Uspavaj ga. Ja sam se raspadao kad sam macku s 13 godina uspavao kad su krenuli tumori na materici. Nemoj ga muciti. Kao coveka s 95 godina da operises i nadas se da ce poziveti jo ne znam koliko. Isto ti iz iskustva govorim. Znam da je tesko ali moras tako.Moram da oživim temu jer sam ostao bez opcija, možda neko pomogne ko dobije notifikacije na odgovor.
Naime, imam mačora od 14.5 godina koji je do pre 5 dana bio normalna aktivna mačka. Jedan dan se ispovraćao po kući, na par mesta rozikasto pa smo ga odveli veterinaru, tačnije u ambulantu "Pas, mačka i...." na Novom Beogradu, gde smo ga godinama vodili na vakcine i preglede. http://pasmacka.com/
Snimcima mu je utvrdjeno da mu je jedan bubreg obmotan dal cistom, i krvna slika pokazuje da mu je i jetra problematična. Hirurgiju ne preporučuju jer kažu da su jako male šanse za nekoga u njegovim godinama da preživi, i nakon nekog razgovora njihova preporuka je da se on uspava da se ne bi mučio.
Da li neko možda ima preporuku za hirurga, pošto ne znam ni sam šta da radim![]()
Solitary tumors, affecting only one kidney, can be removed by surgery with a good outcome, if the cancer is benign or has not spread to other parts of the body (including the opposite kidney). Your cat only needs one good kidney to function normally.
Nisam imao ljubimce do sad, ne znam ni kako da prepoznam "pravog" pa bi mi zato odgovaralo nesto provereno gde bih mogao da se raspitam.
Hvala puno,Uzeli smo labradora proletos, čini mi se da je druga po jačini odgajivačnica labradora u zemlji.
Najjači su u Sremskoj Mitrovici, ovi gde smo mi uzeli su u Jakovu kod Surčina.
Otac i deda su prelepo izgledali, vidi se da je šampionska linija.
Cena je bila 500€. Ovi u SM su čini mi se bili 800-1000€...
Послато са SM-G975F помоћу Тапатока
Ja sam iz Sombora doneo labradora. Evo je, 4 meseca.Moze li mi neko pomoci gde bih mogao da kupim cistokrvne labradore/zlatne retrivere? Ako imate broj ili neki kontakt da mi prosledite u PM ili neki sajt odredjene uzgajivacnice koja se bavi time bio bih zahvalan.
Ovi halogolasi, KP, i kao neki sajtovi sa oglasima za pse su mi bezveze.Krecu se od 50 do 350 evra i ne mogu da se snadjem sta je dobro, sta je mesavina...
Nisam imao ljubimce do sad, ne znam ni kako da prepoznam "pravog" pa bi mi zato odgovaralo nesto provereno gde bih mogao da se raspitam.
Ove dve rase sam uvek voleo, a cini mi se da nisu ni skupi u odnosu na neke druge sorte sto meni odgovara.
Vrhunski savet.Ja sam iz Sombora doneo labradora. Evo je, 4 meseca.
Ne znam dali da juris odgajivacnice, nisu svi pouzdani. Pola njih otkupljuju okote pa sredjuju papire i prodaju ih po 350e. Poucen iskustvom ja sam kupio stene bez pedigrea. Otisao lepo u Sombor s devojkom da upoznam ljude, da vidim pse. Ljudi imaju 2 zenke i gaje ih iz ljubavi, prodaju po 80-100e, tek da se pokriju troskovi oko pasa. Ljudi pricaju i sami kako su im nudili da otkupe sve pse, naravno, odbili su. Ako vide da covek nije za psa onu odbiju da mu prodaju stene. Stvarno se trude da stenci odu u dobre porodice, kod ljudi koji znaju sa psima.
Sve u svemu, zenke su im super, lepe, poslusne, nemaju bolesti... Imaju crnu i braon zenku. Ostavice sebi i belu iz nekog sledeeg legla.
Stence iz takve prorodice i od takvih zenki bih uvez uzeo i preporucio.
Ne bacaj mnogo para na pedigre osim ako nemas nameru da ih setas po izlozbama, besmisleno je. Ako te zanima kontakt baci mi poruku pa cu ti dati broj ljudi. Ne znam kada ce imati stence opet, ne znam koliko hitno zelis da kupis.
Edit: da se razumemo, ja sam sa psima odrastao i skoro ceo zivot sam imao pse. Velika su obaveza i moras znati s njima. Tebi ce to biti prvi pas, znanje ti je jako limitirano ali na srecu imas Youtube gde mozes dosta da naucis od profesionalaca. Ja sam bio i na karauli sa nemackim ovcarima i posle u centru za obuku pasa i mnogo znam ali uvek moze da se nauci nesto novo.
A zasto da ne pare zenke? Neki ljudi ne vole da sterilisu pse a mucenje je dati im da se pare. O kojim parama pricamo? Koliko ocekujete da neko zaradi od 6 stenaca a pritom kupuje se dobra hrana, placa se veterinar, vakcinacija, ciscenje od parazita itd. Pa daj boze da ima ostane pola para. To je 270e za godinu dana. Pa toliko kosta hrana za jednog odraslog psa. Neki ljudi to rade iz ciste ljubavi, neki ih stancuju za prodaju.Cemu onda razmonazavanje ako ne zaradjuju na njima nista? Razmisli... Vole da ih razmnozavaju? Sumnjam, to je veliki posao.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Ovi ljudi ih obozavaju, stvarno to ne rade zbog para. Mozda pokriju troskove hrane za pse i mozda im ostane neka sica ali daleko toga da rade zbog para. Samo zato sam ih i preporucio. Znam kakva je mafija sa psima, vodio sam vojne pse na izlozbe, znam sta se radi. Znam i postenog uzgajivaca lovackih pasa koji prodaje po 3K stene.
A zasto da ne pare zenke? Neki ljudi ne vole da sterilisu pse a mucenje je dati im da se pare. O kojim parama pricamo? Koliko ocekujete da neko zaradi od 6 stenaca a pritom kupuje se dobra hrana, placa se veterinar, vakcinacija, ciscenje od parazita itd. Pa daj boze da ima ostane pola para. To je 270e za godinu dana. Pa toliko kosta hrana za jednog odraslog psa. Neki ljudi to rade iz ciste ljubavi, neki ih stancuju za prodaju.
I dalje ne kapiram kako ne mozete da shvatite da neki ljudi jednostavno vole pse i da budu s psima. Prekinite vise s teorijama zavere.
Da ljudi forsiraju kao neki pedigre pa prodaju skupo stence pa i da ima smisla to sto pricate, ovako su to ciste gluposti.
Tapatalk from Poco loco
Uspavan je nakon kratkog pokušaja operacije pošto je utvrdjeno da ima rak svega i svačega unutra...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari