Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma neka me klepaju, samo neka stigne. Ciganska godina prodje, ništa

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Vidim lepo rokaju po dzepu ovih dana,jeste li sigurni da ima efekta u slanju potvrde o placanju?Ako da... da li je bolje da sacekamo da stigne na carinu ili odma po dobijanju broja poslati na mail carine?Predpostavljam da sam u plusu sto se tice procene carinika, ali u zadnjih 6meseci sigurno nisam malo malo pa me oderu i to onako fino...

Ovo su mi odgovorili kada sam prerano poslao mejl.

Screenshot_2019-11-25 Dokaz o plaćanju za pošiljku RB850325528SG - nenadkvrgicpay gmail com - .png

Ali izgleda da sam ipak preskočio carinu :D

Screenshot_2019-11-25 Праћење пошиљке.png

Druga pošiljka će mi se cariniti izgleda.

Screenshot_2019-11-25 Праћење пошиљке(1).png

Poslednja izmena:
Paket 22.11 stigao u Srbiju, danas postar doneo na vrata. Paket je preskocio carinu, iako je bio za carinjenje i ocekivao sam je (vrednost 103$ sa shippingom, iz Kine). Nikad brze nisam dobio paket obicnom postom od ovoga, ako gledam trenutak ulaska u Srbiju.

2019-11-24 01:16:02 10200 GPC BEOGRAD - 11309 Leštane, Otprema
2019-11-23 17:42:23 10200 GPC BEOGRAD -, Otprema
2019-11-23 12:54:14 11003 IZMENIČNA POŠTA - 11200 GPC BEOGRAD, , Otprema
2019-11-23 09:43:24 11003 IZMENIČNA POŠTA, , Prispeće
2019-11-22 00:00:00 Arrival at Destination Post (Country: RS)

A koja je cena bila na paketu? [emoji16]

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

3.36$, ali naravno to do sada nije carinu sprecavalo da proceni naknadno, sto su mi uglavnom do sada i radili za kineske posiljke (i uglavnom pravicno).

Koliko vidim ovo važi samo ko ide preko granice [emoji16] Mi za online kupovinu po starom...

Spominje se i za robu koja stiže poštom.
Do 50 eur pdv
Preko 50 eur carina + pdv

Tako kaže zakon.

Izuzeci postoje... Gužva, sumnja, prisutan šef, lagani a dan... itd (sve zavisi od carinika)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Onda nebi trebalo da bude zastoja na carini, i u isporuci paketa[emoji16] videćemo...

Pa nije te slagao[emoji23]

A ovo za slanje maila carini, to je uzaludan posao šanse da pročitaju i uzmu u obzir su nikakve.

Onda na carini radi neko ko me jako dobro poznaje a ja nemam pojma ko je, jer svaki moj mail pročitaju i uvaže. Evo pre dve nedelje dobih paket, poslao mail carini i isti dan kad sam poslao mail paket prošao carinu (bio na carini 3 dana) i sutradan bio kod mene a ljudi su tih dana prijavljivali zadržavanje na carini od 7 radnih dana minimum. Ja ne znam kako to da objasnim!

Ne, stiže ti to za dan dva.

@Sirius9

Do jaja :) Hvala

Ja isto vođen tvojim savetima i tvojim copy/paste tekstom na prvoj strani imam povratni mejl od carine. Čudi me da tako ljudi komentarišu, a verovatno nikada mejl (carini) nisu ni poslali.

Poslednja izmena:
@Sirius9

Do jaja :) Hvala

Ja isto vođen tvojim savetima i tvojim copy/paste tekstom na prvoj strani imam povratni mejl od carine. Čudi me da tako ljudi komentarišu, a verovatno nikada mejl (carini) nisu ni poslali.
Da se prijavim, po savetu poslao mail carini, odgovorili za 20 min, paket istog dana poslat dalje :)

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

E ljudi meni nije bas najjasnije oko toga sta trebam da saljem u mailu, nije mi jos nista na carini al da se raspitam na vreme.
"račun koji sam preuzeo sa web sajta prodavca (naziv web prodavnice, recimo SportDirect) u pdf formatu," Gde ovo da nadjem za aliexpress?
"sliku ekrana gde se vidi cena proizvoda u dotičnoj prodavnici za vreme akcije kad sam izvršio kupovinu" Ovo kontam da je ono transaction screenshot
"kao i sliku ekrana sa elektronskog bankarstva banke Intese (čijom karticom je izvršeno plaćanje)." Ja sam u erste banci i jedino sto mogu da im posaljem je slika na kojoj pise nesto tipa 535202XXXXXX8367, ALIEXPRESS.COM London 500,39 Kako ce oni znati da sam bas za taj predmet toliko platio?

Po iznosu mora da se slaze kao na screenshotu sa Ali. Zato se i prilaze taj izvod

Sent from my iPhone using Tapatalk

Možeš, ali ako carinik za svaki slučaj proveri sajt sa koga si kupio pa vidi da se cena na sajtu ne slaže sa onim što si priložio i da si prilično oborio cenu neće ti prihvatiti to što si slao, pa ne propusti paket dok im ne dostaviš dokaze na papiru od banke, što onda ne smeš da uradiš jer si falsifikovao dokument.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Aha posteno. A ako sam kupio vise predmeta odjednom onda moram svaki predmet da im saljem da vide da se poklapa sa konacnom cifrom kao u banci?

Onda na carini radi neko ko me jako dobro poznaje a ja nemam pojma ko je, jer svaki moj mail pročitaju i uvaže. Evo pre dve nedelje dobih paket, poslao mail carini i isti dan kad sam poslao mail paket prošao carinu (bio na carini 3 dana) i sutradan bio kod mene a ljudi su tih dana prijavljivali zadržavanje na carini od 7 radnih dana minimum. Ja ne znam kako to da objasnim!

Ne, stiže ti to za dan dva.
Jel ti sa carine na svaki mail odgovore?
Posto sam ja poslao juče, ali ništa od odgovora nisam dobio. NS carina je u pitanju.

11.11. na Aliju kupljen retrovizor sa parking kamerom . Danas paket stigao u zemlju . SG post je u pitanju. Po mojim dosadašnim iskustvima ubedljivo najbrža posta za region Azije.
Sad čekam naše da mi skinu kožu sa leđa.

Trenutno stanje što se tiče čekanja na Bg carini. Paket stigao 19.11. , 27.11. ocarinjen, 28.11. bi trebalo da bude kod mene.

carina.PNG

Kako? Meni stigao 14.11 paket, danas je došao deseti status za carinu...

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Paket poručen 06.10 a stigao 12.11 na carini gde i dalje stoji?
2455104392b713d046dde73d4ed398e5.jpg

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Jeste slali mail carini sa svim potrebnim dokazima? To zna da ubrza malo ..

Ako sam nešto kupio od fizičkog lica iz inostranstva, dovoljno je ssmo izvod sa PayPala i banke?

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

i meni je stigao danas paket koji je ušao u bg carinu 19og. 220$ plaćen, carina 6300din. ja zadovoljan

Vec 3 dana mi stoji status ''11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТА - Зa цaрину'' , zasto nisu poslali paket u carinarnicu Novi Sad?

zna li neko koliko se ceka da ocarine paket ovi lopovi iz flying cargo tj paket koji stize preko fedexa? cekam vec 9 dana da ne racunam 3 dana sto sam slao dokumenta na koju mi odgovaraju na svakih 24h..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno