Šta je novo?

Xiaomi Mi 9T / Mi 9T Pro (Prvi Post: Gcam, TWRP...)

Jer se prljao previse i nije mogao da se ocisti, a videlo se mnogo jer je beli.

Probao svime, vodom, sapunom, alkoholom, benzinom, nije mu bilo pomoci.

Sinoc probam da stavim Nillkin Amazing H+ Pro staklo, upadne mi neka prasina izmedju stakla i ekrana, pa malo odlepim zastitno staklo ali nisam ranije koristio one dust remover stickere koji dolaze uz staklo, pa uklanjanje prasine nije islo bas kako treba, malo se iznerviram i polomim staklo, ode 10 eura :) Da li je neko skorije instalirao Nillkin Amazing H+ Pro zastitu za ekran, kako lezi na ekranu, ostaje li vazduh na nekim mestima? Pitam se da li da narucujem drugo staklo sa AliExpressa...
Ima li neko preporuku za jeftinije staklo (bez crnih ivica) koje moze da se nadje kod nas (2.5D ako je moguce)? Znam da je ranije pominjamo 6D/5D staklo kao OK, ali njih nalazim samo sa crnim ivicama.
Ja sam namestio za mix 3, isto Nillkin, uzeo u 3G store-u, imaš ga sad na akciji, međutim na gornjoj, donjoj i desnoj ivici sam imao prazan prostor i to sam rešio onim uljem.
Malo je kao iscurilo ali i dalje se dosta manje vide.

Ovo staklo je mnogo lepše i elegantnije od običnog, tanje je, ali je malo uže, da bi se što manje videle ivice.

Ja ga nisam pozicionirao idealno, ide malo na desno, ali minimalno, zato i prazan prostor tu.

Odnesi negde da ti zalepe ako nisi vičan. Ja sam se izmaltretirao dok nisam skinuo svu prašinu sa ekrana.

Što se tiče maske, Nillkin Frosted. Stigao juče sa Alija, odlična maska, elegantna, manje kliza od fabričke i što je najbitnije pokriva ivice u potpunosti.

Benchmark rezultat na XEU ROM-u, Android 11 beta:
3621566a0467542f61d40f109ba3215f.jpg

Послато са Redmi K20 уз помоћ Тапатока

Da li je ova opcija upaljena po default-u(use adaptive battery) ili sam je ja slučajno ugasio?

Jel moze neko da proveri pls..
6cebe0872aec9079708fe55f39ddc06c.jpg

Ima li neko ideju kako da ga otključam, pošto je izgleda problem što je sim kartica 065, a operater Vip? Potroših se na slanje međunarodnh sms poruka, bez uspeha [emoji16]

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

Sad isprobavam kameru i kad se na stok kameri u pro modu stavi shutter (s) na 32s slika ispadne neverovatno dobra. S tim što morate da stavite neki stalak da se telefon apsolutno ne pomera inače isapdne mutna slika

Ja sam namestio za mix 3, isto Nillkin, uzeo u 3G store-u, imaš ga sad na akciji, međutim na gornjoj, donjoj i desnoj ivici sam imao prazan prostor i to sam rešio onim uljem.
Malo je kao iscurilo ali i dalje se dosta manje vide.

Ovo staklo je mnogo lepše i elegantnije od običnog, tanje je, ali je malo uže, da bi se što manje videle ivice.

Ja ga nisam pozicionirao idealno, ide malo na desno, ali minimalno, zato i prazan prostor tu.

Odnesi negde da ti zalepe ako nisi vičan. Ja sam se izmaltretirao dok nisam skinuo svu prašinu sa ekrana.

Što se tiče maske, Nillkin Frosted. Stigao juče sa Alija, odlična maska, elegantna, manje kliza od fabričke i što je najbitnije pokriva ivice u potpunosti.

Maska takodje Nillkin Frosted, super je legla. Danas sam uzeo novo staklo Nillkin amazing H+ pro, leglo je savrseno na ekran, bezmehurica, bez trunke prasine ispod stakla (sada sam expert za montazu zastitnog stakla :)). Staklo pokriva ceo koristan deo ekrana u sirinu, ali nista preko toga (mislio sam da je koji mm sire). Sto se duzine stakla tice tu prelazi 2-3 mm ukupno. Sve u svemu zadovoljan sam.

Drain preko noci, naljutio se Android System [emoji23]Screenshot_2019-10-06-10-41-19-642_com.miui.securitycenter.jpg

Osetio Android System da mu se sprema smena;)

Naravno da je prvi ali ne troši 40% baterije....

Naručio danas crveni, trebalo bi da ga preuzmem u petak. Ukoliko stignem, bacam jedno poređenje sa Pocom koga sam koristio prethodnih 13 meseci

Dešava se i na XEU drain, na par dana ova situacija, čekam stable 11 i nadam se stabilizaciji situacije.
451dbb92912e45c55a21761811967110.jpg

Sent from my Redmi K20 using Tapatalk

Pozz narode, jel moze preporuka odakle kupiti Mi 9T? Kide se ne javlja :)

Vladimir sa KP, kupio 5 Xiaomi telefona kod njega.

Послато са Mi 9T

Na XEU 11, zadnja beta je baterija oko 20% slabija u odnosu na global 10, latest stable.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

:DScreenshot_2019-10-06-21-32-50-037_com.android.settings.jpg

Lawnchair ne radi kako treba, FSG isto malo zeza osim sa default launcherom, ali je ludacki brz :D

Kod mene nije tako. Baterija je u najmanju ruku ista kao na Android 10. Prekjuče sam postigao oko 8 sati SOT-a što mi na Android 10 nikad nije uspelo.

Послато са Redmi K20 уз помоћ Тапатока

Jel ga ima i dalje u mts-u?

P30 Pro

Nema, rasprodato odavno. Ako su pametni uvrstiće ga ponovo u ponudu. Mada, s obzirom šta nudi i za koju cenu "ubija" im prodaju ostalih modela. Nije isključeno da ga namerno ne ubacuju u ponudu. :D

Ono sto me nervira na MIUI je nemogucnost odvojenog podesavanja zvuka za notifikacije i pozive. Zelim da ostavim ukljucne zvuk za pozive i da ugasim zvuk za notifikacije, ali to nije moguce. Probao sam nekoliko 3rd party aplikacija, ne vredi. Da li je neko resio ovo i kako (bez menjaja ROMa na telefonu)?

Imam jos jedan problem. Viber ne reaguje na dodir kada ga otvorim i pokusam da udjem u neke poruke. Moram ne skrolujum gore-dole i zatim mogu da kliknem na poruku. Kada obrisem sve aplikacije iz memorije Viber radi OK, ali samo prva dva puta kada ga otvorim. Od treceg otvaranja baguje. Dakle, kada udjem u viber ne reaguje kada kliknem da otvorim neke poruke, moram da skrolujem i zatim prihvata kada kliknem na neku poruku. Probao sam reinstall vibera, brisanje kesa, ne pomaze nista... Da li je neko imao ili ima slican problem? Ovo mi se desava samo kod Vibera, sve ostale aplikacije rade normalno.

Poslednja izmena:
Ja imam isti problem sa Viberom ali to nije problem do MIUI već do Vibera jer se u prethodnim verzijama Vibera to nije dešavalo.
Podešavanja tona poziva, tonova notifikacija(poruka,Viber,WA) i alarma su razdvojeni na malo glup način i to tako da kada hoćeš da smanjiš zvuk izađe slider pa ispod imaju tri tačkice na koje kad klikneš izađu i slajderi za notifikaciju i alarm.

Poslednja izmena:
probajte da ga zaključate u memoriji.

Probao, ne pomaze... Mislim da bi za Viber pomoglo da nikada ne ostaje u memoriji. Kada ga izbrisem iz memorije radi normalno, ali do treceg ulaska u Viber. Posle toga baguje.

Podešavanja tona poziva, tonova notifikacija(poruka,Viber,WA) i alarma su razdvojeni na malo glup način i to tako da kada hoćeš da smanjiš zvuk izađe slider pa ispod imaju tri tačkice na koje kad klikneš izađu i slajderi za notifikaciju i alarm.

Video sam ovo, alo to su ista podesavanja za media / ring / alarm. Nema izdvojenog podesavanja za notifikacije.

Poslednja izmena:
Ono sto me nervira na MIUI je nemogucnost odvojenog podesavanja zvuka za notifikacije i pozive. Zelim da ostavim ukljucne zvuk za pozive i da ugasim zvuk za notifikacije, ali to nije moguce. Probao sam nekoliko 3rd party aplikacija, ne vredi. Da li je neko resio ovo i kako (bez menjaja ROMa na telefonu)?

Imam jos jedan problem. Viber ne reaguje na dodir kada ga otvorim i pokusam da udjem u neke poruke. Moram ne skrolujum gore-dole i zatim mogu da kliknem na poruku. Kada obrisem sve aplikacije iz memorije Viber radi OK, ali samo prva dva puta kada ga otvorim. Od treceg otvaranja baguje. Dakle, kada udjem u viber ne reaguje kada kliknem da otvorim neke poruke, moram da skrolujem i zatim prihvata kada kliknem na neku poruku. Probao sam reinstall vibera, brisanje kesa, ne pomaze nista... Da li je neko imao ili ima slican problem? Ovo mi se desava samo kod Vibera, sve ostale aplikacije rade normalno.
Isti problem imam, sa zadnjom verzijom.
Prijavio developeru preko play prodavnice, terali su me da snimim problem pa da im pošaljem međutim našao sam rešenje pa me mrzelo da se vraćam na najnoviju da im šaljem snimak. Vrati se na com.viber.voip_10.4.0.4-220417 verziju, radiće dobro. Do njihove app je, imao sam problem i na drugom telefonu.

Nazad
Vrh Dno