. Samo treba biti realan i ne dozvoliti da se neki buduci potencijalni kupci naplase takvim izjavama pojedinaca. To je onaj mali broj ljudi koji se javljaju bukvalno za svaki proizvod, bez izuzetka.

Tapatalk from Poco loco
A naravno da ce ih biti al ima i desi se fabricka greska na telefonu i na premijum telefonima... Desava se svasta

Tapatalk from Poco loco

Kada je Xiaomi u pitanju niko ne moze da me pokoleba.
Izvikani Samsung nema sanse da kupim u skorijij buducnosti.
Kada sam 2014-te prvi put kupio Redmi 2,odusevio me je,tako je i danas sa drugim modelima Xiaomi-a.

Baš je delovalo kao da se čovek razume [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zavisi od toga za šta se telefon koristi. Moj sin je presrećan zbog toga što mu sve igre rade savršeno i zbog velikog ekrana. Ja ga za sebe ne bih uzimao jer je pretežak.
Za te novce je stvarno odličan ali se ipak ne može porediti sa flagship Samsunzima. S druge strane, ti Samsunzi nisu toliko bolji koliko su skuplji. Naravno da se tu plaća i ime.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Pa nije ovo ni flagship xiaomija da bi se poredio sa flagship samsunga
red je da se porede iste cenovne kategorije.

Upravo time što skrećem pažnju da se može naići na ovakav haos gde ni google backup ne može pomoći, treba da bude ozbiljan indikator da je telefon za ozbiljno izbegavanje kada na ovako prostom zahtevu failuje.

8 načina (tj aplikacija) je korišćeno, od zvanične Mi Mover do Google Drive-a sa backup-om. Kontakti se uvek prebace bez problema, call logs takodje.

SMS se ne prebaci. Ukoliko se nekom magijom prebace poruke, ne mogu da se povežu sa kontaktima tako da je uvek samo neki broj. Čak je telefon odlučio da neke kontakte poveže i pogrešno sa porukama što još više bespotrebno komplikuje stvari [emoji1305]

Duša me boli što ima ovako očajan bug, s obzirom da sam sa Mi Max 3 uživao, pa sam očekivao da će ovaj model nadmašiti isti, ali sam se gadno prevario [emoji88]

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Srednja klasa i nece moci sve.Nikada nije bilo i nece biti jeftino a sve dobro.Mada dans i skupo,pa nije sve dobro [emoji6][emoji16]

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Uporedjivao skoro uzivo,ne na slikama [emoji16] Redmi Note 7 i Samsung A50.Na A50 osim onog Amoled ekrana,sve ostalo tesko ... Note 7 je za njega masina.A uporedite cene.Jednostavno,pored Xiaomia,u srednjoj klasi jos uvek ostali ne mogu da mu pridju za ulozeno-dobijeno.Moje misljenje je takvo.Informisite se pre kupovine,sta kupujete [emoji6]

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Zavisi od toga za šta se telefon koristi. Moj sin je presrećan zbog toga što mu sve igre rade savršeno i zbog velikog ekrana. Ja ga za sebe ne bih uzimao jer je pretežak.
Za te novce je stvarno odličan ali se ipak ne može porediti sa flagship Samsunzima. S druge strane, ti Samsunzi nisu toliko bolji koliko su skuplji. Naravno da se tu plaća i ime.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Daleko je i ovo od flagship-a a cenovno je kilometrima daleko od samsung flagshipa. Za te pare samo neka niza srednja klasa samija. Tolika je cenovna razlika. Xiaomi je neprikosnoveni best buy.

Tapatalk from Poco loco

Realno sad mi pade na pamet, pa sms retko i koristim, ajde nevezano za brand, koji andorid je u pitanju, koji rom, firmware, da li global, eu ili china, da li je nešto čačkano oko sistema?

Čitam sad malo o Helio G90 i naletim na ovo:

"Connect to two Wi-Fi bands or routers simultaneously for lowest game connection latency with minimum jitter"

Odem u wifi settings kad ono stvarno, nakačen je na dve mreže. Zanimljiva stvar.

Najnovija verzija Gcam u Telegram grupi
https://t.me/rn8pro_gcam/11563

Changelog: (TEST VERSION)
*Macro fix (was broken in 3.0)
*New noise model for front cam

I kakve su slike sa Gcam u poredjenju sa stock aplikacijom?

I kakve su slike sa Gcam u poredjenju sa stock aplikacijom?

Zavisi od situacije, nekad je bolja jedna, nekad druga. HDR+ radi super.

Razmisljam se da uzmem tel, pa zato pitam. Jel postoji neka mana, da vam nesto smeta?

Uzeo sam Note 8 pro i već zažalio. Telefon ne može da backup-uje call logs ili sms-ove... Mi Mover sa Mi Max3 prebaci sve ali se nigde ne pokazuje niti registruje.
Probao google backup ista priča.
Jednostavno neće ništa da prebaci sa starog fona... Neopisivi krš

Edit: call logs je uspeo ali sms prijavljuje da postoje na aplikaciji dok ih ovako nigde nema ...

Da li koristis mi nalog i micloud? Lepo u opcijama u micloud podesi da ti backup sms poruka i neces imati nikakvih problema. Ja od mi2 telefona ( nekih 5-6 godina unazad imam bekapovane poruke, i uvek kad predjem na novi xiaomi telefon imam te poruke. sve sa nazivima korisnika ako su i contacti sinhronizovani sa mi nalogom. Mozes da podesis da ti contacte sinhronizuje sa mi nalogom i sa google nalogom.

Razmisljam se da uzmem tel, pa zato pitam. Jel postoji neka mana, da vam nesto smeta?

Kod telefona nema ništa da baš smeta. Meni se ne sviđa, recimo, što nema Xioami aplikacije na koje sam navikao za kontakte, pozivanje i poruke nego ima Google aplikacije. Možda neka nadogradnja to reši. Kamera pravi stvarno odlične slike, ali recimo, voleo bih da može bolje da slika objekte u pokretu, ali za to verovatno treba telefon od 1000+e. To donekle rešava "motion function" u Gcameri.
To sam mogao da izmislim kao nane jer na realne mane nisam naišao.
Ja sam prezadovoljan telefonom i stvarno mislim da je Best Buy.

Nema te miui aplikacije jer je telefon global, instaliraj XEU rom ( otkljucaj bootloader) i imat ces te aplikacije

Nazad
Vrh Dno