Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je lepo su ti rekli

Послато са Redmi Note 6 Pro помоћу Тапатока

Nisu mu lepo rekli i u pravu je ko radi tamo.

Je l ima neko ovaj dodatak TV po tvom od supernove?
Moja devojka ima u stanu kod nje njihov paket (supernove) i da li moze ona da aktivira tv po tvom a da ja kod mene kuci koristim na smart tv app?
U call centru kao da rade nepismeni. Kaze da mora da se podnese zahtev da oni dodju da donesu i povezu uredjaj kod nje u stan pa ce moci da se koristi na mobilnom i tv :wall:

Možeš da skineš na smart tv-u aplikaciju Supernova tv po tvom i da tražiš od njih podatke za logovanje.
Nisu svi kanali isti kao u dvb c ponudi i nema na svima vraćanje to ti je samo marketing trik.

Ostaje ti da proveriš kako bi se to plaćalo jer je čini mi se sledovalo besplatno uz nove ugovore.
Takođe obrati pažnju za blokadu ip adresa, ako ne koristiš supernovu onda nema gledanja određenih kanala na drugim provajderima.

Послато са MI 8 уз помоћ Тапатока

Pozdrav svima. Zelim da korsitim kablovsku tv supernove preko tv
Da li je dovoljno da tv podrzava dvb-c ili je potrebno CI / CI+ Cam?
Zahvaljujem se
Treba Cl Cl+ ili ako nemaš stb pošto daju kartice jer su kanali skrenblovani

Je l ima neko ovaj dodatak TV po tvom od supernove?
Moja devojka ima u stanu kod nje njihov paket (supernove) i da li moze ona da aktivira tv po tvom a da ja kod mene kuci koristim na smart tv app?
U call centru kao da rade nepismeni. Kaze da mora da se podnese zahtev da oni dodju da donesu i povezu uredjaj kod nje u stan pa ce moci da se koristi na mobilnom i tv :wall:
I ne mogu dva uređaja istovremeno da koriste tv po tvom

U Paraćinu su svi kodirani nema više ni jednog analognog i podelili su po paketima tako da ne mogu svi sve da gledaju.

Da li je usporena promena kanala sa ovom digitalizacijom ili se meni samo čini da je tako?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

To sam i ja primetio zadnjih desetak dana se to desava...

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Pride nemam EPG. Novi Beograd. Ima već 5-6 dana.

Ima li neko iskustva sa av com netom za podrucije "grada" Kovin?

Pretpostavljam da si na RV mrezi Supernove, i da pripadas nekom od blokova koji su pre par dana prosli kroz proces “super digitalizacije”, pa me interesuje koliko imas sada nekodiranih digitalnih kanala u ponudi (koji mogu da rade i bez kartice), i koliko ti je ostalo analognih kanala u ponudi?

Prvo ne znam. Ukupno digitalnih ima 360. Analognih cini mi se 19.

U Paraćinu su svi kodirani nema više ni jednog analognog i podelili su po paketima tako da ne mogu svi sve da gledaju.

Situacija po pitanju kodiranih/nekodiranih digitalnih kanala i analognih kanala prevashodno zavisi od mreze kablovskog operatera koji posluje pod Supernova brendom (nije ista situacija, a ni ponuda u tehnicko-programskom smislu kod Kopernikusa i RV-a npr), a takodje cak se razlikuje ponuda i u samom Kopernikusu od teritorije do teritorije, neka podrucja koja su pod Kopernikus mrezom jos uvek imaju u ponudi odredjeni broj analognih kanala i osnovni digitalni Super S paket nekodiran, dok neka podrucja nemaju (to su uglavnom teritorije gde je Kopernikus potpuno sproveo svoj proces digitalizacije dok je jos uvek bio svoj, tj dok nije usao pod krov Supernove).

Od prvog dana (Blok 44) EPG je neprecizan, ne pojavi se odmah, neki kanali ga nemaju, a neki su pogrešni (BKTV ima EPG hrvatske TV Nove) zvao, slao slike, ali ne vredi

Послато са SM-J730F помоћу Тапатока

Ja i duze, jel ima neko info kad ce to da srede?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Zavisi koga pitaš. Jedan operater kaže nema tih problema. Dobro rekoh, zar je moguće da su korisnici obavesteniji od korisničkog centra? Posle on proverava, pa se ispravlja...
Drugi kaže, na insistiranje, u sredu, dakle sutra.
Na email odgovaraju da su prosledili tehničkoj službi.

Situacija po pitanju kodiranih/nekodiranih digitalnih kanala i analognih kanala prevashodno zavisi od mreze kablovskog operatera koji posluje pod Supernova brendom (nije ista situacija, a ni ponuda u tehnicko-programskom smislu kod Kopernikusa i RV-a npr), a takodje cak se razlikuje ponuda i u samom Kopernikusu od teritorije do teritorije, neka podrucja koja su pod Kopernikus mrezom jos uvek imaju u ponudi odredjeni broj analognih kanala i osnovni digitalni Super S paket nekodiran, dok neka podrucja nemaju (to su uglavnom teritorije gde je Kopernikus potpuno sproveo svoj proces digitalizacije dok je jos uvek bio svoj, tj dok nije usao pod krov Supernove).
Pa ja sam i naveo da je Paraćin u pitanju

Ja u Bloku 61 imam normalno EPG (RV Horizont). Pre neki dan se zabrljao aparat, nestadose svi kanali i ne pronalazi ih uopste. Izvukao iz struje kabl, sacekao malo i onda je proradilo sve. Za EPG su davno rekli da je vracanje uredjaja na fabricka podesavanja resenje. Mozda da probas to?

Ja u Bloku 61 imam normalno EPG (RV Horizont). Pre neki dan se zabrljao aparat, nestadose svi kanali i ne pronalazi ih uopste. Izvukao iz struje kabl, sacekao malo i onda je proradilo sve. Za EPG su davno rekli da je vracanje uredjaja na fabricka podesavanja resenje. Mozda da probas to?
Al koji put? Više tražim kanale nego što gledam tv, zaista ne gledam. Ukućani gledaju pa zakeraju... Probao, ne pomaže. I sestra koja je tu u bloku 61 ima.
Elem, hvala na savetu.
Sad cu opet da resetujem jer niko ne gleda tv. Javiću da li se pojavio epg.

EPG im ne radi kako treba od prvog dana, nikako to ozbiljno da rese.

Ja sam to nekako namestio tako sto drzim podeseno zimsko vreme na TV i onda se prilicno solidno pogadja EPG, inace ako stavim automatski da podesi casovnik EPG bude totalno pogresan.

Probaj tako, nije idealno ali bolje ne moze.

EPG im ne radi kako treba od prvog dana, nikako to ozbiljno da rese.

Ja sam to nekako namestio tako sto drzim podeseno zimsko vreme na TV i onda se prilicno solidno pogadja EPG, inace ako stavim automatski da podesi casovnik EPG bude totalno pogresan.

Probaj tako, nije idealno ali bolje ne moze.
Ja uopšte nemam epg. Nestao. A bilo ga. Do digitalizacije. I još dan dva ne znam sad tačno.

Da li je usporena promena kanala sa ovom digitalizacijom ili se meni samo čini da je tako?

Jeste jer su ukljucili kodiranje pa se sad salje zahtev kartici za dekodiranje koja ga obradjuje pa onda salje kljuc koji desifruje sliku i zvuk.
Sve to zahteva odredjeno vreme nazalost.

Jeste jer su ukljucili kodiranje pa se sad salje zahtev kartici za dekodiranje koja ga obradjuje pa onda salje kljuc koji desifruje sliku i zvuk.
Sve to zahteva odredjeno vreme nazalost.
Ništa ja nisam uključio isključio. Valjda to ide automatski. Razmišljao sam o tome deluje kao da svaki put proverava da li mi je dozvoljen dati kanal da gledam.

Nisi ti ali jesu oni.
Dosad su kanali bili slobodni i nije bilo potrebe za otkljucavanjem.
Sada su aktivirali i kartice u modulima i risiverima su postale aktivne.

Ponovo resetovao tv. Našao 360 dig. i 19 an. kanala. Nema epg.
Al ima zadruga *mjau**mjau**mjau*... I to pored HBO.
Ma šta me briga ionako tv ne gledam.
Poslaću im reklamaciju za dodatne popuste zbog ovolikog cimanja i testiranja njihovog sistema i opreme.
Internet radi dobro.

Nisi ti ali jesu oni.
Dosad su kanali bili slobodni i nije bilo potrebe za otkljucavanjem.
Sada su aktivirali i kartice u modulima i risiverima su postale aktivne.
Pa nije valjda tako podeseno da SVAKO menjanje kanala traži permission? Dovoljno je valjda jednom mesečno?

Ponovo resetovao tv. Našao 360 dig. i 19 an. kanala. Nema epg.
Al ima zadruga *mjau**mjau**mjau*... I to pored HBO.
Ma šta me briga ionako tv ne gledam.
Poslaću im reklamaciju za dodatne popuste zbog ovolikog cimanja i testiranja njihovog sistema i opreme.
Internet radi dobro.

E sad "epg", ne znam u čemu je problem. Ja imam dva TV_a, Grunding i Hisense. Na prvom imam epg a na drugom nema šanse, ništa. Pisao sam im ali odgovora nema. Šta je u pitanju ne bih znao.

Pa nije valjda tako podeseno da SVAKO menjanje kanala traži permission? Dovoljno je valjda jednom mesečno?

U pravu si. Promena kanala HBO 1 2 3 traje od 3.8 do 5.6 sekundi što je u odnosu na ranijih 2.5 sekunde značajno više. Neverovatno. I predugo.
Nemam vrhunski tv ali je manje od 3 godine star i pomalo je smart. To ne treba da ima uticaja na brzinu promene kanala. Mislim na tv.

I kod mene na LG 650V predugo traje promena kanala na HBO,primetno duže nego na ostalim kanalima tako da verovatno nije do marke TV-a.

I kod mene na LG 650V predugo traje promena kanala na HBO,primetno duže nego na ostalim kanalima tako da verovatno nije do marke TV-a.
Nije. Ponekad mi se upali meni cryptoguard-a. Zaista SVAKI put proverava da li imam dozvolu za gledanje kanala.
To me ne zanima zašto kasni promena kanala.
Zanima me vreme promene a ona je sada neprihvatljiva.
Pala je još jedna reklamacija.
Definitivno ću im na kraju sastaviti sve reklamacije i tražiti dodatni popust.
Ako ovo reše.
Ako pokušaju da me ubede da je do tv-a donosim samsung 3d tv pa neka taj tv optuže za sporost.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno