Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Probaj speed.io u browseru.
Instaliraj speedtest app na windows. Smanjuje uticaj browsera pa je očitavanje u neku ruku preciznije.
Probaj uzastopni ping recimo 100-ak puta pa vidi ima li zastoja.
Meni je za 8.8.8.8 slagacu te ili 8 ili 11ms ping.
Na speedtestu iz browsera prema mts beograd ili radijusvektor ping je 4-6ms.

Speed.io: https://i.imgur.com/Ua7nMga.png doduše ograničavajući faktor za download je Cat5 kabl (100Mbit) od Mikrotika do sviča u sobi sa računarom.
Naravno ovo je probni period. Za par meseci će da spuste na 60/8 koliko je paket.

Kod:
Ping statistics for 8.8.8.8:
    Packets: Sent = 449, Received = 449, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 10ms, Maximum = 58ms, Average = 14ms

@bgrodent ja bih rekao da ti je na home ethernetu mikrotik bio glavni ruter a sada je kablovski?

Da tako je.

To za grejanje modema. Ne bi smelo. Koji je modem?

Technicolor TC7200.20

Stavio sam četiri kockice ispod modema, da vazduh može da cirkuliše. Sada je otprilike na 45-48C.

---------------

Pitaću ako može da mi omoguće portbase portthrough, da modem radi kao bridge.

Poslednja izmena:
Borča, centar 3, vrlo zadovoljavajuće. Epg radi, signal vrlo stabilan dok net koliko je i ugovorom 60/8. Modem Cisco EPC3925.

Prilozi

• 2019-11-24 (2).png
    2019-11-24 (2).png
    83 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
Zvao jos pre 4 dana, kazu rpg problem samo ko ima karticu... I ne mogu da verujem da ne mogu nameste nedelju dana

^ @ vladazupa
Jeste, tako je radilo i kod nas exRadiusvektor ...kada su ugasili potpuno analogni i ostavili samo digitalni kodirani signal, pocinju problemi sa EPG !

Sad ne znam, kako je kod tebe kad izvadis karticu iz modula, da li imas neke ditialne kanale ili je sve zakljucano?

^ @ vladazupa
Jeste, tako je radilo i kod nas exRadiusvektor ...kada su ugasili potpuno analogni i ostavili samo digitalni kodirani signal, pocinju problemi sa EPG !

Sad ne znam, kako je kod tebe kad izvadis karticu iz modula, da li imas neke ditialne kanale ili je sve zakljucano?

Kod nas je sve zaključano odavno, još pre preuzimanja od strane Supernove.

Cek, tamo od aprila u kablu samo kodiran signal, nista analogna i gledanje samo preko DVB-C tunera beez kartice ???

Cek, tamo od aprila u kablu samo kodiran signal, nista analogna i gledanje samo preko DVB-C tunera beez kartice ???

Još ranije je Kopernikus ugasio analogiju kod nas i zaključao sve kanale,osim nacionalnih i regionalnih, mislim da je bio kraj septembra (pre preuzimanja).

Poslednja izmena:
Iako je kvalitet signala 100%, dal' je ovih 56% jacine signala dovoljno za kvalitetnu sliku ili bi to moglo biti uzrok kratkotrajne pixelizacije, povremenog kocenja slike i seckanja zvuka?

Ovo je iz STB-a od SN 20191124_083025.jpg

iako sam u poslovnici trazio ugovor na 12meseci,lepo upisano sve,monteri doneli blanko ugovor,potpisan i posle 2 meseca vidim da je ipak na 24meseca.na sve su spremni ,sad kao tesko da se promeni,gubim neke povlastice(1din) moram da doplatim prikljucnu taksu 5k ako se odlucim za 12m...ma sa njima festa

Auuuu danas je bas jezivo lose na NBG
8792781559.png

ovako je uglavnom vikendom i uvece

Blok 44 internet spor, TV android box negledljiv
J

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Da, net se malo vuce preko vikenda, primetih. Dobacuje DL do 60-65 a treba 75, sto uvek i jeste, eventualno 73. UL je max 4 a treba 5. EPG prikazuje jucerasnju semu pa ja nastavim da ga pritiskam, ukljucujem, iskljucujem, i onda se pojavi prava informacija.

Bakara pa kod kog si ti provajdera, samo "3 zvezde" ? :)

Istog kog i ti[emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ja vise nemam pojma sto se tice tih brzina. Speedtest prema jednom serveru 20mb, prema drugom 30mb, prema trecem 55mb. Pustim neki strim na Youtubu 1440p/60 + torrent i sve radi bez seckanja.

Nego jedno pitanje u vezi fiksnih telefona: Da li su nekome od vas uspeli da srede da ostane isti broj kao iz Telekoma? U mom mestu postoji neki zastoj gde nisu mogli ljudima da prebace broj vec su oni sami morali da odjavljuju u posti.

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Ja sam tek danas saznao da SBB sprema novi kanal - NOVA Sport. Tu će da prebace sve što valja od sporta, tako da sa SK ćemo moći da se slikamo.

Meni je EPG (preko modula) proradio, ali ne prikazuje naša slova, pa izgleda očajno. Ne može baš sve da se reši izgleda :D

Pa koliko ima sportskih kanala, zar je malo?
Nije bitan broj sportskih kanala već sadržaj, ako premier ligu i evroligu prebace na taj novi kanal džaba nam i deset SportKlubova pa i svi da su u HD formatu...

Послато са Mi 9T

Malo teže će da prebace sve na novu jer se zna čija je supernova i ko drži monopol[emoji1]

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Djole očigledno je da nisi pratio na času;) jer Nova Sport je kanal SBB-a koji tek treba da počne da radi i na tom kanalu će se prikazivati ekskluziva što znači najbolje utakmice Premijer lige,Evro lige,La Lige i tih utakmica neće biti na SportKlubovima na koje takođe pravo ima SBB...Kakve sve to veze ima sa Supernovom i monopolom kako ti kažeš?
https://sbb.rs/a75459/podrska/vesti...-Nova-Sport-i-premijum-sportski-sadrzaji.html

Pa ako imaju ekskluzivno pravo na emitovanje necega onda ja ne vidim sta se bunite, nisu valjda otkupljivali prava da bi svima delili.

Ako vam treba eksplicitno takav sadrzaj koji niko drugi nema to treba da se plati.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno