Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

Koliko ste čekali uvođenje optike u stan? Ja sam 25.10 potpisao i rekoše mi za 2-3 dana da će zvati međutim nigde nikoga

Ja podneo zahtev 22.10 i nista, ali sam imao akcija od tada. Fixni tel na optici mi nije radio 4 dana, pa svaki dan zvao da poguram i proradio u subotu uvece, a oni zvali sa sakrivenog broja na fixni da potvrde ispravnost. Juce ponovo zvao da pitam za stanje zahteva, kad ono imaju drugi br za kontakt koji mi vise i nije u funkciji.....Rece operatorka ako ne bude za neko vreme (?) opet da zovem ...
 
Znam... Slažem se

Ali koristiti ADSL 10/1 već skoro 10 godina i preći konačno sa tih brzina na 200/80 bi bio ogroman preporod.. Dugotrajno rešenje bez problema

Usput ja sam optiku već godinama čekao i napokon čim je stigla, bio je ogromni hype oko toga i jedva čekao da pređem na to.

Jedino rešenje preseliti se tamo gde je MTS dostupan, a ne prokleta Supernova. :mad:

Druže kao što vidiš da nemaš uslova za MTS, ali u firmi u Leštanima imamo Gronetovu a sada Supernovinu optiku 90/20Mbps i veruj mi na reč da to radi perfektno! Za šest meseci evo desio se samo jedan prekid od pola sata gde je neko pokidao optički kabl i to su odmah sredili!
Zašto ne uzmeš GPON SUPER SVE PLUS paket gde dobijaš: L 260+ TV i radio kanala, preko 40 HD kanala i 3 STB-a ili 3 CAM modula sa karticama; Download/Upload do 200/20 Мbps;150 min ka svim fiksnim mrežama, a nakon toga neograničeni min ka MTS i Supernova fiksnoj mreži;neograničeni minuti ka MTS mobilnoj mreži i sve to za 3.599 dinara!
Nisam njihov PR ali optika je optika!
Odjavi mts-ov fixni broj i uzmi preko Supernove jer je to u suštini ista stvar i ide preko VOIP BBTF platforme koje su im skoro pa identične.
 
  • Like
Reagovanja: M J
...
Odjavi mts-ov fixni broj i uzmi preko Supernove jer je to u suštini ista stvar i ide preko VOIP BBTF platforme koje su im skoro pa identične.
Nisu "skoro pa indentične" nego je u pitanju jedna platforma. Supernova fiksni korisnici su prebačeni na MTS-ov IMS.
Pozdrav
 
  • Like
Reagovanja: M J
Nisu "skoro pa indentične" nego je u pitanju jedna platforma. Supernova fiksni korisnici su prebačeni na MTS-ov IMS.
Pozdrav

Koliko znam drug koji radi u Telekomu mi reče da su platforme skroz zasebne, slične jesu ali Supernovina je zasebno jer kada je trebalo nešto da mi vidi za fixni broj koji je u Supernovi znam da mi je rekao da oni iz mts-a nemaju pristup njihovoj (Supernovinoj) platformi!
Proveri još jednom?
 
Poslednja izmena:
nasao dugme, nisam ga pogledao sa svih strana.
brzine 47/19 meni super i brze od sbb-a. Hvala
 
Poslednja izmena:
Da li je moguce da pustaju samo ovu brzinu [emoji2960]
Moze to mnogo više da ide. Privatnici to mnogo bolje rade. Evo neke prosecne brzine kod mene, ide nekad i vise.
befabb84c0faea94cbfd4c2f4cb1fd23.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Nikada nisam doziveo da je full brzina po ugovoru i na wifi-ju. Sad izmerio preko telefona
 
Poslednja izmena:
Screenshot1.png Screenshot2.png

Kao sto mozete videti na prvoj slici imam brzinu konekcije izmedju telefona i rutera 292Mbps
A druga slika pokazuje maksimalni download i upload na paketu 400/160 Mbps.
Probano na vise servera u speedtest-u i uvek isti rezultat.
Imam utisak da je ovaj NOKIA ruter veoma los ili oni koji treba da ga podese nemaju pojma.
nokia ruter.jpg
 
Poslednja izmena:
Mene ni posle 10 dana još ne zovu za uvođenje optike :d
Baš ću da ih pustim da vidim dokle i da li će se uopšte javiti.

Ugovoro sa PTT-om mi važi još 3 meseca tako da mi nije frka za net :)
 
Mene ni posle 10 dana još ne zovu za uvođenje optike :d
Baš ću da ih pustim da vidim dokle i da li će se uopšte javiti.

Ugovoro sa PTT-om mi važi još 3 meseca tako da mi nije frka za net :)

Ja sam ih cekao 2 meseca od kad su dosli kod mene da napravimo zahtev za BOX3 paket pa do realizacije optike.
Sva sreca pa sam imao sbb 3 meseca kao i ti sto imas PTT. Ali ti mozda budes imao vise srece pa ti dodju ranije.:smoke:
 
Kod mene je i na wifi full ugovorena brzina

Zato kod sbb-a nikad veca od oko 40/2 a po ugovoru 75/5.
Ja sam cekao 45 dana za instal. optike u stan i pustanje fix.telefona ali zato sada cekam box, i neki dan cu sam da odem do poslovnice i uzmem ta dva stb-a, potpisem ugovor, prikacim i teraj. Kada sam podnosio zahtev za box lepo me pitali da li hocu sam da uzmem opremu a ja nesto nesiguran...
 
Poslednja izmena:
Jedno pitanje ..razmatram Mts optiku ( u mojoj zgradi su ugradili i pustili sa radom ) Box 3 ili 4..jos ne znam. Mirijevo

Pitanje je
imam 4 uredjaj ( 3 kompa i 1satelitski risiver ) koji mogu na internet samo preko lan-a
imam 3 tv
stan je 105 kvadrata
Kakav su vam iskustva, da li bi to radilo dobro sa sto manje kablova..i kakva bi konekcaja bila u stanu izmedu njihove MTS opreme koju dobijam.
Mozda preporuka sta najbolje da trazim od njih sa ovakvom instalacijom i kolicinom mojih uredjaja
 
Nisam sigutan kako mislis da ti neko na ovo odgovori? Tu ima toliko varijabli da jednostavno samo ti mozes da das odgovor na to pitanje :)

Kako ti radi sad sa ruterom koji imas?
 
Najbolja veza je lan veza i mislim da ti je to jedini pravi odgovor a tvoje pitanje. Sa wifijem ces imati mnogo gubitaka svakako.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
To me najvise interesovalo wifi kako bi funkcionisao..Hvala na odg..pozvacu coveka ciji je mob tel na mts plakatu u mojoj zgradi, da dodje i vidi sta je najbolje ..
Inace imam orion adsl koji katastrofa radi..koristim ga 15godina, poslednjih 2 meseca..uzas
 
moze pomoc

nabavio sam asus ruter koji samnakacio na mts optika modem onaj krs sve je proslo jedino imam problem koji port da stavim nemogu da dobijem net






Zavisi na koji NAT misliš :d :d Svaki ruter koristi NAT koji služi da ti u kućnoj mreži možeš da imaš više uređaja gde svaki ima lokalnu/privatnu IP adresu a da ti je istovremeno provajder dodelio samo 1 javnu IP adresu. Ukratko: ruter ima javnu IP adresu koju ne deli ni sa kim, lokalni uređaji imaju privatne IP adrese .

Kad imaš "double NAT" zbog toga što si povezao "ruter na rutere" imaš 2 privatne mreže i zato imaš kompikacije sa otvaranjem portova a samim tim i komplikacije kad neko/nešto sa interneta pokušava da kontaktira tvoj komp/mobilni/TV koji se nalazi iza X rutera.

CG-NAT je to što ti spominješ da više korisnika deli 1 javnu IP adresu. Kako mu samo ime kaže to je NAT ali na nivou provajdera.
 
Pozdrav ljudi, doveli su mts optiku i do mog ulaza pa me zanima ko ima njihovu tv, kakav se uređaj dobija, da li ima nešto sa androidom kao što je eon box ili ...
 
Android jeste, ali osakaćeno skroz, ne možeš ti da instaliraš bilo šta
Ima par predefinisanih aplikacija i to je cela priča
Inače box radi dobro, stabilan je, brz, ne buguje.
Imaš negde na sedamdesetim stranama ove teme o tome, i video koji sam snimao kako box radi
 
Имам СББ, пред крај уговора, немам фиксни број а оптика је ушла у зграду. Хтао бих оптику али ми занима може ли само нет јер ми не треба фиксни и телевизија. Може ли само оптички нет?
 
mora fix da bi imao i net, ne moras da ukljucis aparat ali ces placati pretplatu. tv ne mora.

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока
 
Koje rutere dele na paketu 200/80 box 3 ? Znam da su Huawei, ali koje modele imaju na lageru i koji bi ste preporucili da iskamcim od instalatera kad dodju ?
 
Evo danas i meni usla optika u zgradu. pre mozda 2 nedelje su razvukli instalaciju po zgradi... Dzona Kenedija ulica...
 
Уведена ми је оптика прошле седмице (Бокс 4 плави), нисам уопште дуго чекао, вјероватно се промотер који је био код нас исцимао да буде што брже (због његове провизије, наравно), али од подношења захтјева до опреме у стану и активације услуге прошло је тачно 10 дана (Нови Београд, зграда у којој одавно постоји инсталација).

Подизвођач, тј. техничари на терену ми рекоше да сада сви добијају Q2 (ја сам инсистирао да добијем, што је унијето у писани захтјев промотеру), те да имају још H модела на стању али их дају само “бакама и декама који хоће минималну услугу и не занима их опрема” [emoji846]

Узгред - преко промотера је и даље 8 мјесеци за 1 динар, у типском уговору пише 6 али имају у систему напомену за још 2 (рекао ми координатор теренске службе који је звао да се договоримо за активацију уговора и инсталацију опреме).


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Vrh Dno