Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 8 / 8T / 8 Pro - GCAM u prvom postu

Ako ti nije bitna toliko dvogodisnja garancija za te pare imas na KP pro verziju.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Ako ce da uzima tako bolje je svakako uzeti za tih 30k Mi 9 Lite ili tipa za 32-33k Mi 9T.

Za 30k u prodavnici (ovim ovlascenim) najbolji telefon koji mozes da dobijes je RN8, doduse ne jos, a za te pare najbolji procesor je 665. 665 je kreiran bas iz razloga da zameni 660 i 636, ne da bude brzi, jer brzina je 1/3 SoC-a, vec da ponudi neka novija resenja u tom segmentu.
660 jeste brzi po frekvenciji, ali je 665 radjen u novijoj, manjoj, arhitekturi, nudi nesto bolji ISP, GPU, neke druga Qualcomm unapredjenja i slicno. To prosecnom korisniku nece znaciti nista prakticno, sem sto bi moglo da ponudi bolju autonomiju. Kako god 665 nije korak unazad, vec je prosto nesto osvezenija verzija 660.

Kako god, u tom rangu cena svakako neces dobiti nesto ili izgubiti bilo da ti telefon ima 636, 660, 665, jer svi imaju ta prilicno afirmisana Kryo 260 jezgra, samo nastelovana na drugacije frekvencije.

Kod nas u Srb običan Note 8 se prodaje odavno, kao i Note 8 Pro. Druga stvar što ih na forumu niko nema, mada forum nikad ni ne pokazuje relano stanje i potrebe tržišta, služi nečemu drugom. Pojavio se i Note 8T. Ne vidim mu neko mesto između 8 i 8 Pro, ni cenovno niti potrebu na tržištu, svako će pre uzeti 8 Pro ako treba malo da se doda, jer on ima NFC i 18W.

Drug je slao mail mi store-u kod nas, i stigao mu odgovor da ce kod nas biti dostupni i Redmi Note 8 i 8T u toku meseca.
E sad kakvu ce cenovnu razliku napraviti ne znam. Jedino bi mi imalo smisla da 8T pored NFC bar dodje u nesto jacoj memorijskoj konfiguraciji, ali kontam da bi to bilo bar 2-3k razlike.

Jel uzeo neko PRO verziju? Ima za 230€ pa se razmisljam da zamenim noj RN4.
Kakav je ekran? Onaj na MiA3 mi je bas dobar samo sto je slaba osvetljenost.

Nemam RN8 Pro, ali bih svakako za tih 230e-235e uzeo Mi 9 Lite zbg amoled ekrana, ili bih dodao 30-35e i uzeo Mi 9T. Jaci cip mi ne znaci nista, SD710 je top. Iako mi je RN8 Pro mi je bas lep fon ovako, lepsi i od Mi 9T i Mi9 Lite, ipak nema nekog razloga uzimati ga, osim ako ne zelis da igras Pubg na high setovanjima na budget fonu.

Oni su namerno namestili tako da se ti navuces na ono "ako malo doplatis" [emoji1]

Poslato sa WAS-LX1 pomoću Tapatoka

N8pro je i veći i teži i deblji.

Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk

Amoled ekran i (pre svega) odsustvo bilo kakvog notch-a, punch hole-a ili china gore vredi svaki cent od tih 35-40e doplate za Mi 9T. Da ne govorimo o podrsci za GCAM koja je super za Mi 9T. Plus kome je bitno, dosta vise custom romova.

Drug je slao mail mi store-u kod nas, i stigao mu odgovor da ce kod nas biti dostupni i Redmi Note 8 i 8T u toku meseca.
E sad kakvu ce cenovnu razliku napraviti ne znam. Jedino bi mi imalo smisla da 8T pored NFC bar dodje u nesto jacoj memorijskoj konfiguraciji, ali kontam da bi to bilo bar 2-3k razlike.
Uvozice i Pc Centar i CT...tako ds ce biti i u svim maloprodajama

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Cena od 230€ je sa fiskalnim i tu je razlika naspram Mi9T oko 10.000din sto nije malo.
Igre me ne zaninaju tako da mi to nije bitno.

Mi 9T nema proširivu memoriju, tako da ja recimo nisam ni razmatrao 64GB verziju. Notch na Mi 9 Lite ni ne primjećujem, a mehaničke kamere su toliko nova stvar da niko ne zna koliko su trajne, tako da je to minus i meni i mnogima koje znam. Poenta je bukvalno svaki model ima nešto što je nekome bitnije od drugih stvari i izbor ima smisla.

Upravo to, za svakoga ponesto. Meni bi Mi9t bio izbor jer mi je bitan ekran bez ikakvih zuba, rupa i slicno. To mi je glavni buying point pored MIUI-a.
Sa druge strane 64GB memorije mi je vise nego dovoljno, koristim sad fon sa 32GB i imam tipa 10GB free...Sto se tice pop up kamere, i ineizvesnost oko pouzdanosti mehanizma. Sto se mene tice, slobodno mogu da naprave fon i bez prednje kamere :d

Ja se vodim time da sam uspio da napunim 64gb na A1 a da se nisam posebno trudio, a fotke i video na Mi 9 Lite su neuporedivo zahtjevniji.

Meni ekran na RN 8 Pro uopšte ne deluje loše. Svetao je, ima dobre boje i dobre uglove vidljivosti. Ja sam ga čačkao kod prijatelja u zatvorenom prostoru, ne znam kakav je napolju. Mislim da ne bi trebalo da ima problema, jer bi se požalio odmah jer on bar 3-4h u toku radnog vremena provede napolju. Telefon radi lepo i fluidno. Osećaj u ruci je kao da držiš tenk. :d za bateriju kaže da mu drži po 2 dana, dok stari p20 lite nije mogao dan da mu sastavi. Koliko sam video i slike su sasvim pristojne kada ima svetlosti. Macro je zanimljiva stvar. Wide kameru nisam isprobao.

Moj sin je prešao sa rn4(mediatek) na rn8 pro, i prezadovoljan je. Ekran je odličan, kao i baterija, a i brz je. Nisam siguran da bih ja lično uzeo mi9 lite pre rn8 pro, ako bih doplaćivao, onda bi pre štedeo za čist mi9.

Zbog cega ne bi uzeo?

Bolji ekran, bolja kamera, bolja podrska (fabricka i za custom romove), jedino za gaming je bolji RN8 Pro.

Slazem se da je Mi9 Lite bolji, ali kad uporedis cene u MiSrbija onda je razlika poveca.

Mi9 Lite - 43.499din
Mi9T - 46.999din
Redmi Note 8 Pro - 32.999din

Ako poredimo cene na KP onda je mala razlika, ali mora kes.
Naravno da bih pre uzeo 9T ili 9Lite samo mi se ne daje toliki novac u kesu..
Moram samo da vidim kakav je ekran na 8 Pro i da uporedim sa Amoledom na 9T i 9Lite.
Neko je pisao da se ima gCam za MT procesor i to je dobra stvar.

Nemoj mnogo da se oslanjas na tu informaciju za GCam za MTK procesor.Ako i budu napravili mozda jednu Apk to ce skarabudziti nesto nece biti od koristi,verovatno se nece razlikovati fotka od stock kamere..Ne znam zasto se zalecete na ovaj Pro model ako vam je bitna kamera i budzenje iste..Sa Pro modelim se oprostite od GCam osim ako vam kamera nije bitna.Ja sam se jednom opekao sa telefonom koji ima MTK i vise nikada,ali nikada ga necu kupiti koliko god on lepo izgledao i imao bateriju i 10.000 Maha..

Ispade ljudi velika filozofija koristiti xiaomi telefon [emoji1] dovodite me u pitanje da li uopste da kupim 1 ili da uzmem samsung siguricu [emoji1]

Xiaomi se koristi bez razmišljanja. Ovo samo mi zahtjevniji korisnici smaramo ostale.

Xiaomi se koristi bez razmišljanja. Ovo samo mi zahtjevniji korisnici smaramo ostale.

Jel mozes u par stavki da mi objasnis sta mu dodje zahtevan korisnik da bih znao da li sam i ja u tim vodama posto meni baterija traje kod svakog telefona god ipo dana(igrice koliko vreme dozvoli, drustvene mreze slabo, trenutno samo viber jer me fb i insta nerviraju cim ih instaliram telefon povileni bilo koji fon da je u pitanju, od skora najvise navigacija i ove lake planerske aplikacije)...

Lose se izrazio, verovatno je mislio na nas entuzijaste :)

I prosecan korisnik moze biti zahtevan, da mi je dinar svaki put kad sam cuo "ma treba mi samo za fejs, messenger, instagram, igrice" i slicno :D

Poslednja izmena:
Lose se izrazio, verovatno je mislio na nas entuzijaste :)

I prosecan korisnik moze biti zahtevan, da mi je dinar svaki put kad sam cuo "ma treba mi samo za fejs, messenger, instagram, igrice" i slicno :D
E vidis vreme je ucinilo da te drustvene aplikacije budu zahtevnije od ovih jacih igrica recimo(pubg, cod, mobile legends...) Njih instaliras u fon i on i dalje radi normalno a instaliras fb, mesindzer, insta, to telefon ne zna za sebe, ode ram, ode baterija, ode sve u pm iako telefon koristis po malo [emoji1]

Iskreno ne...mada ja retko i ulazim u te aplikacije.
Osim tih nemam neke koje su zauzimaju dosta memorije...mislim na ove popularne igre.
Svi novi telefoni imaju 4 i 6 GB ram memorije pa to ne bi trebalo da bude problem.

Ja sam dvije godine na 4gb rama na Mi A1 koristio bez obaziranja na sistem jedno minimum 14 aplikacija koje se mogu svrstati u društvene mreže, i nikad nisam primijetio nikakve probleme s performansama.

Ja sam dvije godine na 4gb rama na Mi A1 koristio bez obaziranja na sistem jedno minimum 14 aplikacija koje se mogu svrstati u društvene mreže, i nikad nisam primijetio nikakve probleme s performansama.

Zato i imam zelju da probam xiaomi, bas zbog tih performansi, za par dana leze plata pa vam javim iskustva i model koji sam izabrao :) imao sam prilike jedino rn7 da vidim uzivo i utisak je poprilicno lep :)

Nazad
Vrh Dno