Šta je novo?

iPhone 11

Kako glupo od epla sto nemaju pravi screen on time... Ostale im traume od kad su imali lose baterije :D

Zaštitno staklo se još lakše grebe a ogrebotine su vidljive. Normalnom upotrebom bi staklo trebali da menjate jednom mesečno i to ne neki kineski krš od dolar nego kvalitetno staklo.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja moje od 400 dinara nosim već godinu ipo dana i osim što su ključevi u tasnici uspeli da iskrzaju ivice nema ni jednu ogrebotinu.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ko je kupio novi telefon i ima store credit na Apple ID moze da aktivira godinu dana besplatnog Apple Tv+. Radi stream kod nas, ne proverava regiju

Bar 5$, tj. za jedan mesec.

Za jedan mesec treba, s tim sto ne mora store credit, moze i ako se ima verifikovan nacin za placanje u vidu kartice ili paypall i u tom slucaju ne proverava da li ima sredstava :)

Aktivirao sam bez problema.

Jedva cekam da gledam “See”, prosto mi zao sto narednih 10 dana nisam kuci da probam.

Aktivirao sam i ja ali izgleda da ih server malo zeza. Prvo mi je vratio poruku da ima neki tehnički problem a kada sam probao drugi put, izbacio je poruku da moj uređaj nema prava za godinu dana free pretplate. Posle par minuta je stigao mail da je promo period uspešno aktiviran.

Kakva je situacija sa grebanjem i "zutim" ekranima na ovim novijim modelima? Vidim da su ove teme na pojedinim stranim forumima prilicno usijane.
Stavite koju fotku tih vasih novih 11/11Pro/Max ljudi, nije zabranjeno :)

Mikroogrebotine su neminovne a vece zavise dosta od srece... Meni se na sva tri telefona iz X dizajna nista nije ogrebalo znacajnije, a bratu kad sam dao X je bukvalno posle dana napravio ogrebotinu po sred ekrana, nije nista epohohalno ali se vidi... Moja devojka npr urnise telefone, baca ih u tasnu sa svim i svacim i nijedna veca ogrebotina, a najbolji drugar picajzla je na rajfeslus ogrebao XS bukvalno ni nedelju dana od kupovine... cista lutrija, ali ako neko misli da nece imati mikroogrebotine zivi u zabludi :)

Ekrani su zuti ako se ukljuci true tone, ali se lako resava primenom filtera :)

Pa ima fotki milion po netu, ne vidim sta bi novo mogli da okacimo sto vec nije bilo u milion varijanti...

Isto sam svojevremeno NOV iP4 star 2 dana dao drugaru da ga pogleda i on iz sprdnje uzme i stavlja u unutrasnji dzep jakne... kada mi je vratio tel odlepio sam... rajzferslus je ofuljio ekran instant po sred srede... prodao sam tel 7 dana kasnije nisam to mogao da gledam...

Ево да се и ја јавим са утисцима (11 128gb).
Видим да се екран доста спомиње и да га критикују због мале резолуције, међутим, ја нисам приметила никакве пикселе или томе слилчно (доста читам преко телефона). За мене је екран одличан.
Батерија је такође, супер, пунила сам га на други дан.
Пошто ми је ово први iphone мало сам се (непријатно) изненадила што су неке опције из vibeр-а и whatapp-a избачене, али није толико страшно. Оно што ме највише нервира јесте тастатура (она што долази уз њега, да се тако изразим). Долазим са LG телефона и мало сам размажена по том питању. На прошлом телефону сам имала издвојен ред са бројевима, пречице за интерпункцијске знакове (држим дуже неко слово за ''.'','','' итд.) а сада нема од тога ништа, или ја не знам да наместим.
С друге стране, камера је одлична (и предња и задња), телефон је јако брз, није ни штуцн'о.
Толико, за сад, од мене.

To sa tastaturom možeš rešiti skidanjem neke od alternativnih tastatura sa AppStore-a. [emoji2]

Preporuka za SwiftKey.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Samo da ga optimizuju za haptic touch, pošto je nemoguće kretanje po tekstu na telefonu bez 3D touch...

Možeš sve to da probaš, ali kada se navikneš na ios tastaturu, sve druge postaju suvišne. Dugo sam patio za SwiftKey kada sam prešao na iphone, posle sam čekao da GBoard ubaci podršku za srpski, da bih na kraju shvatio da je izvorna najbolja. Još ako jednog dana ubace i prediction za srpski...

Samo da ga optimizuju za haptic touch, pošto je nemoguće kretanje po tekstu na telefonu bez 3D touch...

Moguce je, ali nije toliko smooth kao sa 3D touch.
Za sada je ovo ipak mali korak unazad.

Bas sam maloprije poredio ekrane na 11 i 11 Pro i Pro je izgledao primjetno tamnije. Bijela mi je vise vukla ka sivoj na Pro u poredjenju sa "crappy" ekranom na 11. Sve postavke sam ostavio potpuno iste sa 100% brightness. Opet OLED lutrija za 1000+€...

Nemoguce druze da bude tamniji ni u teoriji, 600+ vs 800+ nita. Jel bio iskljucen true tone na oba? Moguce je da bela nije potpuno ista na lcd i oled panelu, ali generalno svetliji displej od 11 Pro/Max neces naci.

Vrlo moguce da bude tamniji jer nema pozadinsko osvetljenje pa tako deluje. To nema apsolutno veze sa tim sto je na papiru. Lcd je uvek bio ^meksi^ u odnosu na oled.

Ma moguce 1000% jer sam pored njih imao i 11 Pro Max i tamo je ekran fantazija, bolji od 11 i 11 Pro i vidi se na prvu. Ovamo mi se vise dopao ekran na 11 nego na 11 Pro sa onim prljavo bijelim bojama :)

Drugacija je tehnologija jednostavno i ta razlika se na beloj boji vidi, mada to nema veze sa osvetljenjem, pa da u tom smislu bude “tamniji”

IMG_0370.jpg

Nisam se dobro izrazio :) Hocu reci da za ono sto sam veceras vidio ne bih dao ni 500€ a kamoli 1000 i kusur. Taj izlozeni je vjerovatno bio neki od losijih OLED panela.
P.S. Ono mat staklo nazad i logo na sredini je prava fantazija, kako za oci tako i za prste :)

Nisam se dobro izrazio :) Hocu reci da za ono sto sam veceras vidio ne bih dao ni 500€ a kamoli 1000 i kusur. Taj izlozeni je vjerovatno bio neki od losijih OLED panela.
P.S. Ono mat staklo nazad i logo na sredini je prava fantazija, kako za oci tako i za prste :)

E ovom zadnjem postu i jeste poenta ovog gore sta si pisao. Zadnji post te otkriva da si troler [emoji2957]

Ujutru kad uzmem fon kao da sam uzeo kocku leda. Ceo bude leden :D
Baterija traje dva dana normalne upotreba.

Sa 100% brightness nema sanse da bude tamnije, to se kosi zdravom razumu... Da si napisao sa auto brightness ok... Druga stvar true tone na OLED ekranima daje zuckastu notu pa bela vuce na sivu, pogotovo na manjim vrednostima osvetljenosti, ali kao sto je poznato to se lako resava sa color filterom kome smeta...

Pri tom, mat staklo mnogo manje "upija" otiske, a apple logo je isti, tako da su te lepo klasifikovali :)

@rida Cuj troler, alo decko napisao sam ono sto sam vidio i to je to. Koristim i ja iPhone vec 11 godina i nema ti tu meni sta da pises da sam troler i sl.
@akki 100% brightness, True Tone OFF, Auto Brightness OFF, 11 u lijevoj a 11 Pro u desnoj ruci i razlika je primjetna u white balance-u i to je to. Ista podesavanja na 11 Pro Max, bijela je BIJELA a ne SIVA kao na 11 Pro. Mislim da color filteri nikako ne bi trebali biti rjesenje za los OLED panel na uredjaju od 1000+€. Po meni ovo je teski bullshittttt i opet OLED lutrija kao i prosle godine sa Xs/Max.

Nazad
Vrh Dno