Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Isti problem imam, sa zadnjom verzijom.
Prijavio developeru preko play prodavnice, terali su me da snimim problem pa da im pošaljem međutim našao sam rešenje pa me mrzelo da se vraćam na najnoviju da im šaljem snimak. Vrati se na com.viber.voip_10.4.0.4-220417 verziju, radiće dobro. Do njihove app je, imao sam problem i na drugom telefonu.
I kod druga na iphone isti problem sa viberom

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Mislim da je svima sa poslednjom verzijom. Prvobitno primetih na rn 5 ai

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ono sto me nervira na MIUI je nemogucnost odvojenog podesavanja zvuka za notifikacije i pozive. Zelim da ostavim ukljucne zvuk za pozive i da ugasim zvuk za notifikacije, ali to nije moguce. Probao sam nekoliko 3rd party aplikacija, ne vredi. Da li je neko resio ovo i kako (bez menjaja ROMa na telefonu)?
ovo jedino možeš da rešiš ako ti je rutovan telefon i instaliraš edxposed i modul custoMIUIzer, ali ne znam koliko želiš da se bakćeš sa tim.

Koji je fazon always on display-om, nekad mi bude svijetliji a nekad jedva primjetim da je upaljena ta opcija.

Ne koristim automatsko osvjetljenje.

Mislio sam da bude svjetlije kad notifikciju dobijem al ipak nije do toga.

Pa ako je jako svetlo u prostoriji/napolju on pojaca jacinu osvetljenja da lakse vidis AOD, a kad je mracnija prostorija ili mrak generalno on smanji brigthness jer tad lako vidis i kad je slabija jacina..

I kod mene isti problem sa Viberom.

Pisao sam Viber suportu i dobio sledeci odgovor:

Please note that this will delete your Viber messages, call history and all of your Viber media (photos and video). Please backup everything you need (see https://support.viber.com/customer/portal/articles/2810857) before following these steps:

In your device’s settings go to “Application Manager” and find Viber. Choose Clear Cache.
Uninstall Viber (Follow the uninstall instructions at the beginning of the article: https://vb.me/1fcf6af8)
Enter the Apps screen on your device
Find the My Files app or similar file manager used by your device
Select All Files
Select Viber and delete it

Once the Viber folder is deleted, install Viber on your device again from Google Play.

Probao sam ranije sa brisanjem kesa i reinstalacijom, ali nisam brisao stari Viber folder. Izgleda da sada radi OK, videcu kada prodje jos neko vreme.

edit: ne vredi, ponovo isto posle 5-6 minuta koriscenja.

Poslednja izmena:
Svi imaju isti problem sa Viberom, definitivno je do aplikacije.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pisao sam Viber suportu i dobio sledeci odgovor:

Please note that this will delete your Viber messages, call history and all of your Viber media (photos and video). Please backup everything you need (see https://support.viber.com/customer/portal/articles/2810857) before following these steps:

In your device’s settings go to “Application Manager” and find Viber. Choose Clear Cache.
Uninstall Viber (Follow the uninstall instructions at the beginning of the article: https://vb.me/1fcf6af8)
Enter the Apps screen on your device
Find the My Files app or similar file manager used by your device
Select All Files
Select Viber and delete it

Once the Viber folder is deleted, install Viber on your device again from Google Play.

Probao sam ranije sa brisanjem kesa i reinstalacijom, ali nisam brisao stari Viber folder. Izgleda da sada radi OK, videcu kada prodje jos neko vreme.

edit: ne vredi, ponovo isto posle 5-6 minuta koriscenja.
Probao ja sve to, džabe

Ono sto me nervira na MIUI je nemogucnost odvojenog podesavanja zvuka za notifikacije i pozive. Zelim da ostavim ukljucne zvuk za pozive i da ugasim zvuk za notifikacije, ali to nije moguce. Probao sam nekoliko 3rd party aplikacija, ne vredi. Da li je neko resio ovo i kako (bez menjaja ROMa na telefonu)?

Imam jos jedan problem. Viber ne reaguje na dodir kada ga otvorim i pokusam da udjem u neke poruke. Moram ne skrolujum gore-dole i zatim mogu da kliknem na poruku. Kada obrisem sve aplikacije iz memorije Viber radi OK, ali samo prva dva puta kada ga otvorim. Od treceg otvaranja baguje. Dakle, kada udjem u viber ne reaguje kada kliknem da otvorim neke poruke, moram da skrolujem i zatim prihvata kada kliknem na neku poruku. Probao sam reinstall vibera, brisanje kesa, ne pomaze nista... Da li je neko imao ili ima slican problem? Ovo mi se desava samo kod Vibera, sve ostale aplikacije rade normalno.

Ne razumem kako ne mozes iskljuciti zvuk za notifikacije? evo ja npr imam telegram, i ne zelim da mi za svaki sekund kako izlaze poruke zvoni telefon. U podesavanjima sa iskljucio zvuk za telegram. Tako mozes za bilo koji apk.

Ne razumem kako ne mozes iskljuciti zvuk za notifikacije? evo ja npr imam telegram, i ne zelim da mi za svaki sekund kako izlaze poruke zvoni telefon. U podesavanjima sa iskljucio zvuk za telegram. Tako mozes za bilo koji apk.

Mislim da hoće da isključi sve notifikacije jednim potezom.

Pa onda odeš u podešavanje zvuka-obaveštenja-ništa.

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Kod mene nije tako. Baterija je u najmanju ruku ista kao na Android 10. Prekjuče sam postigao oko 8 sati SOT-a što mi na Android 10 nikad nije uspelo.

Послато са Redmi K20 уз помоћ Тапатока
Meni je preko 8 sati svaki dan uredno, stock Android 9. Sad će i stable nadogradnja uskoro valjda.

To valjda zavisi i od načina korišćenja telefona. Ja sam na miui 10 imao blizu 7 sati SOT"a. Ponekad sam prebacivao tu granicu

Naravno. Meni je osvetljenje na maksimumu, imam oko 20-30 minuta razgovora, sat vremena slušanja muzike, preko 4 sata na wifi i na 4g na raznim aplikacijama dnevno i potraje mi baterija dva dana bez problema.

Mislim da hoće da isključi sve notifikacije jednim potezom.

Ima miui sve, samo je vecina opcija razbacana i nelogicno rasporedjena [emoji23]

Ako hocete iskljucene notifikacije, ali da prolaze pozivi, ide se u Do Not Disturb settings pa tu namestite kako vam odgovara. Umesto stavljanja telefina na silence aktivira se DND mod, ja stavio precicu u notification bar i silence ni ne koristim (ikonica sa mesecom)
5ca1e1bb27d4ff9fad28df34b8e9eb7e.jpg
18aaf4de88e236d885405e84de92b0a7.jpg

Poslednja izmena:
Kako se zaključava aplikacija u memoriji, imam problem sa satom samsung s3 frontier, kada upalim aplikaciju za biciklizam na satu, dođe mi do 20 kilometara i prestaje dalje mjerenje. Ugasio sam sve što se tiče uštede baterije, dao sva ovlaštenje, ali uvijek dođe do 20 kilometra i staje.

Zelim da zvono ostane ukljuceno a zvuk svih notifikacija da bude utisan. To sam imao na starom Samsung telefonu (npr sve je utisano osim poziva, ukljucujuci i Viber i WP pozive). Npr uvece ugasim zvuk za notifikacije i ostavim samo za pozive. Ne zelim da me probudi viber poruka, mail i slicno. Ako svako vece treba da ulazim u 5-6 aplikacija i da bih za svaku posebno iskljucio zvuk, pa ujutru opet isto da bih upalio zvuk...

Poslednja izmena:
Naravno. Meni je osvetljenje na maksimumu, imam oko 20-30 minuta razgovora, sat vremena slušanja muzike, preko 4 sata na wifi i na 4g na raznim aplikacijama dnevno i potraje mi baterija dva dana bez problema.
To je baš baš dobar rezultat s obzirom na način korišćenja. Ja najveći deo vremena provodim na netu, što na wifi što na 4g. Ponekad dosta vremena provedem gledajući IPTV. Ali ako uzmemo u obzir da ti je osvetljenje na maksimumu...svaka čast!

Ne igram igrice, samo to da napomenem.

Zelim da zvono ostan ukljuceno a zvuk svih notifikacija da bude utisan. To sam imao na starom Samsung telefonu. Npr ujutru ostavim zvono za vazne pozive. Ne zelim da me probudi viber i slicno. Ako svako vece treba da ulazim u 5-6 aplikacija i da bih za svaku posebno iskljucio zvuk, pa ujutru opet isto da bih upalio zvuk...
Pa imaš da uključiš DND noću i odabereš da ne važi za pozive. Sve ostalo neće slat notifikacije

Sent from my Redmi K20 Pro using Tapatalk

Zelim da zvono ostan ukljuceno a zvuk svih notifikacija da bude utisan. To sam imao na starom Samsung telefonu. Npr ujutru ostavim zvono za vazne pozive. Ne zelim da me probudi viber i slicno. Ako svako vece treba da ulazim u 5-6 aplikacija i da bih za svaku posebno iskljucio zvuk, pa ujutru opet isto da bih upalio zvuk...
Podešavanja - zvuk - obaveštenja - izbor zvuka - ništa.
Druga opcija da podesiš DND.

Jel ima neko pametno rešenje za sledeću glupost, vidim da ima dosta po internetu ali bez pametnog rešenja.

Naime, promeni se font na difoltnoj temi i to radi. Međutim promeniš i wallpaper, isti se promeni ali čim ode u standby resetuje wallpaper na difoltni.

Miui 10 global.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Jel ima neko pametno rešenje za sledeću glupost, vidim da ima dosta po internetu ali bez pametnog rešenja.

Naime, promeni se font na difoltnoj temi i to radi. Međutim promeniš i wallpaper, isti se promeni ali čim ode u standby resetuje wallpaper na difoltni.

Miui 10 global.

nema rjesenja cini mi se, cim je font koji nije sluzben (iz theme stora) ovo se dogadja. to je bug koji im je prijavljen.

ja sam uspio naci jedan font koji mi je ok, san francisko se zove i on mi jedini radi uredno i izgleda ok (font sa ios-a) ovi fontovi ostali nemaju naše znakove pa mi nevaljaju

da ga skines moras napraviti search po temama. ali kako search ne radi ja s skino hola vpn, pokreno teme sa indijom kao zemljom i to je to.

ima tema peace koja ima google sans font i on mi najbolje izgleda ali nema nase znakove pa malo ruzno izgleda kada otvoris neku web stranicu pa nema svih znakova

probao sam koristiti i one miui theme editore i font editore ali ne radi

pozz

f915e71402cab6e00b07775fd5217d6b.jpg
fc5fc4d417172625fe64ab28dad4a271.jpg

Poslednja izmena:

Miui 10 global.

Tako je na Global-u,nema resenja,osim root-a pa preko magiska sa se ubaci modul za neki drugi font...

Sent from my Mi9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja koristim font "Moby levee",radi bez problema,ima sve znakove,nerutovan tel.

Na Huawei-ju je minut posla zameniti font. A Huawei je Huawei [emoji3]

Prvi veći minus za ovih para dana. Ovo mi je prvi Xiaomi.

Nazad
Vrh Dno