D
Deleted member 46590
Guest
Ako ima dva standofa na jednom slotu, mora da može da se jaden skine inače bi napravio kuršlus. Možda je samo pogrešno namontirano na tvojoj ploči.
Interesuje me kako ste vi koji koristite 2 nvme ssd-a usrafili svoje.
Na mojoj aorus elite ima 2 preinstalirana standoff-a na 110 poziciji a u pakovanju 1 set odstojnika sa srafom, i u drugoj kesici samo sraf. Prvi set sam iskoristio za gornji slot i nvme koji ima svoj hladnjak, a inace ploca dolazi sa hladnjakom samo za gornji slot.
Konfuzija nastaje jer sam hteo da hladnjak od gornjeg slota stavim na donji, em sto nemam drugi set standoff-a za donji slot, em sto se oni preinstalirani ili jako tesko skidaju ili se ne skidaju uopste, ne znam sta su oni tu zamislili.
U svakom slucaju donji nvme sam uspeo da iskoristim sa hladnjakom koji je namenjen za gornji slot tako sto sam sam hladnjak usrafio preko nvme-a koji nije bio fiksiran i kao uspeo sam u svojoj zamisli ali mi je delovalo malo kao vratolomija.
Plasim se samo ako budem nekad vadio donji nvme da cu zaboraviti da nije fiksiran pa cu ga povuci zajedno sa hladnjakom jer su prilepljeni zbog termalne trake.
To je moja vratolimija bila, a video sam da i na drugim plocama koji dolaze sa hladnjakom imaju te preinstalirane standoff-ove koji nisu na 80mm vec na 110mm pa me interesuje kako ste vi to odradili i da li ima sigurnija opcija od ove moje
E vidis, meni taj donji nesto teze isao sa skidanjem oa nisam hteo da silim, a hteo sam na donji da prebacim hladnjak jer u gornjem slotu mi je nvme sa svojim hladnjakom, pa sam iskoristio taj sraf iz pakovanja da usrafim dole hladnjak, jer za to je valjda namenjen, posto sraf sa donjeg odstojnika ne pasuje za hladnjakJa sada baš gledam na mojoj Elit ploči. Na gornji slot imam taj što dolazi sa hladnjakom i na donji slot imam odstojnik sa šrafom koji se lako skida šrafcigerom i njega sam iskoristio za m2 ssd od 80 koji sam stavio na gornji. Dok u kesicama imam jedan odstojnik i šraf za donji slot. Inače onaj koji ide za hladnjak on izgleda da i nije predviđen da se skida i stavlja na donji slot kako mi se čini.
Ma Asus je mama za sve. Ploča je jaka onoliko koliko je jak njen bios. Ako je bios loš džaba ti iljadu fazna napojna jedinica.
Ne znam sto si menjao x470, kada je ona dovoljna za bilo sta, makar ta Giga 7.
Davati pare na x570 je po meni besmisleno u ovom trenutku, jer am4 je gotov nakon sledece generacije, tj. r4000.
Zato, slepanje do r5000, pa onda ddr5, nova ploca, cpu bi trebalo da bude makar IPC bolji od r3000 jedno 25%%.
Ja sam sličnog mišljenja da idem na x570 do 200e (Gigabyte Aorus Elite) a kasnije može da se ubode tu i Ryzen 4000. Jedino me u svemu tome nervira što znam da će ventilator na chipsetu crći pre nego što ja zamenim procesor. :S:
Mozda je napajanje crklo, probaj drugo ako imas.Imam sledecu situaciju:
Ubacen je 3950x u X570 Aorus Master + 4x16GB Kingston Predator 3600 MHZ RAM-a, podignut Win, upgrade-ovan BIOS, nekoliko restarta je uradjeno i radilo punih sat vremena. Zatim je racunar iskljucen, pomeren bukvalno pola metra, ukljucen u struju i ploca ne dobija uopste struju (ne sija nista). Testiran je drugi AC kabal, druga uticnica, proveren je prekidac na napajanju (Corsair RM850x), uradjen Clear CMOS, provereni su svi kablovi, nista. Ima li ko ideju sta mu je? Do RAM-a sam siguran da nije jer ne power on dugme ne reaguje ni na sta?
Imam sledecu situaciju:
Ubacen je 3950x u X570 Aorus Master + 4x16GB Kingston Predator 3600 MHZ RAM-a, podignut Win, upgrade-ovan BIOS, nekoliko restarta je uradjeno i radilo punih sat vremena. Zatim je racunar iskljucen, pomeren bukvalno pola metra, ukljucen u struju i ploca ne dobija uopste struju (ne sija nista). Testiran je drugi AC kabal, druga uticnica, proveren je prekidac na napajanju (Corsair RM850x), uradjen Clear CMOS, provereni su svi kablovi, nista. Ima li ko ideju sta mu je? Do RAM-a sam siguran da nije jer ne power on dugme ne reaguje ni na sta?
Po opisu ili napajanje ili ploca.
Moze i neka glupost da bude, tipa da se 24pina pomerio tokom pomeranja, tj. nije ljudski ubacen, ili pak neki drugi kabal. Mozda je riknuo 24pina kabal ili slicno.
https://www.ekwb.com/shop/ek-atx-bridging-plug-24-pin
Vidi ako mozes ovo da nadjes negde. Stavi nesto na molex, pa ako radi, onda je napajanje ok, ploca je zveknula najverovatnije.
Najbezbolnije u slucaju kvara bi bilo napajanje, ko da skida sve to.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari