Zelim da ti pas ozdravi sto pre.
Danas u kosutnjaku oko DIF-a mrtvi pacovi na sve strane, postavljeni otrovi. Labradori gutaju sve oko sebe mada ova moja je jos i dobra, ne dam joj da ista pipa i slusa za sada ali opasna mi je frka.
Tapatalk from Poco loco
Kao LJUBITELJ pasa, imao sam Bišona iz legla kakvo mnogi mogu samo da sanjaju, rodovnik vrhunski.plaćen vrhunski. Svi preci iz inostranstva sem roditelja. Šampioni u raznim klasama.E pa ovako. Kao groomer, i neko ko je sa psima (snauceri) ceo zivot, moram da se izjasnim po pitanju ove price 80-100e "samo da pokriju troskove" kao i kupovina pasa bez papira. Rasan pas - labrador, i bilo koji drugi je onaj koji ima svoj pedigre, u kome mu pise ko su mu preci i koje mu je poreklo. Izrada pedigrea u kinoloskom savezu kosta 1800 dinara. Ali da bi pas dobio pedigre mora da ispuni neke minimalne uslove. Nisu uzgajivaci cvecke, nas kinoloski je najvece leglo mafije, ali takodje i prica mi njih volimo i razmnozavamo iz ljubavi ne pije vodu.
Stene posle mesec dana sisanja krece na cvrstu hranu, to kosta, pre preuzimanja treba da je vec primilo dve vakcine, takodje kosta. Pomenuti "ljubitelji" koji imaju po 2,3,4 psa koja razmnozavaju redovno, nisu nista drugo nego "stanceri". Ako ih drzis iz ljubavi - sterilisi, i voli. Uzgajanje stenadi kosta dosta, i uzgoj pasa je uglavnom vise hobi, i to skup hobi ako se radi kako treba, pre svega u interesu dobrobiti pasa. Takodje, imanje psa je - luksuz, koji kosta, hrana, veterinar, oprema. Labrador bez papira je mesanac "u tipu labradora". A danas sutra se moze desiti da se pari sa svojom sestrom/bratom i da nastane sve i svasta. U svetu je uzgoj pasa ozbiljan biznis, kao uopste ceo pet-biznis, gde se tacno znaju pravila.... Neka me niko ne shvati pogresno, ali moj stav je ako sam psa kupio, daj ti meni papir da je to rasan pas, overen od institucije koja je nadlezna za to. Kad bi svi kupci to tako gledali, ne bi bilo ovoliko stancera a ni izbacenih "labradora" na ulici...
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Meni je smešno al više žalosno što viđam svakakve pse a guraju ih kao Bišoni. Kako da kažem vlasniku da je prevaren. Onda prećutim. Ima toga među svim rasama.Meni je smešno kada sa mojom raketom od psa izadjem na Bulevar Evrope i usput nadjemo na 85 bisona. Svi imaju te pse
Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk
Ne znam kolika je ta vecina. Stvarno ne pratim oglase za zivotinje. Rodovnik mi nije bitan uopste. Da mi vlasnici nisu bili ok kao i psi sigurno ne bih uzeo stene od njih. Odlicno se razumem u pse a u ljude jos bolje. Samo zbog toga sam i preporucio bas te ljude kao proverene.Svaka cast svima vama koji ste tako postupili, znam da ima postenih uzgajivaca kao i pravih ljubitelja. Ali bojim se da vecina sa oglasa ne postupa tako, posebno kada prodaju "labradore" bez pedigrea.
Platio si mesanca u tipu labradora. Postujem zelju da opravdas svoj postupak, ali na zalost ovo sto ti govorim su cinjenice. Postoji razlog zasto rasni psi imaju pedigre a mesanci ne. To su jednostavno neka pravila. Sad sto je ovo srbija i sve moze to je nesto drugo. Ne sumnjam da je pas divan, ali ljude od kjih si kupio psa - pogresno si procenio. Idi na izlozbu pasa u novembru pa uporedi labradore sa papirima i ove bez... Nigde veze...Ne znam kolika je ta vecina. Stvarno ne pratim oglase za zivotinje. Rodovnik mi nije bitan uopste. Da mi vlasnici nisu bili ok kao i psi sigurno ne bih uzeo stene od njih. Odlicno se razumem u pse a u ljude jos bolje. Samo zbog toga sam i preporucio bas te ljude kao proverene.
Sve u svemu pas je juce napunio 4 meseca i danas smo gledali slike kakva je bila kad smo je doneli. Narasla je 3x za ovih 2 meseca i presrecni smo kako napreduje i fizicki i sto se vaspitanja tice. Uskoro cu krenuti malo ozbiljnije da radim s njom. Pametnica je
Tapatalk from Poco loco
Imas najboljeg prijatelja uvek pored sebe, sta ces vise...![]()
Mesanca? Pa mogao sam uzeti i papire ako doplatim ali sta ce mi?Platio si mesanca u tipu labradora. Postujem zelju da opravdas svoj postupak, ali na zalost ovo sto ti govorim su cinjenice. Postoji razlog zasto rasni psi imaju pedigre a mesanci ne. To su jednostavno neka pravila. Sad sto je ovo srbija i sve moze to je nesto drugo. Ne sumnjam da je pas divan, ali ljude od kjih si kupio psa - pogresno si procenio. Idi na izlozbu pasa u novembru pa uporedi labradore sa papirima i ove bez... Nigde veze...
Desi se, ne kazem, da neka zivotinja koja nije rasna, bude pametna ili da ima neku osobinu koja interesantna a nesvakidasnja, zavisi sta je potkaci u tom procesu nasledjenih gena.
Upravo. Sve moze da se "zavrsi" a zavrsavaju upravo ti sto prodaju pse za 50e... Zbog takvih nam je kinologija takva kakva jeste, a ono sto valja ne izlaze i ne prodaje pse ovde. Znam jer sam uvezao psa iz EU, u pitanju je popularna rasa, ali na stranu izgled, takav karakter kakav on ima (a sad i njegovi potomci), nisam video, a video sam mnogo predstavnika njegove rase. Tako da rodovnik nije samo doplata 15e, nego je i istorijat tog psa. Da su oni koji su stvarali danasnje rase tako razmisljali, ne bi danas postojala nijedna rasa.Mesanca? Pa mogao sam uzeti i papire ako doplatim ali sta ce mi?
Isto tako papiri mogu da se zavrse za bilo kog psa. I sta mi taj papir znaci? Meni ne treba papir, treba mi dobar i veran pas.
Vecina ljudi pati od nekih brendova, "originala" i sl. Vidim ds je to i sa psima isto. Sto se mene tice nemam problem ni da usvojim mesanca s ulice, ne bi mi bio prvi svakako. Dosta mi je kompleksasa na izlozbama, vise volim "kuckare" u kosutnjaku
Tapatalk from Poco loco
Po ovome ispada da obične životinje mogu da budu pametne ili zanimljive samo ako im se to slučajno desi, a inače su sve bezvezne i tupave. Jako plitko razmišljanje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari